Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 500 - 2012. godina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dobice Ferer lagano.Ne znam koliko se isplati cekati taj mec.
    Jedan je Obradovic Zarko!

Comment

• U Davida sam odavno prestao da sumnjam sto se ovakvih meceva tice,stvarno ne verujem da ce izgubiti cak i set,jednostavno ove meceve odradjuje tek onako reda radi.Jos mu je protivnik Giraldo,covek koji jedva veze 2 dobra meca,veceras stvarno cudo treba da se desi da on dobije.

Tribine Akapulka su ocaj,sta bih ja dao da sam tamo sad
      sigpic
      http://www.youtube.com/watch?v=Ziqdpca6bBw

Comment

• Moze ovo Verdi da odradi, mozda i u dva... U mnogo je boljoj formi, a tu je jos i ljevica koja treba samo da gadje onaj jednorucni bh...

Comment

• Mirno su dosli do 3-3

Nece David imati problema, masina je on na ovim turnirima
          Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Federer-Marej

Dodjosmo i do samog kraja turnira u Dubai-u,turnira koji je puno obecavao,ali je malo toga doneo i po kvalitetu tenisa se ne moze reci da je ovo bio turnir na kome su ucestvovala osmorica od deset najboljih tenisera.Ipak,turnir je dobio finale vredno njegovog renomea,finale koje mozda nije bilo toliko ocekivano koliko prizeljkivano od strane mnogih teniskih fanova a razlog tome je sto se nisu sastajali punih 15 meseci.Ovo je teniski dvoboj dvojice velikana Rogera Federera i Andy Murray-a.Sta reci o ovom mecu?Mnoge stvari su vec poznate i tesko je biti pametan i proceniti ko je favorit u ovom susretu.Reklo bi se da su sanse jednake,i da ce pobediti onaj igrac koji bude u boljem raspolozenju,koji bude vise zeleo pobedu.I jedan i drugi igraju odlicno,ne samo na ovom turniru nego in a prethodnim.Federer je nakon polufinala Australije osvojio turnir u Roterdamu,a u istom ritmu nastavio i ovde.Danas je odigrao fantastican mec,uspeo da se izvuce iz gotovo nemoguce situacije u taj brejku drugog seta i to je nesto sto mu uliva dodatnu sigurnost.Na drugoj strani kod Endija se oseca rad Ivana Lendla.Britanac je agresivniji u odnosu na prethodne godine i to donosi rezultate.Titula u Brizbejnu,prokockano finale Australian Opena i igra u Dubai-u daju za pravo Endijevim navijacima da se nadaju drugoj tituli njihovog ljubimca ove sezone.Kao sto rekoh,nema neke velike razlike u kvalitetu njihove igre u ovom trenutku,bar ne po mom misljenju.Dosta ce zavisiti od servisa,Endi je taj segmenat znatno popravio u odnosu na prethodne sezone i sada je daleko opasniji na svoj servis.Rogerova sansa je drugi servis Britanca koji cesto ume da bude plitak i mlak,sto bi Federer trebao koristiti agresivnim riternom,ali ne i preagresivnim.Na drugoj strani,Rogeru ce prvi servis takodje biti jako potreban,morace da miksuje sto vise kod servisa a u tome je najbolji jer ce svaki propust na njegov servis Marej koristiti u to ne treba sumnjati.Rekoh da je Endi postao agresivniji od kad saradjuje sa Lendlom,ali sutra bi trebao da se vrati na njegovu jos uvek prepoznatljivu igru,a to je ona defanzivna,da ceka gresku protivnika jer zna da su mu tada sanse najvece.Zna i Roger da se ne sme upustati u duge razmene jer kako poen odmice sanse mu znatno opadaju,zato ce morati da napada, da koristi svaku kracu loptu da bude agresivan,ali opet ne preagresivan jer je cesto u njihovim prethodnim duelima znao da se pogubi i udje u seriju gresaka sto je Murray kaznjavao.Jedan od kljuceva bice i Rogerov bekhend,ukoliko proradi i udje u ritam izuzetno je opasan,ukoliko ne bice u velikim problemima.
            Bice im ovo jubilarni petnaesti duel,svi mecevi odigrani su na istoj ovoj podlozi,na tvrdoj i rezultat je 8-6 za Mareja,ali kao sto rekoh poslednji mec odigrali su jos 2010.godine na Masters kupu u Londonu kada je Federer slavio.Sve u svemu,nadamo se teniskom spektaklu i lepom mecu,pa neka pobedi bolji
            sigpic

Comment

• Bravo Daco, ti si majstore svetla tacka ovog dela foruma

Endi da ne pomislja da se frlja sa drugim servisima kao danas.. protivnik mu je bio jos gori sto se toga tice ali Federer nece

sigpic

Comment

• Wawrinka kad krene da promasuje bekhende ne moze da se zaustavi.Koliko je imao vremena sad kod poslednjeg poena na servis Verdaska da se namesti,i on posalje paralelu u aut bar metar ipo,a imao je 10 puta bolja resenja.Dobice Fernando prvi set,a bilo bi zanimljivo ako nista drugo kad bi se Spanac pridruzio Svajcarcu pa da gledamo pravu smejuriju od tenisa i jedno 60-70 neiznudjenih u celom mecu

A od komentatora ne zna se ko je gori,ovaj hrvatski isprica celu lozu obojice,cime im se bave babe i dede i tako to
                Last edited by Dacha; 03-03-12, 00:58.
                sigpic

Comment

• Smanjio sam ton, stvarno nema potrebe da ga slusam

Dobise Spanci trece vezano finale ovde, a David samo ceka ovakve poput Verdaska Posto ce Rafa igrati i odbraniti Barselonu, ovo im je najveca prilika za neke vece bodove na sljaci pre Mastersa, u Hamburg sigurno niko od njih nece ici

sigpic

Comment

• Originally posted by M_G_S View Post
                    Moze ovo Verdi da odradi, mozda i u dva... U mnogo je boljoj formi, a tu je jos i ljevica koja treba samo da gadje onaj jednorucni bh...

Ni do seta nece Svajcarac. U to sam ubijedjen.

Comment

• Dzaba mu sve kad ce ga David sjutra pocistit'
                      sigpic

Comment

• Posle odgledanog meča Nole Marej i snimka , kao i njegovih izjava,po meni ,mi, Novakovi navaijači treba da se radujemo,jer je on rešio da nam traje dugo.U samom mecu,isprobao je neke varijante,a takođe, od 5:2 do 5:5 dokazao da nad Marejom ima i dalje mentanu prednost. Smatram i da nije hteo da se iznuruje u beskrajnim relijima i da dokazuje nešto što je odavno jasno. Mislim da mu je šmekerski prepustio pobedu na ovom manjem turniru.a već na naredna dva mastersa videću da li sam bio u pravu,ili se tešim.Uzdravlje.
                        * Telo je slabo, ali je duh krepak, zato ga treba svakodnevno održavati. *

Comment

• David izgleda nije igrao bas najbolje ali je i to bilo dovoljno za finale.. valjda ce u 12 i 15 na Sportklubu+ biti bar deo snimka

Finale je na zalost u 4 ujutru, gledace se repriza

sigpic

Comment

• Originally posted by jovan View Post
                            Posle odgledanog meča Nole Marej i snimka , kao i njegovih izjava,po meni ,mi, Novakovi navaijači treba da se radujemo,jer je on rešio da nam traje dugo.U samom mecu,isprobao je neke varijante,a takođe, od 5:2 do 5:5 dokazao da nad Marejom ima i dalje mentanu prednost. Smatram i da nije hteo da se iznuruje u beskrajnim relijima i da dokazuje nešto što je odavno jasno. Mislim da mu je šmekerski prepustio pobedu na ovom manjem turniru.a već na naredna dva mastersa videću da li sam bio u pravu,ili se tešim.Uzdravlje.
                            ма у праву си, није луд да пусти Фекија да се слади победом.. нека се Мареј тамо пржи на жеравици...
                            sigpic

Comment

• Originally posted by Zika View Post
                              ма у праву си, није луд да пусти Фекија да се слади победом.. нека се Мареј тамо пржи на жеравици...
                              Noletu je jasno da je Fed u usponu, i zna da u jednoj iscrpljujućoj rovovskoj borbi, kakve može Marej da odigra, može da bude poljuljano samopouzdanje Federera (videli smo Delpa juče na delu).

Ova sezona je sezona odbrane trona, a kako može biti teško braniti položaj, zna samo onaj koji je tu bio. Takođe, i u Novakovoj glavi je situacija oko definisanja pravca odakle vetar duva protiv njegovih jedara, sigurno iskristalisana. Sigurno je da se sprema za odlučujuće momente ove sezone.

Po načinu na koji je juče odigrao meč, nikako se ne može zaključiti da je Marej bio toliko bolji protivnik. Uglavnom je Novak opet imao njegove "probleme" sa koncetracijom i motivacijom, i katastrofalno loš retern koji se javlja u tim momentima.

Očekujem pobedu Mareja, jer ne verujem da fizička spremnost Feda, može nadoknaditi njegovo Bogom dano majstorstvo i lakoću igre kojom se štedi. A pogotovu što je Marej, primetno poprimio osobine koje ima od trenutnog trenera, i usvojio neke savete koji premošćavaju pukotinu između "vraćanja-svega-mogućeg" i dobro odmerene agresije.
                              Jedini moment koji može Mareja danas pomesti, je njegova mentalna slabost ili snaga, koja i izdvaja Šampiona od ostalih.

Comment

• Danasnji mec je jako znacajan i za Federera i za Marija. Doduse vise za ovoga drugoga.

Federer je kralj brzog harda, ima ambiciju da ponovo bude broj jedan, u dobroj je formi... Pobjeda danas, na turniru koji je po svemu osim imenu iz 1000 serije (samo je Nadal nedostajao, a znajuci da se radi o brzom hardu to je skoro nebitno), uvjerila bi sve, ukljucujuci i samog Federera, da ima realne sanse ove godine na tri velika turnira Uimbledonu, Olimpijadi i USO. Poraz bi, po mom misljenju, bio jos jedan korak ka penziji. Upravo sam poslije onog poraza od Djokovica, u finalu Dubaia prosle godine, zakljucio da je njegova karijera na zalasku.

Mari je igrac buducnosti vec 4 godine a ta buducnost nikako da dodje. Ova godina je za njega presudna. Ne mora postati broj jedan, ne mora mozda osvojiti ni slam, ali mora pokazati da ulazi u meceve do kojih je stalo ostaloj cetvorci kao ravnopravan. To je imperativ. Mari, iz nikad potpuno objasnjenih razloga ima jako dobre rezultate na brzom hardu. Danas ima prilike da pobijedi i samog kralja te podloge. Pobjeda bi puno ucinjela za njegovo samopouzdanje.

Prognoza?

Ako Andi bude servirao kao jucer rutisnski ce pobijediti. U protivnom, izjednacen mec sa blagom prednoscu sa Marija.

Originally posted by Torima View Post
                                Po načinu na koji je juče odigrao meč, nikako se ne može zaključiti da je Marej bio toliko bolji protivnik. Uglavnom je Novak opet imao njegove "probleme" sa koncetracijom i motivacijom, i katastrofalno loš retern koji se javlja u tim momentima.
                                Ne bih rekao da se radi katastrofalnom returnu, ali si u osnovi u pravu. Za mene su dva kljuca Novakove igre return i kretanje.
                                Obadvoje se osjetno pogorsavaju ako nema koncetracije i motivacije ili ako je previse umoran.
                                Last edited by NI; 03-03-12, 12:09.

Comment

Working...
                                X