Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP Challenger Tour 2013.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Strasno kakva dva poklona za novi TB

Odigrao je u izuzetnom ritmu od 2-5...to ne moze pratiti sigurno...udarao je FH ko lud
    Last edited by shminka; 20-07-13, 14:10.

Comment

• Budala i majstor u jednom

Ne smije sebi dopustati glupiranje na pocetku seta...i jucer je isto napravio...nervira se, cudi se na protivnikove vinere, igra bespotrebne skracene loptice...i mora stizati 1-5

Dobro je da je u stanju to stici...tenis koji je od tada prikazao je strasan

Kad bude u stanju ovako igrati cijeli mec, bit ce odlican igrac

Comment

• Mora ga sad slomiti, samo jako...bez mjenjanja ritma

steta, uopste nije bilo potrebe da onako forsira FH na BP...Robert nista ne moze da stigne, a on liniju gadja
        Last edited by shminka; 20-07-13, 14:26.

Comment

• Bravo majstore

Comment

• Baš mi je drago zbog Damira... Ovo što je spasio je stvarno impresivno i ovdje vidimo koliko je psiha, momentum, samopouzdanje važno u tenisu. Dečko je u odličnoj formi i očigledno ima taj osjećaj nepobjedivosti. Sve mu polazi za rukom i jaše na velikom valu momentuma... Bravo Đumi

CW - Plan mi je ići u utorak i srijedu... Nadam se kako neće Veselog staviti sutra da igra ili Bornu. Jer ponedjeljkom imam najviše posla i jednostavno ne stignem.. Mogli bi mi uslišati molitve i staviti ih u utorak. Ponedjeljkom bude možda 2-3-4 meča uvijek, a igra se njih 12 prvog kola...
            "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

Comment

• Jirija mogu da stave kad god hoce, za njega su vec ucinili dovoljno, ali mislim da ce Borna sigurno cekati utorak. Bilo bi lepo da vidis obojicu
              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Na kraju mu i nije bila potrebna pozivnica. Odustali Janowicz i Verdasco zbog ozljeda od ovih glavnih i još 1-2 i upao dečko u glavni ždrijeb. Njegova pozivnica je odletjela u ruke Veića...

Vidim da igra protiv Haider-Maurera, to je jebote dušu dalo za igranje u ponedjeljak
                "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

Comment

• Lepo je sto je krupnim koracima dosao do direktnog mesta u zrebu ATP turnira ali ja stvarno ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da to nije uspeo da uradi kao tinejdzer.. ne zato sto je on los vec sto su drugi U20 igraci 5 puta gori od njega, pa je slika o "mladim lavovima" sve tuznija i tuznija. A mec protiv drvosece je stvarno kao stvoren za ponedeljak.. jos kad bi se neko iz kablovske setio da dodje i ugradi mi paket koji sam trazio pre dve nedelje bilo bi dobro, propusio sam Kozlova a ocigledno cu i Bornu

sigpic

Comment

• Gem od titule, idemoooooooo

Comment

• Dosao do 30-30 i deucea...a drvosjeca pogodi 3 asa...a u narednom gemu se izglupirao sa skracenim lopticama...FH u aut za novi break...Mauerer servira za mec

Comment

• Steta...bio je bas blizu pobjede...pozitivna stvar sto ce dogodine braniti samo finale

Na kraju se vodio pravi rat...svaki poen se burno proslavljao...a Haider Mauerer zadnji proslavi kao Rafa RG...valjanjem po prasini

Jos jedna odlicna sedmica za Dzumhura, nastavak odlicnog ljeta. Nema sumnje da ce u neko blisko vrijeme prekucati ove zemljanje Challengere...sa svima se moze nositi

Comment

• CW, imao sam sreće što sam jučer pogledao i Veselog i Ćorića. Jedan me ugodno iznenadio, drugi neugodno. Vesely kao da nije došao na meč. Servis nije baš dobro radio, previše grešaka, forsirao je, a očigledno nije išlo. Mislim, ti kada protiv Haider-Maurera radiš UE onda je sve jasno, protiv UE mašine... Meni se činilo kao da nije na 100 %. Kao da niti duhom niti tijelom nije bio tamo... No, ajde... Samo mi je žao što sam naletio baš kada je odigrao očajan meč. S tim da je imao break prednosti u oba seta...

Bornu sam gledao od 4-5 prvi set jer sam gledao Monfilsa na drugom terenu.

Ćorić me ugodno iznenadio. Bilo mi je nevjerojatno u kojoj dozi je Zeballos prepustio inicijativu Borni, nevjerojatno. Ubila ga je ova negativna serija i bilo je vidljivo kako ne vjeruje u svoje udarce, odnosno igra s jako puno spina bez doze agresivnosti čisto da drži ritam.... Nevjerjatno, Borna je bio taj koji je tražio winner, onaj koji je diktirao tempo, a Zeballos je pokušao FH spinom na Bornin bekend, ali je Ćorić odlično igrao flat BH što dijagonalu što DTL - izuzetno mi se sviđa.

Mali je kazao kako mu je servis najveći problem, ali nije toliko koliko sam mislio, stvarno. Dali je to bilo zbog toga što Zeballos nije išao na agrsivne reterne, iskreno ne znam, ali Argentinac reternom što na prvi što na drugi servis nije ostvarivao praktički nikakvu prednost.

E sada što je onda odlučilo meč ? Uglavnom, Zeba osim što je bio ponešto pasivan, te prepustio inicijativu Borni kojeg je prao adrenalin i pogađao je(pogotovo nakon što je vratio break u prvome setu i spasio set-loptu na 5-6 *30-40, Argentinca iskreno nije niti išlo. A i kada ga je išlo Borna bi odigrao nešto fantastično. Tako da je u jednom trenutku bilo 7-6 3-0 i Zeballos je bio blizu poraza jer je čini mi se Ćorić imao i 0-30 u četvrtom gemu.

Tada je Zeballos krenuo na sve ili ništa. Malo je izravnao udarce, počeo biti dominantan igrač. Odigrao barem 10-ak drop shotova koje je odlično maskirao ama baš svaki put(svaka čast). Totalno je promijenio sve u svojoj igri, dobio na samopouzdanju, te Borna nije znao koji ga udarac očekuje u sljedećem udarcu, igrao kako zna i umije, a kada je tako onda je on prevelika kvaliteta trenutno za Ćorića... I to je to...

Ali Ćoriću isto tako svaka čast... Odlično se držao sa 16 godina protiv Zeballosa... Moglo bi biti nešto od njega..
                          Last edited by Clint_Eastwood; 24-07-13, 08:31.

Comment

• CW,

ponovno smo bez tinejdžera u Top 200...

Vesely napunio 20 godina... Čini mi se da je Kyrgios prvi na toj ljestvici, a ovaj tjedan pratim Challenger u Oberstaufenu gdje igraju Pouille(zapravo danas izgubio) i Monteiro koji su tu u Top 5 tinejdžera... Inače, Monteiro u posljednjih mjesec dana igra odličan tenis i jučerašnjom pobjedom je po prvi puta ušoa u Top 300...

Na zadnja tri Challengera uključujući i Oberstaufen iz kvalifikacija je upisao pet CH pobjeda uključujući i onu nad Capdevilleom u Scheveningenu i prekjučer pprotiv Struffa u Njemačkoj... No, igra previše defanzivno bez izraženih napadačkih oružja i ne vidim ga kao neku velike perspektivu, iskreno...
                            Last edited by Clint_Eastwood; 25-07-13, 15:49.

Comment

• Dzumhur igrao protiv Olasa u Liberecu...uspio spasiti 8 mec lopti...9. nije...steta

Mislim da je ovim porazom zavrsio sa turnirima na zemlji i da sad polako krece priprema USOa...trebao bi igrati turnir u Kazanu prije putovanja u Ameriku

Comment

• Jos jedna impresivna pobeda za Veselog na nivou turnira koji je u potpunosti savladao.. bice mu ovo peto finale na Celindzerima u sezoni i nema vrsnjaka ili mladjih igraca koji bi ga u tome ispratili, odnosno niko mu nije ni blizu. Jos par ovakvih turnira i jesen ce docekati na svakom ATP turniru koji pozeli da igra a od januara krece prva puna ATP sezona, nadam se da mu nece trebati mnogo Celindzera da odrzava bodove

Steta je sto u Umagu nije uspeo da sacuva nerve ali ce ATP pobeda sigurno pasti narednih meseci

sigpic

Comment

Working...
                                X