Announcement

Collapse
No announcement yet.

EuroBasket 2013 (kvalifikacije, pripreme, test utakmice,...)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Batman View Post
    Mislim da Ivkovic treba da se povuce posle ovih kvalifikacija, kako god se one zavrsile. Uz svo postovanje njegove blistave karijere, njegovih rezultata i njegovog kosarkaskog znanja, mislim da covek trenutno potpuno pogresno vodi ekipu. Naravno, ovo sada smesno zvuci kada neko komentarise legendu kakva je Ivkovic, ali forum i sluzi za to, da svako moze da iznese svoje misljenje.

Covek jednostavno nema nikakva pravila, nikakvu postavku. Keselj mu na jednom mecu igra 30 minuta, na drugom minut, Bjelica krenuo jako dobro, on ga izveo da se odmori i vratio ga tek 10 minuta kasnije kada se decko ohladio i ispao iz ritma. Na silu gura trutove poput Savanovica, Macvana i Krstica a Erceg mu greje klupu, slicno kao i sa Keseljom, na jednoj utakmici igra 20-30 minuta, na drugoj minut. Paunic, na jednoj utakmici igra 10 minuta, na nekoj 20, na nekoj ne igra uopste.

Jednostavno, neke odluke koje covek donosi su krajnje diskutabilne. Ono sto najvise zabrinjava jeste sto ga igraci uopste ne slusaju, za svo ovo vreme dok sam gledao sta covek crta i objasnjava na tajm-autu, nista od toga se nije realizovalo. Igra se raspada, loptu ne mozemo da uhvatimo, u napadu bez akcije, uglavnom se oslanjamo na individualni kvalitet...Teodosic je jos i dobar kada pogledamo kako igraju pojedini igraci u reprezentaciji...

Realno, Crna Gora nema neku ekipu, to su sve igraci koji nisu ili jos uvek nemaju neke blistave karijere, ali su mnogo ukompovaniji od nas i tu nas dobijaju, a to je najvecim delom zasluga selektora.
    Ma covek je izlapeo...imam osecaj da ponekad i zaboravi koga ima na klupi...
    Pricao mi moj trener kad je bio neki seminar...covek pobrkao za celu dekadu Danilovica i Djordjevica...pricao kako su 2001 igrali u Rimu, a ono bilo 10 godina ranije....

Jednostavno posle ovakvih kvalifikacija, kako god se zavrsile treba da podnese ostavku...Hvala ti za sve, ali godine cine svoje...
    http://www.avangarda.in/forum/viewforum.php?f=56

Comment

• 7 od 7

Nema nikakve potrebe da su odnosi toliko nategnuti i zategnuti. Steta sto je doslo do toga.

Milo mi je sto je bila onakva reakcija kod himne Srbije, sto je bilo onakvo navijanje u Moraci. Bez omalovazavanja protivnika, zdravo navijanje za svoju reprezentaciju, bez vrijedjanja i pogrdnih skandiranja.
      Milo mi je i sto je Sarenac to konstatovao, kapa dolje velikom covjeku i strucnjaku. On i Denda su primjer objektivnog, realnog komentatora.
      Poslata je prava slika!

Kosarka je timska igra i nasi momci pokazuju kako se igra. Na kraju Sead rece svaki put neko drugi iskoci, danas sam to bio ja. Tacno tako, nema ovdje mjesta za zvijezde, svi igraju i svi oce da crknu za dres reprezentacije.
      Pa ovo niko ni u najludjim snovima ne bi pomislio da moze da se desi, da ce se pobijediti Srbija dva puta, Izrael dva puta, da ce se mozda grupa zavrsiti sa stoprocentim ucinkom!
      I do trenera je, Luka je ozbiljan covjek koji poznaje kosarku.

I dalje mislim da ce Srbija proci, nista ovaj poraz ne znaci, mozda na samopouzdanju ali njega koliko vidim i nema. Svakako Izrael mora da se pobijedi da bi se islo dalje i vjerujem da ce se savladati.
      sigpic

Comment

• Originally posted by Aleksa9 View Post
        Ma covek je izlapeo...imam osecaj da ponekad i zaboravi koga ima na klupi...
        Pricao mi moj trener kad je bio neki seminar...covek pobrkao za celu dekadu Danilovica i Djordjevica...pricao kako su 2001 igrali u Rimu, a ono bilo 10 godina ranije....

Jednostavno posle ovakvih kvalifikacija, kako god se zavrsile treba da podnese ostavku...Hvala ti za sve, ali godine cine svoje...
        Pa pazi, ako nekog igraca krene i ako protivnicki tim ne moze da ga zaustavi, ne treba ga vaditi iz ekipe, osim ako treba da odmori par minuta. Mislim, to je neka najprostija logika, tu nije potrebno nikakvo trenersko znanje.

Comment

• Vladane, jesi ti to stavio Sarenca i Dendu u istu recenicu? Pomeri se sa mesta covece, brzo.
          sigpic

Sever celi sada se veseli, crveno-beli, 'ajmo u napad zajedno! Sa severa nek zapeva svako, nek grmi jako, Zvezda šampion!

"Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje. E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sekiracija ti ne gine." Gospodin Ljuba Tadic

Batica Wilshere je gospodin covek...

All hail the Chan-Chan man!

Comment

• U Evropi postoji 39 kosarkaskih reprezentacija.

Na EuroBasketu ce igrati 24 reprezentacije.

It is not the violence that sets a man apart.
            It's the distance he's prepared to go.

Comment

• 2. u Evropi, 4. u svijetu - promašaj Savanovića za pobjedu protiv Francuza na EP - ne idemo na OI, 2x gubimo od CG, Izrael na osramoti...

Do te utakmice sa Francuskom mogli smo svakoga pobjediti, poslije te se mučimo sa nekim šklj ekipama. CG svaka čast, momci su odigrali odlično.

A što se tiče Dude, jednostavno zaboravlja koga ima na klupi i to je problem. Isto kao što je Robi u Zvezdi forsirao Barsin sistem sa igračima koji nisu za to sposobni, Janković je to shvatio i stavio taktiku koju mogu iznijeti naši fudbaleri (da ne mješam sada Zvezdu i Srbiju, ali to mi je palo na pamet). Koliko me pamćenje služi mi smo u Poljskoj i Turskoj uvjek išli na +80, sada teško prelazimo i 70. Jednostavno čovjek ide na sistem koji ne odgovara našim košarkašima. I najbolje bi bilo da ode poslije ovih kv. jer je on veliki gospodin i majstor ovoga sporta da bi sada na kraju pravio loše rezultate.
              sigpic
              http://www.youtube.com/watch?v=yOzFjbiH4mk

Comment

• Originally posted by apacrow View Post
                U Evropi postoji 39 kosarkaskih reprezentacija.

Na EuroBasketu ce igrati 24 reprezentacije.

Po meni nesto najgore sto se ikad desilo u Evropi, a to je prosirivanje sistema Eurobasketa.

Sta reci a ne zaplakati ?? Posle svega, mislim da Duda polako treba da ide, ne moz' on vise da radi ovaj posao, jasno je kao dan. Momci vcrs u nekim momentima cist amaterizam prikazali, znaci necuveno. Gradjenje za skok je bilo kao ja kad igram basket sa ortacima pa nece niko da skoci jer ih mrzi. E ko da sam to gledao, majke mi. U napadu nerazigrani igraci, sutira ko stigne, skoro nijednu izgradjenu akciju nisam video. Crnogorci su pobedili jer su vise zeleli pobedu, nista oni nisu specijalno odigrali koliki smo mi amateri ispali, kao i u BG. Branjenje pika, pa treba li to komentarisati, koliko puta smo samo diskutovali o tome, pa taj p'n'r ne znamo da branimo jos od Poljske kad smo drugi bili, a od tada je sve gore i gore. Bjelica, momak jedini objasnio, i taman pocne da kida, i ovaj ga izvodi, ulazi Keselj koji ne moze da se pokrene i samo coskari u uglu, ceka pas da sutne. Tepic je posebna prica, koliko sam se iskidao kada sam za tri ne moze da ubode pa da ga puskom teras.

Raspad sistema, daj boze da se plasiramo, a tome ce odlucivat' tekma sa Izraelom, a mi sa ovakvim stavom i igrom, nema sanse da ih dobijemo.
                sigpic

“We have to change, from doubters, to believers, now.”
                -Jürgen Klopp

Comment

• Originally posted by Freshman91 View Post
                  Raspad sistema, daj boze da se plasiramo, a tome ce odlucivat' tekma sa Izraelom, a mi sa ovakvim stavom i igrom, nema sanse da ih dobijemo.
                  Taj mec ce, nazalost, dobiti publika, i domaci teren.

Plasiracemo se na EB13, ali ce ostati gorak ukus.
                  A, tamo je velika verovatnoca da se ponovi 2007.
                  It is not the violence that sets a man apart.
                  It's the distance he's prepared to go.

Comment

A, tamo je velika verovatnoca da se ponovi 2007.
                    Na nasu zalost, u pravu si, i daj boze da si u pravu. Da se ponovi 2007. sanse su fifti-fifti, moze da bidne, al' ne mora da znaci.
                    sigpic

“We have to change, from doubters, to believers, now.”
                    -Jürgen Klopp

Comment

• Mozda ne bi bilo lose (ako se plasiramo na EB13) da se malo promeni roster,a sto da ne i trener.

Prvenstvo 2015. je mnogo bitnije i idealno bi bilo uigravati mladje snage do tada.

Ali to je samo moja pusta zelja.

Comment

Hm...ja ne bi bio bas toliko siguran. ;)

Comment

• Poraz od Izraela neće najvjerovatnije uticati na prolaz. Grupe gdje su Hrvatska i Njemačka će imati goru trećeplasiranu. Problem nastaje ako Bugari dobiju u Njemačkoj ali nema sumnje u Karija odradiće on posao u srijedu i poslati nas na EP kad već mi nismo u stanju

Comment

• Ako je dotle doslo, da se uopste postavlja pitanje da li cemo pobediti Izrael u Bgd i da pravimo kalkulacije i zavisimo od Bugara i Nemaca, onda bolje da se i ne plasiramo na to prvenstvo

Comment

• pa tako je bilo da ce Crnu Goru da dobijemo sigurno , cak je i na forumu neko rekao da
                              slobodno stavite kucu na srbiju da ce da dobije

Comment

• Kari sa Njemačkom dere sve redom. Ako bi Duda otišao, najviše bih volio da dovedu Karija. Mada ako pogledamo kako su prolazili oni treneri koji su se vratili u reprezentaciju (Obradović 2005. god i evo sada Duda) bolje da se ne vraća. Jeste da imamo trenere koji su u samom svjetskom vrhu, ali stvarno ne znam ko bi bio najbolje rješenje..
                                sigpic
                                http://www.youtube.com/watch?v=yOzFjbiH4mk

Comment

Working...
                                X