Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ženski fudbal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • D-Wade
    replied
    Iznenađenje za mene je to sto Brazil i Nemacka nisu igrali finale ovogodisnjeg SP-a, svakako da su predstavnice Japana odusevile i zasluzeno dosle do titule.

    Bice ovo zanimljiva tema izgleda.

    Ova teta je buducnost Brazila....

    Leave a comment:


  • Black Mamba 24
    started a topic Ženski fudbal

    Ženski fudbal

    Otvoricu temu,ali cu se nastaviti boriti da zenski fudbal dobije svoj pdf,sto u potpunosti zasluzuje.A i ovaj forum mora to posedovati ako misli biti najbolji.
    Do tada cemo u ovoj temi ispratiti sve dogadjaje koji budu vezani za zenski fudbal.

    Zenski fudbal vise nema veze sa emancipacijom - postao je deo svakodnevnice.Procenjuje se da danas u svetu 29 miliona zena igra organizovano fudbal u klubovima,a broj fudbalerki se neprestano povecava.
    Najvise ih je u SAD,gde je zenski popularniji od muskog fudbala...procenjuje se da igra oko 2,5 miliona zena fudbal u 52 Americke savezne drzave.

    Prve zenske fudbalske asocijacije su organizovane oko '60-ih godina proslog veka.Od tada popularnost raste.
    Uostalom, na to ukazuju i podaci o pracenju ovogodisnjeg Svetskog prvenstva – 18,5 miliona Nemaca gledalo je prenos cetvrtfinalne utakmice Nemacka – Japan. To je bila najgledanija emisija na televiziji od početka godine.





    Zanimljivo je da ženski fudbal gledaju pre svega muškarci. O razlozima još nije bilo istraživanja.

    FIFA je mogla da očekuje da će Nemačka profesionalno organizovati prvenstvo i da će na taj način biti stvorene osnove za popularizaciju ženskog fudbala. Međutim, samo zakoni tržišta i mediji ne garantuju trajni uspeh – sport mora biti i privlačan za publiku. Fudbal je takav sport u svakom slučaju. Sve veća popularnost ženskog fudbala može se zato tumačiti i umećem igračica. Prošla su vremena u kojima su punačke, natapirane dame nevešto baratale loptom. Uostalom, Nemački fudbalski savez nije prihvatao ženski fudbal sve do šezdesetih godina.

    Ženski fudbal je danas dinamičniji, brži i sve sličniji muškom. I to su razlozi što će privlačiti sve veći broj gledalaca. Sa muškim voajerizmom to nema nikakve veze – zašto nikome ne pada na pamet voajerizam kada je reč o ženskom rukometu, klizačicama ili bacačicama diska ili koplja? Ko se danas uzbuđuje zbog toga što žene igraju i ragbi ili hokej na ledu?
    Razloge što muškarci tu i tamo odbacuju ženski fudbal trebalo bi tražiti u muškoj sujeti. Naime, žene su prodrle i u poslednji muški domen, a njegov simbol je fudbal.

    Najuspesnije reprezentacije su Nemacka i SAD,koje imaju po dve titule prvaka sveta.


    Homare Sawa- dobitnica zlatne kopacke na poslednje SP.



    Martha Vieira De Silva - Zenska fudbalska legenda

    Pet puta proglasavana za najbolju fudbalerku sveta: 2006, 2007, 2008, 2009 i 2010.


    Jos neke slike


    Neka Svedjanka,ne znam kako se zove.





    Navijaci(ce)







Working...
X