Originally posted by jovan
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Nole, idi u peršun!
Collapse
X
-
Originally posted by NI View Post2.
Ma sto se tebi cinilo, Nadalov maksimum su 2012. i 2013. Da se razumijemo, stvoj stari stil je Nadal doveo do maksimuma 2010. A onda je zbog Novaka morao da mijenja. I napravio je izuzetno uspjesnu promjenu. Postao je ofanzivniji. Novak je na to odgovorio, ali da se ne ponavljam....
Period 2010-2011 je ipak nesto posebno. Imamo apsolutnu dominaciju Nadala koja bi se verovatno nastavila i cele 2011 da Novak nije "eksplodirao". Nadal se tada nasao na nepoznatoj teritoriji i bilo mu je potrebno malo vise vremena da nesto koriguje. Sa druge strane Novak je bio svestan da takav nivo igre vuce veci rizik za povredu sto mu se na kraju i desilo u zadnjoj trecini ATP kalendara 2011.
Ne znam zasto uopste pominjes 2012 kada je te godine samo sezonu sljake uradio korektno, uostalom te godine se Federer ponovo vratio na mesto br.1.
Originally posted by NI View Post3.
Novak igra ofanazivnije danas nego je igrao 2011.
Originally posted by NI View Post4.
Kao i uvijek, uzivanje je gledati njihove meceve iz 2011. Licno mislim da je finale Madrida bilo bolje od finala Rima.
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostTelo ima svoje granice, kao sto ove godine mislim da Novak ne igra nista posebno, moze on i bolje od ovog ali za to nema potrebe jer je ostatak ATP tura veoma slab. Novak ove godine definitivno igra pametnije.
Ovo misljenje je malte ne opste prihvaceno ali zanimljivo je da u ovoj postavci stvari ima jedna ogromna "rupa".
Npr. posle WTF u Londonu se selo za sto i TIM je skovao plan... a upravo je TIM nazvan izvinjavam se, "jebacima" kako dobro namestiti formu.
Kalendarska godina ima dva pika: RG i OG.
Realno gledano Novak bi sada od MC trebao da vidno pojaca tempo, zato masa ljudi kada gleda recimo pola AO i ova dva suncana turnira dobija dojam
da ne igra nista speshl. Da je odigrao u punom ritmu od Januara, licni pik bi imao u RG ali bi onda verovarno bio "lelujav" od W. Na to sve dolazi i cinjenica da i Roger tempira i dace sve od sebe na W + zestoko ce trzati plovak na US i OG. Teze je od jedva punog rezervoara podici formu za tako kratko vreme a zna se da je Olimpijada sledeci pik. 99% odabrao se plan da je tank uvek i u svakom mesecu bar na pola pun i da se tako moze izdrzati citava sezona.
Realno na RG je najmanje ugrozen, Dominik, Wawa i Rafa, na W ce imati mnogo vise opasnosti tj. od vise igraca.>>>BrojimIzbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<
Comment
-
Originally posted by AIRBORNE View PostRealno gledano Novak bi sada od MC trebao da vidno pojaca tempo, zato masa ljudi kada gleda recimo pola AO i ova dva suncana turnira dobija dojam
da ne igra nista speshl.
Comment
-
-
Originally posted by jovan View Post
P.S. Najdraža mi ona na USO 2011e
Originally posted by AIRBORNE View PostRealno gledano Novak bi sada od MC trebao da vidno pojaca tempo, zato masa ljudi kada gleda recimo pola AO i ova dva suncana turnira dobija dojam
da ne igra nista speshl.
Ove godine Novak igra pametno, na mozak a ne na snagu, štedi se -a zašto i ne bi -s' obzirom na konkurenciju , ali i njegove godine. Igru i snagu prilagođava svakom protivniku ponaosob za razliku od 2011e kada je po meni previše "razvlačio poene" i davao se i trošio previše u mečevima gde nije bilo realne potrebe za tim. Sada igra na preciznost umesto na snagu. Optička je varka da je tada bio agresivniji, mislim da su udarci tada bili ravniji pa deluju brže. A možda i grešim.
Originally posted by DrMr View PostMnogo gotivan lik ovaj Goran
http://www.sportklub.rs/ivanisevic-n...odere-federeraŠampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
Originally posted by gokaraNe moze niko u ovom momentu biti prvi favorit, na bilo kom turniru, na bilo kojoj podlozi osim Novaka.
Na čemu temeljiš svoju tvrdnju? Videli smo kako je to izgledalo pretprošle i prošle godine, a ove godine je razlika u kvalitetu još veća nego što je bila. Novaku sadašnja trava kao srednje brza podloga možda i najviše odgovara od svih podloga, a vremenski uslovi u Londonu kao da su pravljeni za njega.
Trofej tamo mu je možda i najizvesniji od svih velikih trofeja ove godine i jedino tamo neće imati nikakav pritisak. Pritisak na RG mu je po defaultu. OI su svake četvrte godine, ovo mu je verovatno poslednja šansa za zlato. A na US bi mogao doći u situaciju da ostvari kalendarski slem, ono što nikom u open eri nije pošlo za rukom, kakav bi to samo pritisak bio.
Fed neka peva ako osvoji Hale i Štutgart, Wimbledon je nemoguća misija za sve ostale.
Moj je utsak da Skeptik (nadam se da nece shvatiti ovu opasku kao uvredu) podcenjuje Djokovica u odnosu na ostalu dvojicu (namerno ili ne ,nebitno), razumem za Nadala-navijacki, ali da mu je Federer prvi favorit Wimbledona pre istog Djokovica koji ga je dobio u poslednja dva finala i to sa fantasticnom igrom, pogotovo u poslednjem u najmanju ruku je cudno.Similis simili gaudet
Comment
-
Originally posted by gokaraNe moze niko u ovom momentu biti prvi favorit, na bilo kom turniru, na bilo kojoj podlozi osim Novaka.
Na čemu temeljiš svoju tvrdnju? Videli smo kako je to izgledalo pretprošle i prošle godine, a ove godine je razlika u kvalitetu još veća nego što je bila. Novaku sadašnja trava kao srednje brza podloga možda i najviše odgovara od svih podloga, a vremenski uslovi u Londonu kao da su pravljeni za njega.
Trofej tamo mu je možda i najizvesniji od svih velikih trofeja ove godine i jedino tamo neće imati nikakav pritisak. Pritisak na RG mu je po defaultu. OI su svake četvrte godine, ovo mu je verovatno poslednja šansa za zlato. A na US bi mogao doći u situaciju da ostvari kalendarski slem, ono što nikom u open eri nije pošlo za rukom, kakav bi to samo pritisak bio.
Fed neka peva ako osvoji Hale i Štutgart, Wimbledon je nemoguća misija za sve ostale.
Originally posted by Maxx-a View PostMoj je utsak da Skeptik (nadam se da nece shvatiti ovu opasku kao uvredu) podcenjuje Djokovica u odnosu na ostalu dvojicu (namerno ili ne ,nebitno), razumem za Nadala-navijacki, ali da mu je Federer prvi favorit Wimbledona pre istog Djokovica koji ga je dobio u poslednja dva finala i to sa fantasticnom igrom, pogotovo u poslednjem u najmanju ruku je cudno.
Vi ste optimisticni sto se tice Novaka kad je u pitanju WB, ja sam skeptican sto opet ne znaci da sam u pravu.
Comment
-
Dobar je Skeptik, niste ga razumeli...
Kada sam mislio na Novakovo "pojacavanje" mislio sam prvenstveno na podlogu. Sljaka izuskuje bar (oko) 5% dizanja forme zbog svoje karakteristicnosti.>>>BrojimIzbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<
Comment
-
Ako se ne varam pisao si ovde pre par strana (da ne trazim sada post ) o hipotettickom mecu izmedju Novaka 2016 i Nadala 2011 i to u kontekstu koliko slabije/po tebi manje ofanzivno Djokovic igra ove godine Prosta ekstrapolacija uslova u 5 godisnjem rasponu ne govori kako bi se mec igrao niti kakvu bi igru obojica prikazala u mogucem susretu.
Sto se mene tice ja titule nikada ne knjizim unapred ali ne vidim ni da je Federer prvi favorit Wimbledona 2016, pre 2014 mozdaSimilis simili gaudet
Comment
-
Originally posted by AIRBORNE View PostDobar je Skeptik, niste ga razumeli...
Kada sam mislio na Novakovo "pojacavanje" mislio sam prvenstveno na podlogu. Sljaka izuskuje bar (oko) 5% dizanja forme zbog svoje karakteristicnosti.
Mislim da je Vladan pisao da dobrog servisa nece ni biti pre sezone sljake, da se nadamo da ce tako i biti.Similis simili gaudet
Comment
-
Pa ako je rano pricati sada o W skeptik, zato onda napominjes da je Federer prvi favorit tamo?
A slazem se da je rano.
I kada uzimas u obzir ulogu favorita, onda moras da uzmes u obzir sve faktore, pa i da se u dugoj nedelji igra na prilicno utabanom terenu, tako da Novakove sanse tada rapidno rastu (izmedju ostalog i zbog toga).
Ali vratimo se na to da je jos uvek rano govoriti - pisati - diskutovati o tome i ostavimo diskusiju za kasnije.Last edited by Sandugp; 08-04-16, 23:36.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Originally posted by Maxx-a View PostAko se ne varam pisao si ovde pre par strana (da ne trazim sada post ) o hipotettickom mecu izmedju Novaka 2016 i Nadala 2011 i to u kontekstu koliko slabije/po tebi manje ofanzivno Djokovic igra ove godine Prosta ekstrapolacija uslova u 5 godisnjem rasponu ne govori kako bi se mec igrao niti kakvu bi igru obojica prikazala u mogucem susretu.
Sto se mene tice ja titule nikada ne knjizim unapred ali ne vidim ni da je Federer prvi favorit Wimbledona 2016, pre 2014 mozda
Naravno, po William Hillu Novak ce biti prvi favorit na WB a ja sam vec rekao sta sam imao da kazem o toj temi gore iznad.
Comment
-
Originally posted by gokaraPreterujete sa istrošenosti podloge u drugoj nedelji, to odavno nije slučaj, više niko ne igra servis-volej, istrošena je podloga samo iza osnovne linije, a to nema nikakav uticaj na odskok lopte, jedino na kretanje.
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostKretanje je jedan od najvaznijih stavki u Novakovoj igri. Imao je on dosta proklizavanja u prvoj nedelji turnira. I ne zavaravaj se, Mareja ce tesko dobiti na WB.
Ako mene pitate za Mareja, ja ću rećiLast edited by goku; 09-04-16, 00:34.
Comment
Comment