Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sva sreca pa je odradio jako dobar posao kada je u pitanju spisak za Vels, pa se sada moze malo i nasaliti

    Sto se tice napada, to je ok. Vjerovatno ce Vedo zapoceti, jer Dzeko nema utakmice u nogama zadnjih mjesec dana kako treba.
    Drago mi je i zbog Sesara, on ce se sigurno potruditi da opravda ovo ukoliko dobije priliku, a siguran sam da hoce.
    Ne razumijem zasto Muslimovica nije pozvao? Covjek rastura gore u Kini i sad kao kaze da prvo mora doci u Evropu pa tek onda moze za repku, a dok covjek nije imao kluba zvao ga je... E moj Pape

    Comment


    • Trebaju kvalifikacije da pocnu mi ne znamo ko ce nam igrati u njima, ovo je ismijavanje drzavnog dresa. Sinoc je na ''svom'' Kosevu od dosta navijaca dobio zvizduke, koje je nakon ovi blamiranja u reprezentaciji i zasluzio.

      Pozvao je Sesara sto mi je drago, ali ga je pozvao samo da se kaze da je pozvao igraca iz Sarajeva. Dat ce mu 5 minuta i sta moze pokazati za ti 5 minuta, nista. Umijesto da ga sad novinari naruze oni mu se ulizuju u supak, toliko o njihovoj profesionalnosti.

      Comment


      • Dobra stvar što su na ovom spisku Sesar i ponovo Stevanović koji je pokazao da je klasa za repku. Hadžić ipak nije uspio srediti svu papirologiju, dok eto pozvao je Šunjića standardnog igrača Zorye. Ovaj Vrančić mi se protiv Irske dosta svidio, uprkos nekoliko kikseva, dosta podsjeća na Rahimića sa svojim presijecanjima lopti.
        Ta izjava Sušića za Kolašinca mi se ne sviđa nimalo, krajnje neprofesionalno i neozbiljno. Moglo bi ovo i na ovom momku ostaviti trag, neko tako srčano želi da igra za državni tim, a ti ga ismijavaj.
        sigpic
        Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
        don't support us when we win."

        Comment


        • Coleman je objavio spisak za prijateljsku utakmicu sa BiH:

          Golmani: Myhill (WBA), Brown (Aberdeen), Williams (Tranmere)

          Odbrana: Blake (Cardiff), Collins (WestHam), Gunter (Reading), Matthews (Celtic), Ricketts (Bolton), Taylor (Swansea), Williams (Swensea)

          Vezni red: Allen (Liverpool), Collison (West Ham), Crofts (Brighton), Edwards (Wolverhampton), Ledley (Celtic), Ramsey (Arsenal), Bale (Tottenham)

          Napad: Bellamy (Cardiff), Church (Reading), Morison (Norwich), Robson-Kanu (Reading), Vokes (Burnley)


          Nekoliko dobrih igrača je tu kao što su Bale, Bellamy, Ramsey, Allen, ovo ostalo ne bi trebalo da bude nešto čega bi se trebali bojati. Očekujem pobjedu naravno red bi bio da prekinemo ovaj post i ubilježimo pobjedu.
          sigpic
          Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
          don't support us when we win."

          Comment


          • Danas utakmica, a niko ni mukajet.

            Ima nekoliko dilema oko sutrašnjeg sastava protiv Walesa, tako da je sigurno da nećemo igrati u najjačem sastavu. Jedna od dilema je ko će meč započeti na poziciji lijevog bočnog. Kako nema Papca morat će neko drugi, možda Vranješ ili Salihović. Štoperski par u svakom slučaju Spahić-Pandža, a onda u nastavku utakmice priliku dati i Šunjiću da vidimo ima li šta od njega. Desni bek Mujdža. Eh na Generalovoj poziciji bit će komplikovano. Vjerovatno da će Zahirović i Salihović tu zaigrati i to bi vjerujem bilo najbolje riješenje, no vidjećemo šta će Pape uraditi. Ispred ove dvojice Pjanić jer Misimovića nema, desno mladi Stevanović i lijevo Lulić. Napad bi trebao predvoditi Ibišević jer je Džeko povrijeđen i Sušić ne želi da rizikuje tako bi Ibišević napokon trebao dobiti pravu priliku za igru - cijelu utakmicu, a i zaslužio je.
            Oslabljeni smo zbog nedostatka nekolicine igrača između kojih su Džeko i Misimović. Džeko bi možda i mogao zaigrati, no ima bolove i Pape ne želi ništa da rizikuje, tako da je to sasvim ispravna i logična odluka. U nastavku naravno dati svima priliku da pokažu šta znaju i umiju. Očekujem pobjedu, ali i nisam neki optimista jer smo po trenutnom igračkom kadru tu negdje sa Walesom koji je sa Baleom druga ekipa i kada on igra uglavnom su dobri rezultati.

            Prijenos utakmice je na BHT1 i počinje u 20:35h. Utakmica se igra na stadionu u Llanelliu.

            sigpic
            Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
            don't support us when we win."

            Comment


            • Ocekujem veceras samo pobjedu i nista vise. Odavno nismo nekoga pobjedili, pa ajde da to bude veceras, taman pred kvalifikacije, da se unese dobar duh.

              Nadam se da ce u napadu igrati Ibisevic, mada Dzeko je rekao da je spreman da igra iako je povrijedjen.

              Comment


              • Originally posted by Fanta View Post
                Ocekujem veceras samo pobjedu i nista vise. Odavno nismo nekoga pobjedili, pa ajde da to bude veceras, taman pred kvalifikacije, da se unese dobar duh.

                Nadam se da ce u napadu igrati Ibisevic, mada Dzeko je rekao da je spreman da igra iako je povrijedjen.
                Pobijedismo napokon i to pred kvalifikacije. Iako ne trebamo uzdizati ovu pobjedu visoko, Wales je jedna solidna sa nekoliko klasnih igrača. Džeko je odigrao loše, vidi se da nešto ne štima i da ga je omela ta povreda. Ibišević je bio dosta bolji. Što se ostalih tiče najbolje je odigrao Stevanović koji nam je i donio pobjedu.

                Sada je na redu Lichtenstein protiv kojeg igramo za manje od mjesec dana, tačnije 07.09. na Rheinpark stadionu u Vaduzu, a zatim 4 dana kasnije na Bilinom Polju protiv Latvie. U ove 2 utakmice samo 6 bodova i neka fina gol razlika dolazi u obzir.
                sigpic
                Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                don't support us when we win."

                Comment


                • http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic...-latviju/86756

                  Spisak za Lihtenstajn i Latviju. Ponovo je tu Sesar, te se nadam da ce ovog puta dobiti bolju minutazu i priliku da se pokaze.
                  sigpic

                  Comment


                  • Originally posted by Nespo View Post
                    http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic...-latviju/86756

                    Spisak za Lihtenstajn i Latviju. Ponovo je tu Sesar, te se nadam da ce ovog puta dobiti bolju minutazu i priliku da se pokaze.
                    Ma teško će on dobiti veću minutažu, jedino u slučaju pravog potopa protivnika u prvom poluvremenu u šta sumnjam, pa da Sušić ubaci Sesara i co. Još je na njegovoj poziciji najveća gužva u reprezentaciji, Sušić većinu igrača koju pozove igraju na toj poziciji. Najviše nekih 20-ak minuta bi mogao dobiti za igru, a mislim da mu je to dovoljno da pokaže da može računati na njega i dalje.
                    sigpic
                    Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                    don't support us when we win."

                    Comment


                    • Kako samo lose selektuje igrace to je za ne povjerovati, nek se malo ugleda na Jagodica i njegovo slaganje reprezentacije.

                      Comment


                      • Lichtenstein - Bosna i Hercegovina




                        Rheinpark stadion - Vaduz



                        Sutra dakle naša reprezentacija u Lichtensteinu igra prvu utakmicu kvalifikacija za odlazak na SP 2014 Brazilu. Igramo protiv tradicionalno za nas bezopasne ekipe i sve osim naše pobjede od neka 2-3 gola razlike bi bilo iznenađenje. Uprkos tome što ćemo biti oslabljeni apsolutni smo favoriti i kao što sam već naveo samo pobjeda dolazi u obzir. Velika podrška sigurno neće izostati, biti će dosta naših navijača (kao i uvijek bilo gdje da igramo) koji bi trebali biti naš 12. igrač. Protiv sutrašnjeg protivnika nikada nismo primili gol u 3 utakmice, a dali smo 8 golova. Ipak je činjenica da smo u prvom zvaničnom meču sa njima remizirali, te 1999. godine u Vaduzu na prijateljskoj utakmici bilo je 0-0. Ipak kada su u pitanju kvalifikacije za velika takmičenja (SP) 2000. godine smo u Vaduzu slavili sa 0-3, dok je u revanšu 2001. godine na Bilinom polju BiH pobijedila sa visokih 5-0. Dakle kada se igraju 'ozbiljne' utakmice Lichtenstein je ekipa na kojoj nabijamo gol-razliku, a vjerujem da će i sada biti, te da će Džeko i Ibišević napuniti mrežu domaćina do kraja. Neće biti Stevanovića koji će igrati za mladu repku jer je tamo potrebniji, a da mlada ne igra vjerujem da bi Stevanović bio među prvih 11. Pored njega neće biti Lulića zbog crvenog dobijenog u baražu protiv Portugala, još neće biti Pandže tako da će priliku vjerovatno dobiti Šunjić. Danas se pojavila informacija i da Sušić neće moći računati na Medunjanina zbog povrede, iako to i nije veliki hendikep sa obzirom kako je ovaj igrao, odnosno ne igrao u posljednje vrijeme. Nastup Pjanića je također upitan, ali vjerujem da će on stisnuti zube i odigrati barem jedno poluvrijeme.

                        Spoiler

                        Volio bih vidjeti ovo sutra, a bit će nešto slično sigurno:

                        ---------------------Begović--------------
                        ----Mujdža----Šunjić-----Spahić----Vranješ(?)-
                        ------------------Zahirović-------------------
                        ---------Pjanić---Misimović---Salihović------
                        --------------Džeko-----Ibišević----

                        Moguće da priliku dobije Vrančić i da igramo sa 2 zadnja vezna, a da Salihović ide na lijevog beka, što bi značilo da će Misimović i Pjanić igrati na desnoj/lijevoj strani.
                        Last edited by Merlin; 06-09-12, 11:26.
                        sigpic
                        Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                        don't support us when we win."

                        Comment


                        • Jos jedna losa vijest iz reprezentacije. Ivan Sesar je morao napustit kamp repzentacije zbog smrti svog oca i nece igrati protiv Lihtenstajna

                          Comment


                          • Strašno, neka počiva u miru.

                            A još strašnije je: Ediz Bahtijarević (Bahtiyaroğlu) koga je Sušić imao na radaru na početku svog mandata je umro nakon srčanog udara. Pored toga Draganu Kulini je preminuo brat. Igrači bi na sutrašnjoj utakmici trebali nositi crne trake.

                            Edit:

                            Evo Sušić je objavio sutrašnji sastav: Begović, Vranješ, Šunjić, Spahić, Salihović, Vršajević, Pjanić, Zahirović, Misimović, Džeko i Ibišević.

                            Malo iznenađenje je što Mujdže nema među prvih 11, a priliku će dobiti igrač Hajduka Avdija Vršajević. Što se mene tiče dobar potez Safeta jer je Vršajević jedan jako dobar igrač koji po potrebi može igrati na više pozicija, a sutra bi trebao krenuti u veznom redu vjerovatno. Svojom brzinom može dosta pridonijeti našoj igri.
                            Problem je kratka klupa, samo 4 igrača (sa golmanom) imamo na klupi - Vrančić, Svraka, Mujdža. Uprkos tome vjerujem da neće biti većih problema protiv ovakve ekipe Lichtensteina čiji je najbolji igrač Frick koji skoro ima 40 godina, tu je i Beck koji je također već sada veteran. Od ostalih igrača ne vidim od koga može doći opasnost po gol Begovića.
                            Last edited by Merlin; 06-09-12, 18:28.
                            sigpic
                            Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                            don't support us when we win."

                            Comment


                            • BHF se danas sjetio bivseg reprezentativca Sase Papca koji je zavrsio karijeru

                              Comment


                              • Bosna i Hercegovina - Latvia



                                Večeras druga utakmica kvalifikacija za SP 2014. Na obnovljenom terenu Bilinog polja dočekujemo slabašnu Latviu i naravno očekuje se samo pobjeda u hendikepu. Nakon odlično otvorenih kvalifikacija gdje je u prvoj utakmici Lichtenstein pao sa čak 8 primljenih golova, a BiH je bila znatno oslabljena ne igranjem nekih standardnih igrača kao što su Lulić, Mujdža, Pandža, te nekih koji su se oprostili od reprezentacije, a prethodno su bili važni faktori u našoj igri - Rahimić i Papac. Večeras bi dakle trebali biti jači u odnosu na utakmicu u prvom kolu jer bi se trebao vratiti Lulić, te Mujdža. Nastup Medunjanina je vjerovatno i dalje pod znakom pitanja. Latvijci ekipa koja zna taktički da se nadmudruje sa protivnicima, ekipa koja više računa vodi o svome golu i o tome da ne primi gol negoli da ga zabije, dakle jako su jaki u defanzivi i večeras će vjerovatno igrati sa 4 igrača u odbrani, te 5 igrača u veznom redu. Bod bi za njih svakako bio premija, ravan pobjedi, s toga vjerovatno neće srljati nego će se uglavnom fokusirati na odbranu svog gola. Tvrd orah su bili za nama tradicionalno neugodnu Grčku, te su imali dugo vremena povoljan rezultat, no na kraju su ipak ostali bez boda. Sasvim je sigurno da se večeras neće predati i da će pokušati da nam zagorčaju život već na samom početku kvalifikacija. Sušić je jako oprezan sa izjavama koje daje jer u svakoj govori kako je Latvija neugodan protivnik, daleko jači od Lichtenstein te da nam neće bit lako. To mi se sviđa jer je najteže igrati unaprijed dobivene utakmice, ovako će vjerovatno naši momci biti na oprezu. Sušić je ekipi priključio i Stevanovića, te Bešića. Dakle domaći teren, uzavrela atmosfera na BPu, nešto jači sastav nego u prvoj utakmici + sjajna uvertira pobjedom od 8-1 za večerašnju utakmicu bi vjerujem trebali biti dovoljni za novu pobjedu Zmajeva.

                                sigpic
                                Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                                don't support us when we win."

                                Comment

                                Working...
                                X