Originally posted by LBJmvpFORlife
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Predsezona u Premier League (transferi, spekulacije, pripremne utakmice i ostalo)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
sigpicGdje Nato kaze, pa bilo kroz zid, ili u vatru, ili u vulkan, tu Mandusic ide bez pogovora!!!
-
Inace da si nekada ozbiljno igrao ili se bavio na bilo koji nacin fudbalom znao bi sta znaci za celu ekipu kada je stoper smiren, kada ne panici i kada je siguran na lopti. Ne moze ni da se izmeri koliko to ima pozitivan uticaj na ekipu a Rio donosi upravo to uz jos naravno 100 stvari.
EDIT: Pa dala mu izlapotina kapitensku izlapotina koja je poklon titulu prokockala kao nista. 8 bodova ej 8 bodova, i njegovu odluku da postujem? Nije to onaj stari proracunati Ferguson ovo sto sada gledamo je samo bleda senka njegova.
Comment
-
Originally posted by LBJmvpFORlife View PostsigpicGdje Nato kaze, pa bilo kroz zid, ili u vatru, ili u vulkan, tu Mandusic ide bez pogovora!!!
Comment
-
Originally posted by manda View PostMa kakav crni Ager,za mene je prosle godine Bane Ivanovic bio najbolji,covjek je ginuo svaki mec,postizao golove kada je trebalo,gdje ga bacis igra.
Ager da nema povreda mogao je do sada najbolji da bude, jedan od retkih klasa igraca u Liverpulu trenutno. Ja ljubitelj statistike nikad nisam bio ali covek prosle godine u 5 ili 6 utakmica, a od toga je jedna bila protiv Sitija kuci i druga protiv Celsija tamo, imao 100% pas, 100% startove, 100% vazdusne duele, 100% duele na zemlji. Ni za jedan primljen gol nije kriv a nismo uopste primili mnogo, samo smo dali premalo.sigpic
Comment
-
Originally posted by LBJmvpFORlife View PostVermalen, je l ti mene zajebavas? Rio je po svim mogucim parametrima i statistickim i fudbalskim najbolji u PL ikada. Mozda Bobi Mur bolji ali nisam ga gledao pa ne mogu da kazem. Ima 5 titula u 4 je bio najbolji defanzivac u engleskoj po meni i osnovna razlika izmedju njega i svih ostalih koje si nabrojao ( naravno ne racunam Vertogena i Vermalena jer ubrajati njih u bilo kakvu kategoriju je apsurdno ) jeste sto je on ne samo fizicki i takticki potkovan nego je godinama Mancesteru davao sjajnu tehnicku sigurnost koju sem Pikea danas i Markeza, Blana, nekada nisam video da stoper ima. Njegov pas kroz sredinu po zemlji i do 40 metara daljine je perfektan, dug pas? Poezija, velika je razlika kada je izbije on i kada je izbije Vidic, vezara je pukne samo onako a Rio ne masi spica. Najbolji stoper u PL ikad.
Drugo, ne znam o kom statistickom parametru pricas, kada je Vidic nekoliko sezona bio najbolji stoper lige, upravo po tim parametrima, Rio nije bio ni u pet mozda, sto zbog povreda sto zbog drugih razloga. Ima on dug pas, al nemoj ga precenjivati, nije toliko bajan kao sto ga opisujes, i jos ga poredis sa Pikeom i Blanom koji su milju iznad njega kada je u pitanju tehnika.
Kad je kvalitet u pitanju, naravno da cu da poredim Vermalena i Kompania sa njim, zasto da ne. Vermalen je tehnicki najpotkovaniji stoper u ligi, pored Agera, duga lopta, dribling, pas, sut, sve covek ima, samo ga povrede jebavaju. Kompani je dokazao kakav je igrac ove, a i prosle sezone, stena, sve zaustavlja, jednostavno, ne kiksa lik, a Rio je izuzetno podlezan kiksu, pogotovo protekle dve sezone.
Vertongena nisam ni ubrajao, rekao sam da moze biti sledeci.;)sigpic
“We have to change, from doubters, to believers, now.”
-Jürgen Klopp
Comment
-
Originally posted by Freshman91 View PostPa ja sam pricao o kvalitetu, a ne o titulama, uostalom, nije ih on osvojio, nego Utd, bitna razlika. Jeste on bio stub odbrane, ali nije bio najbolji igrac i nije se toliko isticao. Ako nabrajas nagrade, daj individualne, a on ih nema skoro nijednu, bar ne bitniju. I Teri, Adams i Vidic su osvajali po nekoliko puta titule.
Drugo, ne znam o kom statistickom parametru pricas, kada je Vidic nekoliko sezona bio najbolji stoper lige, upravo po tim parametrima, Rio nije bio ni u pet mozda, sto zbog povreda sto zbog drugih razloga. Ima on dug pas, al nemoj ga precenjivati, nije toliko bajan kao sto ga opisujes, i jos ga poredis sa Pikeom i Blanom koji su milju iznad njega kada je u pitanju tehnika.
Kad je kvalitet u pitanju, naravno da cu da poredim Vermalena i Kompania sa njim, zasto da ne. Vermalen je tehnicki najpotkovaniji stoper u ligi, pored Agera, duga lopta, dribling, pas, sut, sve covek ima, samo ga povrede jebavaju. Kompani je dokazao kakav je igrac ove, a i prosle sezone, stena, sve zaustavlja, jednostavno, ne kiksa lik, a Rio je izuzetno podlezan kiksu, pogotovo protekle dve sezone.
Vertongena nisam ni ubrajao, rekao sam da moze biti sledeci.;)
Comment
-
Ja samo ne znam kakve veze ova vasa rasprava ima sa nazivom teme.A sto se tice stopera, svi znamo da je Vidara TATA. Vidili smo ove sezone kako izgleda odbrana Junajteda kad njega nema. Riovo mjesto stopera je bilo upitno na pocetku sezone. Rio je prije bio fenomenalan, kad se sve sabere jedan od najboljih u PL, ali sad nije klasa kao Vidara i Kompani i trenutno je losiji od jos dosta stopera u PL.
Comment
-
Originally posted by chicharito14 View PostJa samo ne znam kakve veze ova vasa rasprava ima sa nazivom teme.A sto se tice stopera, svi znamo da je Vidara TATA. Vidili smo ove sezone kako izgleda odbrana Junajteda kad njega nema. Riovo mjesto stopera je bilo upitno na pocetku sezone. Rio je prije bio fenomenalan, kad se sve sabere jedan od najboljih u PL, ali sad nije klasa kao Vidara i Kompani i trenutno je losiji od jos dosta stopera u PL.
Comment
-
Originally posted by chicharito14 View PostAli su zakazali u kljucnim momentima. Protiv Cityja i protiv Evertona.
Comment
-
Originally posted by LBJmvpFORlife View PostKo daje individualna priznanja? Novinari? Kako mislis nije se isticao, pa Mancester otkad je on dosao igra najbolju odbranu na svetu, proveri statistiku, ne menja se broj primljenih golova Mancestera dolaskom Vidica nego dolaskom Ferdinanda. Nije on slucajno placen koliko je placen. Nije ni Roj Kin dobijao individualne nagrade nije ni Skols pa su opet bili integralni nezamenljivi najbitniji deo Mancestera.
Sto se tice statistike primljenih golova, nije toliko validna, i ja po tome ne merim individualni kvalitet stopera ili bilo kog defanzivca, jer tu ne zavisi samo od jednog igraca, vec od cele odbrane. Dzaba ako imas jednog stopera svetske klase, ako je celokupna odbrana jedna velika promaja.
Drugo, cak i ako cemo tako meriti kvalitet, opet nisi u pravu, pa pogledaj sezone od kako je dosao Rio, a posle Vida. Nema uopste velikih promena.
Prve dve sezone, 34 i 35 primljenih golova, ne toliko bitna razlika kao sto pricas, ali u trecoj je svakako postignut napredak, 26 primljenih.
Ali od kada je Rio u tandemu sa Vidom, broj primljenih golova ne prelazi broj 30 u cak cetiri sezone, u tri je Vida igrao vise utakmica nego Rio. Poslednje dve nisu toliko bitne, jer su obojicu razorile povrede.
Ja opet kazem, po ovome ne mogu meriti neciji kvalitet, jer ne zavisi cela odbrana od jednog igraca, ok zavisi, ali ne u tolikoj meri.sigpic
“We have to change, from doubters, to believers, now.”
-Jürgen Klopp
Comment
-
LBJ i Nash trebaju odmah da batale fakultet,i upisuju se za menzdera/trenera,vama ce nebo biti granica,toliko studiozno i precizno komentariste svakog igraca,svaki klub,svaku ligu,i to da ne iskoristite,mislim da bi vas murinjo uzeo odmah za saradnika,svaka vam cast,i najvaznije vazda ste u pravu,nema para da sto vi tvrdite neko pobije,respekt.sigpicGdje Nato kaze, pa bilo kroz zid, ili u vatru, ili u vulkan, tu Mandusic ide bez pogovora!!!
Comment
-
Originally posted by manda View PostLBJ i Nash trebaju odmah da batale fakultet,i upisuju se za menzdera/trenera,vama ce nebo biti granica,toliko studiozno i precizno komentariste svakog igraca,svaki klub,svaku ligu,i to da ne iskoristite,mislim da bi vas murinjo uzeo odmah za saradnika,svaka vam cast,i najvaznije vazda ste u pravu,nema para da sto vi tvrdite neko pobije,respekt.
Comment
Comment