Originally posted by bojanaBG
View Post
Najpre, reklama je obično smeće, a šta o njoj misli najbolje je pokazao Mekinro. Ali, reklama uopšte nije bila bitna u mom postu, ja sam naglasak stavio na odnose u svetu tenisa. Upravo zato sam i napisao da nema tu nikakvih teorija zavera, jednostavno se radi o poslu, velikom nopvcu. Da pojasnim, njih trojica baš nešto i ne čestitaju jedan drugom pa me je iznenadila Federerova ćestitka, a sve mi je bilo jasno nakon Viška. Pogledao sam reklamu i shvatio. Nikad mu Federer ne bi čestitao da nije pokušavao umanjiti negativne konotacije reklame. Nadalova čestitka je isprovocirana Federerovom, da se ne bi pričalo da je jedan sportski čestitao, drugi nije. Usput je čestitao i sebi i Federeru. Slažem se sa Viškom, Federer nije scenarista reklame, ali je svojim autoritetom mogao da je izmeni. Nije hteo jer je, u to sam ubeđen, najsujetnija osoba na turu. Kad je video Mekinroa i ostale komentare, požurio je da čestita. Nema tu ništa sportskog ni viteškog. Što mu nije tako čestitao i 311tu nedelju na prvom mestu?
Da se razumemo, ne znam ni kako bi se ja ponašao, nije lako kad ti obaraju rekorde. Ali, znam nešto drugo, ne bi pristajao na, a tako sam ih tamo nazvao, smicalice svojih sponzora koje rade prema drugim igračima, u ovom slučaju prema Novaku. Sponzori su shvatili da je ova veštačka GOAT trka živa i donosi novce samo dok je i Federer tu jer je marketinški najisplativiji. I zato ga teraju da se vrati na teren u februaru baš onaj dan kad Novak započinje svoju 311tu nedelju. I čovek koji ni pet meseci nakon tog povratka ne može da igra u pravom takmičarskom ritmu, a to nedvosmisleno pokazuje sve što se potom događalo u Parizu, Haleu i Londonu, pa naposletku i ovo odustajanje od OI i pominjanje kolena, ipak izlazi na teren samo da bi se više pričalo o tome nego o Novakovom rekordu. I sad kad Novak osvaja 20ti slem, snima se reklama koja obezvređuje to dostignuće i priča se o Federeru. Samo što ovaj put nije uspelo kao u februaru pa je peglao učinjeno čestitkom.
Da ponovim, nemam nikakvu sumnju da se radi o teoriji zavere ili nešto protiv Novaka, radi se o čistom i nepatvorenom biznisu. Samo mi bode oči Federerova uloga u svemu. Kažem, kako mislim da je najsujetnija osoba na turu, nešto nisam ni iznenađen. Čestitkom i dalje jesam.
Comment