Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 250 - 2012. godina

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tako to izgleda kad se ukljucim tek posle podne.. ne mogu ni da procitam sta je sve ispisano ovde od sinoc

    Bolje da cutim i ne prognoziram nista
    Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

    sigpic

    Comment


    • Bas mu je znacila ova pobjeda odigrao je odlican mec...20 vinera,i samo 4 greske...odlican servis, uz jako dobar retern...sutra ce mu biti jos lakse;)

      Comment


      • Morao sam da skinem ovaj danasnji Tomicev biser sa torenta.. iako ce mi trebati 10 dana da sa mojim uploadom dodjem na nulu sto se tice D/U odnosa (i to ako neko bude hteo da ga skida), mec mora da se ima u arhivi

        Totalni nedostatak zelje u poslednjih par gemova, i covek ne zna da li ga nesto boli ili ga jednostavno nije briga, mada ce pre biti ovo drugo. Voleo bih da ima malo vise svesti o cinejnici da je ubedljivo najbolji igrac druge najuspesnije teniske nacije u istoriji tenisa i da bi svojim ponasanjem na terenu trebao da bude primer drugima. Dali su mu sjajno i potpuno zasluzeno mesto medju nosiocima na Vimbldonu ali je pitanje hoce li prici uspehu od prosle godine. Nije mi toliko zbog bodova jer je na sljaci skupio vise nego sto bih i sanjao da moze ali ce mi opet biti zao ako ispadne pre cetvrte runde, nakon proslogodisnjeg izdanja
        Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

        sigpic

        Comment


        • Momak ima veliki potencijal, to se vidi na prvu. Solidan servis koji može biti dosta ubojitiji, interesantna tehnika udarca, iako odokativno može to puno jače i učinkovitije, ali ima mogučnost da crta po terenu i traži vinere, a da pritom ne koristi svu snagu u udarcima. To je pozitivna stvar, jer smanjuje rizik od povreda i dobrim dijelom produžava karijeru igrača. Od ostalih udaraca ima vrlo nezgodan slajs, ali ne koristi ga kad i kako treba, što je posljedica nedovoljno razvijenog taktičkog i game plana. Kretanje mora i može biti bolje.

          -Generalno, sa aspekta fizičkog i igračkog talenta momak ima sve predispozicije da postane vrhunski igrač. Određene korekcije u igri i game planu su neminovnost za rezultate ekvivalentne njegovom potencijalu, kojeg ima na pretek.
          Odgledao sam dosta njegovih mečeva ove sezone, čak sam ubadao dobre kvote na kladionicama i očigledno je da nema dovoljno izgrađen karakter da bi u kontinuitetu igrao dobro, a oscilacije u mečevima sveo na minimum.
          Dosta je nekonstantan, često gubi dobijene mečeve a svojim stavom i gestikulacijama na terenu ne pokazuje baš neku zainteresovanost. Po psihi se može ravnati sa kolegicama iz WTA. I one imaju isti problem.

          Ipak, vrijeme je pred njim i nadam se da će znati iskoristiti ono što mu je Bog podario. Isto tako se nadam da to neće biti još jedan Gulbis, Gasquet, Nalbandian u nizu, jer takvih smo se i previše nagledali u zadnjih deceniju-dvije.
          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

          Comment


          • Nedovoljno konkretan. A najgore je sto i u takvoj igri napravi 20+ gresaka u mecu na tri dobivena seta. Ne bi on sebi smio dopustati poraze protiv ovakvog Fabia i to na svojoj omiljenoj podlozi. Ne bi smio sebi Tomic mnogo toga dopustati, ali ipak dopusta. Tako da za njega ne postoje nikakva normalna pravila.

            Morao bi po meni podici ritam igre. Pa ga onda mijenjati usporavanjem igre, a ne obrnuto. Prva opcija je dosta prirodnija, a za drugu mu ipak treba jos dosta znanja. Sigurno je da ce biti meceva kada ce ovakvim pristupom izluditi svoje protivnike i tako dobijati. Ali ce isto tako imati problema sa igracima koji imaju zivaca dobacivati se s njim u ovakvom ritmu. Fabio je danas dobio sigurno preko 15 poena tako sto je Bernard poslao slice u mrezu. Slice stvarno jeste veliko oruzje za igrace koji ga znaju koristiti. Ali ako ce ga konstantno igrati, bez ideje kako kasnije iskoristiti protivnikovu lopticu,a pri tome je vjerovatnoca za gresku na obje strane podjednaka, onda taj udarac bas i nema smisla Mislim da bi morao malo vise koristiti flat dijagonalu.

            Nema sumnje da momak moze odigrati sve. Ali za vecinu jakih udaraca se odlucuje tek kada je pod pritiskom. I danas je pogodio par strasno dobrih paralela s oba krila, kada je bio pod pritiskom i gotovo izvan terena. Imam osjecaj da se na tako jake udarce odlucuje samo kada nema puno vremena za razmisljanje o tome sta ce odigrati. Zeli se sve vrijeme praviti pametan, a u razmisljanju izgubi vrijeme za adekvatno namjestanje na udarac.

            Morat ce izgraditi svoj stil, u koji ce sve vrijeme meca biti siguran, jer je ovo jos uvijek velika kolicina talenta nabacana na kamaru.

            Comment


            • Moze on i servisom do lakih poena, samo bih voleo da malo promeni tehniku i salje ga ravnije i sa manje zamaha telom. Na jednom Celindzeru na tepihu je odservirao skoro 30 as udaraca a trebao bi da mu koristi i na travi, samo ne kao danas

              Moze da udara jace ali mene fascinira koliku snagu i sad izvlaci iz uzasno malog pokreta zglobom. Ne znam sa kim sam ovde nedavno pricao o njemu ali opet kazem da bih voleo da je ponekad posalje toliko jako po liniji da je protivnik bukvalno ne vidi, sposoban je za to a imalo bi i psiholoskog ucinka. On to na zalost ne radi i retko kad se trudi da preokrene tok meca, ili je on ubacio nekoga u masinu ili je protivnik njega, kao danas pred kraj. Kretanje stvarno mora biti bolje, malo je pogresnu eru nasao za nadigravanje nakon par koraka.. Mecir i Mekinro odavno ne igraju tenis

              Karakter nema niko od tih mladih igraca, ni iskustvo velikih meceva. Tomic ima 19 i po godina a pogledaj koliku je kilometrazu Nadal imao u toj dobi, i koliko velikih meceva iza sebe. Neke je dobio, neke izgubio, ali se u svakom kalio u velikog sampiona u kog je izrastao. Zato 7 godina nakon prvog Mejdzora on grize kao blesav i ulazi u finale lakse nego ikada ranije. O tome Tomic, Harison, i posebno kompanija iza njih, mogu samo da sanjaju. Zbog te nezainteresovanosti mi cesto dodje da pozelim da sam mu blizu pa da dobije batine, ajde sto to radi kada gubi nego on nije pokazao apsolutno nikakve emocije nakon sto je postao cetvrti najmladji igrac u 1/4 Vimbldona (iza tri velikana) i peti igrac Open ere koji je to uradio iz kvalifikacija. Svaki njegov vrsnjak bi skakao do krova sveta i pokusao da iz toga izvuce svu mogucu pozitivnu energiju. Ovaj je ocigledno neka druga sorta, jer mu moramo priznati da se nije uplasio ni jednog Djokovica, bio je mrtav hladan kao i u prvom mecu kvalifikacija, gde je umalo ispao

              Ne iskoristi li on dar bogova mozemo da se slikamo sa sledecim talentima, vidis da dva ATP meca ne mogu da sastave a kamoli da jure neke trofeje. Tomic jednostavno ne sme da omane jer ne zelim da za 10 ili 12 godina razmisljam o tome kakvu je karijeru mogao i trebao da ima, za to mi je dovoljan Tomi Has
              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

              sigpic

              Comment


              • Osvojio je on i danas dosta poena servisom. Naravno da moze bolje, ali i ovo je sasvim ok. Po meni je veci problem kretanje poslije tog servisa. Pogotovo ako retern ide na BH. Cak i ako stekne neku prednost servisom, nije u stanju da je eksploatise jer se jako sporo krece na taj drugi udarac, tako da poen ustvari poslije servisa i reterna ima neki sasvim novi pocetak slajsom ili mlakim BHom.

                Comment


                • Danas je imao bolji procenat na drugi nego na prvi servis, to ne sme da mu se desava na travi. Niti bi stvarno smeo da gubi meceve od Fonjinija na travi

                  Ne bih smeo previse ni da ga kudim, posto me je kupio sa onih 7 vezanih nedelja igranja na travi, nisam siguran da je jos neki igrac to uradio. I tamo je naravno gubio neke dobijene meceve i imao sramna izdanja kao protiv Lopeza u Minhenu ali njega nije briga a mi o tome mozemo samo da diskutujemo i nadamo se boljem na Vimbldonu
                  Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

                  sigpic

                  Comment


                  • Upravo taj ritam igre i usporavanje poena (cilj je razbiti protivniku fokus) je u domenu taktičkog, odnosno game plana. Izuzetno bitna stvar u tenisu, prilagodba protivnikovoj igri, znati kada treba usporiti poen, razbiti ritam, napasti itd. Znati iskoristiti mane protivnika, uz racionalnu igru i samopouzdanje u svoje udarce. Biti svjestan svojih mogučnosti i onoga što si u stanju izvesti na terenu. Tomik iz meča u meč pokazuje kakav arsenal udaraca ima, koliko objektivno može pružiti. Svi ćemo se složiti da uz racionalniju igru i određene korekcije može puno.

                    Taj njegov slajs je jako nezgodan. Loptica nisko odskače i može ga igrati u kontinuitetu sa jednakom učinkovitošću, ali njegov problem je što nema dovoljno izražen osjećaj kada koji udarac treba odigrati, a kada ne, tako da te varijacije i učinkovitost njegovog slajsa, kao i ostalih udaraca nisu učinkoviti onoliko koliko bi trebali biti.
                    - Kada razvije taj osjećaj i njuh, odnosno kada naući kako da iskoristi varijacije i snagu svojih udaraca, onda će doći i rezultati, a greške slične onima danas će biti svedene na minimum. Za sve to je je potreban određeni vremenski period ili ciklus odrastanja prije svega na mentalnoj bazi iz jednog buntovnika u zrelog čovjeka koji ima ideju i znanje kako da iskoristi ono što posjeduje. Dotad ćemo gledati ono što je kolega shminka spomenuo
                    Originally posted by shminka View Post
                    velika kolicina talenta nabacana na kamaru.
                    Što se tiče udaraca konkretno. S obzirom na svoju visinu servis mu itekako može biti oslonac i udarac na kojem će bazirati svoju igru. Potrebno je samo da maksimalno iskoristi svoju visinu, te da pronađe najbolju tehniku servisa (bacanje loptice, položaj tijela, zamah) koja će što manje opterećivati leđa, a opet omogučavati što bolji, raznovrsniji i jači servis. Konstantnost servisa u to ne spada, jer ona najviše zavisi od same psihe.
                    Taj njegov mali zamah iz zgloba koji pravi prilikom forhenda je meni toliko interesantan da bi mi bilo žao ako bi to promijenio. A snaga koja proizilazi iz takvih udaraca je zaista fascinantna. Međutim, i to je nešto na ćemu će morati poraditi, jer priroda udarca i shotmaking su očiti, ali njihova učinkovitost je nešto što mora ići s tim u paketu, a to je ono što mu fali. Ponekad treba odigrati snažno, jako, naročito kada ima mogučnost da sa tako malim utroškom snage bukvalno crta po terenu i traži vinere.

                    Međutim, opet dolazimo do njegovog karaktera i (ne)zainteresovanosti da nešto više postigne. Meni je muka od povlačenja priča o propalim ili vječitim talentima koji su mogli postići nešto - mnogo više i učiniti protekli teniski period puno zanimljivijim, a nisu, i nadam se da to neće biti slučaj i sa ovim mladim Australijancem, ali koliko je tenis danas fizički zahtjevan sport i koliko je potrebno odricanja i treninga da bi se nešto više postiglo, nisam baš optimističan glede njega, no sve ćemo vidjeti u narednim godinama.
                    Last edited by Prle!; 20-06-12, 23:01.
                    “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

                    Comment


                    • Obicno se prevarim kod njega jer mi je strasno drag i talenat mu se bukvalno preliva, ali to danas ne znaci nista. Da sam recimo u periodu 2002-04 ovoliko pratio mlade igrace iz nedelje u nedelju, niko ne bi mogao da me ubedi da Risara Gaskea ne ceka teniska slava. Desetak godina kasnije on je covek sa 6 malih ATP titula, koji ne moze da sastavi dva turnira a da se ne izbruka i narusi ono malo reputacije sto je ostalo

                      Zato treba biti oprezan i kod Bernardove buducnosti, iako bi za nekih 5 godina on morao biti jedan od najboljih igraca sveta
                      Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

                      sigpic

                      Comment


                      • U Hertogenbosu stvari jako brzo zavrsene danas. 4 rutinske pobjede.
                        Program u Engleskoj ce vjerovatno kasniti, jer je igra trenutno prekinuta zbog kise. Prema cuvenom "tri kljucna indexa" komentatoru, Broady, Papa, Rubin i Bambridge se bore za ulazak u svoja prva 1/2 na turnirima serije 250

                        Comment


                        • Ma ko je to izvalio?
                          Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

                          sigpic

                          Comment


                          • Majstor sa ESa, sto ne voli Rogera ni na slici vidjeti

                            Hajd kad nesto pogrijese oko ATPa,a prenose u tom trenutku WTA. Ali sad prenose obje konkurencije. Mogao je barem zrijeb pogledati
                            Last edited by shminka; 21-06-12, 13:10.

                            Comment


                            • On kaze da se oni ove nedelje bore za ulazak u 1/2? Ne znam ko je njemu uopste rekao za Spensera Papu i Nou Rubina ali momci su jos uvek daleko od ATP Tura kao sto sam i ja, a nekom 1/2 mogu da s enadaju za 5 godina eventualno

                              Ni Bambridza nema potrebe komentarisati, decko je srecan sa WC-om za Celindzer


                              Pazi, ako si ti njega lepo razumeo onda je ovo najveca provala koju sam cuo od teniskih komenatora, a bilo ih je u zemlji Srbiji
                              Last edited by ClayWarrior; 21-06-12, 13:16.
                              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

                              sigpic

                              Comment


                              • Na Scoreboardu prati njihove meceve, pa ih i spominje

                                Ajd Bojana nekako ispisi i nasa imena na SB, da i nas procita

                                Comment

                                Working...
                                X