Announcement

Collapse
No announcement yet.

Liga sampiona i Liga Evrope 2012/2013

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts


  • Manchester City se vraca kampanji u Ligi Sampiona, gde ce traziti svoju prvu pobedu u Amsterdamu, protiv sampiona Holandije, Ajaxa.
    To ce biti borba izmedju dva tima koji su posle dva kola, bez pobede u grupu, tako da treba ocekivati jako zanimljiv mec.
    Posto su pokupili samo jedan bod iz dva meca u grupnoj fazi Lige Sampiona, sampioni Premier Lige Manchester City jednostavno moraju da pobede veceras Ajax, ako zele da zadrze koliko-toliko realne sanse da se kvalifikuju u dalju faze takmicenja.
    Prvo su izgubili u derbiju celog takmicenja protiv Reala u jednoj od najboljih tekmi ove godine, gde je Madrid preokretom stigao do tri boda, da bi se isto tako namucili protiv Borussie iz Dortmunda, koji su definitivno bili bolji tim, ali je kasni penal dosudjen zbog igranja rukom Subotica, koji se ispostavio kao spasenje za City, Balotelli je postigao gol za bele tacke.
    Gradjani ce imati veliki motiv, i sta dodaje na znacaju jeste da Ajax nije pobedio tim iz Engleske na svom terenu jos od kako ih je Nottingham posetio 1980. godine i to im je bila poslednja pobeda.
    Ajax je bez bodova u grupi, oba poraza su doziveli, dobro se drzali protiv Dortmunda, ali izgubili minimalnim rezultatom, da bi potom doziveli katastrofu na Amsterdam Areni od Reala, 4:1 rezltat meca.
    Svakako ce biti tenzija na pocetku meca, jer od ovog rezlutata meca, zavisi plasman obe ekipe, a mozda i posao menadzera klubova.


    Forma timova


    Ajax FC:

    Oct 20, 2012 - ERE - Heracles Almelo 3 - 3 Ajax
    Oct 7, 2012 - ERE - Ajax 1 - 1 Utrecht
    Oct 3, 2012 - UCL - Ajax 1 - 4 Real Madrid
    Sep 29, 2012 - ERE - Ajax 1 - 0 Twente
    Sep 26, 2012 - NEDC - Utrecht 0 - 3 Ajax


    Manchester City F.C.

    Oct 20, 2012 - EPL - West Bromwich 1 - Manchester City 2
    Oct 6, 2012 - EPL - Manchester City 3 - Sunderland 0
    Oct 3, 2012 - UCL - Manchester City 1 - Borussia Dortmund 1
    Sep 29, 2012 - EPL - Fulham 1 - Manchester City 2
    Sep 25, 2012 - CCUP - Manchester City 2 - Aston Villa 4





    Od pocetka sezone tim Ajaxa je u velikim problemima zbog izostanaka. Nema utakmice, a da trener De Boer na raspolaganju ima sve svoje igrace. Logicna posledica takvih problema su i nesto losiji rezultati koje amsterdamski tim trenutno ostvaruje. U prva dva kola Ajax je u Ligi prvaka doziveo dva poraza, a ni u prvenstvu mu "ne cvetaju ruže". Iako su bez poraza u nacionalnom prvenstvu, u 9 kola imaju cak 5 remija, tako da su trenutno na 4. mestu, sto nikako ne moze zadovoljiti navijace Ajaxa, koji su prosle godine slavili zajedno sa igracima titulu Eredivisie.
    Igra se znatno popravila, sto govore i rezultati u ligi, iz cetiri meca, dve pobede i isto toliko remija, medjutim to je i dalje daleko od dobitne kombinacije i igre koju menadzer domacih trazi. Odlazak nekih btinih igraca iz te sezone kao sto su van der Wiel, Anita, i najznacajnije Verthongen, svakako je uticao na hemiju i sam tim, s obzirom da se nije puno ulagalo od novca dobijenog od tih transfera. Ipak, politika kluba Ajaxa kao i cela njihova skola je poznata sirom sveta, kao takvi, uspeli su da potrose minimalan novac, a da dovedu sjajna pojacanja, i uz klince iz akademije uspeju da izgrade tim kakav je potreban za LS. Nicklas Moisander, stoper AZ-a je dosao za 4m evra, supertalentovani 17-ogodisnji Danac Lucas Andersen za nesto manje od 2m, i mozda i najzvucnije pojacanja, nekadasnji prvotimac Liverpoola, Ryan Babel kao slobodan agent, vec pokazao odredjen kvalitet i koliko ce zaista biti veoma bitan sraf u ekipi.



    Sam De Boer je rekao da tim mora da napreduje brzinom svetlosti, u svim segmentima igre, da bi mogli da konkurisu za pobedu veceras. Iako je prosle godine uzeo trofej, ove sezone nema mnogo iskusnih igraca na raspolaganju i to je glavni problem. Ipak, njemu se klupa ne drma, jer izvrsni odbor Ajaxa veruje nekadasnjem sjajnom defanzivcu Holandskog nacionalnog tima, imaju puno povrenja u mladog strucnjaka i veruju u njegov rad koji se ne dovodi u pitanje, bar ne za sada. Ne postoji pritisak sa strane u Evropskim takmicenjima, ali zato se u nacionalnom prvenstvu kao i uvek ocekuje borba za titulu, tj osvajanje krune i ponavljanje uspeha od prosle sezone. To su ipak velika ocekivanja za neke mladje u ekipi, kao npr njihov najbolji igrac Eriksen koji je vrlo mlad, ali je opet najbolji igrac tima, prosle godine je podlegao pritisku i na prvenstvu Evrope, i nije nimalo prikazao svoj raskosni talenat kakav poseduje. Ove sezone igra vrlo dobro, i od njega se i dalje ocekuje da bude prvi nosioc igre.
    Prosle godine inace u Europa Ligi, Ajax je zaustavio Manchester City, tj pobedio u 1/16 finala i ta pobeda je prekinula niz od osam meceva bez pobede protiv timova iz Engleske, 3 remija i 5 poraza pre toga.
    Kada su pitanju izostanci, naravno da uvek ima problema kada je Ajax u pitanju ove sezone. Naime, Nicolai Boilesen, Kolbeinn Sigthórsson, Thulani Serero, Davy Klaassen i Jody Lukoki nece moci da nastupe veceras, ali je svakako bitno da nijedan od bitnijih igraca nece biti odsutan.
    Ulaze u ovaj mec, puni optimizma, ali i sa dozom opreznosti, jer su poslednji mec u ligi odigrali nereseno sa Heraclesom, iako su olako ispustili tri boda, primivsi dva kasna gola.

    Moguci sastav:

    (4-5-1) : Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - Poulsen, Eriksen, Sana, De Jong, Boerrigter - Babel.




    Nakon niza od cetiri utakmice bez pobede koji su Gradjani imali u septembru, tim Roberta Mancinija vratio se pobednickim navikama. Jedino u Ligi Sampiona nisu bas dobro prosli gde su u prvom kolu doziveli preokret na Bernabeuu kod Reala, atomski fudbal je prikazan u drugom poluvremenu od strane obe ekipe, sva lepota fudbala je bila prikazana u 45 minuta igre, na kraju dosta srecno moze se reci Ronaldo daje gol, nakon greske Kompanija koji je markirao svog golmana da bi se potom izmakao lopti koja je isla veoma brzo i padala je veoma brzo, zavrsivsi u mrezi Harta, koji je verovatno bio najbolji igrac meca, covek je branio nemoguce. A kolo kasnije Borussia iz Dortmunda im je ocitala lekciju "totalnog fudbala" u kojoj su Gradjani izvukli remi, na svom terenu. Kasni penal koji je "nestasni" Mario Balotelli izveo i pretvorio u gol je spasao engleskog prvaka poraza, ali se opet mora spomenuti Joe Hart koji je i u ovom mecu pokazao neverovatno umece i spasao gomilu sansi Nemaca. Sad je pred Mancinijem imperativ pobede, zna se sta seici zele, a to je Liga Sampiona. Nakon naslova Engleske, sad je na redu kontinentalni naslov, ali kako igraju, zasad su vrlo daleko od njega. Naravno, sve se moze okrenuti.



    Na pocetku sezone, pogotovo u prvim utakmicama liga, izuzetno je bila primetna neuigranost jednih igraca, i nezainteresovanost drugih. Svakako da City uopste ne igra na nivou od prosle godine gde su mleli svoje protivnike, ove godine je druga prica. Rezultati su tu u ligi, ali se postavlja pitanje koliko ce bogati vlasnici trpeti slabe rezultate van Ostrva, povezujuci i proslu sezonu, kada su isto ispali u grupnoj fazi Lige Sampiona. Ove godine situacija je veoma slicna, i mnogi ne veruju u strucnost Mancinija da vodi ovaj skupi tim, medjutim nakon sto je potpisao novi ugovor sa Gradjanima, sve teorije o njegovom otkazu su pale u vodu. Nesumnjivo da je Mancini zadobio poverenje seika, i ove godine nije puno trosio na igrace, dovedeni su Rodwell iz Evertona i Javi Garcia iz Benfice, takodje je Maicon stigao iz Intera kao podrska na poziciji desnog beka.
    Ali momak koji je najvise dobijao sansu, jeste srpski reprezentativac Matija Nastasic, koji je jedan od najtalentovaniji stopera na svetu. On je dosao iz Fiorentine, u suprotnom smeru je otisao Stefan Savic, Crnogorac koji se nije dobro uklopio u filozofiju Manchestera. City je nesto doplatio da bio ozvanicio njegov transfer. Momak je dobijao na iznenadjenje svih sansu protiv Reala, u ligi, postao skoro pa siguran starter umesto Jolleana Lescotta, u paru sa Kompanijem. Ipak prikazao je neiskustvo u utakmici protiv Reala, gde je direktan krivac za gol Benzeme. Posto je Kompany suspendovan za ovaj mec, Matija bi trebao poceti mec u tandemu sa Michom, dok bi Zabaleta trebao biti desni bek.
    Jos jednom se mora naglasiti da je prvi strelac ekipe Bosanac Edin Dzeko, koji je u ligi na sedam meceva zabio 5 golova, 5 puta ulazeci sa klupe, najsvezije, proslo kolo u ligi, gde je usao u 80. minutu, i prekokrenuo rezultat protiv WBA sa svoja dva gola, i postao junak meca. Mancini se ne bi dvoumio oko njega, i on bi treba poceti tekmu, nedoumica je jedino ko ce mu biti partner, Tevez, Aguero ili Balotelli. Mario je slabo igrao u poslednje vreme, tako da verovatno izbor spada na dvojac iz Argentine. Ali, ne mora da znaci uopste da ce zbog dobre forme Mancini pruziti sansu Dzeki odmah, i resi poceti sa pomenutim dvojcem iz Argentine.
    Roberto takodje ima problema sa povredama, gde ce mec propustiti Javi Garcia, Maicon, Silva i Rodwell. Silva je najavljivan da ce biti spreman za ovaj mec, medjutim ostao je u Spaniji na rehabilitaciji zbog povrede tetive.
    Pobeda je ovde imperativ, i nista sem toga ne moze zadovoljiti ni Mancinija, ni igrace, ni navijace, a vlasnike pogotovo.

    Moguci sastav:

    (4-4-2): Hart; Richards, Nastasic, Lescott, Kolarov - Milner, Y Toure, Barry, Nasri - Dzeko, Aguero.


    O utakmici, igraci u fokusu...


    Stil fudbala kakav forsira Mancini je prepoznatljiv, uz nekad dosta varijacija u formaciji. Posto nema Silve, njegovo mesto ce zauzeti Milner, ili mozda Sinclair. Uz ovakvu formaciju i ove igrace koji bi trebalo startovati, to bi trebalo da bude klasican napad sa svih strana, bar u teoriji. Naime, preko krila ce lopta najcesce ici, Nasri ce vise biti ulaziti u sredinu i pokusavace da loptu doturi kroz sredinu, dok ce Dzeko, Aguero ili Yaya ulaziti u prostor. Takodje, zbog visine Dzeke, treba ocekivati ceste centarsuteve, za to ce najcesce biti zaduzeni Kolarov i Milner.
    Yaya ce biti od kljucnog znacaja u veznom redu, uostalom on je mozda i najbitniji igrac u timu, bice podrska i u napadu, i u odbrani gde ce pruzati podrsku Barry-ju koji ce uglavnom kvariti igru na sredini, i moze se reci da ce njegov zadatak biti markiranje Eriksena.
    De Boer sa druge strane ce se oslanjati na kontre u ovom mecu, jer oni ipak nemaju kvalitet da bi se nosili u napadu sa jednim od Manchestera.



    Naravno, s vremena na vreme ce Eriksen koji mozda jedini uz Babela ima individualni kvalitet da resi utakmicu, iako mlad, on ce biti najopasniji igrac, naravno to smo vec spomenuli. Momak koji ima neverovatnu inteligenciju na terenu, izuzetno kreativan igrac, uz to izuzetno tehnicki potkovan igrac, momak koji moze jednim potezom da resi mec, ali naravno, veceras cemo videti da li je sposoban to da i uradi. Babel je u sjajnoj formi, iako bez golova na Evropskoj sceni, prikazao je dobre partije sveukupno, i on ce biti uz Siema De Jonga u napadu opasnost po Harta, kojem ni najbolji fudbaleri sveta ne mogu tako lako dati gol.



    I pored svih tih igraca, zvezda, jedan momak sa Balkana se najvise dokazao Manciniju, vec spomenuti Edin Dzeko. Momak koji je odavno zasluzio da bude u startnoj postavi, nikako da dobije to mesto i da ga zadrzi u kontinuitetu, ali svakako, bilo da pocne mec sa klupe, ili na terenu, on je taj dzoker i za sada najopasniji igrac City-ja. Njegov osecaj za gol je neverovatan, sto je i dokazao ranijih godina kada je igrao i za Wolfsburg, a i prosle sezone, gde je u pocetku pocinjao meceve, medjutim kasnije je dobijao na kasicicu, ali svaki put kada je izasao na teren, pokazao je izvrsno umece, ili jednostavno dao je gol.
    Ostale igrace ne treba pominjati, jer su svi do jednog vrhunski fudbaleri, tako da Dzeko ne mora da brine za podrsku u timu, ima je i to u velikom broju.

    Gledanjem na papiru, City je veliki favorit, medjutim vrlo promenljiva igra u ligi i dosta slabija u Evropi, daje neku nadu izabranicima Franka De Boera, a s obzirom da obema ekipama trebaju pobede, utakmica ce biti pravi slager, iako ce mozda biti u senci nekih drugih derbija veceras, ne treba je propustiti.


    Izjave trenera


    Frank de Boer:

    "Protiv City-ja igramo utakmicu koja ce odrediti nasu sudbinu u Ligi Sampiona, a zelimo li se i dalje nadati prolasku grupne faze treba nam pozitivan rezultat. U proslom kolu igrali smo protiv Madrida koji je sjajan tim, ali mi smo bili katastrofalni, ispod naseg uobicajenog nivoa. Ja na raspolaganju imam mlad tim koji jos uvek uci, ali u ovakvom takmicenju morate brzo uciti. Nadam se da mozemo pruziti sutra mnogo bolju igru i osvojiti koji bod."

    "City je slicna ekipa kao i Dortmund, jer su i oni prosle godine lose prosli u Evropi, gde su verovatno mnogo naucili iz svog neuspeha. Pogledate li njihov tim, on strasno izgleda, Mancini moze birati koga ce poslati na teren. Na raspolaganju ima fantasticne igrace, pa koga god odluci poslati na teren ne moze pogresiti. Gledajuci iz cisto navijackog ugla, ja najvise volim gledati Agüera koji je pravi "all-round" igrač".
    Roberto Mancini:

    "Mi moramo uci u utakmicu sa mislima o pobedi. Nismo dobro zapoceli ovo takmicenje i ubrzo moramo doci do bodova s kojima cemo ici u dalju fazu. Ajax je izuzetno dobar tim, mladi su i igraju brz fudbal. Bice tezak protivnik, ali nas zanima samo pobeda" , rekao je Mancini koji ima slatkih briga oko napadackog dela sastava:
    "Teško je izabrati s kojim napadacima cu krenuti kad su svi izrazito dobro raspolozeni. Edin je mozda u najboljoj formi trenutno, a i svaki put kad bi mu pruzio priliku s klupe, odradio bi sjajan posao.
    sigpic

    “We have to change, from doubters, to believers, now.”
    -Jürgen Klopp

    Comment


    • Dobio Zenit, pokazuju igru konacno, posle one raspad igre u prva dva kola, ili bolje reci samo u prvom, jer su protiv Milana igrali sasvim zadovoljavajuce, nisu imali ni srece. Kerzhakov strelac, ruski virtuoz...

      Sada lepo ispratiti derbi veceri i verovatno cu s vremena na vreme baciti pogled na Malaga - Milan, mnogo me interesuje ta utakmica, pre svega zbog Isca, mali je zvijer...
      sigpic

      “We have to change, from doubters, to believers, now.”
      -Jürgen Klopp

      Comment


      • svaka cast momcima sa fudbalskog pdfa, jedva procitah sve oci me zabolele, al vredelo je
        It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

        Comment


        • Arenasport 1, uvodne emisija i gost ponosno i nezadrzivo rece da su ubjedjlivo najbolji igraci Arsenala Walcott i Chamberlain. Nisu ni smijesni ovi svakodnevni ispadi strucnjaka kako ih zovu.

          Na Westfalenu na pocetku YNWA.
          Takođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.

          Comment


          • Eto, ne gleda mi se utakmica. Vidi ovog Stojanovica, ebo li te dzep bez dna.

            Al' sto covek ume da digne zivac u najavi meca, to nije normalno.
            sigpic

            Sever celi sada se veseli, crveno-beli, 'ajmo u napad zajedno! Sa severa nek zapeva svako, nek grmi jako, Zvezda šampion!

            "Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje. E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sekiracija ti ne gine." Gospodin Ljuba Tadic

            Batica Wilshere je gospodin covek...

            All hail the Chan-Chan man!

            Comment


            • Gledam Dinamo - PSŽ pred ponovo malim brojem gledalaca...

              Za mene je iznenadjenje ako i bod uzme Milan u Malagi...
              IO NON RUBO IL CAMPIONATO
              ED IN SERIE B NON SON MAI STATO
              C'E SOLO L'INTER

              Comment


              • Borusija - Real

                http://ximg.livetv.ru/webplayer.php?...0062&ci=7&si=1

                Malaga - Milan

                http://ximg.livetv.ru/webplayer.php?...9998&ci=7&si=1

                Arsenal - Salke

                http://ximg.livetv.ru/webplayer.php?...4514&ci=7&si=1

                Olja ovo mi sigurno radi i to kao anonymousu
                sigpic

                Comment


                • Konacno prvi gol...

                  Porto vodi...nadam se da ce da se raspucaju i ostali
                  I LOVE HOUSE MUSIC!!

                  Comment


                  • Eno tera Khediru napolje.

                    Povredio se..
                    sigpic

                    Sever celi sada se veseli, crveno-beli, 'ajmo u napad zajedno! Sa severa nek zapeva svako, nek grmi jako, Zvezda šampion!

                    "Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje. E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sekiracija ti ne gine." Gospodin Ljuba Tadic

                    Batica Wilshere je gospodin covek...

                    All hail the Chan-Chan man!

                    Comment


                    • Zali se na povredu a i bolje sto je tako, ne sastavljaju se sa loptom, ako ko to moze da promijeni onda je to Luka fantazista
                      sigpic

                      Comment


                      • Povrijedio se Sami,evo i Lukica da dobije sansu

                        Koliko je smijesno gledati Real kada nemaju lijevog beka,Essien ne prelazi 25 metara...
                        Zeljko Malnar-Nocna mora <3


                        #the return

                        Comment


                        • Гледам Милан, али сам на резултатима уживо извалио да је Коларов опет клупа, па да ли је онај Манћини луд
                          Коларов ако не оде на зиму је класичан ментол.

                          Comment


                          • Kako se igra Mesud
                            Zeljko Malnar-Nocna mora <3


                            #the return

                            Comment


                            • kasiljas standardno

                              pepe okreni se nazad nije u redu
                              It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

                              Comment


                              • Jaooo al Pepe ode po burek...

                                Kasiljas machka...
                                I LOVE HOUSE MUSIC!!

                                Comment

                                Working...
                                X