Announcement

Collapse
No announcement yet.

ARAGON, Velika nagrada Spanije

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Vanja #66 View Post
    mirza i Hurricane:

Laguna Seca 2008.

Catalunya 2009.
    Laguna Seka 2008: [Stoner - Dukati] [Rosi - Jamaha] strasan duel, Rosi pobednik, Stoner drugi.

Laguna Seka 2011: [Stoner - Honda] [Rosi - Dukati] duela ni blizu, Stoner pobednik, Rosi sesti.

Katalunju necu da komentarisem, tamo je Lorenco, oni me ne zanimaju...
    Jedini nacin da postanes mudriji je da nadmudris mudrijeg protivnika.

Comment

• Mislim da previse navijacki nastupate. To je sasvim u redu, da ne zaboravljate nesto veoma vazno.
      Pocecu od 2007g, zato sto su i danas u igri isti vozaci.
      Stoner na Dukatiju, prva sezona i to vise nego uspesna za njega. Tadasnji Dukati fenomenalan, u kombinaciji sa bricston gumama i Stonerom.
      Rosi na Yamahi i Miselinovim gumama, malo sta je mogao. Medjutim, borbi je bilo. Mozemo izdvojiti jednu fantasticnu.
      Katalunja 2007g. Mnogo dobrih preticanja, hrabrih poteza izmedju Rosija, Stonera i Danija. Stoner je pobedio, ali je cela trka bila i vise nego uxbudljiva.
      2008g, ostace zauvek upamcena po Laguni. 25 krugova su Rosi i Stoner bili rame uz rame.Stoner u svim treninzima i kvalifikacijama mnogo brzi od Rosija.
      Rosi izlazi kao pobednik, a ta njihova borba u tih 25krugova ostace zauvek kao jedna od najboljih trka u motogp-u.
      2009g.Na pocetku sezone tri vozaca se ravnopravno bore--Rosi, Stoner i Lorenco.
      Kako sezona odmice, ostaju dvojica--Rosi i Lorenco. Iste masine, iste zelje.
      Katalunja, borba do poslednje krivine, ili Nemacka, gde su desetinke odlucivale pobednika, koliko su bili izjednaceni tokom cele trke.
      2010g, Rosi padom na motokrosu i "sredjivanjem" ramena ne moze da vozi kako treba.
      Stoner na Dukatiju kome gotovo redovno otkazuje prednji kraj, takodje.Honda luta, i tek u drugom delu sezone pronalazi pravi put.
      Po cemu cemo pamtiti ovu godinu, osim po pobedama Lorenca. Ni po cemu, izuzev Japana kada je Rosi usao u zestok duel sa Lorencom, iako je to bilo za 3. mesto.
      2011g. Dosadna, jedan vozac, uglavnom Stoner, na samom pocetku trke "odmagli". I to je to.Nema uzbudljivih i neizvesnih zavrsnica, nema nepredvidivih poteza koji privlace paznju i o kojim se prica i o kojima bi se pricalo i mnogo posle trke.
      Ako pazljivo ovo procitate, videcete da je svuda glavni akter uzbudljivih trka jedan isti covek---Rosi. Bez njega, sada su svima 125cc i moto2 daleko interesantnije za gledanje.
      Cak mnogi pasionirani ljubitelji moto-trka vise i ne gledaju najjacu klasu, samo ove slabije. Dosadno im je. Ovo je provereno, mozete procitati na mnogim bajkerskim forumima.
      Ovim ne zelim da umanjim Stonerov uspeh naprotiv, nije on kriv sto nema ko da mu se suprostavi. Samo zelim da kazem koliko Rosi nedostaje ovom sampionatu.
      Sto se tice ove izjave, mora se uzeti sa zadrskom. On je sada najjaci i moze da prica sta zeli. To je uostalom radio i Rosi i Lorenco, i tu nema ljutnje.
      Da li bas tako i misli, sigurno ne. Jer, zasto bi posle Lagune izjavio da je siguran da bi se Rosi borio za pobedu da je bio na Yamahi, umesto na Dukatiju.Time je malo potkacio i Lorenca, koji nije ni pokusao da uzvrati Stoneru kada ga je obisao.
      Sve sto vodeci vozaci kazu, ne treba posmatrati samo iz navijackog ugla i zbog toga padati u vatru.
      Sada je vreme za Stonera, kao sto je prosla godina bila Lorencova.
      Da li ce nam sledeca godina ponovo doneti uzbudljive trke, ostaje da vidimo sta ce Rosi uraditi sa Dukatije. Ali je cinjenica da je potreban, mnogo vise nego sto pravi ljubitelji ovog sporta zele da priznaju.
      Last edited by vesna8.11; 22-09-11, 11:38.

Comment

• Da Vesna, sve sto si rekla stoji... Samo, nepotrebne su mi te izjave Stonera vezane za Ducati i Rossija, ima svoj novi tim, o starom ne treba da se razmislja, kao sto ni Rossi ne razmislja i ne govori... Rossi je imao puno pravo da natrlja nos Yamahi to sto povlace SBK tim jer nemaju sponzora... Nije to ucinio, ima svoj novi tim i Ducati Desmosedici GP11.1 mu je trenutno jedino o cemu razmislja. Ako Stoner ima visak vremena, postoje kvalitetniji nacini da se ono provede, umesto sto malo-malo pa mozemo da procitamo neku njegovu na racun Rossi-Ducati...

U mom prvom komentaru sam napisao da je Casey zaboravio sta mu je Doktor radio kad su bili na motorima koje su obojica mogli da voze, Hurricane, tvoje poredjenje 2008. i 2011. je vise nego neosnovano... Da je Stoner jedini koji je mogao donekle da obuzda to cudo i da se bori za pobedu na njemu-jeste, svaka mu cast, zna nesto sto Rossi ne zna i cinjenica je da je uz Rossija sto se VOZACKIH sposobnosti tice, ali TRKACKE su im kao nebo i zemlja. To je nesto sto Stoner zna i shvata, da li je zato dao ovu izjavu ili je neko sa novcem trazio to, ne znam i u to ne ulazim, ali je rekao nesto cime je zeleo da kaze da su se poboljsali ostali vozaci, o tome se moze komentarisati tek kad voze na manje-vise ravnopravnim motorima... Prosli put kad je tako bilo, Stoner se nije pokazao, ni kao trkac ni kao covek, da li se nesto promenilo, videcemo, ali o tome se u ovom trenutku ne moze govoriti, ni Rossi ni Stoner, niti bilo ko drugi.
        Last edited by Vanja #66; 22-09-11, 12:06.

Comment

• Vanja, ne treba se nervirati zbog takvih izjava, naprotiv, dobro je sto Stoner, pa i Lorenco, cesto sa nipodnistavanjem sada govore o Rosiju.
          Naravno, za to najvecu krivicu snosi sam Rosi, ali sta nam govori to sto oni pricaju stalno o njemu? Da su svesni koliko je Rosi i dalje opasan, samo da dodje do pravog motora.
          To je toliko ocigledno da ne treba mnogo pameti da bi se to shvatilo. A da li ce Rosi uspeti nesto sledece godine, to oni ne znaju, kao sto ne zna ni sam Rosi.

Hurricane, ja se iskreno nadam da ti pratis motogp zbog samog sporta, zbog fantasticnih trka, a ne samo zbog Stonera.

Comment

• Ne nerviram se zbog toga ni malo, sto bih se ja nervirao oko necega na sta ne mogu da uticem, mislim da je glupo to sto Stoner ima takve izjave, mislim da je glupo prozvati se "Kraljem MotoGPa" posle jedne titule, narocito one u kojoj nemas pravog protivnika, ili su svi nestali, mislim da je glupo ne pruziti ruku nekome ko ti se toliko puta izvinuo sto si u borbi sa njim povredio rame, mislim da je glupo pesniciti sporije vozace na stazi, mislim da je glupo nakon titule izdati slikovnicu za malu decu i tvrditi kako jedan vozac treba da bude diskvalifikovan do kraja karijere u MotoGPu, mislim da je glupo ne placati porez svojoj drzavi (mada je to bilo pre 5 godina), ali da se ja zbog toga nerviram, Boze sacuvaj, nemam nameru...

Comment

• Vesna pratim motogp i zbog sporta, ali vecim delom zbog Stonera. Naravno ne bih mogao da pratim motosport bez favorita, jer koja je onda poenta? Moto2 trka je bila fantasticna u Aragonu, ali bez obzira...sva ona obilazenja mi nisu ni blizu, ma kilometrima daleko, dragi, kao preticanje Stonera, Pedroze i Lorenca, u Laguna Seki. Volim motosport, ali ne bi mi bio isti bez Stonera.

Comment

Ne nerviram se zbog toga ni malo, sto bih se ja nervirao oko necega na sta ne mogu da uticem, mislim da je glupo to sto Stoner ima takve izjave, mislim da je glupo prozvati se "Kraljem MotoGPa" posle jedne titule, narocito one u kojoj nemas pravog protivnika, ili su svi nestali, mislim da je glupo ne pruziti ruku nekome ko ti se toliko puta izvinuo sto si u borbi sa njim povredio rame, mislim da je glupo pesniciti sporije vozace na stazi, mislim da je glupo nakon titule izdati slikovnicu za malu decu i tvrditi kako jedan vozac treba da bude diskvalifikovan do kraja karijere u MotoGPu, mislim da je glupo ne placati porez svojoj drzavi (mada je to bilo pre 5 godina), ali da se ja zbog toga nerviram, Boze sacuvaj, nemam nameru...
                Naravno i ne treba se nervirati, jer nisi ti na njihovom mesto, nisam ni ja, i ne znamo sta je i kako je njima.
                Ali u prvom postu si opisao Stonera drskim, a nazvao si ga mali. Mislim jeste on mali[nizak] , ali nije sigurno "mali".

Comment

Ne nerviram se zbog toga ni malo, sto bih se ja nervirao oko necega na sta ne mogu da uticem, mislim da je glupo to sto Stoner ima takve izjave, mislim da je glupo prozvati se "Kraljem MotoGPa" posle jedne titule, narocito one u kojoj nemas pravog protivnika, ili su svi nestali, mislim da je glupo ne pruziti ruku nekome ko ti se toliko puta izvinuo sto si u borbi sa njim povredio rame, mislim da je glupo pesniciti sporije vozace na stazi, mislim da je glupo nakon titule izdati slikovnicu za malu decu i tvrditi kako jedan vozac treba da bude diskvalifikovan do kraja karijere u MotoGPu, mislim da je glupo ne placati porez svojoj drzavi (mada je to bilo pre 5 godina), ali da se ja zbog toga nerviram, Boze sacuvaj, nemam nameru...
                  Ali i sve te "gluposti" cine ovaj sampionat zanimljivim!
                  Da nemamo te detalje plus rasprave cija je zena trudna i sl, ova godina bi bila extremno dosadna!

Inace, i Rosi sam nije mogao da drzi jezik za zubima dok se Stoner mucio na Dukatiju, a on kidao na Jamahi, tako da ne krivim Stonera sto nije izdrzao! Rosi je sam to trazio! ;)

Comment

• Originally posted by Hurricane View Post
                    Naravno i ne treba se nervirati, jer nisi ti na njihovom mesto, nisam ni ja, i ne znamo sta je i kako je njima.
                    Ali u prvom postu si opisao Stonera drskim, a nazvao si ga mali. Mislim jeste on mali[nizak] , ali nije sigurno "mali".
                    Ali je mali u smislu-klinac je... I Vettel mi je mali, i Marquez mi je mali i Vinales mi je mali...

Originally posted by Pablo View Post
                    Ali i sve te "gluposti" cine ovaj sampionat zanimljivim!
                    Da nemamo te detalje plus rasprave cija je zena trudna i sl, ova godina bi bila extremno dosadna!

Inace, i Rosi sam nije mogao da drzi jezik za zubima dok se Stoner mucio na Dukatiju, a on kidao na Jamahi, tako da ne krivim Stonera sto nije izdrzao! Rosi je sam to trazio! ;)
                    Ne mislim samo na izjave za Doktora, mislim i na izjave o Ducatiju, kao, pa kako se toliko muce, pa ja prosle godine pobedio ovde, pa Niki bio treci... Treba da gleda svoja posla, treba da overi titulu i da pazi na zenu i na buducu prinovu, neka batali Ducati, bavi se Ducatijem vise nego Hondom...
                    Last edited by Vanja #66; 22-09-11, 12:42.

Comment

• Ne, Markez i Vinjales su mozda klinci, ali Stoner nije. Nije njemu 18 i 15 godina, i nije on poceo pre 2 godine da se trka da bi bio klinac...

Comment

Ne, Markez i Vinjales su mozda klinci, ali Stoner nije. Nije njemu 18 i 15 godina, i nije on poceo pre 2 godine da se trka da bi bio klinac...
                        Nemoj me pogresno razumeti, do 27-28, u glavi su svi klinci, poprilicno, nesto iz psihologije... Kasnije ljudi malo pocinju da gledaju svet na drugi nacin, totalno drugaciji, jos kad dete dobiju, ma to su dve razlicite licnosti... Videcete, i Stoner ce se promeniti, mozda ne drasticno, ali bice drugaciji, garantujem... Inace, kad je termin, negde mart-april?

Comment

Ne mislim samo na izjave za Doktora, mislim i na izjave o Ducatiju, kao, pa kako se toliko muce, pa ja prosle godine pobedio ovde, pa Niki bio treci... Treba da gleda svoja posla, treba da overi titulu i da pazi na zenu i na buducu prinovu, neka batali Ducati, bavi se Ducatijem vise nego Hondom...
                          Nemoj da pomislis da branim Stejsi, znas da ga mnogo "volim", ma ko luda sam bez njega!
                          Mislim da su novinari ti koji insistiraju da Stejsi govori o Dukatiju i Rosiju, vole ljudi dramu i prepucavanja, a da Stejsi sam ne bi bas tako iz cista mira pricao, ipak ima pametnija posla! Prosto, Stonera i Rosija najvise uporedjuju, i Rosija su zapitkivali o Stoneru dok se mucio na toj bicikli, sad je zanimljivo sta Stoner ima da kaze. Ne bih ovako razmisljala pre par meseci, bila bla bih u fazonu "sta se ovaj gura gde mu nije mesto", ali posle citanja Vesninog rada o Stoneru, malo sam promenila misljenje o njemu (ali samo malo)!

Comment

Nemoj me pogresno razumeti, do 27-28, u glavi su svi klinci, poprilicno, nesto iz psihologije... Kasnije ljudi malo pocinju da gledaju svet na drugi nacin, totalno drugaciji, jos kad dete dobiju, ma to su dve razlicite licnosti... Videcete, i Stoner ce se promeniti, mozda ne drasticno, ali bice drugaciji, garantujem... Inace, kad je termin, negde mart-april?
                            Ako si tako procitao onda ok Vreme ce pokazati. A termin je valjda tako kako si rekao, mart-april ko ce ga znati...

Comment

• A ovo sto Pablina kaze mozda ga i novinari pritiskaju, pa cak i izvrcu da bi raspalili vatru medju njima. Nije da ga branim, naprotiv, ja sam mislim da treba da kaze sve kako misli, ali u Brnu nam je Tzok rekao da Stoner, od svih vozaca, najvise, da ne kazem mrzi, ne voli novinare. Kaze da kad bi mogao sve bi ih "naboo"

Comment

Ako si tako procitao onda ok Vreme ce pokazati. A termin je valjda tako kako si rekao, mart-april ko ce ga znati...
                                I procitao i izucavao i malo sam pratio ponasanje ljudi oko mene, iznenadio bi se koliko malo znanja o psihologiji ima veliki uticaj na to da bolje "citas" i razumes ljude i njihove postupke, narocito njihove postupke...

Pablo, znam te-znas me! Ima nacin da se novinari "olade", tako sto im ne odgovoris, pod kojim god izgovorom hoces, a oni sami nece izmisljati odgovore na pitanja koja im nisu odgovorena... Nije to zuta stampa...

Comment

Working...
                                X