image.pngDa nije bilo olimpijskog zlata uvek bi se nasao neko da to koristi kao argument, ovako svi priznaju da je Novak GOAT.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Nole, idi u peršun!
Collapse
X
-
Ovogodišnji US Open potpuno nevažan turnir. Završnica turnira je bila kategorija ATP500. Nema razloga da se to prati, sa Novakom i bez njega.
Iskreno, mislim da jeste se isplatilo da žrtvuje sve zbog Olimpijskih igara.
Sledi veliki pad na rang listi. Cut off za Nitto se malo smanjio ali svejedno Novak praktično nema nikakvih šansi.
Bar će moći da se odmori lepo i spremi za novu sezonu. Trenera mora da ima. Neko mora da dođe. Ta priča da može bez trenera, to nema veze. Mora neko da te vuče za uši. Naročito sa 37 godina, kad si sve osvojio i nemaš motivaciju kao mlad.
- Likes 2
Comment
-
Nole izjavio da do kraja karijere samo ga interesuju Slemovi i reprezentacija.
Šta mislite kakav kalendar bi bio njemu izvodljiv?
Bersi i Nitto definitivno otpadaju. Dakle sezona se završava u oktobru. Ako bude svake godine bude bio King Slam, tu će biti kraj sezone. Morao bi postojati pripremni turnir za Australiju. I posle Australije ne vidim prostora da se igra dalje do šljake. Potom za šljaku, to je Evropa, to mu je prihvatljivo, da krene sa Monte Karlom, zatim, Rim, Roland Garos i Wimbledon. Onda pauza i samo US Open, potom Dejvis Kup i onda ponovo Šangaj i King Slam.
Comment
-
Nole je trenirao prošle nedelje u Beogradu. Bio sam u četvrtak da gledam i ispunila mi se možda i životna želja da konačno dobijem sliku sa njim .
Ali treninzi su kilavi. Sparingovao je sa klincima nekim. Dosta je to tanko za pripremu. Mislim da će Šangaj samo malo da ga zagreje za Six King Slam i posle toga je kraj sezone.
- Likes 1
Comment
-
Mislim da Novak ne planira da više uopšte igra Nitto do kraja karijere. To je starteški dobar potez. Sezona će se završavati vrlo rano za njega zavisno od rezultata, povreda, ambicija itd. Igraće sve više nekih egzibicija.
Ova godina je pokazala određene stvari. Prva, Novak je potpuno istrošen došao na AO i stigao do SF. Druga, sa malo pripreme čak i na šljaci može do polufinala. Treća, čak i sa povredom i na 50% može do finala Wimbledona. Sledeća sezona ne može biti puno drugačija nego ova u smislu onoga što jeste moguće.
Novak ima mesta gde može do još nekog Slema ali treba i sreće, videćemo šta će biti sa Sinnerom. Do kraja karijere Novak može da osvoji još 2 Slema sigurno.
- Likes 1
Comment
-
Originally posted by Ljubitelj tenisa View PostNole je trenirao prošle nedelje u Beogradu. Bio sam u četvrtak da gledam i ispunila mi se možda i životna želja da konačno dobijem sliku sa njim .
Ali treninzi su kilavi. Sparingovao je sa klincima nekim. Dosta je to tanko za pripremu. Mislim da će Šangaj samo malo da ga zagreje za Six King Slam i posle toga je kraj sezone.
Želja ti se ispunila tačno godinu dana posle moje
Svaka čast!
"My body feels great. I mean, it´s only five hours"
Comment
-
Odličan rezultat za Novaka obzirom na pripreme i nedostatak mečeva. On je idalje daleko ispred svih osim Sinnera i Alkaraza, a to su odlične vesti. Za Sinnera ili Alkaraza treba top forma i ozbiljna motivacija kao što se pokazalo u finalu Olimpijskih igara.
Poređenja radi odigrao je ove godine po jedan meč protiv svakog od njih i to protiv obojice u top formi. Karlosa je dobio a od Sinnera je izgubio ali može da se kaže da su nijanse odlučile. A u oba meča je ušao pod sumnjivim okolnostima u smislu građevanja forme, bez pripremnog turnira itd. Tako da ako može da izbegne povrede Novak može još dugo da igra i da bude top3.
Voleo bih da ode u Bersi i na Nitto ali mislim da on motivacije nema mnogo za ta takmičenja a sa druge strane, da se sezona završi već sledeće nedelje, praktično sredinom oktobra, to mi se ne sviđa. To je prevelika pauza i posle može da iznenadi povreda.
Comment
-
Originally posted by Lord Aleksoni View PostOtkazao Pariz a verovatno će i završni masters. Baš se kocka ako hoće neke rezultate na slemovima. Rekao je da će igrati samo slemove i za repku, mislim da je to premalo za nešto ozbiljnije rezultate.
Verovatno da polako priprema penziju.
U tom pogledu, da bi dobio Sinnera njemu treba motivacija na najvišem nivou i malo mečeva. Ali motivacija je bitnija. Sa druge strane veliki problem su putovanja.
Mislim da neće ići u Nitto jer ide u decembru u Argentinu kod Delpa. Pretpostavljam da posle Argentine ide pravac u Dubai i kreće sa pripremama. Očekujem ga na nekim egzibicijama u Australiji, trebaće mu 3,4 meča da se zagreje. Poznaje on sebe i zna najbolje.
Comment
-
Hoću i ja da imam telo kao Džejson Momoa u seriji Game of Thrones, a da jedem svaki drugi dan 300gr Bureka i princes krofne a u međuvremenu tortu , duvan čvarke i rusku salatu. Dakle imam želju, ali problem je disciplina i motivacija, jbg.
Sa ovim velikim pauzama, njemu će se dešavati sitne povrede i onda će da ga sputaju kao sredinom ove sezone. Ne može se baš od 0 do 100 za 2 meča. Može on brzo da diže formu, ali ne baš toliko brzo. Po meni je ovo definitivno početak kraja. U najboljem slučaju "ozbiljno" će igrati 2025. a igrati skraćenu revijalnu oproštajnu turneju 2026. Ovim pristupom ja ne verujem u još neki slem. Ne može baš toliko sreće da svi favoriti poispadaju do finala/polufinala.Last edited by Kule; 22-10-24, 09:51.
Comment
-
Dosta toga ni on ne zna kako želi da izgleda. Verujem da on sada oseća da želi da igra još. Ako Sinnera suspenduju, Novak opet može da uzme 2 Slema sledeće godine. Mada siguran sam da to nema veze mnogo za Novaka. To njemu ne menja motivaciju.
Novak je i sad u Šangaju pokazao da sa svojom prosečnom igrom dolazi do finala Šangaja i posle na egizibiji uzima set Sinneru koji igra tenis života.
Tennis života protiv prosečnog Novaka. Sa druge strane Novak je dobio najboljeg Alkaraza na Filip Šatrijeu.
Stvar je samo kakav kalendar može Novak da napravi za beton i da li može da ima malo sreće na travi.
Novak ove godine nije uzeo Slem ali je uzeo zlato. To je jednako dobar rezultat. Ali samo za to se i spremao onako maksimalno.
Comment
Comment