Announcement
Collapse
No announcement yet.
Nole, idi u peršun!
Collapse
X
-
Slazem se. Mislim da je takva sezona morala da se desi da bi napravio proboj na listi i pretekao Rafu i Federera i sebi napravio put u legendu. Svidja mi se sto je poceo da kalkulise, jer bez toga mu nema opstanka na vrhu. Jedino sto me strasno zanima zasto posle MC nije 12 dana uzeo reket u ruke. U tom periodu se pojavila samo slika sa aerodrom u Pragu i informacija da je posetio nekog poznatog doktora i nista vise od toga. Da li se nesto ozbiljno desavalo sa povredom ili je mozda hteo jos jedno misljenje od specijaliste ...
U svakom slucaju nek je zdrav i pametan i sve ce biti kako treba. Srecan Nole rodjendan i verujem osvajanje RG! ;)
Comment
-
orao,
Sampras je mnogo kakulisao. To je radio odlicno i zato je osvojio 14 selmova. Federer je isto tako kalkulisao. Manje od Samprasa ali vidljivo. Cak i Rafa kalkulise. Sto je izbjegavanje Australije nego kalukulacija. Sto su bili oni laki porazi u ljeto 2010. nego kalkulacija. Tijelo je jedno, motivacija nije nepresusna.
Ako Novak nije pipnuo reket 12 dana izmedju MC i Madrida, to je mogao uraditi samo po savjetu doktora. Vjerovatno ovoga u Ceskoj. Pretpostavljam da smanji rizik od obnavljanja povrede.
Serija od 43 ili vec koliko pobjeda za redom uzasno iscrpljuje. I mentalno i fizicki. Kad je poslije Uimbldona 2011. nastavio istim tempom, imao je dvije povrede u dva turnira.Last edited by NI; 22-05-13, 11:16.
Comment
-
Ni,
slazem se i pretpostavljam da si u pravu iako ni u Madridu ni u Rimu bar ja nisam video u njegovom kretanju bilo kakve smetnje (pre ce biti problem u nnjegovoj glavi od obnavljanja povrede). Takodje ne mislim da je Nole u nekoj fizickoj ili bilo kakvoj drugoj krizi. Neki porazi ove godine jesu iznenadjenje, ali isto tako mislim da su se neke situacije namestile koje su uzrokovale poraze i ono na sta nas je Nole navikao da vesto ukrade momentum nekom igracu to se njemu desilo, pre svega mislim na Berdiha i Dimitrova, te meceve je morao da dobije. Ali opet s druge strane ne moze uvek i da dobija.
Bez kalkulacije nema opstanka, sezona je duga i iscrpljujuca kao maraton i treba znati kada i koliko ubrzati (koristiti nitro) i da to bude u najvecem broju slucajeva bas onda kad treba i koliko. Federer je ovih dana izjavio kako je zadovoljan jer pred nastavak sezone je svez, dok su mnogi drugi igraci vec dosta istroseni.
U svakom slucaju mislim da je favorit na RG, mozda je Rafa neki % veci ali ne znacajno. Mislim da je Nole promenio u 2011 pristup njihovim mecevima i za razliku od mnogih koji razmisljaju da mogu da pobede jedino ako je rezultat 2:0 ili 3:0 on tako ne razmislja, spreman je na dug mec, iscrpljujuci u fizickom, psihickom smislu, a najvise u utrosku energije i zato ima najvise uspeha u njihovim mecevima za razliku od drugih. Dok je razmisljao i pristupao tim mecevima kao drugi igraci vise je meceva gubio nego li dobio. Tako da je po meni, ne samo kao njegovom navijacu, on stvarno favorit za osvajanje RG, a voleo bih da odigraju finale.
Comment
-
Originally posted by orao View Post... ono na sta nas je Nole navikao da vesto ukrade momentum nekom igracu to se njemu desilo, pre svega mislim na Berdiha i Dimitrova, te meceve je morao da dobije...
Ovo drugo je nedostajalo u mecavima sa Berdihom, Dimitrovom i Delpom. Bila je samo zelja ali ne strasna. I protivnici su njemu napravili ono sto on uglavnom radi drugima.
Comment
-
Originally posted by NI View PostAko Novak nije pipnuo reket 12 dana izmedju MC i Madrida, to je mogao uraditi samo po savjetu doktora. Vjerovatno ovoga u Ceskoj. Pretpostavljam da smanji rizik od obnavljanja povrede.
Pa je u Madridu ponovo u jednom trenutku nezgodno doskočio. Nadam se da je Nole uspeo već da prevaziđe tu povredu, posebno u glavi. Da je zaboravi, što verovatno nije lako."My body feels great. I mean, it´s only five hours"
Comment
-
Nole,srecan ti rodjendan
Zelim ti pre svega dobro zdravlje,a zatim mnogo srece,radosti i da nas jos mnogo puta obradujes kako samo ti znas
Srecno Nole ,zivelisigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee
''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...
Comment
Comment