Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP - Rafael Nadal

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• http://www.b92.net/sport/tenis/vesti...&nav_id=547375

Comment

• Ovaj covek je ili ocajan ili tezak glupander. A mislio sam da je Federer taj koji je sa svojim izjavama rezervisao dno...

Comment

• Big Nole ,nemoj da te ta mrznja prema Federeru ubije .Ja da tako mrzim nekog zabrinula bi se

Comment

• sigpic

Comment

• Last edited by Žika; 17-10-11, 04:06.
            sigpic

Comment

• sigpic

Comment

• Super slike
                http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...46811721_n.jpg
                Samo je jedan čekanja vrijedan - Roger Federer!

Comment

• Nadal je izjavio da je veoma nezadovoljan odlukom organizatora mastersa u Madridu da se sledece godine taj turnir igra na plavoj sljaci.
                  Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Bolje da nista ne izjavljuje,Tiriac mu nece dozvoliti ni da se pojavi ako nastavi da ga kritikuje
                    sigpic

Comment

• Dobar covek, vrhunski sportista mora se priznati iako ne volim njegovu igru, pomalo mi ga je i zao deluje kao da on ne zeli svu tu slavu.
                      Biografija "Rafa": Nadalove žene o pravom Rafi

Uprkos monumentalnom uspehu u svetu sporta, Rafael Nadal jedan je od retkih koji i dalje živi u istoj kući sa svojom porodicom, izolovan od buke, na obali mora. Skromni Maljorčanin tvrdi da ga porodica i prijatelji “štite od opasne gungule koja dolazi sa parama i slavom, i stvaraju okruženje puno ljubavi i poverenja koje mu je potrebno da bi normalno radio”. “Kada bih zamišljao sopstveni uspeh bez njih, zamišljao bih nemoguće”.

Beta
                      Predstavljamo vam odlomak iz Nadalove biografije „Rafa“, u kojoj tri najvažnije žene u Rafinom životu pričaju o tome kakav je veliki šampion privatno i otkrivaju mnoge tajne njegove ličnosti...

Nadalova majka Ana Marija Parera

“Duboko u sebi, on je izuzetno osetljivo biće puno strahova i nesigurnosti koje ljudi koji ga ne poznaju ne bi mogli ni da zamisle. Primera radi, plaši se mraka i najviše voli da spava sa upaljenim svetlom ili televizorom. Plaši se i grmljavine i munja. Kada je bio mali, sakrio bi se pod jastuke kada je grmelo, a čak i sada, kada je oluja, neće vas pustiti da izađete u dvorište nešto da pokupite”.

“Takođe ima mnoge čudne navike u vezi sa hranom. Prezire sir i paradajz, a ne voli čak ni šunku, koja je nacionalna poslastica Španije. Ni ja nisam ljubitelj šunke, ali sir? To je dosta čudno”.

“On je neverovatno pažljiv vozač. Ubrza, pa zakoči, pa ponovo, i izuzetno se teško odlučuje da nakog pretekne, bez obzira na to koliko mu je automobil moćan. Ako sednem u kola da vozim do Palme, do koje se stiže za svega sat vremena, on će me moliti da vozim sporo i pažljivo”.

“Volim da svako veče upalim kamin, a on će uvek pre izlaska zamoliti da ga ugasim pre nego što legnem. Čak i ako je u nekom restoranu, zvaće me triput da vidi da li sam ugasila vatru”.

Nadalova devojka Marija Fransiska Pereljo

“Čak i kada bih mogla da putujem svugde s njim, to ne bi bilo dobro za nas”, kaže Fransiska, koja je diplomirani ekonomista i radi u jednom osiguravajućem društvu u Palmi. “Kada se takmiči, treba mu prostora i sama pomisao na to da sedim po ceo dan i čekam da vidim da li nekako mogu da mu pomognem, guši me. Ne bih to mogla da izdržim, pogotovo jer znam da bi se on trudio da mi posveti vremena... To bi bilo previše, onda bi postojao rizik da prestanemo tako dobro da se slažemo”.

Siska se priseća jedne večeri u Parizu, kada je Rafa otišao na večeru koju su mu priredili sponzori. “Pitao me je da li želim da pođem, ali sam rekla da me to ne zanima. Ostala sam u hotelu. Kada se vratio, rekao mi je “Hvala Bogu da nisi došla”. Fotografa je bilo svuda i morala bih da stojim i da se slikam tamo, što bi značilo iskorak u svet poznatih. To nije svet čiji želim da budem deo, niti mislim da Rafa pored sebe želi ženu kojoj je prioritet da bude popularna”.

“Čak i kad me porodica pita za Rafaela, ne volim mnogo da pričam o njemu. Ne volim da pričam o ličnom životu, čak ni sa prijateljima. Tako najlakše funkcionišem, a tako je i Rafaelu najbolje. Ne bismo voleli da je drugačije”.

Beta
                      Nadalova mlađa sestra Maribel

“Jednom prilikom kada je Rafa bio u Australiji, doktor mi je rekao da moram da obavim neke testove – ništa preterano bitno – ali u svim porukama koje sam razmenila sa njim nisam ni pomišljala da to pomenem. Znala sam da bi ga to izbezumilo i izbacilo iz ritma, uništilo mu igru”, kaže Maribel, koja je svesna plašljive prirode svog brata.

“Oduvek je pričao kako bi hteo da kupi brod. Voli džet-ski i pecanje, ali nikada to ne radi, osim ako ne može da vidi dno mora. Čak nikada nije skočio sa visoke stene u more, mada svi njegovi drugari to stalno rade”.

“Većina mladića koji imaju mlađe sestre misle da su one iritantne, pogotovo u tinejdžerskom dobu, ali to sa Rafaelom nikada nije bio slučaj. On me je uvek zvao da izađem sa njegovim drugarima. To je mnogima čudno, ali za nas je to normalno, veoma smo bliski”.
                      There's something wrong with me chemically
                      Something wrong with me inherently
                      The wrong mix in the wrong genes
                      I reached the wrong ends by the wrong means
                      It was the wrong plan
                      In the wrong hands
                      With the wrong theory for the wrong man
                      The wrong lies, on the wrong vibes
                      The wrong questions with the wrong replies

Comment

• A meni on stvarno deluje nekako plasljivo i stidljivo

Ni ja ne volim sir

Comment

• sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Nadal je više puta i sam rekao da se plaši mraka.

inače, njegova baka (još jedna žena u njegovom životu ;) ) nikada ne gleda njegove mečeve baš zbog te njegove transformacije u ratnika na terenu. to za nju nije njen Rafa
                            sigpic

Comment

• Will Rafael Nadal marry in 2012?

The 10-time Grand Slam champion Rafael Nadal is going to marry his long time girl friend Xisca Perello in 2012, as the pair has been dating from few years report says.

The 25-year-old Rafael Nadal has been dating with his girlfriend Xisca Perello, who has kept her relationship with Spaniard, since 2005 and also stays out of the spot light. Xisca Perello has moved forward to study business management and English in the London, after she completed her graduation from the University of Palma with a degree in Business Administration last year. Nadal said Xisca Perello is having own life with her studies in London this year and she wants to spend simple life, whose full name is Maria Francisca Perello.

The World No. 2 Nadal is looking forward to marry Xisca Perello soon next year in his home town Manacor in front of family and friends report says. Spaniard, who will visit to London next year couple of times for taking part in Wimbledon and 2012 Olympics, after withdrawn from Queen’s Club event. The four-time Grand Slam champion Novak Djokovic is also getting married with his long time girlfriend Jelena Ristic next year, where the couple has been dating from three years.
                              http://www.livetennisguide.com/2011/...marry-in-2012/
                              sigpic

Comment

• Pozdrav svima na teniskom forumu.. Samo informacija da nam se Rafa ozenio sada da li je to tacno ili nije ne znam...Ali na ovoj stranici ima sve vezano za Rafu http://www.rafanadalpartidoapartido.com/

Comment

Working...
                                X