Moram da se dodirnem ove teme jer mislim da je sve istina sto je Joker napisao. Upravo mislim da je jedan od razloga zasto je Novak mentalno padao u finalu i oscilirao u igri je to sto se borio sa emocijama i kako odreagovati na pojedine poene, ustezao se da odreguje kako zeli jer je razmisljao kakvu ce reakciju izazvati u publici, totalno je poremetio svoje razmisljanje, ponasanje u mecu zbog publike koja ceka svaki njegov krivi potez da mu skoci na glavu. Mislim da bi ubjedljivije pobjedio ovo finale da nije morao da razmislja o tome kako ce se ponasati na terenu i da mu je to odvlacilo paznju i trosilo energiju zasigurno i na kraju je to moglo odnijeti prevagu na drugu stranu, sreca da nije.
EDIT: A da ne pricam o tome kakve su reakcije nakon finala, sramno. Jedina utjeha sto su mnogi pali u depresiju, suze ronili, zivoti im postali mizerni na par dana. Kao sto onaj na klipu kaze, "bicu vrlo depresivan ako za Novaka kazu da je GOAT kada bude imao 21 GS titulu jer je Federer clearly better player"
EDIT: A da ne pricam o tome kakve su reakcije nakon finala, sramno. Jedina utjeha sto su mnogi pali u depresiju, suze ronili, zivoti im postali mizerni na par dana. Kao sto onaj na klipu kaze, "bicu vrlo depresivan ako za Novaka kazu da je GOAT kada bude imao 21 GS titulu jer je Federer clearly better player"
Comment