Announcement

Collapse
No announcement yet.

Liga sampiona i Liga Evrope 2012/2013

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • A sta da otkriju ?? Da i veci klubovi namestaju ?? Ali kako ti to znas, ili bilo ko drugi ?? Bio bi skandal, kako ne bi, ali pricati o necemu bez osnova i cinjenica je meni glupo i detinjasto, pritom stvarati razne teorije zavere samo zato sto je to interesantno nekima ili u interesu.
    sigpic

    “We have to change, from doubters, to believers, now.”
    -Jürgen Klopp

    Comment


    • Pa pazi,nemam ja dokaze,ali da se muti u fudbalu,muti se,namestaju i veliki,samo sto ovima iz uefe i fifie nije u interesu da istrazuju,pa pogledaj molim te,Lion-Dinamo prosle sezone u LS,sta su uradlli,ceo svet je video sta su uradili a Platini mrtav ladan izjavio da je sve cisto......

      Comment


      • Nemas dokaze, al' znas da se muti, pa klasicno razmisljanje coveka i inace cele ove nase napacene nacije, sklone da se stvaraju teorije zavere itd. Ja na forumu sam rekao doduse u sali da je Dinamo-Lyon namestaljka zesca, ali to nikad u zivotu ozbiljno nisam mislio npr, jer nmg da tvrdim nesto sto ne znam. Da l' je bila namestaljka, mozda jeste mozda nije, nama ostaje da nagadjamo, ali tvrditi nesto u nedogled bez fakta je smesno po meni.

        Ako se utvrdi ikad da je UEFA ili FIFA mutila nesto i namestala meceve itd, pa tebi svaka cast onda, ali pre toga......
        sigpic

        “We have to change, from doubters, to believers, now.”
        -Jürgen Klopp

        Comment


        • Pa citam po raznim sajtovima,istrazuju samo male klubove zbog korupcije,dok "velikane" ne diraju,oni su "cisti"mogu ako hoces da ti nadjem te tekstove,druze preveliki je novac u igri,u danasnjem fudbalu,da bi se ista prepustalo slucaju,sto se tice uefe i fife tamo je leglo korupcije,dovoljno je videti skandale koji tamo izbijaju i zakljuctii sta se radi sve...
          Last edited by Vule_89; 12-11-12, 19:29.

          Comment


          • Vule brate, sto pratis fudbal kada znas da je sve namesteno?

            Ja iskreno ne bih mogao. Ne zajebavam se.

            Comment


            • Originally posted by Ljuba90 View Post
              Vule brate, sto pratis fudbal kada znas da je sve namesteno?

              Ja iskreno ne bih mogao. Ne zajebavam se.
              Pa i ne pratim vise toliko fudbal,koliko sam pre pratio,inace vise volim kosarku da gledam...

              Comment



              • Јувентусово све или ништа!


                Полако али сигурно дођосмо ми и до пете рудне групне фазе Лиге Шампиона. Као жаришну тачку вечерас сигурно да треба издвојити меч некадашњег еврпоског првака и тренутног владара старог континента. Да прецизирамо и не околишамо, на Јувентус Арени вечерас копља укрштају Јувентус и Челзи, и за једне и за друге је позитиван резултат више него неопходан у овом мечу. Наиме, Јувентус је екипа која је уз Порто, Шалке 04, Малагу и Манчестер Јунајтед непоражена у досадашњем делу ЛШ, али исто тако има чак и три ремија и у том сегменту је на првој позицији, али исто тако у групи заузимају тек треће место са 6, док Шахтјор и вечерашњи ривал деле прво место са по 7 бодова. Тако, у случају да желе да наставе своју одисеју у најелитнијем такмичењу прваци Италије морају да освоје укупно 4 бода из 2 меча, пошто се већ узима као аксиом да ће и оба конкурента за пролаз без проблема савладати прошлогодишњег шампиона Данске. Дакле, ова утакмица за Јуве је мас вин, те сигурно да ће покушати да искористе предност домаћег терена и тако задају ударац гиганту из Лондона. Што, се Челзија тиче, након свега испричаног јасно је да он у овом мечу не сме бити поражен, јер у супротном би завршили свој покушај да буду први тим који је у историји Лиге Шампиона одбранио титулу првака раније него што су се на почетку сезоне надали.


                Што се прошлог меча тиче, на Стамфорд Бриџу ова два ривала су ремизирала резултатом 2:2, а исти резултат је био и када су се ова два ривала последњи пут састајала на тлу Италије, тада је Челзи избацио Јувентус из даљег надметања у ЛШ, победивши га у првој утакмици у ондону са 1:0.
                После фуриозних резултата у мечевима са Нордсјеландом 4:0 и Пескаром 6:1, дошао је разочаравајући реми на свом стадиону са једним од већих ривала клуба на чизми, Лациом. Међутим, тај меч је разочаравајућ само у резултатском смислу пошто Лацио није конкретно запретио током целог тока те утакмице, али је зато Маркети био сјајан и тако одрадио одрадио невероватне ствари на свом голу. Сада Јувентусу на ред долази меч сезоне, наиме већ је у најави речено од које им је важности вечерашња утакмица, те је сигурно да ће све карте бити стављене на победу. Наравно, олакшавајућа околност им је препуна Јувентус Арена, али реално и Челзи није од јуче, сигурно да имају тактику како да се из Италије врате непоражени.
                Што се саме тактике и играчког кадра тиче, кроз медије су се провлачиле неке изјаве да постоји могућност да се Конте определи за 4-3-2-1 систем који је добрим делом коришћен и прошле сезоне и доносио сасвим солидне резултате. Али, реалнија је опција да бар на почетку меча Конте остане при својој 3-5-2 с обзиром на квалитете офанзивних везних играча Челзија, тачније трија Мата-Оскар-Хазар. Такође, показало се ове сезоне и то да се Чези и не сналази са тим начином игре ривала, јер у прошлом мечу је Јувентус најмање био па равноправан ривал, а исто се може рећи и за Ливерпул који је пре неколико седмица применио исти систем у ремију ова два ривала 1:1. Дакле, тако би главни делови ове екипе, а то су тзв. "бекови" (спољни играчи) имали вечерас врло битну ролу. Наиме, то је позиција где екипе које играју овај систем највише праве слободног простора, па самим тим доста током меча те спољне играче виђамо како угрожавају гол противника што својим шутевима, што својим убачајима у казнени простор. Међутим, вечерас ће им једна од главних, ако не и главна, преокупација бити сигурно затварање најбољег дела екипе из Лондона, а то је поменути трио у везном реду, више Мата и Хазар, пошто ће Оскар вероватно бити жртвован да мотри на покретача Јувеових акција Пирла.
                Од играчког кадра Конте има на располагању све играче осим давно повређеног Де Ћељеа, а једине две недоумице постоје на позицији десног спољњег и, стандардно, нападача. Што се позицијие десног спољњег тиче, све чешће предност на том месту добија овогодишња аквизиција из Удинезеа, Маурисо Исла у односу на прошлогодишње прво решење Лиштајнера, па медији полако почињу и да шпекуишу о могућем Лиштајнеровом одласку на зиму. Међутим, моје скромно мишљење је да ће ипак сјајни Швајцарац добити предност у овом мечу, искрено мени је он најбоље решење на тој позицији, а очекујем да и Конте пође истом путањом с обзиром да је на дефанзивном пољу Лиштајнер испред поменутог конкурента.
                Што се напада тиче, Мирко Вучинић је неизвестан да ли ће почети меч. Наиме, пребродио је благу повреду, али је меч са Лациом за викенд пропустио због прехладе, вечерас је у комбинацији за састав али је питање да ли ће почети утакмицу. У том сучају ударну игру Старе даме би требало да чини дуо из прошлог меча Кваљарела-Ђовинко.
                Челзи има бод више од Старе даме и ако што рекосмо он у овом мечу не сме да изгуби. Међутим, Челзи је у благој резултатској кризи, а и столица Ди Матеа полако почиње да се дрма, чак се нагађа да ће остати и без посла уколико вечерас не извуче бар нерешен резултат. Наиме, Челзи у Премиер Лиги није славио четири узастопне утакмице (два ремија и два пораза), такође је поражен у првом мечу од Шахтјора, а и у другом је доста срећно славио поготком Мосеса у последњим секундама меча.
                Такође, за овај меч неће моћи да рачунају на свог капитена Џона Терија, а потврђена је статистика да одбрана Челзија доста слабије стоји на терену када је он одсута. Такође, што се те одбране тич под упитником је и Ашли Кол, међутим за њега се предвиђа да ће ипак почети овај меч, а ситуација је далеко гора када се дода да је и капитен Плаваца, Френк Лампард, ван строја. То су три врло битна играча по овај састав па је свима јасно о каквом се хендикепу ради.
                Што се тактике тиче, можда ће Челзи стајати на терену мало дефанзивније јер је њихов циљ да не изгубе на овом мечу, али искрено не верујем да ће нешто пуно Ди Матео одскакати од стандардних 4-2-3-1 јер би у сваком другом случају морао да угроз своју ударну иглу у офанзивном везном триу. Опет се очекује да сјајни Оскар буде жртвован у овом мечу тако што се неће померати од Пирла, али та цена једноставно мора да се плати када играте против екипе која поседује у тиму таковог виртоуза. Међутим, ако погледамо и прошли меч, млади Оскар је са истим задатком успео да псотигне и два гола из свега два шута, а занимљив је и податак да је он у свом дебитанском наступу у најелитинијем европском такмичењу уписао већ четири поготка из свега шест удараца ка голу, што нам довољно говори о каквом се интелигентном и рационалном играчу ради.
                Још једна енигба је, или би бар требала да буде, учешће Тореса на овом мечу. Наиме, сјајни нападач са Пиринеја је на последњих 7 мечева постигао свега 1 гол и опште је познато да му је од оне сјајне сезоне у Ливерпулу самопоуздање стран појам. Какав је то само мајстор био, једини играч који је могао да од Видића када је био у зениту своје форме прави "овна". Данас, ни бледа сенка тог Тореса те се све више спомиње да ће млади енглески нападач Стариџ да га избаци из првих 11.

                Могуће поставе:

                Изјаве тренера:

                Анђело Алесио - асистент (Јувентус):
                Знамо да је овај меч за нас све или ништа, и ми желимо да идемо до краја. Ућићемо у поље са нашом уобичајном одлучношћу да победимо, Наравно, морамо боље искористити своје шансе, знамо колико је добарј њихов голман и самим тим морамо стоворити доста прилика. Они су шампиони Европе, појачали су се ове сезоне са три или четири играча и сигурно су тим који треба да се поштује. У исто време ми знамо колико смо ми јаки и у исто време ћемо ићи у најмању руку да играмо равноправно са њима.
                Ако смо довољно добри проћићемо, ако нисмо наставићемо своју одисеју у Лиги Европе, али знамо да можемо постићи нешто велико и имамо поверење у наше навијаче - Конте ми је рекао како очекује да се стадион тресе. Показали су нешто специално прошле године и ове играју сјајно. Ми смо задовољни када тренер из Италије пружа добре резултате у Енглеској. Ми не очекујемо да ће Челзи изаћи да се брани, они имају сјајне нападаче и стварно не видим неки други начин на који они могу да играју.
                Роберто Ди Матео (Челзи):
                У овом тренутку ми мислимо позитивно и одиграли смо веома добру утакмицу код куће против Јувентуса. Биће сигурно тешко - они су под притиском како да добију ову утакмицу и то ће сигурно исту учинити занимљивом. Биће отворена игра и обе стране могу да победе. Јуве игра код куће и то се може узети као њихова предност, али понекад играње код куће може да буде и непремостива препрека. Мислим да морамо да покажемо да можемо да створимо проблеме једном Јувентусу. Видели смо доста њихових утакмица у последње време, укључујући и ону прошлог викенда са Лациом када су мрвили свог противника на њиховој половини. Морамо им изазвати проблеме. Да ми ћемо се бранити, али не само то.
                Ми дугујемо себи добру партију, и у том случају све може да се деси. Показали смо и пре да када се све своди на ту чињеницу да можемо озбиљно рачунати на анше играче. Важно је да комуницирамо једни са другима и да играчи изразе своје способности на терену, и ја ћу увек подржавати то.
                Последњих 5 мечева:

                Судије:

                Закључак:

                Окрени, обрни, преврни долазимо до закључка да ниједна екипа на овом мечу не сме да изгуби, па уколико се меч у својој раној фази отвори голом сигурно да нас очекује спектакл, у супротном ће нам остати да уживамо у тактичком надмудривању два тренера до краја. Било како било, једва чекам да видим да ли су Енглези стварно толика госопда колика се представљају, те да ли ће на основу тога указати поштовања Старој италијанској дами, или ће ипак гледајући своје интересе преко исте прећи као да уопште није женско. Јувентус Арена, 20:45ч, уживајмо...

                Comment


                • Veceras 90% Srbije navija za Chelsea zbog Vidal-a
                  Originally posted by Brajkula
                  Veruj meni, radi kako hoćeš

                  Brajkula, 2014. N.E

                  Comment


                  • Nece,s obzirom da je startovao na Racu a ne na Mijailovica ili nekog slicnog. :fact:

                    Comment


                    • Bendtner veceras ulazi u 80 minut i resava situaciju
                      СА ЗВЕЗДИНОГ ФРОНТА ИСПОД ХОРИЗОНТА

                      Comment


                      • Nova 2 gola majstora , uskoro ce prestici Gerda
                        https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

                        Comment


                        • Bravo Leo!
                          Za razliku od Spartaka, Barca je svoje prilike iskoristila i 99% rjesila pitanje pobjednika. Spartak je imao 3 jako dobre prilike, ali falila je realizacija. Tu treba jos spomenuti i katastrofalnog golmana Dykana koji je jedno 5,6 ispucavanja izbio u aut...
                          Do kraja navijam da Messi uvalja jos koji gol.
                          sigpic

                          Comment


                          • Rutinski za sada, sreca pa Spartak imao losu realizaciju, odbrana nam i dalje skripi, nista novo

                            Comment


                            • United: Lindegaard; Rafael, Jones, Carrick, Büttner; Anderson, Cleverley, Fletcher, Powell; Hernández, Welbeck.

                              Prvih 11 Uniteda.
                              sigpic

                              Comment


                              • Nije los sastav, kakav je Fergi mogao da izvede
                                Konacno Jons na terenu, samo da odradi mec, da sve prodje dobro.
                                sigpic
                                Gdje Nato kaze, pa bilo kroz zid, ili u vatru, ili u vulkan, tu Mandusic ide bez pogovora!!!

                                Comment

                                Working...
                                X