Announcement

Collapse
No announcement yet.

Predsezona u Premier League (transferi, spekulacije, pripremne utakmice i ostalo)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by LBJmvpFORlife View Post
    http://www.worldfootball.net/teams/liverpool-fc/2008/2/

Sa ovim timom trebalo bar da se bori za titulu ako nista drugo.
    Borio se sledece sezone, bio Junajted na kraju 4 boda iznad, vodili smo dosta. Izgubili bodove u 7 utakmica kad nije igrao, samo 1 dobili. Kad je bio zdrav sprdali se, tukli Junajted i Celsi oba puta, dosta pobeda sa 3-5 golova razlike, Junajted i Real tukli u 4 dana i dobili 4 komada i jedni i drugi. Menjao ga Lukas tad kad nije igrao a tad je bio raspad decko i ode titula. Nikad rotaciju imao nije.

Babel i Dirk na krilu. Prvi je talenat ali lud u glavu, drugi nije krilo i prespor je za tu poziciju samo ima ogroman work rate. Spic za Italiju ili Bundes, za PL nikako.
    sigpic

Comment

Babel i Kajt na krilu i Tores napred. I sta oces vise...

+ Ako hoces sa dva spica ubacis iza njih Maskerana :S
      Mascherano je igracina samo takva,sve covjek zna,bio mi je jedan od najgotivnijih dok nije otisao u onu ekipu...
      Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

• Kajt je cudo, moze na beka da ga stavis opet vrh. On je u tom Liverpulu pokrivao toliko prostora da je to strasno. Celu stranu na kojoj je konstantno, uvek pritisak na odbranu. Ne moze da kazes da nije za PL on je svake sezone u top3 najvrednijih igraca bio.

@Pa kako nije, doktor igra stopera vec dve godine a nikad pre toga.

Comment

Kajt je cudo, moze na beka da ga stavis opet vrh. On je u tom Liverpulu pokrivao toliko prostora da je to strasno. Celu stranu na kojoj je konstantno, uvek pritisak na odbranu. Ne moze da kazes da nije za PL on je svake sezone u top3 najvrednijih igraca bio.

Pokriva prostora ali kada ti je desni bek Stiv Finan ne moze krilo da ti bude Dirk, nemas nikakvu prodornost onda po desnoj strani. Zato smo toliko malih utakmica izgubili jer su krila bili Dirk, Babel i Riera. Povuku se slabiji i izuzetno tesko probiti ih + je Tores znao da bude nezainteresovan za male timove i neretko povredjen a Krauc je Krauc, budala. Dodas jos povredu Dzerarda + poneko drugi, suspenzije, nema ko da zameni i dovidjenja.

Izuzetno koristan i obozavam ga, 4 komada Junajtedu, 5 Evertonu, mnogo bitnih golova i asistencija ali u Italiji kao setajuci u ekipi koja igra sa 2 spica bi se sprdao. U PL prolazio na work rate, odlican protiv velikih, slab protiv malih.

Imao je i Rafa dosta cudnih odluka i proseravanja, sam si rekao da je covek smrt za kontinuitet i tu delimo misljenje.
          sigpic

Comment

• Najgori direktor u istoriji PL. Nije Rafa kriv, kriv je onaj sto ga je doveo.

Comment

Najgori direktor u istoriji PL. Nije Rafa kriv, kriv je onaj sto ga je doveo.
              Nije ga Komoli doveo ako na njega mislis.

Imamo mnogo problema godinama na koje Stiv ne moze na utice. On je sve od sebe dao, uzeo sve osim PL koju nije mogao zbog faktora koje sam naveo, da je bilo srece da bude zdrav citave sezone 08/09 ili da Krauc, Babel i Dirk nisu promasili zicere protiv Stouka, WH-a i Hala gde smo bili mnogo bolji a remizirali, titula bi bila tu, bilo bi sad sve drugacije. Velika steta za tu sezonu, posebno zbog 4:1 na Trafordu. Jos samo Siti je tako nesto uradio, s tim da su oni dobili igraca vise na pocetku drugog a mi u 70 i nekom tako da mu je to to otprilike.
              sigpic

Comment

Kajt je cudo, moze na beka da ga stavis opet vrh. On je u tom Liverpulu pokrivao toliko prostora da je to strasno. Celu stranu na kojoj je konstantno, uvek pritisak na odbranu. Ne moze da kazes da nije za PL on je svake sezone u top3 najvrednijih igraca bio.

Dobro znas i sam kako si igrao fudbal da zadnjem veznom nije strano da ode malo na stopera(nekad i samog libera),cak se tu nekad osjecaju vrlo komotno kao recimo De Rossi sada na Euru i ta praksa se sve vise danas primjenjuje u svijetu fudbala jer ekipe vole da imaju nekoga ko umije mirno da iznese loptu...ali Mascherano to radi fenomenalno,bas bas je majstor,cak je pred kraj svog mandata sve vise i Pep dijelio taj zakljucak,ali ga je nazalost u dobrom dijelu drzao na klupi,nepotrebno

Ove sezone je Pique dobar dio presjedio na klupi zbog njega...nerijetko i sa tribina je gledao tekme,sto zbog svog ponasanja i famozne djevojke, sto zbog par kriminalnih partija gdje je samo grijesio

#the return

Comment

• Ma odmarao ga, toliko su bili duboki i prepotentno sigurni u sebe da ga je odmarao. Pike je za mene najbolji na svetu uz Tijaga Silvu. Sto se tice te komparacije izmedju zadnjeg veznog i stopera nije bas isto i zavisi kakvog zadnjeg veznog igras. Ako si cist defanzivac tipa Makelele onda je ok ali ako puno ucestvujes u igri i pre svega si vezni a ne zadnji onda je strano. Jer zadnji vezni pokriva prostor a stoper igraca a najteza stvar na koju neko ko nije stoper treba da se navikne jeste drzanje linije sa drugim stoperom, to ako nije bez greske nastaje problema gomila. I De Rosi je igrao libera, velika razlika, nikada nije imao igraca nego je sluzio kao korekcija za svaku gresku koju naprave ispred njega i bio je fantastican

Comment

• Nije meni Pique toliko dobar i nije ga toliko odmarao jer ga je odstranio jednom s treninga i cak je Pep rekao da se ne zalaze dovoljno,gledao sam par utakmica u kojima je bio kriminalan,samo se sjetim Dejana Lekica Leke i Osasuna-e i meni dosta,Pique im dodavao lopte,mnogo je Mascherano bolje rjesenje bio...

Meni je kada je fizicki spreman Ciellini najbolji,uvijek bi njega prvog uzeo da mi igra stopera,pravi igrac,ne tetkica

Ne mislim na klasicne kopace,nego da univerzalne igrace tog tipa,npr Javi Martinez iz Bilbao-a je zadnji vezni,a igrao je fenomenalno stopera ovu cijelu sezonu,pa Tymoschuk iz Bayern-a je to radio dosta puta(ne bas toliko dobro),pa cak i Song iz Arsenal-a je to u nedostatku igraca znao to da radi,jednom ili dva puta cak i Carrick u Utd-u,itd...ma znas ti na sta ja mislim,Danielle je ako si gledao Romu isto tako igrao stopera,ne libera nego pravog stopera u nedostatku igraca

#the return

Comment

Ma odmarao ga, toliko su bili duboki i prepotentno sigurni u sebe da ga je odmarao. Pike je za mene najbolji na svetu uz Tijaga Silvu. Sto se tice te komparacije izmedju zadnjeg veznog i stopera nije bas isto i zavisi kakvog zadnjeg veznog igras. Ako si cist defanzivac tipa Makelele onda je ok ali ako puno ucestvujes u igri i pre svega si vezni a ne zadnji onda je strano. Jer zadnji vezni pokriva prostor a stoper igraca a najteza stvar na koju neko ko nije stoper treba da se navikne jeste drzanje linije sa drugim stoperom, to ako nije bez greske nastaje problema gomila. I De Rosi je igrao libera, velika razlika, nikada nije imao igraca nego je sluzio kao korekcija za svaku gresku koju naprave ispred njega i bio je fantastican
                      Valjda ce Ostojic da nauci ovo brzo pa da igramo do decembra Evropu.

Stoper je generalno pozicija gde je najeze porediti igrace, to je neko moje misljenje. Uvek jedan zavisi od ovog drugog i uigravanja sa njim. Primer Skrtela je odlican, kiksara covek citav zivot i upari ga Keni sa Agerom na duze, razumeli se savrseno i bio je u 3 stopera u PL prosle sezone. Bio je posle odlican i kad se Ager povredio, dobio je ogromno samopouzdanje i iskidao. Ima jos takvih primera i to gomila, gde karijera ide i na gore i na dole kad igrac promeni partnera u odbrani, samo ne mogu da se setim sad.
                      sigpic

Comment

• Danijelea nisam gledao jer nisam gledao puno Rome a sto se tice Pikea za mene daleko najbolji, da on igra u ekipi koja se ponekad i brani i koja ne dozvoljava 100 kontri po utakmici tek bi se tu videlo koliko je mocan. Svi oni grese u kontrama, nije im to prirodno a Barsu jedino preko kontri i napadaju. Kjelini je kiks igrac klasican odigra perfektno celu tekmu ali jedan kiks i primis gol i to vrlo cesto se desava i u Juveu i u reprezentaciji. Tijago Silva, Pike, Teri kad je zdrav, Kompani to bih ja uzeo da mogu da biram

Comment

Danijelea nisam gledao jer nisam gledao puno Rome a sto se tice Pikea za mene daleko najbolji, da on igra u ekipi koja se ponekad i brani i koja ne dozvoljava 100 kontri po utakmici tek bi se tu videlo koliko je mocan. Svi oni grese u kontrama, nije im to prirodno a Barsu jedino preko kontri i napadaju. Kjelini je kiks igrac klasican odigra perfektno celu tekmu ali jedan kiks i primis gol i to vrlo cesto se desava i u Juveu i u reprezentaciji. Tijago Silva, Pike, Teri kad je zdrav, Kompani to bih ja uzeo da mogu da biram
                          Nisi u pravu,evo nek kaze ko je gledao,Pique bas u dvije utakmice kad su Barcelona-u pritisli igrao kriminalno defanzivu i nije mogao iz svog sesnaesterca loptu da iznese nego je davao protivniku direktno u noge,nije bio na nivou ove sezone,kao godinu prije,ni blizu

Gledao sam Juventus bas dosta utakmica i ja kiks Ciellini-a nisam vidio,Ibru je 3 puta obrukao,nista mu nije mogao,za 90% golova koje su primili kriv je bio Bonucci,direktno on kiksao...bio je sad u repki povrijedjen zato je bio losiji nego inace

#the return

Comment

• Ja sam gledao Seriju A vise nego bilo koju drugu ligu narocito Juve i top klubove jer su oni stalno na TVu. Nije on obrukao samo Ibru obrukao je svakog spica koji je ikad stao protiv njega i onda se desi da promasi celu loptu i primis gol. Masu puta. Za Pikea se nikako ne slazem, to sto ga je Gvardiola ganjao to je samo bolesna potreba Barse da se ne narusi idila za koju se misli da imaju i strah od Reala nista drugo. Mozda nije bio ove cele sezone u top formi ali nema stopera koji ima kompletan skill set kao on. I brzinu i skok i tehniku i osecaj, sve, najblizi tome je Tijago Silva, bar meni.

Comment

Ja sam gledao Seriju A vise nego bilo koju drugu ligu narocito Juve i top klubove jer su oni stalno na TVu. Nije on obrukao samo Ibru obrukao je svakog spica koji je ikad stao protiv njega i onda se desi da promasi celu loptu i primis gol. Masu puta. Za Pikea se nikako ne slazem, to sto ga je Gvardiola ganjao to je samo bolesna potreba Barse da se ne narusi idila za koju se misli da imaju i strah od Reala nista drugo. Mozda nije bio ove cele sezone u top formi ali nema stopera koji ima kompletan skill set kao on. I brzinu i skok i tehniku i osecaj, sve, najblizi tome je Tijago Silva, bar meni.
                              Pa ja sam eto gledao Juve i mogu ti reci sta sam vidio,covjek je briljirao,najvise ih je zajebavao Bonucci,i Marchizio u drugom dijelu sezone

Ne govorim ti ovdje o fudbalskom znanju Pique-a,ne citaj selektivno uvijek,govorim ti o njegovoj formi koja je ova sezone bila znatno slabija,nije igrao dobro i tacka,jasno kao dan

#the return

Comment

• Takticki najpotkovaniji igrac na svetu trenutno

Spoiler

Nesto si lose gledao onda sto se tice Kjelinija

Comment

Working...