Ako je Novak zdrav po meni je to losa odluka. Bolje da je igrao Majami a da preskoci Monte Karlo, pa da posle igra Beograd i Rim pre RGa. Ipak je on dosta bolji na betonu. Slazem se da on treba da igra manje turnira nego prethodnih godina, ali to ne znaci da bas sve karte baca na slemove. Preveliki je to pritisak. Imao je pauzu od oko 2 meseca pre AOa i turnira tamo. Sada posle AOa opet pravi pauzu od skoro dva meseca. Po meni malo previse, ali verujem da on zna sta radi. Iskreno nisam optimista za prvih par turnira posle pauze. Doduse prvi sledeci bitan turnir je Wimbledon, tako da ovo nije toliko bitno. Jedino sto ce prvo mesto tesko da sacuva, a mogao je to da uradi dosta lakse nego u dosadasnjem toku karijere.
Inace poredite koliko je Rodzer igrao turnira 2015. kada je imao isto godina kao i Novak sada. I Rafa je prosle godine planirao da igra puno turnira. Mislim da 12-13 turnira godisnje nije previse za Novaka. To znaci 4 slema, 6 mastersa, OI,zavrsni i jos neki pripremni turnir. Tesko je odrzavati samo formu za slemove. Takodje njegova aura je mnogo veca ako je prvi na svetu.
Inace poredite koliko je Rodzer igrao turnira 2015. kada je imao isto godina kao i Novak sada. I Rafa je prosle godine planirao da igra puno turnira. Mislim da 12-13 turnira godisnje nije previse za Novaka. To znaci 4 slema, 6 mastersa, OI,zavrsni i jos neki pripremni turnir. Tesko je odrzavati samo formu za slemove. Takodje njegova aura je mnogo veca ako je prvi na svetu.
Comment