Originally posted by Navras
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ATP World Tour Series 500 - 2012. godina
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Nije bio bolji, bio je ravnopravan. Tu ima jedna velika razlika. Obzirom da su svi ocekivali da ce mu Rafa prepustiti par gemova, jel te, onda je ovaj rezultat dosao kao veliko iznenadjenje i odmah se vodi polemika da li je pobeda zasluzena ili nije? Svasta. Ako je David uspeo da gurne Rafu do krajnjih granica i da ucini oba seta neizvesnim, i ako je Rafa dobio danas ravnopravnog protivnika, da li to odmah znaci da treba da izgubi???? Prokockao je prednost od 5-4 u drugom.. okej, prokockao je i Rafa 3-1. Nije on imao pobedu u rukama, njemu je pobeda sve vreme bila dosta daleko. Jer zna on da ni 5 set lopti ne garantuju set protiv Rafe. A u TB je bio oduvan.
Obojica su bili dobri, samo sto je Rafa bio standardno dobar a David je igrao bolje nego inace ove sezone. E pa , mnogo mi je zao, zaista, sto ni to nije bilo dovoljno cak ni set da uzme. I stvarno mi je vec pomalo muka sto se evo vec druga Rafina titula omalovazava, bez ikakvog razloga. Rafa je bio bolji u kljucnim poenima, koji u slucaju kad imamo dva ravnopravna protivnika, prelome mec. Zao mi je Davida, vise srece drugi put ili laksi protivnik drugi put.One and only - Rafael Nadal
Dream it, and then make it happen!
Verdasco: "If you did not leave friendship aside on court, Rafa would have no friends, since he's crushing everybody!"
Ferrer: "Rafa is a great tennis player and as a person even better"
Comment
-
Originally posted by Rafanatic View PostNije bio bolji, bio je ravnopravan. Tu ima jedna velika razlika. Obzirom da su svi ocekivali da ce mu Rafa prepustiti par gemova, jel te, onda je ovaj rezultat dosao kao veliko iznenadjenje i odmah se vodi polemika da li je pobeda zasluzena ili nije? Svasta. Ako je David uspeo da gurne Rafu do krajnjih granica i da ucini oba seta neizvesnim, i ako je Rafa dobio danas ravnopravnog protivnika, da li to odmah znaci da treba da izgubi???? Prokockao je prednost od 5-4 u drugom.. okej, prokockao je i Rafa 3-1. Nije on imao pobedu u rukama, njemu je pobeda sve vreme bila dosta daleko. Jer zna on da ni 5 set lopti ne garantuju set protiv Rafe. A u TB je bio oduvan.
Obojica su bili dobri, samo sto je Rafa bio standardno dobar a David je igrao bolje nego inace ove sezone. E pa , mnogo mi je zao, zaista, sto ni to nije bilo dovoljno cak ni set da uzme. I stvarno mi je vec pomalo muka sto se evo vec druga Rafina titula omalovazava, bez ikakvog razloga. Rafa je bio bolji u kljucnim poenima, koji u slucaju kad imamo dva ravnopravna protivnika, prelome mec. Zao mi je Davida, vise srece drugi put ili laksi protivnik drugi put.
Ako je Ljubicic mogao da zavrsi karijeru sa Masters 1000 titulom, morao bi i David, samo ne znam gde i kada moze da je osvoji jer se malo kasno setio da igra ovakav tenisPancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal
sigpic
Comment
-
Originally posted by Rafanatic View PostNije bio bolji, bio je ravnopravan. Tu ima jedna velika razlika. Obzirom da su svi ocekivali da ce mu Rafa prepustiti par gemova, jel te, onda je ovaj rezultat dosao kao veliko iznenadjenje i odmah se vodi polemika da li je pobeda zasluzena ili nije? Svasta. Ako je David uspeo da gurne Rafu do krajnjih granica i da ucini oba seta neizvesnim, i ako je Rafa dobio danas ravnopravnog protivnika, da li to odmah znaci da treba da izgubi???? Prokockao je prednost od 5-4 u drugom.. okej, prokockao je i Rafa 3-1. Nije on imao pobedu u rukama, njemu je pobeda sve vreme bila dosta daleko. Jer zna on da ni 5 set lopti ne garantuju set protiv Rafe. A u TB je bio oduvan.
Obojica su bili dobri, samo sto je Rafa bio standardno dobar a David je igrao bolje nego inace ove sezone. E pa , mnogo mi je zao, zaista, sto ni to nije bilo dovoljno cak ni set da uzme. I stvarno mi je vec pomalo muka sto se evo vec druga Rafina titula omalovazava, bez ikakvog razloga. Rafa je bio bolji u kljucnim poenima, koji u slucaju kad imamo dva ravnopravna protivnika, prelome mec. Zao mi je Davida, vise srece drugi put ili laksi protivnik drugi put.
Nemojte se tako lako uzbudjivati. Protivnici su bili ravnopravni. Ali i medju ravnopravnim protivnicima postoji jedan koji je malo bolji. Ferer je imao 5 set lopti u prvom setu i servirao je za drugi. Nije imao vjere u sebe da okonca posao.
Vjera u sebe je sastavni dio teniske igre. Shodno tome Rafa je zasluzeno pobijedio.
Da li neko zna broj Rafinih neiznudjenih gresaka i vinera?Last edited by NI; 29-04-12, 21:53.
Comment
-
David obicno ne odigra dobro protiv najboljih igraca. To je njegova losa karma, koja ga prati kroz citavu karijeru. On je svoje najbolje meceve protiv top igraca odigrao protiv Rafe. Protiv Feda obicno ne pruzi nista, protiv Djokovica kako kad, a protiv Mareja u Sangaju je imao dosta dobru priliku, ali je nije iskoristio, odigrao je prilicno lose to finale.
Da je cesce igrao ovako kao danas, imao bi i neku masters 1000 titulu u vitrini, zasigurno. Da je zasluzuje, zasluzuje je. Ali danas je imao protivnika koji je zeleo ovu titulu i nije je dao. Svakako da dosta sansi David nije iskoristio, ali zar se protiv Rafe sanse lako koriste? Rafa je dosta brejk lopti spasio fenomenalnom igrom. Neke je David bas prokockao, ali to je toliko normalno. Pa ni najbolji igraci ne koriste bas svaku sansu koja im se pruzi.One and only - Rafael Nadal
Verdasco: "If you did not leave friendship aside on court, Rafa would have no friends, since he's crushing everybody!"
Comment
-
Sedmi Trofeo Conde de Godo, polako ali sigurno, u skladu sa mogucnostima u danasnje vreme, topi Musterovu prednost kada su u pitanje titule na zemlji a Beker ce uskoro da padne na lestvici igraca sa najvise ATP titula u Open eri, predugo se nije micao
Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal
sigpic
Comment
-
Originally posted by NI View Post
Da li neko zna broj Rafinih neiznudjenih gresaka i vinera?One and only - Rafael Nadal
Comment
-
Inace, procitala sam da je Rafa svoju 48-u titulu osvojio isto kao i Federer- sa 25 godina i 10 meseciOne and only - Rafael Nadal
Comment
-
Originally posted by ClayWarrior View PostNe u Barseloni, tu ne ide
Ako je Ljubicic mogao da zavrsi karijeru sa Masters 1000 titulom, morao bi i David, samo ne znam gde i kada moze da je osvoji jer se malo kasno setio da igra ovakav tenis
a Rafa osvaja jos 1-2 titule, pa onda standardno 10 meseci kuliranja
nazalost nisam gledala mec, a vidim po komentarima da je bio bas dobar, ali isuvise je bio lep dan danas da bih ga propustila zbog Nadalahttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Originally posted by ClayWarrior View PostNema, grafike su im bile siromasne.. videli ste da nismo imali ni vreme onog gigantskog seta
Uradicu ja analizu meca pa cemo imati okviran broj, bolje ista nego nistaOne and only - Rafael Nadal
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View PostPa ako je Ljubicic uspeo, kad mu niko nije davao ni promil sanse, onda ce valjda i David, makar se ja nadam
a Rafa osvaja jos 1-2 titule, pa onda standardno 10 meseci kuliranja
nazalost nisam gledala mec, a vidim po komentarima da je bio bas dobar, ali isuvise je bio lep dan danas da bih ga propustila zbog Nadala
Nadam se da hoce, mada mu je trebala citava vecnost da dodje i do prvog finalaPancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal
sigpic
Comment
-
Originally posted by ClayWarrior View PostTreba da ga pogledas, muski tenis od pocetka do kraja
Nadam se da hoce, mada mu je trebala citava vecnost da dodje i do prvog finala
Pa posto ne vidim kako ce da prodje do titule protiv ovih azdaja na sljaci, po meni njegova jedina nada su mastersi na kraju godine.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Originally posted by NI View PostJeste. Ferer je bio bolji i trebao je da pobijedi. Jedan od razloga da je David uopste dosao u tu poziciju je i ofanzivnija Rafina igra. Ona ima svoju cijenu - povecani broj neiznudjenih gresaka. Ali sto mu drugo ostaje nego da transformise sebe u ofanzivnijeg igraca? Kako inace da parira Djokovicu?
A titule, koje su potpuno zasluzene, niko ne spori niti umanjuje njihovu vrednost.;)
Ako sam promasio thread prebacite u opste.Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.
Comment
Comment