Originally posted by unagi
View Post
Ne mozes reci da su 4GS u nizu nebitna. Uporedjivati proslogodisnji niz sa time je smijurija.
2.
Novak je duhovit i vedar mladic. Ta poruka na tviteru je u Novakovom stilu i svaka mu cast za nju.
Inace nemoj se varati, ta poruka je prijetnja!
3.
Veliki si poznavalc tenisa i sa velikim zadovoljst citam tvoje opservacije ali cini mi se da malo zanemarujes psihologiju. Ja sam gledao i druge igrace koji pokleknu ispred velikog cilja. Neki se raspadnu, neki padnu, neke to motivise. Recimo Mekinrov gubitak RG-a 1984. Ledlov gubitak Uimbldona 1989. ... Isto tako ima onih koji padnu poslije velikog uspjeha. Recimo Vilander poslije 1988.
Sto ce da se desi sa Novakom? Ne mozemo biti sigurni ali vjerovatno ce biti dodatni motiv i vjerovatno ce biti bolji nego ikada ranije. Najvaznija rijec u mojoj recenici je vjerovatno. Evo razloga zasto mislim da ce sve izaci na dobro:
-Novak nije dostigao igracki maksimum. Rafa i Federer jesu. Svako popravljanje igre kod njih je cijedjenje suve drenovine. Dok Novak moze prirodno da popravi igru.
-Novak je veliki radnik i zan kako da radi.
-Novak voli veliki izazov, a sad ga ima. Znajuci njega on oce 4 GS-a u nizu. On ce da radi da to postigne.
-Novak mora postati vise sebican na terenu. Ovakvo ponasanje Rafino ce mu pomoci u tome.
Comment