Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bundesliga 2012/2013

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by prskaj View Post
    Mnogo te je uznemirila ova Gece situacija nece Vidal nigde ne brini pre ce Mesi da se proda ma znas i sam
    Брате, да знаш да јесте. Не волим никако сисице, никако, како је човек само пљунио клуб у коме је поникао, незапамћено.
    Видал ни за 45 милиона, нема, није на продају дечаци, јебали вас милиони набијте исте у дупе, Јуве не продаје своје главне играче !

Comment

• Originally posted by Brajkula View Post
      Реци ти мени кад се десило да нпр. Милан прода Јувентусу свог главног играча ?
      Odnos snaga i klubova u celini nije isti, tako da primer koji si naveo nije adekvatan. Milan i juventus su mnogo blizi u svojoj ligi po snazi, novcu, moci i ostalim parametrima nego sto su to u Nemackoj Bayern i Dortmund. U Nemackoj postoji specificna situacija gde je Bayern #1 pa onda 2 prazna mesta i onda slede Dortmund, Shalke, Leverkuzen... dok je u Italiji ipak mnogo veca guzva na vrhu sto se tice klubova... forma i oscilacije u istoj ne racunam ovde, govorim o velicini, klasi, moci...

druga stvar, Gotze nije toliko dominantan u postavi Dortmunda da bi se sa sigurnoscu mogao nazvati glavnim igracem. Njegova igra ne odskace toliko, jednostavno se savrseno uklapa u veoma kompaktnu celinu. Jeste, veoma je vazan sraf u Klopovom mehanizmu ali genije ce mu pronaci zamenu, ubedjen sam u to...
      ne treba zamerati Gotze-u a pogotovo ne Bayernu, decko je rodjen u Bavarskoj i normalno je da zeli na neki nacin da se vrati kuci i da zaigra za ipak daleko najveci klub u Nemackoj, cist napredak u karijeri... sa druge strane, Bayern, sve regularno, cisto, ko je kriv drugima sto nemaju tako dobru politiku vodjenja kluba pa ne mogu da priuste sebi da lagano plate postavljenu klauzulu. U svakom slucaju ovakvo poslovanje je svetlosnim godinama udaljeno od onog sramnog moljenja, pozajmica, kupovine polovina ugovora itd. kojim se koriste "giganti" iz Serie A

veruj mi, sve je to isto i svi bi se ponasali na taj nacin da su u poziciji u kakvoj je Bayern ;)
      VALENTINO ROSSI #46

Comment

• Originally posted by Valentinik Rossifumi View Post
        Odnos snaga i klubova u celini nije isti, tako da primer koji si naveo nije adekvatan. Milan i juventus su mnogo blizi u svojoj ligi po snazi, novcu, moci i ostalim parametrima nego sto su to u Nemackoj Bayern i Dortmund. U Nemackoj postoji specificna situacija gde je Bayern #1 pa onda 2 prazna mesta i onda slede Dortmund, Shalke, Leverkuzen... dok je u Italiji ipak mnogo veca guzva na vrhu sto se tice klubova... forma i oscilacije u istoj ne racunam ovde, govorim o velicini, klasi, moci...

druga stvar, Gotze nije toliko dominantan u postavi Dortmunda da bi se sa sigurnoscu mogao nazvati glavnim igracem. Njegova igra ne odskace toliko, jednostavno se savrseno uklapa u veoma kompaktnu celinu. Jeste, veoma je vazan sraf u Klopovom mehanizmu ali genije ce mu pronaci zamenu, ubedjen sam u to...
        ne treba zamerati Gotze-u a pogotovo ne Bayernu, decko je rodjen u Bavarskoj i normalno je da zeli na neki nacin da se vrati kuci i da zaigra za ipak daleko najveci klub u Nemackoj, cist napredak u karijeri... sa druge strane, Bayern, sve regularno, cisto, ko je kriv drugima sto nemaju tako dobru politiku vodjenja kluba pa ne mogu da priuste sebi da lagano plate postavljenu klauzulu. U svakom slucaju ovakvo poslovanje je svetlosnim godinama udaljeno od onog sramnog moljenja, pozajmica, kupovine polovina ugovora itd. kojim se koriste "giganti" iz Serie A

veruj mi, sve je to isto i svi bi se ponasali na taj nacin da su u poziciji u kakvoj je Bayern ;)
        Па како њима да баци рукавицу у лице када Бајерн одмах осакати ривала који му се иоле приближио и тако увек кроз историју. Чим се појави неки клуб који им прети они одмах купе главног појединца и осакате га, нема зезања, нема журке.
        Никада нисам подржавао те преласке из једног ривала у други, нема изговора за ово понашање млађаног сисице имена му Геце.

Comment

• Продајом Гецеа враћамо дуг Бајерну за њихову помоћ од пре 10ак година
          Originally posted by Brajkula
          Veruj meni, radi kako hoćeš

Brajkula, 2014. N.E

Comment

• Moze im se. Licno ne bih imao nista protiv da je Milan u toj situaciji na cizmi a verujem da i tebi ne bi bilo krivo kada bi Juventus to isto radio...

opet ponavljam, najlogicniji izbor za Gecea:
            1. ostaje u svojoj zemlji, ne ide u Englesku ili Spaniju gde bi morao da se navikava na 100 stvari
            2. prelazi u najbolji klub u ligi i po svemu sudeci, najmocniji na svetu...
            3. napredak u karijeri maksimalan (kada dodjes do Bayerna, Milana, Reala.. znas da nema dalje, to je to)
            4. sanse za uspeh ogromne, titule na vidiku ( i to ne samo u Nemackoj)
            5. igrace sa mnogo kolega iz reprezentacije, vecinom ljudi koje vec poznaje
            6. odusevljen je radom Pepa koji ce ga trenirati od prvog dana

mozda novac nije onaj koji bi dobio od seika, ali prednosti su jasne zasto pristati na koji milion manje... idealan izbor

navijaci i simpatizeri treba da mu se zahvale na svemu i da znaju da igraci dolaze i prolaze a klub je taj koji ostaje, stoga ne treba paliti dresove nekoga u koga si se kleo do trenutka kada si video vest o transferu...
            VALENTINO ROSSI #46

Comment

• Па и Дормтунд као што видиш напада ЛШ, тако да и са њима је могао да ђуска лепе амбиције. А што се тиче Пепа то је мени само неки изговор, па у Дортмунди ради са невероватним генијалцем, неописивим мајстором Клопом и ако морамо да их поредимо ја бих предност дао Клопу.

Иначе, јуче Николица два комада Хановеру, човек лепо ђуска Бундес и надам се да неће догодине играти Сегунду јер Гројтер испада.

Comment

• opet se vracamo na kalibar kluba... Dortmund ima fenomenalnu generaciju i jos boljeg trenera, ali sta se desava - dolaze do 2 titule i evo sada napadaju i LS mada sam siguran da je nece uzeti, i nakon toga krece odron najkvalitetnijih igraca, jednostavno nemaju jos tu moc i velicinu da mogu konstantno da osvajaju nesto i da zadrzavaju najbolje igrace, ima i daleko primamljivijih klubova za one koji bi da napreduju, izmedju ostalih i Bayern. Ukoliko ovako dobro nastave postace prava sila i nece imati vise problema s tim, mada je to dug proces...
                sto se tice poredjenja 2 trenera, i kod mene je prednost na strani Nemca
                i da, Cvajta ne Segunda
                VALENTINO ROSSI #46

Comment

opet se vracamo na kalibar kluba... Dortmund ima fenomenalnu generaciju i jos boljeg trenera, ali sta se desava - dolaze do 2 titule i evo sada napadaju i LS mada sam siguran da je nece uzeti, i nakon toga krece odron najkvalitetnijih igraca, jednostavno nemaju jos tu moc i velicinu da mogu konstantno da osvajaju nesto i da zadrzavaju najbolje igrace, ima i daleko primamljivijih klubova za one koji bi da napreduju, izmedju ostalih i Bayern. Ukoliko ovako dobro nastave postace prava sila i nece imati vise problema s tim, mada je to dug proces...
                  i da, Cvajta ne Segunda
                  Taj novac prije svega kao neki bedem zastite svojih igraca.
                  Last edited by bracala; 27-04-13, 15:16.
                  Takođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.

Comment

opet se vracamo na kalibar kluba... Dortmund ima fenomenalnu generaciju i jos boljeg trenera, ali sta se desava - dolaze do 2 titule i evo sada napadaju i LS mada sam siguran da je nece uzeti, i nakon toga krece odron najkvalitetnijih igraca, jednostavno nemaju jos tu moc i velicinu da mogu konstantno da osvajaju nesto i da zadrzavaju najbolje igrace, ima i daleko primamljivijih klubova za one koji bi da napreduju, izmedju ostalih i Bayern. Ukoliko ovako dobro nastave postace prava sila i nece imati vise problema s tim, mada je to dug proces...
                    i da, Cvajta ne Segunda
                    И опет ништа не оправдава прелазак Гецеа из Дортмунда у Бајерн, све се сведе на изговоре. Плус ти ниси узео у обзри амбиције клуба за следећу сезону, са овим кадром могу да нападну БЛ, а и у Европи да се носе са свима (кажем тако јер у Европи никада ништа није сигурно, ето ти пример Челзија освојише људи ЛШ у сезони када су најлошије стајали у ПЛ). Не видим стварно где се Бајерн и Дортмунд разлику у амбицијама ?
                    Било како било, догодине ћемо присуствовати најнезанимљивијој БЛ у историји те лиге, мада и ова сезона је јако досадна.
                    Да Цвајта, лапсус,

Comment

• Bajern i Dortmund se razlikuju po tome sto je Bajern u nekim sferama direktan produzetak njemackog fudbalskog saveza i to je tako od kako su utemeljili svoj sistem.Nijedan klub u Njemackoj nema taj nivo.Jednostavno,uspjeh Njemacke kao fudbalske velesile se jednim dijelom ogleda kroz uspjehe Bajerna.Ovaj transfer Gecea nije klasicno dogovaranje kluba i igrac ili kluba i kluba..Ovo je sve dogovoreno na vrhu.Mozemo mi sad da pricamo narednih godinu dana kako je Gece izdajnik itd itd...kako se ovako unistava BL...Nije im ovo prvi put da ovo rade.Pa ce savez dati neku inekciju nekom od klubova koji su u vrhu..malo da ih poguraju da se stvori neki privid konkurencije.Pa kad iz tog nekog kluba iskoci neki pojedinac odma ce da ga presele u Bajern kako bi napredovao i on i Bajern i reprezentacija.I tako sve u krug...

EDIT: Leverkuzen dolazi do prednosti nakon kontroverznog penala
                      Last edited by powerslave; 27-04-13, 16:07.

Comment

• Originally posted by Brajkula View Post
                        И опет ништа не оправдава прелазак Гецеа из Дортмунда у Бајерн, све се сведе на изговоре. Плус ти ниси узео у обзри амбиције клуба за следећу сезону, са овим кадром могу да нападну БЛ, а и у Европи да се носе са свима (кажем тако јер у Европи никада ништа није сигурно, ето ти пример Челзија освојише људи ЛШ у сезони када су најлошије стајали у ПЛ). Не видим стварно где се Бајерн и Дортмунд разлику у амбицијама ?
                        Било како било, догодине ћемо присуствовати најнезанимљивијој БЛ у историји те лиге, мада и ова сезона је јако досадна.
                        Да Цвајта, лапсус,
                        kako nista ne opravdava transfer, ako nije dovoljno to da ce ovim transferom ostati u svojoj drzavi u kojoj mu zivi porodica i gde se govori njegov maternji jezik, da ce ostati u ligi u kojoj vec ima status zvezde, i to mnogo jakoj ligi, da ce preci u najjaci i najveci klub u toj istoj ligi, da ce preci u klub koji ne da nije iza spanskih ili engleskih top klubova nego je daleko ispred i tek ce da potvrdjuje dominaciju... ja ne znam onda sta je dovoljan argument koji potkrepljuje njegovu odluku... ovo nisu izgovori ovo su cinjenice koje daju objasnjenje zasto odabrati Bayern ispred Reala, Mancesterskih klubova ili PSG-a...

sto se tice zanimljivosti liga sirom kontinenta, to je subjektivna stvar, mogu da kazem da u svim top ligama ove sezone nema iznenadjenja po pitanju titule, osim u spaniji gde se nije ocekivala tolika razlika izmedju 1. i 2.
                        VALENTINO ROSSI #46

Comment

• @Powerslave objasnio najbolje situaciju, neki dan sam sa AK47 o tome pricao. Dosli smo do toga da ce Gotze mozda u Pepovom Bayernu igrati spica, kao sto ce najvjerovatnije igrati u njemackoj repki jer na svojoj poziciji ne moze igrati pored zivog Ozila. Previse je kvalitetni vezni igraca u Njemackoj tako se mislim tezi spanskom modelu.

Bayern sa drugim sastavom vodi preko Shaqiria. Ovaj Can trebao bi biti dobar igrac, nek ga nekom posude jer steta da sjedi na klupi.

Comment

kako nista ne opravdava transfer, ako nije dovoljno to da ce ovim transferom ostati u svojoj drzavi u kojoj mu zivi porodica i gde se govori njegov maternji jezik, da ce ostati u ligi u kojoj vec ima status zvezde, i to mnogo jakoj ligi, da ce preci u najjaci i najveci klub u toj istoj ligi, da ce preci u klub koji ne da nije iza spanskih ili engleskih top klubova nego je daleko ispred i tek ce da potvrdjuje dominaciju... ja ne znam onda sta je dovoljan argument koji potkrepljuje njegovu odluku... ovo nisu izgovori ovo su cinjenice koje daju objasnjenje zasto odabrati Bayern ispred Reala, Mancesterskih klubova ili PSG-a...

sto se tice zanimljivosti liga sirom kontinenta, to je subjektivna stvar, mogu da kazem da u svim top ligama ove sezone nema iznenadjenja po pitanju titule, osim u spaniji gde se nije ocekivala tolika razlika izmedju 1. i 2.
                            Све је то ок, али да пређеш ти из једног ривала у други који су при том највећи ривали у истој лиги и то ничим изазван пошто се Дортмунд добро држао последњих година са Бајерном, нема ту оправдања.

Лепо је Клоп ту описао ситуацију нешто типа "јбг нисам ја висок 1.80 и нисам ћелав", шатро разлог је Пепе што је отишао, јадан изговор, јадан колико и персона Гецеа.
                            Мсм ок много ја субјективно гледам на ствар, као и увек, терам своје субјективно неко мишљење без обзира на све, али овај потез се мора назвати "издајничким" мора и нема другог назива за исти.

Comment

• Moze li neko od ekipe koja vise prati Bundes da mi kaze kakav je Leitner? Uvek kad sam gledao momka, dobro je igrao, ali mi Wada rece da nije nesto posebno, pa da vidim ko je u pravu.
                              "Once you leave Arsenal, you can only go down, really." - Jack Wilshere

Dakle, ti si portir!

Comment

• Wada ti nije nista slagao trenutno nije na nivo igraca koji bi mogao biti nova zlatna koka BVB. Ja sam ga gledao kada je Njemacka U-21 reprezentacija gostovala na Kosevu zabio gol vise zbog retardiranog golmana zbog kojeg nismo devastirali Njemacku i zbog kojeg se nismo plasirali dalje. Ostalo je bilo tanko. Ali sjetim se sta smo ovdje pisali o Gündogan kada je pocinjao tako da je sve moguce.

Comment

Working...
                                X