Announcement

Collapse
No announcement yet.

Formula 1 eni Magyar Nagydij 2012 (Budapest)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Sta je Alonso pozeleo za rodjendan? - Kisu

Comment

And so to the race. The thunderstorms and showers which greeted the team upon arrival at the Hungaroring this morning appear to have moved on for the time being, with scorching sunshine overhead and predicted to remain as such throughout the race.
      ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
      I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

http://us4.chatzy.com/13265781504683
        Miljkonen

Comment

bravo za Kimija i dvostruki Lotus podijum, a valjda će i taj start biti bolji od 4.-5.
          sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

Kimi voznja dana , Grosjean se konacno stabilizovao u odnosu na pocetak sezone...

Lewis... pa, ocekivao sam vise, ali pobeda je pobeda.

Alonso +40, odlazi na odmor jako zadovoljan. Da mu je neko to ponudio na pocetku sezone, dao bi sve sto ima za to... Sjajno. Ako u Spa zavrsi u poenima, izjednacava se sa Schumacherom...

Senna sad kad mu preti otkaz iz Williamsa odlucio da pokaze da ima krvi Ayrtona...

I dalje se Hungaroring pokazuje Monte Carlom u prirodi. I pored DRS-a, Pirellievih guma odvaljenih od zivota i bolida koji nisu bili izjednaceniji, pa mozda i vise od decenije.

Comment

Kimi legenda!Ponovo još jedna trka koju je izgubio na startu.Da je radio KERS i da je barem zadržao 5. poziciju... Dosta ga je usporio Alonso.Verovatno je tada Kimi malo štedeo gume, ali i da ga je usporio barem 4-5 sekundi to je bilo dovoljno.Ali vožnja je bila kao nekada, a smeo bih da se usudim čak i bolja.Pokazalo se da kvalifikacije ipak i dalje imaju ogroman uticaj ali Kimi je definitivno top vozač za konstantan i snažan trkački tempo.Kako je on odvezao na onim mekšim gumama onoliko dugo a pritom brzo i konstantno to Sveti Bog zna!

Imamo 5 vozača unutar 50 poena razlike.Svašta je moguće.Neću, niti mogu da se bavim predviđanjem ali malo po malo i sve može da se stigne.Hamilton i Kimi bi mogli vrlo brzo da zamene Fetela i Vebera na tabeli u jurnjavi za Alonsom.Lotus i McLaren su definitivno bili najbrži timovi na ovoj stazi.McLaren u kvalifikacijama a Lotus u trci, to dokazuje što su Grožan i Baton imali ozbiljan tempo tokom vikenda.Verujem da bi Baton mogao i bolje da su malo drugačije isplanirali strategiju.Dakle govorim o brzini i samom tempu, ne o pozicijama.

Plasman konstruktora je jako zanimljiv.
              Red Bull Racing-Renault 246
              McLaren-Mercedes 193
              Lotus-Renault 192
              Ferrari 189

Ni Red Bull nije nedostižan.50-ak poena razlike na 9 trka do kraja.Tu je borba sasvim otvorena.
              ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
              I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

Na kraju ispade da se Hamilton provukao, na svakoj drugoj stazi bi ga prestigla oba Lotusa... Kimi je stvarno objasnio, nije mi jasno kako je tako dugo izdrzao na mekim gumama u drugom stintu, i Grosjean i Vettel su dugo izdrzali, bas cudno da su meke i srednje gume gotovo isto trajale... Buttonova, Vettelova i Webberova taktika potpuno nejasna, od svih staza oni izaberu Madjarsku za 3 pit stopa... Kakva glupost. Button prakticno poklonio poziciju Alonsu i Vettelu, moze se reci da je i Webber nepotrebno izgubio pozicije, s obzirom da je posle drugog stopa prestigao Alonsa, i onda odjednom ode covek na treci stop... Vettel se isto provukao, da su bili pola sekunde sporiji ostao bi zaglavljen iza Alonsa i Buttona, stvarno su im bili nepotrebni ti dodatni stopovi...

E sad treba docekati 2. septembar... ko smisli ovu pauzu...
                sigpic

Comment

Rezultati trke:

Kao sto rekoh, Hamilton do pobede, mada ipak manje dominantno nego sto sam ocekivao. Izgleda da je morao da malo pusti gas da bi sacuvao gume.
                  Ono na startu je bilo uber bizarno. Izgleda da se Schumi zbunio i pomislio da svetle crvena svetla, pa je ugasio motor... Jos jedna katastrofalno losa trka za njega...
                  Trka je vise bila napeta nego uzbudljiva, opet trkanje na stopericu, kalkulacije i tako to. Uglavnom se pokazalo da 3 stopa nisu najbolja ideja, svako od ovih u vrhu ko je probao je lose prosao.

Alonso vodi u vozackom sa 164, sledi Webber sa 124, Vettel sa 122, Hamilton sa 117 i Kimi sa 116. U timskom RB vodi sa 246, McLaren ima 193, Lotus 192 i Ferrari 189. Bice krljanja za vicesampionsku titulu. RB ce ponovo biti sampioni, u to vise nema sumnje... Ipak, zanimljivo je da ceo tim sad ima samo 12 poena vise nego Vettel posle 11 trka prosle godine.

Sto se tice mog sampionata:

1-Red Bull Renault RB8 - 171
                  2-Scuderia Ferrari F2012 - 164
                  3-McLaren Mercedes MP4-27 - 152
                  4-Lotus Renault E20 - 138
                  5-Mercedes AMG W03 - 96
                  6-Sauber Ferrari C31 - 66
                  7-Williams Renault FW34 - 49
                  8-Force India Mercedes VJM05 - 34
                  9-Scudria Toro Rosso Ferrari STR7 - 6

Grafik poena.

Alonso i Kimi definitivno najstabilniji vozaci. Zanimljivo kako se prave grupe, Alonso solira, Webber, Vettel, Hamilton i Kimi u 7 poena, potom Rosberg, Button i Grosjean, pa Perez klasa za sebe, pa onda ostala boza i na kraju vozaci tri tima...

Kaze Infinity miki na chatu da postoje price da ce Kimi nazad u Ferrari, na prenosu sam cuo da se i Buttonovo ime ponovo pominje. Uh, najbolji vozacki tandem danasnjice bi definitivno bio Alonso-Raikkonen... Mislim da ce to Tifosiima ostati pusti snovi, ali nikad se ne zna. Drzim palceve!
                  Last edited by Vanja #66; 29-07-12, 17:10.

Comment

Meni licno najdosadnija trka ove godine... Perez je zavrsio sa Ferrari-em, oduzeo je Alonsu vreme ... Kimi majstor, dobro je prosao, imao je brzinu, majstorski stvarno...Nije mi jasan plan B McLarena i Buttona...McLaren je kasno doneo poboljsanja kao i Lotus i mislim da ce Red Bull i Ferrari ubaciti neke nove stvari i delove i stici ih sad u pauzi.. Za Red Bull sam siguran, a u Ferrari-uvaljda nisu glupi da ne porade jos na bolidu , jer je Alonso u savrsenoj poziciji da osvoji sampionat...Mislim da ce sad biti i lakse da se osvoji, jer ce McLarenovci i Lotusovci oduzimati pozicije Red Bullovcima, i sve ce biti jos izjednacenije tako da mislim da ce Fernando samo odrzati razliku, naravno ukoliko porade na bolidu , jer je ocigledno bar meni da su i McLaren i Lotus brzi od RB i Ferrari-a. Kimi ce pobediti bar jednom, u to sam siguran.. A ako dodje Kimi u Ferrari, bila bi ludnica, najboji tandemm!! Onda bi Luis otisao u Lotus ?

Comment

Ma ljudi nema nista od Kimija u Ferrariju, obicno novinarsko proseravanje... Rekli kao da Ferrari jos nije odlucio ko ce biti drugi vozac sledece sezone, ako se Massa ne popravi, onda ce mozda traziti nekog drugog, i onda nabrajaju Pereza, Di Restu itd. i onda onako iz vedra neba ubace i Kimijevo ime... Strasni su ti engleski novinari... Mislim da ce Massa ostati jos jednu sezonu, i onda 2014 dolazi Vettel...
                      A Hamilton najverovatnije ostaje u McLarenu i sledece sezone...
                      sigpic

Comment

Sta reci trka je bila mozda i najgora od svih do sada mada za mene super jer je Hamilton uzeo drugu pobedu,Lotusovci su bili najbolji danas ali eto Hamilton je uspeo da odnese pobedu zahvaljujuci pametnom cuvanju guma i carima Hungaroringa,Vettel,pa cetvrto mesto svakako nije neki uspeh,bar ne za Vettelove ambicije,Alonso tek peti,Buttona su zeznuli sa strategijom,Webber mogao je i vise da uradi ali su i oni malo pobrljavili,Schumacher kaze da je namerno ugasio bolid jer je auto poceo da se pregreva a na spekulacije oko prelaska Kimija nazad u ferari on je rekao,sto da ne i da je sve moguce ali sumnjam da ce se to desiti ali bi to bio fenomenalno
                        Miljkonen

Comment

Da, Lotus i McLaren će oduzimati poene Red Bullu ali i Alonsu!Alonsu neće biti dovoljno to što Lotus i McLaren skidaju poene Fetelu i Veberu ako će da u nastavku većinu trka bude iza Fetela.Rekao sam da me ne bi čudilo da Luis i Kimi postanu ti koji imaju najviše šansi da sustignu Fernanda.Obojica su prvi vozači svojih timova i zašto da im ne daju šansu.Obojica mogu oba Red Bulla da pređu za jednu trku.Red Bull nikada nije bio dobar u Spa i na stazama sa velikim maksimalnim brzinama.Alonso je danas vozio kako je mogao, ali mislim da su mu i Baton i Veber poklonili poene.

Vanja, ja sam i za konstruktorsku titulu rekao da je sve otvoreno.Red Bulla relativno danas nije bilo nigde.4. i 8. mesto je prilično bledo za tim koji vodi u plasmanu konstruktora i koji treba da smanjuje razliku u poretku vozača.Red Bull ima 50-ak poena prednosti.Danas su osvojili 16 poena a McLaren i Lotus po 33.Ovim tempom ta prednost se anulira za 3 trke.

Originally posted by Infinity miki View Post
                          a na spekulacije oko prelaska Kimija nazad u ferari on je rekao,sto da ne i da je sve moguce ali sumnjam da ce se to desiti ali bi to bio fenomenalno
                          Ko je to rekao?Kimi?

Kako koji vozač odveze dobru trku, odmah ga povezuju sa Ferarijem.
                          Ako mene pitate za Kimija u vezi Ferarija, moj kratak odgovor je NE!
                          Osvojio je titulu sa njima, sada neka pokuša sa drugim timom.Sad su se setili posle pauze da ga dovode... Zašto odmah nisu ispalili Masu i doveli Alonsa kod Kimija?
                          Izvin'te navijači Feraija i Alonsa, ali Ferari previše političari i priča tako da su mi se zaista smučili.Ta vest da Kimi ili Fetel idu u Ferari sledeće godine je GLUPOST NEČUVENA!!!Prvo, obojica imaju AKTIVNE UGOVORE za sledeću sezonu, a Fetel posle još jednu.Moguće je otkupiti preostali deo ugovorne obaveze ali Ferari nema bolid i ima previše politike.Red Bull je (prethodne 3 sezone) bio bolji bolid, sada jeste i biće još barem sledeću sezonu bolji.

Although Raikkonen was dropped by Ferrari at the end of 2009, Ferrari sources suggest that senior figures inside the team believe he would be the perfect fit for next year – because of his speed, availability and likelihood that he would not cause any political problems.

Aha, stoka je prepoznala da se Kimi i dalje ne meša u politiku i da će pristati da bude test vozač.Evo im KURČINA!

Dozvolite mi još ovo da dodam.Mislim da Ferari želi da dovede dobrog vozača kog će automatski da zapostavi.To može biti Hamilton, Fetel, sad i Kimi.Oni su pored Alonsa profili za titulu u narednoj sezoni.Trenutno se Alonso bori protiv njih 4 ako računamo i Vebera koji opet ima jednu dobru sezonu pa ko zna kad kao 2010.Eto, u slučaju kad bi Fetel/Raikonen/Hamilton prešli u Ferari, odmah bi nestali iz borbe za šampionsku titulu.

Pre nego što sam saznao za ovu glasinu, razmišljao sam kako je Masa navodno bio bolji od Kimija 2008. i 2009.Čim se Masa povredio, Kimi je odmah na toj trci krenuo sa nizom dobrih rezultata i podiuma SA BOLIDOM ČIJI JE RAZVOJ BIO ZAMRZNUT.Od Mađarske do Italije je imao 4 podiuma za redom i pobedu u Spa.Kasnije je ima još jedno 4. i 6. mesto ali F60 je uveliko bio pregažen od ostalih po broju radnih sati uloženih na razvoj.

Makar Ferari potpisao ugovor sa Berniem Eklestonom da im se dozvoli trostruki DRS, Gigavatni KERS i da imaju dominantan bolid, NITI JEDAN VOZAČ ne bi trebao da razmišlja o Ferariju osim prvog vozača koji je već u njemu.
                          Last edited by MarkedOne8; 29-07-12, 20:17.

sigpic

Comment

Originally posted by Infinity miki View Post
                            Sta reci trka je bila mozda i najgora od svih do sada mada za mene super jer je Hamilton uzeo drugu pobedu,Lotusovci su bili najbolji danas ali eto Hamilton je uspeo da odnese pobedu zahvaljujuci pametnom cuvanju guma i carima Hungaroringa,Vettel,pa cetvrto mesto svakako nije neki uspeh,bar ne za Vettelove ambicije,Alonso tek peti,Buttona su zeznuli sa strategijom,Webber mogao je i vise da uradi ali su i oni malo pobrljavili,Schumacher kaze da je namerno ugasio bolid jer je auto poceo da se pregreva a na spekulacije oko prelaska Kimija nazad u ferari on je rekao,sto da ne i da je sve moguce ali sumnjam da ce se to desiti ali bi to bio fenomenalno
                            Bravo Infinity miki mislio sam da sam jedini navijac Hamiltona ovde.
                            Last edited by Alan; 29-07-12, 20:35.

Comment

Marked, pripazi malo na recnik, vec koji put ti se otrglo ovog vikenda, molio bih te.

Procitao sam sta si rekao za konstruktorsku. Ja bih prvi zele da je sve otvoreno, jer imam osecaj da ce Ferrari izaci ispred McLarena i Lotusa na kraju sezone (verovatno subjektivan, ali svejedno), no ne vidim kako ce RB dozvoliti da se ova prednost prokocka. Ako Vettel zavrsi ispred Webbera u Spa, pocece da ga podrzavaju sto ce reci Silverstone 2011...

Fakat je da RB nije nista narocito u Spa, sad kad nemaju EBD, a i mape su im malo preradjene. Mozda donesu DDRS tamo, ali izgleda da to nije nesto sto donosi previse vremena. McLaren i Ferrari su tu tradicinalno jakim kao i Kimi. E, sad, tu obicno imamo hladnije vreme, a Lotus je izgleda pustinjski bolid, mada ova skalamerija koju su testirali se moze pokazati jako korisnom. Takodje, kao sto se i danas videlo, F2012 je slabiji kad su visoke temperature, tako da i pored poboljsanja koja ce doci sa svih strana, mislim da ce Ferrari biti tamo generalno bolji nego ovde. Velika je ovo pauza, dosta toga je otvoreno za tu trku.

U pravu si, ako bi Alonso zavrsio ispred Webbera, a ostali dosta ispred njih, onda ce ga dosta stici. Ali, ne bih racunao na to sa njegove strane. Spa, a narozito Monza, ce biti trke na kojima zeli dobar rezultat. Stavise, ubedjen sam da ce na Monzi ici na pobedu, kakav god sampionat u tom trenutku. Ako F2012 ne izgubi naglo relativni ritam, on CE zeleti pobede na svakoj trci, nije jos vreme za all-out kalkulisanje.

Za kraj, sto se tice Kimi u Ferrariu teme... Ne verujem da ce do toga doci, jer Lotusu on realno treba. Te ce uraditi sta god treba da bi ga zadrzali. Ali, koliko znam, ugovor sa Lotusom je za ovu sezonu, sa mogucnoscu produzenja, tako da nije fiksiran za njih. Sa druge strane, Ferrari bi ga zeleo, ako moze, medjutim Montezuma ne bi. Nije bio u najboljem odnosu sa njim prosli put, tesko da bi se sad nesto znacajnije promenilo... Sto se tice politke tima, njega to ne bi zanimalo, nije ga ni ranije. On bi vozio najbolje sto moze, pa gde zavrsi. Ipak, ako u poslednjoj trci ne bi imao sanse za titulu, a Alonso bi, verujem da bi mu pomogao ako ima svrhe i potrebe. Takodje, o tome se pricalo pre trke, kad je bilo aktuelno to sto je Kimi razocaran kvalifikacijama... Takodje, ne bih se slozio, a ni lider sampionata, da Ferrari nema bolid. Ali bih se slozio oko toga zasto Massa nije pusten nakon 2009, to se desilo pre trke u Madjrskoj (potpisivanje ugovra sa Alonsom) i ni tad mi nije bilo jasno zasto ne probaju da ih spoje. Pa sta ispadne, ne bi moglo da bude gore nego McLarenova sezona 2007, tad su sampionat konstruktora izgubili ne zbog vozaca, vec zbog spijunaze. Cak mislim da su zbog toga izgubili i titulu sa vozacem.

Originally posted by MarkedOne8 View Post
                              Dozvolite mi još ovo da dodam.Mislim da Ferari želi da dovede dobrog vozača kog će automatski da zapostavi.To može biti Hamilton, Fetel, sad i Kimi.Oni su pored Alonsa profili za titulu u narednoj sezoni.Trenutno se Alonso bori protiv njih 4 ako računamo i Vebera koji opet ima jednu dobru sezonu pa ko zna kad kao 2010.Eto, u slučaju kad bi Fetel/Raikonen/Hamilton prešli u Ferari, odmah bi nestali iz borbe za šampionsku titulu.

Pre nego što sam saznao za ovu glasinu, razmišljao sam kako je Masa navodno bio bolji od Kimija 2008. i 2009.Čim se Masa povredio, Kimi je odmah na toj trci krenuo sa nizom dobrih rezultata i podiuma SA BOLIDOM ČIJI JE RAZVOJ BIO ZAMRZNUT.Od Mađarske do Italije je imao 4 podiuma za redom i pobedu u Spa.Kasnije je ima još jedno 4. i 6. mesto ali F60 je uveliko bio pregažen od ostalih po broju radnih sati uloženih na razvoj.

Makar Ferari potpisao ugovor sa Berniem Eklestonom da im se dozvoli trostruki DRS, Gigavatni KERS i da imaju dominantan bolid, NITI JEDAN VOZAČ ne bi trebao da razmišlja o Ferariju osim prvog vozača koji je već u njemu.
                              Pojasni logiku u prvoj recenici, zasto bi iko hteo da u startu zapostavi vozaca koji ima iza sebe titule? Tako se gube konstruktorske titule...

Mogu da ti nabrojim 15 aktuelnih F1 vozaca koji bi pre da se nadju u Ferrariu nego u svom timu. Za 16. nisam siguran, mada kako mu ide, mozda bi voleo da se vrati...

Originally posted by Alen P View Post
                              Ne pratis fabulu radnje! Tony_G, Miki, Pablo, Vladan pored Schumachera (mada ga nesto nema u zadnje vreme), svi navijate za Hamiltona...
                              Last edited by Vanja #66; 29-07-12, 21:15.

Comment

Originally posted by Alen P View Post
                                Pa i ja navijam za Hamiltona... mislio sam da je to poznato svima...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X