Originally posted by limun
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Nole, idi u peršun!
Collapse
X
-
Originally posted by mmajstor View PostPojasni... svako telo ima neki limit, a ono te obavestava ovakvim dogadjajima kad ga premasis. Ovde govorimo o profesionalnom sportu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kaih%C5%8Dgy%C5%8D
Comment
-
Originally posted by NI View PostMeni se cini da je Novak danas kalkulisao. A to je bilo otprilike ovako. On je poceo turnir sa povredom lakta. On je bila dijelom sanirana ali ne u potunosti. Zelio je da vidi do kuda moze ici i uopste da provjeri igru, pogotovo servis. Na kraju turnira je planirao da u svakom slucaju jos jednom razmotri terapiju.
Tokom meca, stvari su se pogorsale, ali ne drasticno. To je vjerovatno bilo razocaranje ali je racunao da bi mu pobjeda dobro dosala (to su poeni koji ce mu i te kako trebati ako uzme pauzu) a dodatni napor nece drasticnio izmijeniti situaciju. Chung se pokazao prejak. Poslije meca nam je saopstio ono sto je znao prije turnira tj. da mora da razmisli o terapiji.
Mislim da su obije odluke bile ispravne. I danasnja da nastavi mec i odluka da igra AO, sa sigurnoscu moze reci da ce biti kandidat za slem ako zalijeci lakat. Da li je bila ispravna odluka da se lati rekete poslije 3 a ne poslije 6 mjeseci? Ne znam. To moze samo specijalista da kaze.Last edited by skeptik; 22-01-18, 19:18.
Comment
-
Originally posted by limun View PostUporedi recimo Tenis, kao prilicno zahtevnu fizicku aktivnost na tom profesionalnom nivou, sa vezbom koju izvode budisti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kaih%C5%8Dgy%C5%8D
Comment
-
Sačekala sam ceo dan da mi se slegnu utisci...
Savršeno me zaboli briga za poraz, na početku turnira nisam ni očekivala da stigne daleko, ali jesam da igra bez bola...Na žalost to se nije dogodilo...
Pišete o nekakvoj odličnoj igri Čunga.
Ljudi Čung je bio dobar,a Novak jako loš...
Znam ispada da nipšodaštavam Čungovu igru,ali da je danas igrao protiv Novaka iz meča sa RV, uzeo bi skupa 6 gemova...
No da se vratim na Novaka.
Ovo što je Noto napisao,napisah i ja pred početak AO. Da će AO biti prekretnica u karijeri i da će imati 2 opcije ukoliko se bude mučio sa bolovima.
Originally posted by notorious View PostNe može se igrač tipa Chunga Lunga dobiti ako fizički nije 100% a nije. Operacija ili penzija, toliko je prosto.
Originally posted by Ruzni Prljavi Zli View PostSad se javljaju razni "stručnjaci " i doktori koji zameraju Novaku što se odlučio za lečenje lakta umesto da se odlučio za pribegavanju operativnog zahvata. Verujem da je Nole ispitao sve mogućnosti i da je pod savetom stručnjaka odlučio šta je najbolje za nastavak karijere. Svako ko se iole razume u medicinu zna da su povrede lakta i razni pregibi koji se nalaze na tom mestu jako teško otklanjaju i da je vreme i mirovanje jedini saveznik.
Послато са SM-T210 уз помоћ Тапатока
Zameraš nekima,a upravo u ovom postu ti objašnjavaš stručne stvari...I šta ti znači ovo za uklanjanje pregiba?!
Pretpostavljam,a ispravi me ako grešim,da misliš na nerv...
Ali mi i dalje ne znamo šta je konkretno u pitanju.
Da li je tetiva, nerv , zglob...
Tačno je ,operacija ne garantuje izlečenje,ali kao što vidimo ni odmor ga ne garantuje.
Ali sam od starta bila za operaciju. Ali to sam samo ja...svi smo različiti...ja takve stvari rešavam u startu-lomim preko kolena da se narodski izrazim...
Novak je očigledno razmišljao drugačije - iz straha od operacije- po njegovim rečima,tada pre par meseci...
A sada nas je taj strah vratio na početak...Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
Originally posted by mmajstor View PostNisam bas mogao da zakljucim iz clanka... shvatio sam da je to neka vrsta maratona, koja nije bas uporediva sa profi sportom pogotovo ne tenisom. Cak i da budisti mogu znacajnu snagu crpiti iz uma, Nole to sigurno ne moze jer su u pitanju godine i godine meditacija i zivota oslobodjenog materijalnim vrednostima a Nole uziva u svim blagodetima kapitalizma i konzumerizma.
Naveo sam ga kao primer sta sve telo moze da izdrzi a da se ne povredi.
Nisam ni mislio da bi Nole izdrzao u 1000-dnevnom kruzenju oko planine, ali bi definitivno mogao uz pravilnu (sadasnju) ishranu i cescim praktikovanjem meditacije da bude jos dugo medju najboljima.
Sto se tice Novakovog uzivanja u "blagodetima kapitalizma i konzumerizma", rekao bih da nisi dovoljno informisan o njemu i njegovom nacinu razmisljanja.
Comment
-
Prvo i osnovno ljudi, da je on zalecio lakat kako valja, ne bi nosio steznik uopste. Mogao je on tu da bude preventive radi, ali cim je steznik na ruci, nije to to.
Drugo i osnovno svi pisu kako im rezultat nije bitan, a svi su zeleli da osvoji ovo - a nakon nekoliko meceva pogotovo, jer su apetiti porasli i igra koju je pruzao je davala osnova za takvo razmisljanje, ne prevelikog, ali osnova. I onda se zaboravlja da je on vec "mator" teniser i da nema jos mnogo vremena, pa se postavlja logicno pitanje: "Kada ce osvojiti jos slemova ako nece sad???"
I jos ona prica na kraju da je morao da koristi lekove tokom turnira, da "ubija bolove" sto automatski ono "prvo i osnovno" potvrdjuje.
I trece i osnovno u pravu si Larisa - sam mu samo Bog moze pomocisigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Originally posted by Sandugp View PostPrvo i osnovno ljudi, da je on zalecio lakat kako valja, ne bi nosio steznik uopste. Mogao je on tu da bude preventive radi, ali cim je steznik na ruci, nije to to.
Drugo i osnovno svi pisu kako im rezultat nije bitan, a svi su zeleli da osvoji ovo - a nakon nekoliko meceva pogotovo, jer su apetiti porasli i igra koju je pruzao je davala osnova za takvo razmisljanje, ne prevelikog, ali osnova. I onda se zaboravlja da je on vec "mator" teniser i da nema jos mnogo vremena, pa se postavlja logicno pitanje: "Kada ce osvojiti jos slemova ako nece sad???"
I jos ona prica na kraju da je morao da koristi lekove tokom turnira, da "ubija bolove" sto automatski ono "prvo i osnovno" potvrdjuje.
I trece i osnovno u pravu si Larisa - sam mu samo Bog moze pomoci
Jedino se nadam da nije isao na operaciju zato sto ima strah od iste(noza) ,a ne da mu je neku ubacio u glavu da to moze i treba samo ovako,a nikako pod noz iz bilo kog razlogaLast edited by 61563; 22-01-18, 19:57.
Comment
-
Originally posted by Marija81 View PostSačekala sam ceo dan da mi se slegnu utisci...
Ukratko, na terenu je postojao samo jedan igrač zaslužan za sve dobro i loše - Novak.
Ništa nije štimalo od prvog do poslednjeg udarca....
Comment
-
Originally posted by 61563 View PostI eventualno Limun,ali bez zezanja licno mislim ono sto je Noto danas pisao ili operacija ili penzija,ok pokusao si bez nje,ocigledno ne moze tako,sad probaj sa operacijom,sto isto ne znaci da ce se oporaviti,al nema trece,cetvrto.
Jedino se nadam da nije isao na operaciju zato sto ima strah od iste(noza) ,a ne da mu je neku ubacio u glavu da to moze i treba samo ovako,a nikako pod noz iz bilo kog razloga
Pri tom ,moje čuđenje je veće s' obzirom na to da je operisao nos...Ali tada ga je vodio Srđan...Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
Comment