Announcement

Collapse
No announcement yet.

Opste muzicke diskusije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• @jagodica
    Dobra je PJ, a za omladinu sada ide

LEBRON "KING" JAMES - GLOBALNI FENOMEN. G.O.A.T.!
    sigpic
    RUSSELL-WILT-JABBAR-JORDAN-LEBRON
    - 4xMVP -

Comment

• ... dobro jutro i pozdrav svima...

Comment

• Ljudi malo ste promasili temu, nije ovo 'Sta trenutno slusate'.
        Mistakes make us who we are.

Comment

• ... vidis da sam nov, reko red je da pozdravim sve prvo... mislim, nekako sam se osetio opravdano prozvanim...

Comment

• Ma nisi, vidi i prethodne postove.

Dobro dosao i uzivaj ;)

Comment

• Ono sto me je oduvek odusevljavalo kod ABBAe je da dolaze sa relativno malog muzickog trzista (Svedske) i da su dogurali do jedne od najuspesnijih grupa svih vremena. To samo govori koliko je Eurovizija nekad bila dobra i znacajna a danas je najobicniji otirac i nacin da javni servisi spiskaju pare. Moze li se iko setiti poslednje zvezde svetskog formata koja je ili ucestvovala ili stvorena na Eurosongu (ne racunam legendu Andrew Loyd Webbera koji je ucestvovao za Veliku Britaniju kao pijanista ili Ditu fon Teese koja je ucestvovala kao.. pa znate vec)?
              Na celom svetu samo Crvena zvezda

Comment

• ... sada sam zvrndao po vikipediji... celine dion je 1988. predtavljala svajcarsku, samo ne znam da li ste tu pojavila, ili je vec obitavala na sceni (ne da mi se guglovati ) ... od "poznatih njuski" video sanndie shaw, johny logan, toto cotugno... naravno, rivu i mariju serifovic...

edit: bolje nasao miss poison

Comment

• Celiene Dion je tada pevala i to joj je bio proboj medju poznate pevacice. Eto, pre 23 godine.
                  Po Eurosongu mozes pratiti uspon, kulmincaju i pad kvaliteta pop muzike, koja je tom manifestacijom zavladala 70ih, do tada su bile neke druge forme. Vrhonac je bio sa ABBAom pa do negde pocetka 90ih, vrlo slicna putanja je i u pop muzici koja je otisla do djavola sredinom 90ih i prelaskom u taj neki R`n`B fazon koji niko ne zna bas najbolje da objasni sta je, kao i forsiranjem dancea kroz prakticno sve pesme, ko god da je izvodjac. I onda dolazimo do onog danas, uzmimo sve najgore od Jacksona (ono dobro sto je vuklo ka roku zaboravi), dodajmo jos sljastecih efekata i kica, umesaj malo sad da ne kazem cega od raznih DJeva, pojacaj bas liniju i, sto je najvaznije, skaci i izgledaj kao ludak, bitno da prsti.

Comment

• ... potpisujem sve receno... poprilican sam audiofil, i jezim se kada se pojavi gro nekakvih likova koji kvalitet muzike odredjuju jacinom basa, kako to dobro gruva i kako odvaljuje stranicu sa kauca... sve je otislo u taj neki r'n'b, elektronsku muziku i neke nadolazece "zvezde" koje preplavljuju mtv i vh1... ja ne mogu da se setim neke skore pesme koja ce biti hit i za nekih narednih 20-30 leta...

Comment

• Originally posted by tantuz View Post
                      ja ne mogu da se setim neke skore pesme koja ce biti hit i za nekih narednih 20-30 leta...
                      Ja znam, ako se ovo racuna u novije ;)

Mada kako smo krenuli, za 20-30 ljeta, niko nece znati za zaista kvalitetnu muziku (20. vijek)

Edit: @Nebojsa
                      U pravu si oko svega. Zalim vrijeme u kojem zivim. Nego eto, makar poneko odrzava 'uspomene' na kvalitetnu muziku ;)
                      Last edited by Miss Poison; 18-08-11, 11:05.

Comment

• ... jeste novije, ali je james hetfield skoro pa caletov vrsnjak... a i oni prze vec 3 banke leta... da li ce se pamtiti ova pesma, to ne znam... svi smo negde uljuljkani predjasnjim hitovima, a novije negde sporije varimo... nadam se da hoce... ako nista, yugo ce ostati dok bude pamtiveka...

Comment

• Originally posted by tantuz View Post
                          ... jeste novije, ali je james hetfield skoro pa caletov vrsnjak... a i oni prze vec 3 banke leta... da li ce se pamtiti ova pesma, to ne znam... svi smo negde uljuljkani predjasnjim hitovima, a novije negde sporije varimo... nadam se da hoce... ako nista, yugo ce ostati dok bude pamtiveka...

Ja nisam znala da djeca od 8-10god slusaju Metaliku. Ipak ima nade!

Comment

• Originally posted by Miss Poison View Post
                            Ja nisam znala da djeca od 8-10god slusaju Metaliku. Ipak ima nade!
                            ... zavisi kako ih naucis i vaspitas... ;)

... ima nade...

Comment

• Dobismo sticky Krug (EKV) i Dajre (Smak) su ritmicki najbolje pesme ikada napravljene na ovim prostorima. Uopste muzika na ex Yu prostorima tokom osamdesetih i pocetkom devedesetih je po mnogima najkvalitetniji muzicki pravac van engleskog govornog podrucja. Da su imali medijsku pokrivenost kakvu treba, verovatno bi bili svetski hit, ali Gvozdena zavesa je to sprecila. Steta, svet ne zna sta propusta...

Evo jos jedne fenomenalne, ova je od genija Dzonija Stulica

Ovako se ukombinuje etno u drugu muziku a ne na Grand nacin.
                              Last edited by Nebojsa; 18-08-11, 11:57.

Comment

• ... pa zasluzili smo...

... vreme sfrj ne pamtim mnogo, ali ono sto znam je da su beograd, zagreb i sarajevo bili mnogo jaki muzicki centri... upravo ta gvozdena zavesa nas i jeste lecka zajebala... moja prva ploca koju sam dobio od caleta su bile divlje jagode i album motori iz 1984. godine, a taj album je sniman u londonu... da nije bilo onih nestenih godina, mislim da bismo bili dosta zastupljeni na evropskoj/svetskoj muzickoj sceni...

u to ime... jedna, za moj ukus, mnogo dobro napravljena...

Comment

Working...
                                X