Announcement

Collapse
No announcement yet.

2012 Formula 1 Petronas Malaysia Grand Prix - Sepang

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Grazie mille Nando, Serhio...

    Kakva trka, Peres agresija na kub čim je namirisao poziciju, ali neiskustvo je odnelo danak. Nando je držao tempo koji je mogao da ne izgubi grip, imao čistiju putanju i na kraju Prostovski zaključio trku. Ferari je u opet igri ali ima tu mesta za rad na bolidu.

    Čestitamo

    Comment


    • Analiza nesto kasnije, bice vredna cekanja!

      Drago mi je sto je Alonso rekao mrtav hladan na konferenciji: "This victory changes nothing!" Samo ce se rad isplatiti, a ovo im mora biti samo motivacija i nsita vise!

      Comment


      • alonsooooooooooooooooooooooooooooooooo FERARRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU idem da slavim .. vidimo se veceras ( kviz ) u 22:15


        kasnije cu i ja nesto da napisem o trci..

        2 ferarijeva motora na prve dve pozicije
        www.balkansimracing.com/forum

        Real cars. Real racing. Dobrodosli

        Comment


        • Slavimo 2 dana pa onda se vracamo u realnsot i cekamo Kinu da vidimo moze li biti 100% konkurentan,ali presretan sam,sto covjek radi sa nekonkurentnim bolidom,ne moze to svako.

          Bravo majstore,Massu pacenika ne vrijedi komentarisati,covjek mrtvu borbu vodi sa Glockom i ostalim vozacinama

          A dan mi je upotpunio Vettel

          Comment


          • Nije humano sta su u boksu uradii Luisu , a i ko mu pravi strategiju za gume?

            Comment


            • Wau, odlicna trka, a ni pred pauzu nije se cinilo da ce biti ovako dramaticno... Svakako jedna od onih antologijskih trka!

              http://www.formula1.com/results/season/2012/865/7089/

              Pocelo je sa laganom kisom koja je, ako se racuna luda monsunska klima, morala da preraste u pravi potop... 20 minuta nakon starta, tj. 9 krugova, trka je suspendovana zbog nebezbednih uslova, ali na veliku zalost Grosejana, on je najvise propatio zbog toga, greska na izlazu iz 11. krivine i ponovo nije zaokruzio dobre kvalifikacije zavrsenom trkom, jos je losije sto je pao dosta mesta nakon starta. Tek 43 kruga kasnije, Kobayashi je bio drugi koji je odustao, cime je zavrsio katastrofalni vikend za njega. Za divno cudo, to su jedina dva odustajanja.

              Start je bio dobar, iako se vrlo brzo podigla zavesa vode iza svakog bolida, svi su bezbedno prosli prvu krivinu, Hamilton se odbranio od Buttona, Alonso i Perez su zajedno nadoknadili po 2 mesta, a nakon sudara Schumachera i Grosejana, jos po jedno. Kao sto je receno, kisa se brzo pojacala, te su posle 2-4 kruga vozaci otisli po WET gume, na njima ostali 4-6 krugovaa i jos 3 iza Safety Car-a. Jedini koji je bio dovoljno hrabar (ili lud ) da to ne uradi je Jean-Eric Vergne, koji se nasao na 7. mestu, 11 pozicija vise od startne. To se isplatilo njemu, a suprotno od njih HRT je poceo trku na WET gumama, te je Karthikayen pauzu docekao 10. Nestvarno, ali to je Formula 1.
              Nakon pauze od skoro sat vremena i 5 krugova iza SC, leteci start je prosao u znaku brzog padanja Nahraina, koji je imao i bliski susret sa Buttonom koji se vratio na stazu na INTER gumama nakon stopa odmah nakon odlaska SCa. Buttonova trka je time unistena, ali greska lezi samo na njemu, prosto se zaleteo, da tu nije bio HRT, moguce i da bi malo van staze izleteo... Alonso je na vodecu poziciju dosao zbog odlicnog stopa, kao i strategije, sto se vec drugu trku ponavalja ( za Scuderiu, trebalo im je samo 4 godine da skontaju da treba da se sredjuju te stvari), pretekavsi tako Hamiltona i Webbera i Pereza nakon vracanja na stazu. Do kraja trke ju je nije ispustio, iako je Sergio poput pravog lovca kidisao na njega pred kraj stinta sa INTER gumama i do pred kraj trke. Hamitlon je dvaput bio osakacen slabijim radom mehanicara u boxu, no i pored toga je kroz trku imao blago slabiji tempo od prve dvojice. Webber, Vettel i Kimi su sredinom trke imali preticanaj iz kojih je Webber izasao kao najbolji, tj. 4. na samom kraju. Vettel je napravio gotovo identicnu gresku poput Buttona, naleteo je na prednje krilo Kartikhayena i probusio zadnju gumu samo par krugova pred kraj. Greska ga je kostala 10 bodova, koje je vise nego srecan pokupiio upravo Ledeni Kimi! Bruno Senna je takticki odvezao odlicno, nagradjen je, da kazem nevidljivom voznjom, 6. mestom i pokazuje da je Willimas dobar bolid, kao i da krv nije voda. Di Resta i Hulkenberg su takodje odvezli solidne trke, pokupili vredne bodove za FI. Vergne je strategijom dosao u poziciju da brani 7. mesto, na kraju je zavrsio samo poziciju nize, bice mnogo velikih stvari od njega. Vettel, Rosberg, Button i Massa su zavrsili u skladu sa svojim trkama - ocajno. Rosberg polako gubi kredite u timu, a Massa je vec zasao u debeli minus. Maldonado je imao peh na samom kraju trke, motor koji je odvezao svoje kostao ga je bodova, a osim njega, krug iza vodecih su zavrsili izmesani caterham i Marussia, dok je HRT ponosno zavrsio sa 2 kruga zaostatka... Lepo sam rekao da ce ljudi stradati ako se oni puste na trku...

              Odlicna nedelja za Alonsa, malo srece nije na odmet. No, nazalost, poseldnje 2 trke koje je Alonso odneo sa Scuderiom su bile u istim uslovima: jaka kisa, slabljenje i nakon toga odrzavanje razlike kad se staza prosusila. Scuderia mora jos mnogo da radi kako bi nadoknadila zaostatak; ipak, dobro je sto je tim svestan toga i sto ce ovaj uspeh uzeti kao dodatnu motivaciju. Sergio, momak sa 21om godinom, dospeo je na svoj priv podijum, mogao je i do pobede, ali neiskustvo uvek ceka pred kraj. Bice to mnogo bolje u godinama koje dolaze, zbog cega mi je neizmerno drago.

              Trenutno, Alonso vodi sa 35 poena, Hamilton je drugi sa 30, Button treci sa 25 od proslog vikenda. Kod timova, prvi ostaje McLaren, prati ga Red Bull, a zatim Ferrari, pardon Alonso...

              Ne znam za vas, ali ove tri nedelje pauze ce mi pasti jako tesko...

              Comment


              • Originally posted by Fredi View Post
                Nije humano sta su u boksu uradii Luisu , a i ko mu pravi strategiju za gume?
                Drugi stop je bio Lewisova greska, zaustavio se 30cm dalje u pitu od predvidjenog mesta, mehanicari su morali da ga jure, tu su izgubili vreme i morali su da cekaju da Massa prodje, inace bi se sudarili po n-ti put u kraijeri...

                Comment


                • Slazem se u vecem delu sa Vanjinom analizom, pa da se ne ponavljam, evo nekih stvari koje su meni bile zanimljive:

                  - Vilijamsov tempo u trci. Sena je dosao do poena, Maldonado je trebao kao i na prethodnoj trci, ali nije imao srece, steta, da je osvojio 5 i 10 mesto sada bi bio u top 10 u sampionatu na pocetku sto nije mala stvar. Vili je je ocigledno pronasao nesto sto je falilo prosle godine (da li je neko rekao izvadili su Kosvort i stavili nesto sto lici na motor). Ono malo sto smo ih videli, balans je dobar, brzina je tu (setite se kako je Sena oladio Sumahera, kao da se ujka pojavio na momenat), a cini se i da su vozaci jako dobri i pored osporavanja i jednog i drugog na pocetku sezone. Slicno dobar tempo u trci imaju i FI i STR, ali ne toliko dramatican kao Vili.

                  - Mercedesov izostanak tempa u trci. Suprotno Vilijamsu koji se u trci menje na lestvici posle losijih kvalifikacija imamo Mecku koja odlicno odradi petak i subotu, dodje nedelja i... Nista. Ni blizu gore pomenutim timovima iz sredine, a kamoli RB, Lotusa ili Meklarena. Bicu toliko smeo pa cu reci da su u trci gori od Ferarija.Ocigledno je ta igrackica povezana sa DRSom jako efektivna (pitajne da li je legalna). Ipak kada se ne moze koristiti, Mercedesa nema nigde. Izgubili su prakticno sve duele na stazi. Vernj i Sena su pored sedmostrukog prvaka sveta izgledali kao da voze nesto iz vise klase. To je ozbiljan, ozbiljan problem, i Bron bi vec trebao da je upalio crvenu lampuci. Vec treca sezona izgleda izgubljeno, a rekaoje da ce ove godine imati bolid za konstante podijume. Od toga nema nista ni u najavi.

                  - Ocajni Masa. Ovo vec postaje konstanta, Felipe razocarava iz trke u trku. OK, taj Ferari je stvarno tragican za njihove standrade, vratili su se u predsumaherovsku eru mediokriteta, ali smem li podsetiti sta je vozio pobednik danasnje trke. Oh... Right... Neko ko je bio na 2 poena od titule svetskog prvaka ne sme ovako nesto sebi da dozvoljava. Da se slepa iza Petrova 4 kruga. Da ga Baton oladi kao pionira. Da kada brani poziciju rizikuje kaznu jer se zalece direktno. Da pravi glupe potpuno neizazvane vozacke greske. Masa mora da je zabrinut. Posle ovog rezultata Pereza i stvarno neverovatne voznje, mislim da je i ono malo nade da ce mozda izdrzati jos godinu dana kao Alonsov privezak iscezlo. Pritisak na Ferari ce biti stravican da Meksikanca vec voe godine vidimo u crvenom. Nece to Peter dozvoliti, ali od sledece godine ce tako biti (on svakako vec ima novog Meksikanca Gutiereza u pogonu, nista losijeg vozaca od Serhia). A tada Masa ce jako, jako tesko naci angazman u necemu sto lici na ozbiljnu ekipu. Blizi mu se neka od americkih serija cini mi se. Steta, nije on netalentovan vozac, ali je onaj udes zauvek promenio njegovu karijeru. Iz ove perspektive bolje da se nije vracao trkanju, mozda bi ostao legenda, ovako ce ga zapamtiti kao predmet sprdnje. Steta.

                  - Odlican ucinak mladih vozaca. Verovatno ste primetili da vozaci F1, i sto je jo bitnije uspesni vozaci F1 postaju sve mladji. Danas smo imali 22 godisnjeg momka koji je dosao do podijuma u inferiornom bolidu na veoma zahtevnoj stazi u katastrofalnim uslovima. Takodje 22 godisnjak, debitant je u jos goroj kanti napredovao 11 mesta i smestio se usred bodova. Njegov timski kolega je prosli put bio u bodovima, a i daas je vozio solidno s obzirom na uslove i malo i nedostatak srece. Za mene je ovo dokaz koliko su GP 2 i Formula Reno uspesni projekti. Ovakve stvari su bile potpuno nezamislive ranije, pricati o F1 sa 22 godine bilo je neozbiljno. A danas imamo ovu situaciju. To je sjajno jer ce ovim momcima dati vise sanse da obore rekorde od njihovih prethodnih kolega.

                  - Poslednje, ali mozda ipak najbitnije. Dokazano je da je covek jos uvek iznad masine. Gore nabrojani ljudi Alonso, Perez, Vernj, Sena su prevazisli ogranicenja svojih bolida, doveli ih i preko maksimuma i postigli ove rezultate. To je samo dokaz da uz sav tehnicko - tehnoloski napredak trke i sampionate jos uvek osvajaju najvise vozaci. I to ovom sportu jos uvek daje smisao.
                  Last edited by Nebojsa; 25-03-12, 14:18.
                  Na celom svetu samo Crvena zvezda

                  Comment


                  • Nisam to primetio , a cinimi se i da su nesto petljali oko prednjeg desnog tocka.

                    Comment


                    • Jao Vanja poslednjom recenicom si mi upropastio dan , tri nedelje ....

                      Lepo si analizirao, Alonso se snasao kako samo on moze, mada je i imao srece. Pitanje je da li bi prestigao Hamiltona na stazi da su istim tempom odradili onaj prvi pit stop posle SC-a, ali mehanicari McLarena su zajebali stvar i onda su jos morali da sacekaju dok Massa prodje da bi pustili Lewisa. No, cudi me da je Hamilton posle toga bio onoliko sporiji od Alonsa i Pereza. Sergio - voznja dana, bez dileme. Kako je covek obarao razliku, i to cak 2 puta je morao da smanjuje sa 7 sec na ispod jedne. Stvarno mi je zao za gresku, ali videlo se da je sporiji na pravcima od Alonsa, to je i rekao posle trke, tako da je pitanje da li bi uspeo da ga prestigne i da nije bilo greske. Najvise su me odusevila prestizanja sa spoljne strane u 5-oj krivini.
                      Kartikejan izgleda ne moze da izbegne incidente, doduse danas nije on kriv, Button i Vettel su se zestoko zajebali...
                      Mercedes razocarava, kao sto rekoh, Rosberg zna samo da napravi kolonu iza sebe, medjutim nije dugo trebalo Vettelu, Kimiju i Webberu da ga prestignu, tako da mu danas ni to nije poslo za rukom. Steta za Shumija, ali realno, posle restarta je imao priliku da poboljsa plasman ali je nije iskoristio.

                      Sve u svemu, vrhunski start sezone, i ocekujem da ce se nastaviti u Kini...
                      sigpic

                      Comment


                      • Poslednja dva pasusa si odlicno primetio, novinar... ;)

                        Originally posted by Fredi View Post
                        Nisam to primetio , a cinimi se i da su nesto petljali oko prednjeg desnog tocka.
                        Uzmi u obzir i da imaju taj novi sistem semafora, poput Ferrarijevog, umesto lilihip coveka za pustanje vozaca, tj. uklucivanje zelenog svetla... Treba se jos navici na to, ali ocigledno je prednost kad se dobro podesi, Ferrari je dokaz.

                        Comment


                        • Nisam gledao trku do kraja, morao sam na utakmicu.Sva sreća ima snimak.Čestitam Alonsovim navijačima na pobedi.Ovo je žešće, Masa 0 poena a Alonso vodi u šampionatu.Prosto da se čovek zapita da li oni iz padoka gledaju ono što i mi.

                          Vanja avatar ti je jako dobar.Mislim da bi trebao a i da hoćeš da ga zadržiš neko vreme.
                          ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

                          "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
                          I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

                          sigpic

                          Comment


                          • http://f1-serbia.com/najnovije/whitm...ju-pre-vn-kine

                            Wow, just wow, ja sam nesto citao o ovome, nisam verovao pa nisam ni napisao ali ako vec Martin moze ovo da kaze mogu i ja. Samo ja stvarno ne znam kojom ce magijom da nateraju Petera da ga pusti.
                            Na celom svetu samo Crvena zvezda

                            Comment


                            • A Ferari uporno brani njihovog cvetića Masu.Kako su patetični.Imaju sa Alonsom više sreće nego delova na automobilu.
                              ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

                              "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
                              I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

                              sigpic

                              Comment


                              • Ali realno da li mu je bolje da odmah ide u Ferrari ili da ostane ove sezone u Sauberu? Videli smo da je po suvom imao znacajno brzi tempo od Alonsa, skoro sekund po krugu, to je ogromna razlika. Mada naravno da treba ocekivati da Ferrari napreduje tokom sezone, ali opet pitanje je. Svakako da nije idealno preci u Ferrari u ovom trenutku...
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X