Originally posted by Ljubitelj tenisa
View Post
Vec si me jednom kritikovao da precjenjujem Zvereva. Nazalost, bio sam u pravu. Novak ne moze lako da pobijedi Sasu ako mu Njemac ne pomogne.
2.
I ja sam prezadovoljan igrom protiv Buste. Nazalost, Novak to gleda kao veliki neuspjeh. Novak ima potencijal da racionalizuje taj neusjeh: Busta na hardu je daleko jaci nego se misli, igrao je mec zivota, bio sam rastrojen i opet sam jedva izgubio.
3.
Endi Mari je bio satrven poslije Uimbldona 2012. Tri nedjelje kasnije je sve zaboravljeno jer je osvoji Olimpijadu pobijedivsi Novaka pa Federera. Na krilima te pobjede je uzeo USO. Sasa Zverev je morao biti utucen posije poraza na Uimbldonu sa 20 duplih. Sad ima OI zalato i to poslije pobjede nad Novakom. Novak je ove godine dominatniji igrac nego su bili on i Federer 2012. Sasa je dobio momentum.
Naravno na USO ce da bude pritisak na Zvereva, ali ce biti i pritisak na Novaka. Poraz na OI je ostavio oziljak. Ako bi uzeo USO, Sasa bi postao konkurentom broj jedan za Novaka. On je inace neugodniji za Novaka nego Mari.
Sto ce da se desi? Ne znam. Najvise bih volio da Novak pobijedi Zvereva u finalu. Mozda tako i bude, a mozda ni jedan ne dodje do finala.
Comment