Samo da vas pitam,da li su babolat zice dobre?Znam da su wilson najbolje,ali sam narucio neke babolat,posto wilson nisu imale?Kakve su njihove osobine?
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Teniska Oprema
Collapse
X
-
-
Sta znam brate, to uglavnom znaci igru sa dosta spina. Te zice se spanuju na vecoj kilazi kontam.
To ti Nadal koristi, i Roddick znaci pusherskiMada kontam da Jo isto koristi a on je sivonja
There's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies
Comment
-
Originally posted by MiljanVR View PostSamo da vas pitam,da li su babolat zice dobre?Znam da su wilson najbolje,ali sam narucio neke babolat,posto wilson nisu imale?Kakve su njihove osobine?
Najjace Babolat zice su - VS Natural Gut, Pro Hurricane Tour (zute), RPM Blast (crne), Excell (neutralna boja)... Odlicne su im kombinacije (hibrid) PHT + VS ili nesto jeftinije PHT + N.Vy (mekana zica, idealna za kombinaciju sa PHT-om)...
PHT jeste spin zica. Ima osmougaoni poprecni presek i omiljena je zica R.Nadala. I crni RPM je multifilament poput PHT-a. Nesto je malo vise udaracka zica od PHT-a i neznatno je tvrdja od PHT-a.
Comment
-
cyman uzeo sam Pro Hurricane tour zute zice,da li su one dobro i jel ima neke bolje babolat zice od tih?I kakve su im osobine?
Comment
-
Originally posted by zdravkelja View PostZar nije logicnije da prvo pitas kakve su koje zice pa onda da kupis?
Comment
-
Originally posted by Ivan Piper View PostPa sve ti pise na pakovanju jbt.
Uzmi Luxilon i zavrsi pricu.
Comment
-
Miljane, ne sekiraj se. Imas vrhunsku zicu u rukama. Moras da znas da je nesto tvrdja (kao uostalom i svaka druga co-poly zica) i da je cesto juniorski igraci kombinuju sa nekom meksom zicom da bi dobili na komforu u igri. Svidece ti se PHT sigurno, pogotovu ako igras jake spinove. Zica ima i odlicnu kontrola takodje. Luxilon je isto vrhunska ali mnogo opasnija (za lakat) zica od PHT-a. Cesto se igraci (neiskusniji) zale na bol u laktu nakon kraceg perioda igranja sa Luxilonom. Lux je namenjen jacim igracima iskljucivo. Mora da je tehnika na dobrom nivou.
PHT danas dolazi u standardnoj zutoj, ali odnedavno i crnoj (black is back) boji. Babolat je cak i VS Natural Gut obojio u crno, zarad pracenja "modnih trendova".
Comment
-
Cao svima,nov sam na forumu al ga pratim vec neko vreme, pa sam odlucio da se registrujem.Imam par pitanja za vas u vezi reketa i zica.Trenutno imam Head SpeedPro reket,on je tezak 335g,koristim ga vec trecu sezonu pa je vec zreo za menjanje.Sad mene muci dal da uzmem nesto laksi reket,ili da ostanem na istoj tezini(Moze predlog reketa).Da napomenem da tenis igram skoro 15ak godina,tako da imam sasvim zadovoljavajucu tehniku udaraca.Sto se tice samih zica,sa njima trenutnim nisam bas nesto preterano zadovoljan pa bih hteo daih promenim.Udarci su mi malo vise spinovani nego ravni,pa ako imate i tu neki predlog sta bi bilo dobro uzeti od zica,bio bih vam zahvalan.Pozdrav
Comment
-
@ emanuelson... Nisi na pravom putu. Uzeo si reket koji nije bas za rekreativce. Tezak je. Inace, odlican reket, namenjen takmicarima (tezi reket, manja glava reketa i samim tim manji sweetspot, lep pattern 18x20 za ekstra kontrolu...). Neces nikakvim "manevrom" umanjiti problem koji te muci a to je - tezina reketa. Promena zica ti nece pomoci (sto se tice tezine). Sa zicama na reketu imas u rukama reket tezine oko 330 gr. a to je bas puno za rekreativca. Nema lakih i teskih zica. Debljina zica nije povezana sa "igrom" oko tezine, vec je debljina zica parametar sta zelis na reketu - zicu koja izdrzi nesto duze (spanovanje zna da bude iitekako znacajan finasijski faktor igraca-takmicara) ili zicu koja pruza lepsi feeling prilikom igranja (tanka zica - 17-ica). Ako ti je reket tezak za igru, prodaj ga nekome a ti kupi novi. Pre nego sto pocne i lakat da te boli (nocna mora rekreativaca nastala od cestog igranja pogresnom tehnikom sa pogresnim reketima u rukama).
Ako ne gresim, tvoj BLX se spanuje u rasponu 50-60lbs. Manja tezina spanovanja daje za rezultate jace udrarce (manja kontrola pritom), dok veca tezina spanovanja daje bolju kontrolu (a opet na ustrb manje brzine loptice). Ako ostanes na tvom reketu spanuj ipak na sredinu - 55lbs.
Comment
Comment