Pravi antivakser, jer niti jedan antivakser ne misli to za sebe, nego da je svet u krivu; i uvek se pozove na "pravo izbora" ili bilo kakvo pravo. Kao da to pravo nije za svakoga. S tom razlikom sto oni koji se vakcinisu i postuju pravila ne ugrozavaju druge svojom odlukom, za razliku od onih koji to ne rade. Jer svet je kolektiv, a on uopste nema tu perspektivu, da ne pricam o odgovornosti kao uticajna licnost, on prica o sebi, kao o izolovanom slucaju.
Na stranu sto zaista smesno zvuci "zelim da znam sta unosim u telo" .... pa, za toa kao i za mnoge druge stvari treba predznanje, pa znanje, pa specijalizacija ... koje on to znanje ima o konceptu vakcinacije?
Njegova odluka, ali mislim da je trajno zapecatio stav o njemu. I taj stav nije i nece biti dobar, nazalost. Stav o vakcinaciju je samo na povrsinu iznelo sve druge njegove "stavove" koje granice sa ... pa, necu reci, ipak je fan tema.
Jako lekoveran, povrsan, a vrhunski sportista.
Na stranu sto zaista smesno zvuci "zelim da znam sta unosim u telo" .... pa, za toa kao i za mnoge druge stvari treba predznanje, pa znanje, pa specijalizacija ... koje on to znanje ima o konceptu vakcinacije?
Njegova odluka, ali mislim da je trajno zapecatio stav o njemu. I taj stav nije i nece biti dobar, nazalost. Stav o vakcinaciju je samo na povrsinu iznelo sve druge njegove "stavove" koje granice sa ... pa, necu reci, ipak je fan tema.
Jako lekoveran, povrsan, a vrhunski sportista.
Comment