Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 500 - 2012. godina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ja samo znam da sam pogledala rezultat i da je bilo 2-2 i igrao se peti gem, a u toku je bio 27 minut. Ma skoro tri sata za 2 seta, svaka im cast.
    One and only - Rafael Nadal

Dream it, and then make it happen!

Verdasco: "If you did not leave friendship aside on court, Rafa would have no friends, since he's crushing everybody!"

Ferrer: "Rafa is a great tennis player and as a person even better"

Comment

• Onda svi mozemo da se nadamo da bi David mogao do trofeja recimo u Sangaju, sve ostalo ce tesko ici

Imao je Rafa prednost nad Federerom nekih 400 dana u trenutku osvojene 40. ATP titule ali se ona vremenom topila jer je Rodzer dosta konstantije osvajao trofeje posle toga. Ulaskom u taj brejk drugog seta mec bi postao najduzi igran u dva seta od 1991. kada je ATP poceo da belezi statistiku, ovako su ostali kratki za desetak minuta u odnosu na Masua i Zabaletu iz Kicbila 2004.
      Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Originally posted by Navras View Post
        Nisi me najbolje razumeo. Ne sporim ja uopste da se on trudi i predano radi ne bi li doterao bh, ucinio fh jos boljim, postao nesto ofanzivniji etc. Moja opaska ide u smeru da su popravke i transformacija kojoj tezi daleko od gotovih, kao sto se to zeli predstaviti, i da nikakve drasticne razlike nema izmedju ovog i Nadala iz prethodnih sezona, bar kada je sljaka u pitanju. Ovo danas je bio bas uverljiv primer i da se kukavni David nije utronjao u kljucnim momentima sada bi se svi pitali sta se to desilo sa onim strasnim Nadalom koji je lagano izdominirao u MC-u i koji je ispustio svega nekoliko gemova na putu do finala Barselone. Pa, nije se desilo nista jer taj novi Nadal nije ni postojao, a onaj stari je i ranije imao povremenih problema sa Fererom, Marejem, Soderlingom... Da je danas kojim slucajem izgubio imao bi losiji start nego prosle godine, a znamo kako je ona ocenjena od strane njegovih navijaca. Shvatas sta zelim reci? Preterani medijski hajp ume da zbuni ljude i tada postaju skloni da vise veruju onome sto su procitali nego sopstvenim ocima. Tome je svakako najvise doprinela pobeda nad Djokovicem kojom je napokon prekinuta crna serija od sedam uzastopnih poraza i medijska halabuka koja je usledila nakon toga.
        Udarci kojima rapolaze Rafa ove godine su isti kao oni kojima je raspolagao prethodnih godina. Ali je sveukupni paket malo razlict. Ofanzivniji je. Moram priznati da ovo sto sam vidio danas nije posebno impresivno. Bilo je sjajnih Rafinih udaraca, ali je David cesto znao da dominira prebacivanja a plus je Rafa pravio dosta gresaka kad bi isao na vinere. A danas s Fererom je bio prvi pravi test na sljaki ove godine. To me kao Djokovicevog navijaca raduje. Stvari ce u njihovim mecevima 90% zavisti od Novaka.

Medijski hajp je sastvani dio teniskog zivota. S jedne strane je Rafa popularan a s druge strane je Novakova dominacija nad Rafom malo dosadna. Svi zele da njihovi mecevi budu ravnopravniji.
        Last edited by NI; 29-04-12, 22:47.

Comment

• Originally posted by NI View Post
          Medijski hajp je sastvani dio teniskog zivota. S jedne strane je Rafa popularan a s druge strane je Novakova dominacija nad Rafom malo dosadna. Svi zele da njihovi mecevi budu ravnopravniji.
          Naravno, ali to ne znaci da treba da se vodimo hajpom i da ne ukazemo ako se u necemu preteruje. S boldovanim se ne bih slozio
          Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Originally posted by ClayWarrior View Post
            Onda svi mozemo da se nadamo da bi David mogao do trofeja recimo u Sangaju, sve ostalo ce tesko ici

Imao je Rafa prednost nad Federerom nekih 400 dana u trenutku osvojene 40. ATP titule ali se ona vremenom topila jer je Rodzer dosta konstantije osvajao trofeje posle toga. Ulaskom u taj brejk drugog seta mec bi postao najduzi igran u dva seta od 1991. kada je ATP poceo da belezi statistiku, ovako su ostali kratki za desetak minuta u odnosu na Masua i Zabaletu iz Kicbila 2004.
            Kad si spomenuo,ne znam na kojem je mjestu Nadal-Wawrinka Miami 2009,taj mec je Rafa dobio 7-6 7-6 i nenormalno je dugo trajao

Comment

• Originally posted by FC Nadal View Post
              Kad si spomenuo,ne znam na kojem je mjestu Nadal-Wawrinka Miami 2009,taj mec je Rafa dobio 7-6 7-6 i nenormalno je dugo trajao
              Dva sata 43 minuta, dobro si se njih setio
              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Ja se isto nadam da ce David uzeti jedan Masters do kraja karijere, zasluzio je vise ali sta je tu je. Sjajan igrac i malo mi smeta sto se sad prica kao jednom od najboljih njegovih setova i meceva ikad. Ono sto je igrao u drugom setu u Miamiju protiv Novaka je bilo bolje.
                On je gotovo uvijek na visokom nivou i trebao je da dodje do mnogo vise pobjeda protiv Rafe, trebao je i protiv Novaka na betonu bolje. Protiv Rogera on nema sta da trazi posto mu Roger ne dozvoljava da dodje do razmjena, previse ima mocne udarce za njega.
                sigpic

Comment

• Originally posted by Navras View Post
                  Naravno, ali to ne znaci da treba da se vodimo hajpom i da ne ukazemo ako se u necemu preteruje. S boldovanim se ne bih slozio
                  Ne bih ni ja. Steta sto moram skociti sam sebi u rijec.
                  Last edited by NI; 30-04-12, 09:28.

Comment

• Gdje ste stari drugovi.

Uhvatio malo vremena prije izleta, pa da i ja napisem koju.

Nisam upratio Barcelonu, kao sto sam Monte Carlo ili kao sto cu Madrid i Rim, ocekivano Nadal uzeo novu titulu, iako se vise nego ocekivano mucio u finalu protiv Ferrera. Nevjerovatan borac, fighter je David Ferrer, pa mozda i najveci na touru, nikada blize nije bio pobjedi protiv Nadala na sljaci, opcenito je odigrao strasan mec, a malo srece je falilo da ode u treci set.
                    Nadal odigrao vrhunski citav turnir, isto kao i Monte Carlo, ali jos ubjedljivije je djelovao, nevjerovatno sta samopouzdanje znaci u ovom, kao i svakom drugom sportu, titula u MC-u mu je itekako trebala i sada se bar malo povratio, nakon sokova koje je dozivio unazad godinu dana.
                    Raonic je odigrao fantastican turnir, nikako nisam ocekivao ovakvu igru, nakon poraza od Montaensa u Monte Carlu, ali ocigledno da ima nevjerovatnu volju i puno prostora za napredak u svakom segmentu.
                    Zabiljezio je prvu pobjedu nad TOP4 igracima, dobivsi Murraya u 1/4, a onda uspio sacuvati servis protiv Ferrera i izgubiti u dva tie breaka.
                    Pitam se kako ce neko breaknuti Raonica na travi, kada je ovako ubijao servisima na sljaci.
                    Murray opet razocarao, izgleda da ni Lendl ne moze da udje u tu "ludu" glavu, a ocekivao sam velike stvari na sljaci ove godine, ima jos vremena da popravi igru, ali kako trenutno igra, mogu ga dobiti svi malo jaci sljakasi i potencijalne mine na ovoj podlozi.

Madrid jedan od mojih najdrazih Mastersa, sigurno najbrza sljaka na svijetu i turnir koji Rogeru itekako odgovara.
                    Nadal je u maloj prednosti nad Djokovicem, Federer par stepenica ispod. Pitanje je kako ce na Djokovica utjecati smrt dede, iako je pokusao sakriti emocije, prikazati da je sve uredu, ipak nije tako.
                    U finalu MC-a je igrao dosta lose, dosta tromo, umorno je djelvao i prakticno je poklonio pobjedu Nadalu, nevjerovatan broj UE i bolji rezultat nije mogao ocekivati.
                    Na osnovu tog meca, rekao bi da se stvari nisu promjernile, gledali smo istu sliku kao i na prethodnim turnirima, ista priprema, isti plan igre kod Nadala i opet pisem da sam uvjeren da ce Novak dobiti 5/6 sljedecih duela, ako se nastavi ovako.
                    Psiholoski momenat je trenutno na strani Nadala i to bi mogla biti prevaga na narednim turnirima.
                    Federer napravio pazu, logicnu s obzirom da je igrao puno u prvom dijelu sezone, pripremao se u alpima kao i svake godine pred turnire na sljaci i ukoliko ponovi nivo igre sa betona, 1/2 su sigurna stvar.
                    Opet bi mu odgovarao Djokovic u 1/2, umjesto Nadala, posebno u Madridu, ali gledajuci ovogodisnje meceve Federera, uvjeren sam da ce i protiv Nadala biti nikada veca borba na sljaci.
                    Ne brani puno bodova, ukoliko poveze par dobrih rezultata mogao bi i do prvog mjesta, iako vjerujem da mu to i nije cilj, ali bilo bi lijepo barem jos jednu sedmicu biti na prvom mjestu, i prestici Pistol Petea.
                    Ja kao njegov navijac, prezadovoljan 1/2 Madrida ili Rima, i polufinale/finale RG-a, sve s ciljem odrzavanja dobre forme, pred Wimbledon i OI.

P.S Sada malo "cugati" na obliznjim ljepotama. Pozzzz.
                    Genius, outrageous, the best ever! RF!

Comment

• zreb za Hamburg, sigurno jedan od najslabijih turnira iz ove serije

http://www.atpworldtour.com/posting/2012/414/mds.pdf
                      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                      with experience.

Comment

• Steta na sta je spao ovaj turnir
                        sigpic

Comment

• Hamburg masters je bio jak turnir, steta sto ga zamenise mrtvim Madridom

Comment

• Poslije Wa, ovo Simonovo smaranje loptice djeluje kao drugi sport
                            Berlocqu bas i ne smeta

Comment

• Tomi izgubio, Vlajko kako se drzis?
                              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                              with experience.

Comment

• Bas sam sad otisao da uzmem secera i vode, da se malo smirim. No vratice se Tommy jaci nego ikad tu nema sumnje. Na USOu je nekad bio sjajan, ne da moze to da ponovi vec i da ide do samog kraja, takva je to klasa
                                sigpic

Comment

Working...
                                X