Announcement

Collapse
No announcement yet.

Formula 1 eni Magyar Nagydij 2012 (Budapest)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Na formula1.com stoji da ce u nedelju biti padavina, kao i danas, a danas suvo kao u susnici.

Pogledao sam na w2u.com, trebalo bi da bude sasvim suv vikend...

Comment

Po kisi li suncu majstor ce dobiti najbolji rodjendanski poklon
      Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

Comment

Last edited by Vanja #66; 27-07-12, 11:50.

Comment

Rezultati FP1:

McLaren pocinje kao i Nemackoj, ali su Hamilton u Button blizi. Alonso, kao i tamo je prvi od ostatka, dok je Mecka prilicno dobra za sad. Vremena su dosta bolja nego prosle godine u isto vreme...

Lotus nastavlja sa radom oko F-Duct DRS-a, cini se da su zadovoljni. RB izgleda pokusava da nadje brzinu na drugim poljima, s obzirom da su im mape promenjene. Mada, mora se priznati, delovali su blago nezadovoljno i Mark i Seb kad je kamera uspevala da im uhvati lice.

Comment

Šta kaže ta prognoza?Ima li kiše u nedelju, kada i koliko?
            ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
            I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

Originally posted by MarkedOne8 View Post
              Nista se ne zna koliko vidim.. Juce je pisalo da ce biti kisa ceo dan, danas pise da ce u nedelju padati ujutru kisa... Ne bi me cudilo da se opet promeni prognoza...Ali ce za kvalifikacije izgleda biti suvo, eto ti prilike Kimiju

Comment

Originally posted by MarkedOne8 View Post
                Nista, nidje, nichts, nothing, nada, niente...

Danas se predvidjaju moguci pljuskovi u vreme FP2, ali sumnjam da ce ih biti, jer je svo nebo oko staze bilo vedro ili sa malo oblaka na kraju FP1.

Uber fail, druga polovina sesija je bila pravi letnji pljusak... Niko nije ocekivao, cak su iz FIA-e javljali da ce kisa samo na kratko poprskati stazu...
                Last edited by Vanja #66; 27-07-12, 15:35.

Comment

Rezultati FP2:

McLaren definitivno jak, a Red Bull definitivno u blagim problemima, Webber cak u vecim problemima. Ne moze da pronadje ritam, muci se... Ferrari je OK, Alonso ima malih problema sa podupravljanjem, ali generalno obojica gube vreme u trecem sektoru, cak do 0.3s samo u tom delu. Eto neceg za razmisljanje. Lotus deluje takodje dobro, iako je Grosjean imao bliski susret sa ogradom. Otislo je prednje krilo, ali nista vise od toga, izgubio je oko 15 minuta od sesije. Raikkonen mi nekako deluje zreo za pobedu, dobro izgleda, ovde je najvise Finaca od svih trka, moglo bi to lepo da se zavrsi za njega...

Comment

www.weather2umbrella.com je ipak za sada najviše u pravu.Tačno su potrefili početak padavina.Par minuta pre 15:00.Nadam se da će ostati precizni i rasni kao i do sada.Kažu da će u nedelju padati samo preko noći i rano ujutru i da će sve padavine prestati do 9:00.Nadam se da je to dovoljno da se osuši staza.

Originally posted by Vanja #66 View Post
                    Lotus deluje takodje dobro, iako je Grosjean imao bliski susret sa ogradom. Otislo je prednje krilo, ali nista vise od toga, izgubio je oko 15 minuta od sesije. Raikkonen mi nekako deluje zreo za pobedu, dobro izgleda, ovde je najvise Finaca od svih trka, moglo bi to lepo da se zavrsi za njega...
                    Mene čudi da je Grožan sporiji od Kimija po suvom.Nešto je tu promenjeno.Verovatno su kod Kimija pronašli nešto u samom setupu.

Joj kad prekosutra uletim među Fince!
                    Last edited by MarkedOne8; 27-07-12, 16:03.
                    ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
                    I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

Rekoh vec da je izgubio neko vreme pocetkom sesije, a kako je ona efikasno trajala nekih 45 minuta, to nije malo vremena... Smanjice se razlika, ali ostace Kimi u prednosti, ovo je jedna od njegovih staza.

Grafik sa poenima ove sezone je jasno pokazao dve stvari. Kimi i Alonso su jedini koji imaju relativno pravilan rast poena nakon svake trke. Sta vise, obojici je Kina najgori rezultat. Od Schumia i Vettela, samo bih vise voleo da se Kimi vrati u Ferrari, kakav god da je bolid bili bi prvi na kraju seone. Ali realno je samo za Vettela...

Za one koji su zaboravili kako grafik izgleda:

Comment

Opet priče o Red Bullovom varanju.
                        http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-...varao-u-kanadi
                        Ako je verovati ovom izvoru, opet neko varanje.

Nisam još pročitao članak, ali definitivno ili Red Bull toliko vara ili se neko namerio da im dođe glave.

Aha, znači mehanizam koji im omogućava da bez upotrebe alata podese visinu bolida.Ne bih ovo nazvao varanjem.Opet je to ista situacija kao u dosadašnjim slučajevima.Pokušavaju da nametnu drugačije tumačenje pravila.Zato i ne mogu da ih kazne, nego im svaki put kažu da to ne koriste više i na tome se završi.
                        Last edited by MarkedOne8; 27-07-12, 18:05.

sigpic

Comment

Uvek mogu da ih kazne, ali to ne rade. Zasto? Pa, sumnjam na fini papir sa nekim istorijskim licnostima i nekim brojevima... Ili na neke pretnje odlaska, sto se opet svodi na odlazak novca, tj. opet papir sa brojevima i tako to. Zabranjeno je menjati ista na bolidu izmedju kvalifikacija i trke. Samo gume u slucaju kisne trke.

Preteruju, uvek se zalazem za zatezanje pravila i pokusaje obilaska istih, ali Red Bull ih jasno i svesno krsi konstantno. Da uspevaju da se ne otkriju, to bi ostalo tajna i niko toga ne bi bio svestan... Cinjenica je da pravila nikad nisu bila striktnija i jasnija, ali opet je, McLaren na primer, uspeo da Coanda efektom zaobidje pozicioniranje auspuha kako bi imali uticaj u produvavanju. Lotusov sistem reaktivnog kocenja je po meni sasvim legalan, ali moze da se posmatra kao nelegalan. Vracanje pull-rod vesanja se pokazalo jako dobrim za Ferrari, jer cini se mnogima da je to jedan od glavnih razloga sto se F2012 ponasa tako dobro na kisi. Sauber sa tako malo novca uspeva da napravi tako velike stvari, na samo 25 poena su od Mercedesa, tima koji ima skoro duplo veci budzet od njih i bar 40% vise zaposlenih. Moze to i bez toliko zatezanja pravila i krsenja istih...

Comment

Nisu mogli da ih kazne kao ni u Nemačkoj.Verovatno su napravili neki sistem kao neka žabica ili ključ tako da im nije potreban alat.To bi neko smatrao kao bez upotrebe alata ali sam alat je u stvari pričvršćen za mehanizam koji bi podešavao.

Da preteruju, to stoji.Zamaraju se sa rešenjima koja su i onako jednokratna.

sigpic

Comment

Marked, lepo je sto pokusavas da opravdas postupke bez razmisljanja o menatarno-korupcijskom uticaju, ali za ovoliko prekrsaja, a imam utisak da cemo cuti o jos nekoliko neobjavljenih do kraja godine, koji prolaze nekaznjeno - zaista nema drugog objasnjenja. Red Bull je postao bum u modernoj Formuli 1. To pocinje jos od 2009. a kulminiralo je prosle godine dominacijom kakva je poslenji put vidjena pre 7-8 godina... Njihov ucenjivacki potencijal je porastao znacajno. A pritom ne treba zaboraviti da su 2004. bili Jaguar i da su krajem 2008. doziveli fijasko da je Toro Rosso bio bolji bolid od njihovog.

Medju prvima bih zeleo da se ispostavi da je zaista sve tu legalno, da zaista toliko koriste sivu zonu i da ne krse pravila, jer ce mi se povratiti vera makar u neiskvarenost makar jednog dela sportskih dogadjaja, ali gde su velike pare, tu su i veliki mocnici, a oni zele samo jedno...

Comment

Ne, ne opravdavam ja njih jer je to Red Bull.Ja sam do ove godine (dok Kimi nije bio u F1) navijao za Fetela kog sam gotivio još od 2008.Ne navijam ni za Vebera, ni za njihovo prokleto energetsko piće.

Hteo sam da kažem da oni stalno pronađu neku sivu i jako malo rupu u pravilima za koju gotovo i sami znaju da će biti kad tad zabranjena ali dovoljno je svetla ta rupa da ih ne kazne.Bitno je da ne krši 100% pravilnik.
                                Kad su oni zaista tako nisko pali da nemaju kreativnosti da osmisle nešto drugo, šta onda reći?Ne pratim njihovu temu na f1technical.net forumu, ali ne vidim da donose išta novo za bolid osim nešto oko difuzora i izduva, dok su sa druge strane McLaren, Lotus i Ferari doneli pun džak svakojakih unapređenja što aerodinamike što mehanike.Horner, Fetel i Njui su zaista ok za ono što sam do sada video.Onaj Helmut Marko, ne znam šta je on njima tamo koji kurac, on mi se nimalo ne sviđa.Sama pojava me iznervira.On tu previše petlja i izigrava nekog doktora.

Znam da si rekao pre nekoliko nedelja da bi Kimija definitivno otpisao kao kandidata za titulu, ali mislim da ćeš se ipak složiti sa mnom ako kažem da veće šanse ima Kimi za titulu nego Veber.Samo 22 poena razlike između njih dvojice.Za Fetelom zaostaje samo 12 ali sigurno će da se smiri i bude brži od Vebera u drugom delu sezone.Još je i Veber potpisao taj ugovor koji je izgleda zaista kontra uticao na njega kao i 2010.

Da li Hamiltona otpisuješ iz borbe za titulu?

sigpic

Comment

Working...
                                X