Ajde da malo prokomentiram ovo sa Djokovicem. . . Ne sledim doduse previse u zadnje vreme toliko posveceno, nemam vremena, ali. . . mislim da je ovo prava prekretnica u njegovu karijeru, mora se odluciti sta dalje. Zaokruzio je ove godine sve sto se moze osvojiti, usao u legende, jedan od najboljih ikad, kompletirao GS, dominirao brutalno i apsolutno dve godine, zajedno sa neponovljivu 2011 i vise. Ali, imao je realnu sansu da osvoji i sva cetiri GS u jednu godinu, da poveze 6 gs u nizu, da nastavi ko zna dokle. . . ali nije izdrzao. Mislim i deluje mi da ga je privatni zivot kompletno poklopio, njegove prioritete i njegov stav prema tenisu. Teniseru mora tenis biti prioritet, a teniseru kalibra Djokovica, mora da mu tenis biti apsolutni prioritet. To je jednostavno tako, sa svim privilegijama i patnjama koja uz to idu. Jer biti najbolji je borba o kojoj se ne govori, nego koja se vodi na terenu. Niko ne treba znati kako se dolazi do te tacke. To je zapravo ono sampinsko o kome govorimo. Nas zanima tenis, a ne igrac kao licnost. E tu se on pogubio.
Na zalost meni deluje da njegovo okruzenje ne moze pratiti njega, jer zapravo on je os oko koje se sve vrti. I za njega i za njegove najblize. Igracki je ok, ali mentalno deluje strasno lose. I nije toliko do rezultatskog pada, koji je mozda i normalna stvar, nego do njegove izjave i njegovo ponasanje. Tu se vidi slabost koju on pretstavlja kao smirenost i teznja za njom. Deluje drugacije, bolje ili gore, pokazace sledeca sezona. Rekao je neko ovde, mislim notorious AO bice reper, jel on jos ima zelju za velike titule ili ne. Propustio je jednu veliku sansu, jel ce propustiti i sledece videcemo.
Na zalost meni deluje da njegovo okruzenje ne moze pratiti njega, jer zapravo on je os oko koje se sve vrti. I za njega i za njegove najblize. Igracki je ok, ali mentalno deluje strasno lose. I nije toliko do rezultatskog pada, koji je mozda i normalna stvar, nego do njegove izjave i njegovo ponasanje. Tu se vidi slabost koju on pretstavlja kao smirenost i teznja za njom. Deluje drugacije, bolje ili gore, pokazace sledeca sezona. Rekao je neko ovde, mislim notorious AO bice reper, jel on jos ima zelju za velike titule ili ne. Propustio je jednu veliku sansu, jel ce propustiti i sledece videcemo.
Comment