Announcement

Collapse
No announcement yet.

Barclays Premier League & Championship 2012/13 - Diskusija i komentarisanje utakmica

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ako bi debeli kojim slučajem otpustio Pardew-a,konjini pripada odšteta u visni JEDNE GODIŠNJE PLATE, takva ke klauzula.Zar ste stvarno mislili da svinjče ne meri tri puta, pa seče?
    Elem ,pobeda je izvojevana, Moussa je BARGAIN BUY bez daljnjeg!Cabaye za kapitena, a Jonasa proterati na neko pusto ostrvo.

    Comment


    • " I really like Arsenal. But you, do you like Arsenal? Or just Arsenal with trophies? "

      Comment


      • Sky Sports sources understand that QPR have made an offer for Anzhi Makhachkala defender Chris Samba.

        Kakav stoper, pijanica zna sta radi
        "Once you leave Arsenal, you can only go down, really." - Jack Wilshere


        Dakle, ti si portir!

        Comment


        • Samba je sigurno najjaci covjek u fudbalu

          Comment


          • Zivotinja, mislim da ne moze da izgubi duel.
            "Once you leave Arsenal, you can only go down, really." - Jack Wilshere


            Dakle, ti si portir!

            Comment


            • Spasiće se QPR, ko da gledam.Biće 17. , izvućiće se u zadnjem kolu.Voleo bih da ispadne Wigan.

              Comment


              • "Once you leave Arsenal, you can only go down, really." - Jack Wilshere


                Dakle, ti si portir!

                Comment



                • Dosta toga se promenilo kada su u pitanju sastavi timova i sama ligaska pozicija na tabeli od kako su se ova dva tima sreli ranije na pocetku sezone gde je Arsenal izasao kao pobednik na Anfiledu rezultatom 2:0. Dok se Arsenal priprema da doceka Liverpool na Emiratima, oba tima su fokusirana na to pomalo nedostizno 4. mesto koje vodi u Ligu Sampiona, na kojem su trenutno Tottenham Hotspursi. Tim Arsenala je zeljan da nastavi konstantno ucestvovanje u najelitnijem takmicenju u Evropi vec 15 godina zaredom, dok je Liverpool u ocajanju da okonca svoje cetvoro-godisnje cekanje na fudbal u Ligi Sampiona. Prethodni mec zavrsen je pomalo laganom pobedom Topdzija, gde su nova pojacanja tada Lukas Podolski i Santi Cazorla pogodili metu.

                  Arsenal je sada domacin, samo tri boda vise od Engleskog velikana, ali sto je jos vaznije i bitnije iz njihove perspektive, 4 boda manje od Tottenhama koji je na pomenutom 4. mestu. Topdzije su napravile haos od utakmice u FA Cupu protiv autsajdera Brightona i Hove Albiona, ali su na kraju golom Walcotta preziveli bruku i odrzali svoje nade za osvajanje kupa. Liverpool je imao niz sjajnih utakmica, gde su od 5 utakmica pobedili 4 puta, i tako se popeli na tabeli gde su trenutno sedmi, nakon sto su dozivel sramotu i debakl u FA Cupu od Oldhama izgubivsi 3:2, i tako okoncali svoje sanse za bilo kakav domaci trofej. Oni bi zeleli da da zaborave taj los rezultat, a kako bolje to zaboraviti, nego pobediti Arsenal na Emiratima.

                  Forma timova, medjusobni dueli...





                  Menadzer domacina Arsene Wenger je rekao da njegov tim ima sposobnost i kvalitet da uspe, ali igraci tek treba da pocnu da veruju u to. Igra Arsenala varira kroz celu sezonu, forma je toplo-hladna, i nikako nema konstantnosti, bez koje su izgubili dosta bodova, ali su prethodnog vikenda demolirali West Ham. Topdzije imaju najbolji rekord postizanja golova kod kuce, sa 30 golova postignutih u 11 utakmica na Emiratima.



                  - Uvek je nezgodno kad ispadnete iz kupa, pogotovo na takav nacin i to od nizeligasa. Verujem da su i oni sami potreseni. Na nama je da odigramo kolektivno na visokom nivou pa se necemo morati brinuti kako ce Liverpool nastupiti u ovoj utakmici".
                  "Timovi kao sto su Liverpool i kao mi su gradili svoj tim kroz citavu sezonu, i mislim da ce poslednjih 4 ili 5 meseci odrediti koliko dobro je taj posao obavljen - rekao je Wenger.
                  I nije bio daleko od istine, jer se cini da su Skauzeri poceli da igraju onako kako se od njih ocekuje, i da Arsenalovi igraci, poput Walcotta i Girouda, kao i Podolskog, dizu svoju formu. Ipak cini se da su ovi poslednji dani prelaznog roka pomalo kriticni i test za zivce navijaca Arsenala, jer do sada Wenger se nije odlucio da dovede novo lice u tim, iako imaju problema na nekim pozicijama, pre svega stopera i zadnjeg veznog. Ali ostalo je jos vremena za Wengera da dovede pojacanje i ostaje da se vidi da li ce uraditi nesto povodom toga.

                  Walcott je postigao pobednosni pogodak protiv Brightona nakon sto je usao sa klupe, i tako je vratio nadu svom menadzeru kada je u pitanju njegov potencijal, a ovaj mu je to vratio novim ugovorom. On je najbolji strelac Arsenala ove sezone, i vec je uspeo da da 10 golova ove sezone iako je start sezone poceo na klupi. Olivier Giroud je ponovo bio dvostruki strelac za Arsenal u FA Cupu, i tako uzimajuci racunicu od 4 gola za nedelju dana, i Francuz ce biti zeljan da nastavi dobru seriju protiv Liverpoola veceras.
                  Thomas Vermaelen se ocekuje u postavi nakon sto se vraca posle povrede clanka, i iako Wenger nece zeleti da rizikuje novu povredu i prebrz povratak na teren, posto slede mecevi u LS sa Bayernom, Belgijanac je izuzetno bitan za odbranu Arsenala i on ce se ipak najverovatnije naci u startnih 11. Mikel Arteta ce takodje biti zeljan povratka na teren, ali ovaj mec verovatno dolazi prebrzo, pa ce Spanac verovatno poceti mec sa klupe. Povratak dvojice veznjaka Rosickog i Diabia je svakako olaksao Wengeru probleme sa veznim redom, pa ce dvojac biti spreman za mec.

                  Kada je u pitanju startna postava, cetvorku ispred Szczesnog bi trebali da cine Vermaelen i Mertesacker kao stoperski tandem dok ce bekove ciniti Gibbs i Sagna. Jack Wilshere ce biti siguran u vezi i cinice partnerstvo ili sa Diaby-em ili sa Ramsey-em. Iza Girouda koji ce biti centralni napadac, trojku ce ciniti Walcott i Podolski po krilina i Santi Cazorla kao 10-ka.
                  Wenger nece moci da racuna na Francisa Coquelana zbog blaze povrede tetive i Gerivha koji je na Africkom kupu Nacija.

                  Moguci sastav

                  (4-2-3-1):Szczesny - Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs - Diaby, Wilshere - Walcott, Cazorla, Podolski - Giroud.



                  Menadzer Brendan Rodgers sigurno nije zadovoljan nakon poraza u FA Cupu od velikih autsajdera Oldhama Athletica koji ih je eliminisao iz daljeg toka takmicenja, tako da bi ostatak sezone zeleo da posveti dubokoj koncentraciji na visok i respektabilan finis u ligi, kao i na sto dalji progres u takmicenju Evropa Lige. Mladi Coutinho je ocigledno novo pojacanje LFC-a koje ce svakako pomoci u tom cilju koji je Brendan zacrtao, i svakako se uklapa u profil politike dovodjenja mladih igraca FSG-a.



                  - Imam mlad i perspektivan tim koji tek treba da usvoji pobednicki mentalitet. Ovo nam je godina u kojoj oni uce kako postati pobednicki tim, i na tome istrajamo kod juniora ali i seniora. Ko ne moze pratiti nas ritam taj ce morati da promeni sredinu. Sad nas ocekuje jedan veliki ispit i ako ga odradimo kako treba to ce biti nas korak napred prema cilju koji smo svi postavili na pocetku sezone - rekao je Brendan Rodgers.
                  I iz ove izjave se dosta toga moze reci. Naime, Brendan zna sta radi od pocetka sezone, veoma znalacki koristi mlade igrace u rotaciji gde su vec neki izasli kao veliki potencijali, kao Sterling ili Suso, i bas kao sto je rekao, svako ko ne moze odrzati tempo, ukazivajuci i na formu i zelju, moze da ide iz kluba. Takav jedan je vec otisao, a dosao je kao momak koji ce da promeni tim i da ga pogura ka LS. U pitanju je naravno Nuri Sahin. Momak se ocigledno nije snasao u klubu, mozda je igrao na pogresnoj poziciji, ili jednostavno nije dokazao na trenizima dovoljnu zelju da pokaze ono sto zna. Nakon 4 meseca nije pokazao ono sto se ocekivalo od njega i na kraju je napustio klub u klub iz kojeg je i postao odlican igrac.

                  Liverpool nije nikako ubedljiv na strani daleko od kuce i sakupili su samo 13 bodova do sada u ligi, jedan od pokazatelja zasto je Liverpool nisko na tabeli.
                  Luis Suarez je bio glavni sef u timu kada je u pitanju davanje golova ali i samo kreiranje napada, i nakon za njega slabe prosle sezone, Urugvajac je vec sada premasio svoj rekord od prosle sezone i ima 16 golova na svom kontu i ne zeli da se zaustavlja na tome, ukupna racunica 21 gol u svim takmicenjima, i zanimljivo da niko nije postigao preko 20 golova u jednoj sezoni do januara za Liverpool jos od Owena. Njegov cini se novi partner Daniel Sturridge je poceo svoju karijeru u Liverpoolu odlicno, postigavsi 3 gola na prva tri meca.
                  Glen Johnson se suocava sa kasnim problemima sa fitnesom nakon sto se vraca posle blaze povrede, ali se ocekuje u prvoj postavi veceras iako je propustio par meceva za LFC. Pepe Reina i Jose Enrique su se vratili treninzima nakon povreda, ali jos treba sacekati sa njima i sanse da pocnu utakmicu su 50-50%. Svakako da ce biti na klupi ako nista drugo.
                  Brendan se nada povratku svojoj najboljoj postavi i prvih 11, nakon poraza u FA Cupu protiv Oldhama. Reina je upitnik ali ce verovatno biti rizik koji ce Brendan morati da preuzme u ovako vaznoj utakmici. Stoperski tandem bi trebalo da cine Skrtel i Agger, mada je forma Martina u blagom padu, pa se ne treba iznenaditi ako Carrager nastupi umesto njega. Andre Wisdom je ocekivan desni bek za ovu utakmicu, gurajuci Glena na poziciju levog beka. Glen ce igrati desnog beka samo u slucaju da se Enrique vrati u prvih 11. Lucas i Gerrard bi trebalo da cine par u zadnjoj vezi, dok bi Allen trebao da pocne nakon sto je postigao svoj prvi gol u kupu za LFC. Napadacku trojku napred ce ciniti Sturridge i Suarez, dok ce treci igrac u napadu biti ili mladi Sterling, ili iskusniji igrac za ovakve meceve Stewart Downing.

                  Moguci sastav

                  (4-3-3): Reina - Wisdom, Skrtel, Agger, Johnson - Allen, Lucas, Gerrard - Sterling, Suarez, Sturridge.

                  O utakmici, igraci u fokusu...

                  Arsenal ce svakako imati veliki boost samopouzdanja nakon dve pobede zaredom od koje ova sa West Hamom u ligi pogotovo znacajna. Dok ce Liverpool nakon poraza od Oldhama u kupu imati dosta poteskoca da povrati isto to samopouzdanje nakon sto su pobedili Norwich kod kuce 5:0. Arsenal ima taj momentum dobre forme igraca i dobre rezultate, i ova pobeda im znacajno olaksava put ka 4. mestu, ali sa druge strane Liverpool ima vrlo potentan napad predvodjen jednim od najboljih napadaca lige i danasnjice Luisom Suarezom.

                  Kljuc u igri Arsenala ce svakako biti igra Wilsherea i igra njegovog partnera Diabia. Ako tu bude poceo Ramsey, sve su prilike da ce tu da duva promaja u odbrani jer ni Ramsey ni Wilshere nisu sposobni da drze sami vezni red kada je odbrana u pitanju. Jos jedna vrlo bitna stvar je igra Mertesackera i njegova mogucnost da sacuva vrlo brze napadace i krila Liverpoola.
                  U svakom slucaju, napad ce se bazirati na viziji spanskog genijalca Santija Cazorle, ali ce svakako veliku pomoc imati u Jacku koji samo dize svoju formu.



                  Momak koji se vratio nakon duge pauze pokazuje znanje i kvalitet, ali i potencijal za nesto vise iz utakmice u utakmicu, mobilnost i kretnja na terenu su njegov zastitni znak, ali on ima mnogo vise od toga u svom arsenalu, pored vizije, dobrog pasa i odlicnog presinga na igrace veznog reda.
                  Masine za asistencije Podolski i Walcott napadace sa krila, ali ce pre svega gledati da uposle u poslednje vreme dobro raspolozenog Girouda. Vrlo cesto ce ovaj dvojac ulaziti u sredinu, gde ce se vrsiti rotacije sa Cazorlom koji ce u centru iza Girouda imati free role poziciju. Diaby ima vrlo bitan zadatak ako bude igrao, a to je zaustavljanje kontri protivnika i potencijalno kvarenje akcija Liverpoola, ali ce se takodje ubacivati u napadu jer je to jedna od njegovih odlika.
                  Brza pas igra i dosta konkretnih napada se ocekuje od Arsenala sto je i zastitni znak, ali se moze ocekivati dosta kontri zbog prirode igre Liverpoola.

                  Naime, Skauzeri ce kao i do sada ove sezone pokusati da imaju sto veci posed i kontrolu nad igrom bez striktno igre pasa po zemlji. I takodje, to nece biti kruzenje oko gola i akcije koje traju doveka, vec ce pokusati da budu sto konkretniji u svojim namerama u ofanzivi. Allen i Lukas ce vrsiti visok presing na igrace veznog reda, Wilsherea i Diabia, dok ce napadacka trojka vrsiti isti presing na odbrambene igrace i tako pokusati da im ne dozvole da uspostave kontrolu nad loptom i mecom.
                  Od Gerrarda zbog godina ne treba ocekivati tako nesto, ali s ozbirom da legenda kluba dize formu od pocetka sezone, i gde je u poslednjim mecevima pokazao klasu, on bi trebao da bude u ovom momentu najbitniji sraf igre Liverpoola.



                  Podsetivsi nas na svoje najbolje dane, Stivi je svojim dugim loptama pokazao svoj kvalitet jos jednom, i cini se da ce od njega konacno i ponovo sve pocinjati kada je u pitanju rola kreiranja napada. Samo sto je nekada te napade sa lakocom resavao, to ovog puta ne mora da radi pored Suareza koji je uz njega, najbolji igrac kluba. Diktirace tempo na sredini, pokusavace da uposli napred napadacku trojku i icice dosta napred, ostavljajuci defanzivan deo Allenu i Lukasu. Sterling ce biti na levom krilu, dok ce Sturridge i Suarez kao sto je to prikazano u mecu sa Norwichom konstatno rotirati na poseban nacin, gde nece biti drugog krila vec ce obojica biti poluspicevi, i tako ce praviti mali haos i konfuziju odbrambenih igraca Arsenala prilikom markiranja. Gleno ce biti ofanzivniji bek, dok ce Wisdom redje ici napred. Ne treba zaboraviti da mozda Downing startuje umesto mladog Raheema, ali njegova rola se nece mnogo razlikovati od Raheemove.

                  Ishod utakmice ce dosta toga zavisiti od Arsenala pre svega, i koja ce se strana pokazati u prvom poluvremenu, da li ce to biti strana koja se uplasila Manchester City-a i Chelsea-ja, ili ce biti to ona strana koja je terorisala West Ham. U svakom slucaju derbi kola, u kome oba time zude za pobedom i pozitivnim rezultatom, samim tim je i tesko predivideti rezultat.
                  sigpic

                  “We have to change, from doubters, to believers, now.”
                  -Jürgen Klopp

                  Comment


                  • Mene oci varaju, recite mi da me oci varaju!
                    "Once you leave Arsenal, you can only go down, really." - Jack Wilshere


                    Dakle, ti si portir!

                    Comment


                    • Suarez, iako je Staridz promasio, ali kakav kiks tamo Sagne...
                      sigpic

                      “We have to change, from doubters, to believers, now.”
                      -Jürgen Klopp

                      Comment


                      • Šta uradi odbrana Arsenala
                        sigpic

                        Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                        But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                        Comment


                        • E moj Volkote vole
                          sigpic

                          Comment


                          • Ko je dao gol za Liverpool tek sam sad ukjučio SK ?
                            ♥Љубав према клубу не може да престане♥
                            http://media.gorannecin.rs/2010/10/P...A0-2010-11.jpg

                            Comment


                            • A ko bi?! Suarez, naravno...

                              Comment


                              • Kakva lopta Suareza... Sto iz prve Daniele bree...
                                sigpic

                                “We have to change, from doubters, to believers, now.”
                                -Jürgen Klopp

                                Comment

                                Working...
                                X