Originally posted by dekkard
View Post
Lista samo prividno deluje tako, ali u realnosti ne funkiconise to bas tako. Koliko god ti imao da branis, sto vise bodova imas (osvojis) to je bolje. Niko ne ostavlja namerno nesto za rezervu (tankuje zbog atp liste) . Svake godine ti ponovo skupljas bodove (race lista gde svi krecu od 0, dok glavna atp lista sluzi da bi stvarno najbolji igrali turnire da ima neki kriterijum ko ce da igra, ko je nosioc itd. ) na kraju godine se te liste poklope. Znaci ako prosle godine uzmes 15k a ja 7k, a ove ti uzmes 12k a ja 10k razlika ce "pasti" sa 8k na 2k, ali nisi ti tek tako izgubio 3k, nije ona pala zato sto si prosle godine osvojio "previse" (pa je kao trebalo da tankujes ) nego si jednostavno ove osvojio 3k manje, a ja sam bolje odigrao ovu sezonu nego proslu(isto bi bilo da sam prosle umesto 7k sakupio 1k).
Tqko da ti americki turniri ce mu znaciti u nekom trenutku sledece godine, jer ce tu moci nakratko da "napreduje" ali za NO. 1 na kraju godine, (a tome se prica ovde) ta "zaliha" nema vrednost,ako Rafa bude odigrao sveukupno bolje.
Comment