A sto se Rogera tice,treba biti realan. Na kraju ove sezone nije imao dostojne protivnike u likovima Noleta,Rafe i Andyja. Najbolji pored pomenutog trojca vise nece biti sigurno,nikada. U smislu da ce se ganjati sa njima i dokazivati se na svakom turniru na kom ucestvuju TOP5 igraci. Nema on vise 25 godina da bi imao snage da ih iznova i iznova pobjedjuje na svim GS,na svim mastersima,turnirima serije 500. Nema on taj luksuz da se u ovim godinama istrosi na par turnira,pa na ostalima ostane bez snage. Na kraju krajeva,nema se vise sta dokazivati. Tesko je i zamisliti da ce biti u stanju vezati recimo Noleta,pa Rafu u najboljim izdanjima kako bi osvojio GS. Jedno je,medjutim, sigurno. On ce ovaj svoj nivo sa kraja 2011 sigurno drzati i u 2012. Nema sumnje da ce na GS biti pravi! Drzat ce svoj nivo,bit ce u vrhu,bit ce u 1/4 i 1/2 turnira i vrebat ce svoju priliku! Opusteno! Vidjet cemo kakve ce podloge biti na turnirima. Na Wimbledonu ce ove godine novi ljudi da postavljaju travu. Od pomoci bi mu svakako bilo da se na par turnira vise moze osloniti na svoj servis. Od pomoci bi mu mogli biti i ostali igraci. Morat ce se nekada desiti da likovi poput Delpa,Berdycha,Tsonge,Monfilsa,Wawrinke i ostalih vjecnih talenata u najmanju ruku namuce i izvuku dosta snage Noletu i Rafi. Da ih izbace na kraju krajeva. Ne zaboravimo da na AO i na Wimbledonu centralni tereni imaju krovove. U slucaju nekih vremenskih nepogoda vazni mecevi se mogu igrati u dvoranskih uslovima. U takvim uslovima Roger ima 20tak vezanih pobjeda. Svakako stoji i cinjenica da Roger sigurno ima najveci lobi na velikim turnirima,tako da mu organizatori mogu izlaziti u susret i u pravljenju OOP onako kako on misli da mu odgovara.
Ono sto hocu da kazem je da postoji bas dosta parametara koji mogu uticati na to kakvu ce sezonu Roger imati. Ne vjerujem da ce biti u stanju da dominira kao sto je nekada to radio,ali ga definitivno mogu vidjeti kao osvajaca nekog od GS naredne godine! A uz tu titulu i poklapanje nekih drugih rezultata,gdje prvenstveno mislim na neku ravnopravnu podjelu, prije sve GS,turnira medju cetvoricom najboljih,te uz pomoc ovih 3000 poena s kraja 2011 i do mjesta broj jedan! Tesko da moze biti najbolji,ali No.1 mi ne djeluje toliko nedostizno!
Ja bih svakako bio zadovoljan sa jednim GS,a imam osjecaj i da ce sa svojim velikim prijateljem Stanislasom pucati i na DC titulu. Imajuci u vidu da Rafa nece igrati isti dogodine,nijedna reprezentacija se ni u kakvim uslovima bilo gdje na svijetu ne moze nazvati favoritom protiv Fedrinke!
Najvaznije je,naravno,da ga zdravlje posluzi...sto svakako kao prvo zelim svim teniserima u 2012...a za ostalo ce Roger i Paul vec nesto smisliti
Ono sto hocu da kazem je da postoji bas dosta parametara koji mogu uticati na to kakvu ce sezonu Roger imati. Ne vjerujem da ce biti u stanju da dominira kao sto je nekada to radio,ali ga definitivno mogu vidjeti kao osvajaca nekog od GS naredne godine! A uz tu titulu i poklapanje nekih drugih rezultata,gdje prvenstveno mislim na neku ravnopravnu podjelu, prije sve GS,turnira medju cetvoricom najboljih,te uz pomoc ovih 3000 poena s kraja 2011 i do mjesta broj jedan! Tesko da moze biti najbolji,ali No.1 mi ne djeluje toliko nedostizno!
Ja bih svakako bio zadovoljan sa jednim GS,a imam osjecaj i da ce sa svojim velikim prijateljem Stanislasom pucati i na DC titulu. Imajuci u vidu da Rafa nece igrati isti dogodine,nijedna reprezentacija se ni u kakvim uslovima bilo gdje na svijetu ne moze nazvati favoritom protiv Fedrinke!
Najvaznije je,naravno,da ga zdravlje posluzi...sto svakako kao prvo zelim svim teniserima u 2012...a za ostalo ce Roger i Paul vec nesto smisliti

Comment