Schumacher je Sennu nazvao idiotom i rekao je da je Senna isuvise ostro skrenuo levo i to u u tacki kocenja,dok je Senna rekao da je ocekivao da ce Schumacher ici sa unutrasnje strane ali je rekao da je to sve samo trkanje mada nije ocekivao da ce schumi da ga udari,nijedan ni drugi nece da popuste ali Schumacher je kriv i nema sta i inace lepe vesti za sve one kojima Karthikeyan ide na zivce a pogotovo za vozace F1,pod znakom pitanja je da li ce Karthikeyan voziti sezonu do kraja jer nema dovoljno para da bi ostao ali jos se nista ne zna
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Formula 1 Gran Premio de España Santander 2012
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Vanja#66
..svaka cast za obradu,i za rekonstrukciju,zaista sve pohvale..medjutim ono sto svi ovde previdjaju,to su brzine i momenti desavanja neposredno pre udara(20 metara)...ako bih ga ja rekonstruisao,ovako,odoka sto se kaze,schumi se kretao otprilike u tom momentu oko 270 km/h(plus-minus 5-6 km gore dole,nebitno),Sena se kretao bar za 30 km/h sporije,verovatno ce te se sloziti sa tim..pitanje za sve:neka je i vrhunski profesionalac poput Schumahera,da li je bio u stanju(ne samo on,bilo ko)da odreaguje na pravi nacin,ako neko ko je ispred tebe odradi onakvo manevarsko skretanje kakvo je uradio Sena pri takvoj brzini,a gde trebate doneti odlluku koja se meri u stotinkama????..po meni je zato on i prokomentarisao to sto jeste,idiot...u svakodnevnoj voznji se verovatno vecina susrela sa "isecanjem" ili "presecanjem",i za to postoji samo jedna rec...samo se potrudite da budete realni u razmisljanjima....ponovicu se opet,ne branim Schumahera ni malo,iako ga strasno postujem..sa ovim postom,zavrsavam diskusiju na ovu temu..sigpic
Comment
-
Prema podacima o maksimalnih brzinama najveća moguća razlika u brzini između Šumahera i Sene na pravcu je mogla biti 16 km/h.Po oznakama sa leve strane staze se vidi da je Šumaher sustigao Senu tek na 150 metara do krivine.Dakle nisu išli paralelno.Vozač ispred nije odgovoran za onog iza ako bolidi nisu paralelni.Šumaher je na svoju odgovornost odlučio da prekasno koči.Nije bilo nikakvih šansi da ga pretekne ma kako god kočio.Šumaher je kažnjen jer je mogao da izbegne incident jer mu je i pored pomeranja Sena ostavio dovoljno prostora sa leve strane.Mogao je jednostavno da ranije koči a vidi se koliko je kasnije kočio od Sene.Kimi je bio još bliži i brži od Fetela u Bahreinu pa je ipak odstupio a setimo se da se i Fetel malo pomerio u zadnjem trenutku plust što je prva kriivna u Bahreinu ukosnica (najsporiji tip krivine) a u Španiji je zavoj (srednji tip krivine).,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
Comment
-
Originally posted by Rossini View PostVanja#66
..svaka cast za obradu,i za rekonstrukciju,zaista sve pohvale..medjutim ono sto svi ovde previdjaju,to su brzine i momenti desavanja neposredno pre udara(20 metara)...ako bih ga ja rekonstruisao,ovako,odoka sto se kaze,schumi se kretao otprilike u tom momentu oko 270 km/h(plus-minus 5-6 km gore dole,nebitno),Sena se kretao bar za 30 km/h sporije,verovatno ce te se sloziti sa tim..pitanje za sve:neka je i vrhunski profesionalac poput Schumahera,da li je bio u stanju(ne samo on,bilo ko)da odreaguje na pravi nacin,ako neko ko je ispred tebe odradi onakvo manevarsko skretanje kakvo je uradio Sena pri takvoj brzini,a gde trebate doneti odlluku koja se meri u stotinkama????..po meni je zato on i prokomentarisao to sto jeste,idiot...u svakodnevnoj voznji se verovatno vecina susrela sa "isecanjem" ili "presecanjem",i za to postoji samo jedna rec...samo se potrudite da budete realni u razmisljanjima....ponovicu se opet,ne branim Schumahera ni malo,iako ga strasno postujem..sa ovim postom,zavrsavam diskusiju na ovu temu..
Comment
-
Nisam uspeo da odgledam trku, jel može neko ukratko, kako je Alonso zaheban u PIT-u, barem sa tako čuo, i samo kada nema one plači ičke od FETELA nigde...ne mogu očima da ga vidim, ni njega ni Adrijana "genijalnog"(UBICA AYRTONA)
I samo se nadam da komentatori nisu na svaki kontakt bolida komentarisali "Ah ovo su stvari koje ne želimo da gledamo...strašno ..užas" Pa šta bi onda trebalo da priča generacija Nelsona i Ayrtona., vozili su bolide sa duplo više snage, sa 93 posto mehaničkog gripa i 7 aerodinamičkog, i "kartonskim" oplatama oko sebe.
Kako je rekao lepo Sir Stirling Moss, kako mu je žao ovih današnjih vozača, jer u njegovo vreme on je imao samo jednu obavezu, a to je da sedene u bolid, izveze prvo trening najbrže što može, onda trku...i posle toga, bi se skupili i otišli da *araju obožavateljke(on se izrazio "Trčimo za suknjama" pre mislim da je bilo obrnuto)I još je rekao..kako je to bilo vreme kada su PLAY BOY-i vozili F1 a ovo danas, je ROBIJA.I koliko god me sada neki budu pljuvali zbog gore rečenog(tj.napisanog) F1 samo tome i takvim ljudima duguje samo svoje postojanje...Današnji F1 hajde da kažem ova sezona će verovatno biti jedna od najzanimljivijih u poslednjih 10 godina i više....Ali bez tog ZAČINA koji se zove "*uda" i "u subotu ću vam dati priliku da mi se ponapasete istih" mislim da više nisu niti presudna niti preko potrebna...potrebna je "Konzistentnost" "bazično poznavaanje funkcionisanja odredjenih mehaničko-elektronskih sklopova(ne svih)" i dobra tatktika....čim ti bolid dospe u ravnu JEDNAKIH imamo Fetela dvostrukog uzastopnog šampiona ...koji ne može da udje u Q1....Alonsa(koga ekipa uredno zahebe) koji je pored Hamiltona najjači vozač trenutno na stazi, ali po kriterijumima koji su možda malo zastareli opet pitanje *uda i sl.I Batona, za koga mislim da je novi Prost(koga isto nikada nisam voleo)ali su takvi vozači potrebni i timovima i publici.i imamo nove nade-Pereza(o Maldonadu...ne bih pre vremena) Massa NAPOLJE, još pre 5 godina, osim ako neće da bude "Kočničar" i "Prikoličar",Timo Glock Napolje, Mnogo njih napolje...a sada jedna lična poruka Filipu Zepteru ..."Ako si mogao da pereš pare preko onog netalentovanog Dejmona Hilla, ne bi ti kruna pala sa glave da isfinansiraš, našeg Miloša, pa barem dve sezone da dobije šansu"
Pozdrav svim fanovima
Prva živa F1 Hungaroring 1986...postaviću neke fotose..da malo vidite startni poredak..prvog Hungaroringa i Ayrtona u Crnom Lotusu.
Comment
-
Originally posted by Toecutter71 View PostNisam uspeo da odgledam trku, jel može neko ukratko, kako je Alonso zaheban u PIT-u, barem sa tako čuo, i samo kada nema one plači ičke od FETELA nigde...ne mogu očima da ga vidim, ni njega ni Adrijana "genijalnog"(UBICA AYRTONA)
Originally posted by Toecutter71 View PostAlonsa(koga ekipa uredno zahebe) koji je pored Hamiltona najjači vozač trenutno na stazi, ali po kriterijumima koji su možda malo zastareli opet pitanje *uda i sl.I Batona, za koga mislim da je novi Prost(koga isto nikada nisam voleo)ali su takvi vozači potrebni i timovima i publici.
Danas u nekim drugim sportovima igraju playboyevi.Sve više su zastupljeni u fudbalu i košarci.Ja baš to ne bih voleo da bude u bilo kojem sportu.
Neki vozači znaju više tehničkih stvari od drugih što im daje prednost.I trebaju da imaju takav vid prednosti.Vozač nije samo džak krvi i mesa sa mudima koji sa dve poluge (ruke) vrti volan levo desno i ide da pogine da bi ga ostali oplakivali.Ako je nekome sport na prvom mestu onda treba ceo period života da posveti tom sportu.Da uči i upoznaje što više detalja sporta a ne da ide da švrlja za suknjama (da se najkulturnije izrazim).
Ljudi, takav je sport.Neko ga voli neko ne.Nekome se sviđa, nekom manje a nekome se uopšte ne sviđa.Prihvateti to jer vi tu ne možete ništa da promenite a plus što pričate bez ikakvog smisla.Last edited by MarkedOne8; 15-05-12, 20:09.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
Comment
-
Toecutter, Alonso nije "za*eban" u pitu, Charles Pic ga je, potpuno nesvestan, zadrzavao na stazi gotovo citav krug kad je Maldonado otisao u drugi box. Izgubio je sigurno 3-4s tu, jer je na jednom mestu bila i lokalna zuta zastava, pa je morao i dodatno da uspori... Ne samo navijacki, ali ne bih iskljucio mogucnost da bi pobedio da nije zbog toga bio blokiran. Kasnije je Pic kaznjen, ali to nije nista donelo Alonsu... Molio bih te, samo da ubuduce ne govoris o vozacima kroz psovke. Niko od njih nije to zasluzio, ponajmanje svetski sampion...
F1 je danas sport, a sport je biznis... Zato vozaci i moraju da se ponasaju profesionalno. Nije kako je ranije bilo, ali realno, koji je sport danas ostao nadmetanje, a ne biznis... Lova je problem, problem koji Berni mnogo voli. Ali ima dobrih stvari koje je uveo, vozaci vise ne ginu, kakav god da im se desi udes. ;) Sad kad je tako, trebalo bi, kako je Moss rekao, postaviti vise barijera i ukloniti velike zone za izletanje... Previse se gresaka prasta, nema sumnje. Zato je Monte Carlo i dalje poseban dogadjaj, mala greska i - TRAS u barijeru!
Da, Alonso je mozda i najbolji danas, to svi govore u zadnje vreme... Pre bih rekao da je on poput Prosta, ceka i doceka, obavezno doceka... Hamiltonu je Senna uzor, ali Senna je znao granice, Lewis je prosle godien pokazao sasvim suprotno. Ove godine je to dosta bolje, za trke je izuzetno da je Hamitlon tu.
Milos je svoju priliku imao 2008-2009, kad tad nije usao u F1, makar i na pola sezone, nece nikad, ni u HRT... Nazalost.
Comment
-
Originally posted by MarkedOne8 View PostPrema podacima o maksimalnih brzinama najveća moguća razlika u brzini između Šumahera i Sene na pravcu je mogla biti 16 km/h.
..nisi me najbolje razumeo..u trenutku neposredno pre udara(20 metara),je bila razlika 30 km/h..nisam pricao niti sam mislio za pravac..
copy-paste:
to su brzine i momenti desavanja neposredno pre udara(20 metara)...ako bih ga ja rekonstruisao,ovako,odoka sto se kaze,schumi se kretao otprilike u tom momentu oko 270 km/h(plus-minus 5-6 km gore dole,nebitno),Sena se kretao bar za 30 km/h sporijesigpic
Comment
-
Originally posted by Toecutter71 View PostNisam uspeo da odgledam trku, jel može neko ukratko, kako je Alonso zaheban u PIT-u, barem sa tako čuo, i samo kada nema one plači ičke od FETELA nigde...ne mogu očima da ga vidim, ni njega ni Adrijana "genijalnog"(UBICA AYRTONA)
I samo se nadam da komentatori nisu na svaki kontakt bolida komentarisali "Ah ovo su stvari koje ne želimo da gledamo...strašno ..užas" Pa šta bi onda trebalo da priča generacija Nelsona i Ayrtona., vozili su bolide sa duplo više snage, sa 93 posto mehaničkog gripa i 7 aerodinamičkog, i "kartonskim" oplatama oko sebe.
Kako je rekao lepo Sir Stirling Moss, kako mu je žao ovih današnjih vozača, jer u njegovo vreme on je imao samo jednu obavezu, a to je da sedene u bolid, izveze prvo trening najbrže što može, onda trku...i posle toga, bi se skupili i otišli da *araju obožavateljke(on se izrazio "Trčimo za suknjama" pre mislim da je bilo obrnuto)I još je rekao..kako je to bilo vreme kada su PLAY BOY-i vozili F1 a ovo danas, je ROBIJA.I koliko god me sada neki budu pljuvali zbog gore rečenog(tj.napisanog) F1 samo tome i takvim ljudima duguje samo svoje postojanje...Današnji F1 hajde da kažem ova sezona će verovatno biti jedna od najzanimljivijih u poslednjih 10 godina i više....Ali bez tog ZAČINA koji se zove "*uda" i "u subotu ću vam dati priliku da mi se ponapasete istih" mislim da više nisu niti presudna niti preko potrebna...potrebna je "Konzistentnost" "bazično poznavaanje funkcionisanja odredjenih mehaničko-elektronskih sklopova(ne svih)" i dobra tatktika....čim ti bolid dospe u ravnu JEDNAKIH imamo Fetela dvostrukog uzastopnog šampiona ...koji ne može da udje u Q1....Alonsa(koga ekipa uredno zahebe) koji je pored Hamiltona najjači vozač trenutno na stazi, ali po kriterijumima koji su možda malo zastareli opet pitanje *uda i sl.I Batona, za koga mislim da je novi Prost(koga isto nikada nisam voleo)ali su takvi vozači potrebni i timovima i publici.i imamo nove nade-Pereza(o Maldonadu...ne bih pre vremena) Massa NAPOLJE, još pre 5 godina, osim ako neće da bude "Kočničar" i "Prikoličar",Timo Glock Napolje, Mnogo njih napolje...a sada jedna lična poruka Filipu Zepteru ..."Ako si mogao da pereš pare preko onog netalentovanog Dejmona Hilla, ne bi ti kruna pala sa glave da isfinansiraš, našeg Miloša, pa barem dve sezone da dobije šansu"
Pozdrav svim fanovima
Prva živa F1 Hungaroring 1986...postaviću neke fotose..da malo vidite startni poredak..prvog Hungaroringa i Ayrtona u Crnom Lotusu.sigpic
Comment
-
Zavolećemo svi kad tad ovu novu F1.Svima su nam se zgadili nosevi na početku ove sezone.O tome sada niko ni ne razmišlja a kamo li da priča.Mislim da i kada budu uveli nove motore da ćemo se navići posle pola sezone, mada motori su ipak vrela tema... srednje ime F1.Nadam se da će do kraja 2013. Sandokan da im baci bombu tako da promene mišljenje i ostave V8 motore.KERS mi je sasvim ok sistem.DRS se pored novih guma pokazao da nije neophodan ali dobro je ova za sada.Ja trenutno ništa ne bih dirao, osim što bih odmrznuo razvijanje motora mada to nije moguće jer postoji brojčani limit od 8 motora po sezoni.
Da li neko ima podatak kome je koliko motora ostalo u ovoj sezoni?,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
Iskreno, ne razumem zasto ljudi osporavaju Vettela. Ok, nije ni meni omiljeni vozac, nekako mi je monoton lik, ali covek je objasnio neke stvari. Prvo ona pobeda na Torro Rossu u Monzi 2008, prosle sezone je maksimalno dominirao. Jeste imao najbolji bolid, ali imao je isti bolid i Webber pa je ostvario samo 1 pobedu i to na kraju kad nista nije znacilo. A posebno sam obratio paznju na Vettela u trenucima kad nije sve islo k'o po loju, i tada je uspevao da izvuce maksimum. Bilo je situacija prosle godine kada je morao dobro da se bori za prvo mesto i pobedjivao je, imao je i onu voznju u Monacu na istim gumama preko 40 krugova, dok su iza njega bili Alonso i Button... Evo sad za vikend je imao drive-through kaznu, menjao prednje krilo i zavrsio peti. Imao dosta prestizanja na stazi koja nije bas pogodna za to, a najimpresivnije od svih je bilo u krivini 9 (ona slepa brza desna krivina pre zadnjeg pravca). Covek je pobednik u dusi.
A i realno, svi svetski sampioni su vozili za jake timove, tako je i Alonso stigao do prve titule, kad je Ferrari bio u rasulu zbog Bridgestone guma 2005...sigpic
Comment
-
Moram da te ispravim.Nisu rekli da će (sigurno) ubaciti već da su spremni da ih ubace ako FIA (Berni) da zeleno svetlo.Ne znam koliko bi to bilo dobro.Onda bi svi opet mogli da stave koje god hoće gume na početku trke i to neoštećene.Samim tim bi opet bilo manje preticanja i manje prostora za taktiziranje.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
To bi bilo dobro, da se uvedu posebne gume, jer ovo sto vidimo postaje smesno. Ljudi pocinju da se bave sitnicama, jer su previse ograniceni, posledica... ma znaju i vrapci na sta mislim. MotoGP je takodje imao te kvalifikacione gume, 3-4 kruga traju i cao... 2 seta za subotu, umesto setova meksih koje imaju i dosta. Dobro bi bilo da startuju na onim gumama koje su se koristele u Q2 za postizanje najbrzeg kruga. Ostavlja se mogucnost taktiziranja, ali realno samo za one koji su od 10-17 mesta... Ono sto mene zanima je koje ce boje biti? Sve su zauzete... Roze? Ljubicasta? Narandzasta? Ili mozda sarene?
Comment
Comment