Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dobar je Hadžić igrač i nadam se da će se uspjeti srediti i one stvari koje su još ostale pa da ga vidimo u narednoj prijateljskoj utakmici u dresu BiH.
    sigpic
    Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
    don't support us when we win."

    Comment




    • Zlatan Bajramović je sada pomoćni trener druge ekipe St. Paulija. Rad sa mladim igračima zamijenjuje sa seniorima. Ovo je odlična vijest za njega i još jedan dokaz koliko čovjek zna i koliko ga cijene u klubu.
      Dobija znanje i trenersko iskustvo, ide stepenicu po stepenicu i nadam se da će jednog dana postati veliki trener, jer je to zaslužio kada su ga silne povrede omele u fudbalskoj karijeri. Jednog dana (Akobogda) možda ga vidimo i na mjestu selektora BiH.
      sigpic
      Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
      don't support us when we win."

      Comment


      • Džeko sa djecom Jajca i Gornjeg Vakufa: Volio bih da svako dijete u BiH ima bolji život



        Spoiler
        Reprezentivac Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko, danas igra svoju ulogu UNICEF ambasadora za Bosnu i Hercegovinu, zagovarajući prava djece u svojoj rodnoj zemlji.
        U svojoj drugoj terenskoj posjeti, UNICEF-ov ambasador posjetio je obdanište u Jajcu i osnovne škole u Jajcu i Gornjem Vakufu, učestvujući u zajedničkim aktivnostima škola koje rade po bosanskom i hrvatskom planu i programu.

        Glavne poruke koje je Edin Džeko prenio djeci se donose na promovisanje pozitivnih vrijednosti, učenje o poštovanju različitosti i saradnji između mladih ljudi.

        „Pozitivni duh u Bosni i Hercegovini je uglavnom stvoren zahvaljujući mladim ljudima. Ponosan sam što me vide kao uzor jer je moj uspjeh rezultat truda, tolerancije i solidarnosti sa onima kojma je potrebna podrška i koji su često nevidljivi“ – rekao je Edin Džeko u pripremi za posjetu djeci u Jajcu i Gornjem Vakufušto je i ponovio djeci koja su ga u velikom broju dočekala skandirajući njegovo ime.

        S obzirom na njegov pozitivan imidž i uvažavanje i među odraslima, Edin Džeko pozvao je roditelje i lokalne zajednice da osiguraju mogućnosti za rano učenje za svako dijete. Njegova posjeta obdaništu u Jajcu također će najaviti skori početak UNICEF-ovog programa za predškolsko obrazovanje za djecu iz ruralnih područja i romskih zajednica.

        „Nadam se da će svako dijete u mojoj državi imati najbolje prilike za najbolji početak u životu, bez obzira na njihove sposobnosti, socio-ekonomski status ili etničko porijeklo. Pozivam lokalne zajednice da uče od dobrih primjera i da daju prioritet ranom učenju kako bi promijenili trenutnu situaciju gdje oko 90 posto djece nema pristupa predškolskom obrazovanju“, rekao je Edin Džeko.

        Predstavnica UNICEF-a u BiH Florence Bauer je naglasila kako cijeni angažman Edina Džeke u promovisanju vrijednosti koje dijeli sa UNICEF-om. „Zajedno sa Edinom Džekom, UNICEF je predan promovisanju dječijih prava. U aktuelnom kontekstu globalne krize i zajedničke zabrinutosti za socio-ekonomsku situaciju, bitno je da nam djeca budu prioritet i da se pobrinemo da njihova dobrobit ne bude ugrožena“, rekla je gđa Bauer.


        Svaki dan me pozitivno iznenadi. Koliko je samo normalan ostao. Vidi se da sa velikim zadovoljstvom ljudima pomaze.

        Bravo majstore!!!!

        Comment


        • Iz dana u dan pokazuje kakva je ljudina , sta reci , kralj covjek .

          Ali kakvu su mu dobrodoslicu priredili , vrh :

          https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

          Comment


          • Svaka mu čast još jednom. Svakog dana pokazuje o kakvoj se ljudskoj veličini radi. Stoji čvrsto na zemlji, iako je sada neko i nešto u svijetu fudbala. Mislim da boljeg ambasadora države nismo mogli dobiti, po završetku karijere neka se kandiduje za predsjednika, siguran sam da bi pobijedio.
            sigpic
            Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
            don't support us when we win."

            Comment


            • Džeko po 3. put izabran za najboljeg fudbalera BiH i ponio priznanje "Idol nacije".

              Tokom boravka u BiH i odmora iskušao se i u košarci i bio veoma uspješan.

              sigpic
              Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
              don't support us when we win."

              Comment


              • Zmajevi u novembru u Alžiru?


                Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u novembru bi mogla učestvovati na turniru u Alžiru.

                Naime, u novembarskom FIFA terminu naš nacionalni tim još uvijek nema protivnika, a Oslobođenje piše da čelnici našeg saveza razmatraju ponudu koju je na adresu Saveza poslao bh. stručnjak i selektor Alžira Vahid Halilhodžić.

                Povodom 50 godina nezavisnosti Alžira biće održan turnir, a Halilhodžić je ponudio učešće našem nacionalnom timu. Pored Alžira i Bosne i Hercegovine, ukoliko prihvati ponudu, na turniru bi igrala jedna reprezentacija iz Afrike, te jedna iz Južne Amerike.

                Oslobođenje piše da traju pregovori oko visine honorara koji bi naš nacionalni tim dobio za učešće na turniru, a ukoliko dođe do dogovora, ugovor će biti brzo potpisan.


                Evo jedinstvene prilike da Pape isproba nove igrace, a ovdje bi imao dvije provjere. Samo znam da savez nece pristat ako Alzirci ne ponude velike pare.

                Comment


                • Prije nekih devet mjeseci sam postavio post u kojem sam napisao ovo

                  Originally posted by danijelkr View Post
                  Odlicni su ovo igraci samo da pametno odluce u svojim karijerama.

                  Jos kad bi malo pokupili igrace iz ostali repki koji su ustvaru nasi prvenstveno mislim na Seada Kolasinca iz Schalke, sada je odigrao sve minute za Njemacku U-19.
                  Danas je on prikljucen prvom timu Schalke-a, sad je na ljudima u savezu i strucnom stabu reprezentacije da ga vrbuju. Cak su ga i Hrvati poceli svojatat, sto i bas nije neobicno za njih.

                  http://sportsport.ba/ino_fudbal/sead...schalkea/84177

                  Comment


                  • S obzirom da ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu, možda ne bi bilo loše da se nadležni pobrinu za kontakt.
                    Nema tu možda, moramo ga sada pozvati da nastupa za našu repku dok još nije kasno. Za Hrvate kao što ti reče ništa novo, ali nema šanse da zaigra za njih. Mislim da našim ovo neće promaći jer ipak je ovo veliki talenat, standardan u njemačkim reprezentacijama, osvojio U19 Bundesligu prethodne sezone i mora se kontaktirati.
                    sigpic
                    Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                    don't support us when we win."

                    Comment


                    • Narednog petka bi trebao biti objavljen spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Wales. Neće biti nekih velikih promjena sem da će pozive dobiti Anel Hadžić ako uspije završiti na vrijeme svu papirologiju i Toni Šunjić. Pored njih na spisku bi se ponovo trebali naći Ognjen Vranješ, Damir Vrančić i Mehmed Alispahić. Najvjerovatnije da se na spisku neće naći Saša Papac, Elvir Rahimić i Senijad Ibričić. Nije isključeno da poziv dobije i Said Husejinović.

                      Spisak bi otprilike trebao da izgleda ovako:

                      Spoiler
                      Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Mensur Mujdža, Emir Spahić, Anel Hadžić, Sanel Jahić, Boris Pandža, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Senad Lulić, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Adnan Zahirović, Zvjezdan Misimović, Damir Vrančić, Haris Medunjanin, Mehmed Alsipahić, Darko Maletić, Miroslav Stevanović, Edin Džeko i Vedad Ibišević.



                      Anel Hadžić - rođen 16. augusta 1989. u Velikoj Kladuši (BiH). Igra za austrijski SV Ried najčešće kao defanzivni vezni. Ima austrijski pasoš, ali i veliku želju da igra za BiH te bi u narednom periodu trebao dobiti sportsko državljanstvo. Vrijednost na transfermarketu mu je 950.000 €. Nastupao je i za mlađe reprezentacije Austrije (U20, U21).



                      Toni Šunjić - rođen 15. decembra 1988. u Mostaru. Igra za ukrajinsku Zoryu Lugansk. Igra na poziciji štopera, mada ako je potrebno može igrati i na ostalim pozicijama što se tiče defanzivnog dijela. Nastupao za U21 reprezentaciju BiH i u 7 nastupa postigao 1 gol. Vrijednost na trasnfermarketu mu je 500.000 €.

                      sigpic
                      Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                      don't support us when we win."

                      Comment


                      • Fudbaler Schalkea Sead Kolašinac: Hodao bih do Sarajeva da me Sušić pozove

                        Spoiler
                        Stopama Hasana Salihamidžića, Sergeja Barbareza, Edina Džeke i drugih naših reprezentativaca koji su fudbalsko ime i prezime izgradili u Njemačkoj, kreće još jedan bosanskohercegovački fudbalski biser. Riječ je o Seadu Kolašincu, devetnaestogodišnjaku iz njemačkog prvoligaša Šalkea.

                        Rođen je 20. juna 1993. u Karlsrueu. Roditelji mu potječu iz Čapljine. Nije se pojavio niotkud, zapažene su bile njegove igre u omladinskom pogonu Štutgarta, a posljednju godinu i po član je Šalkea. Kao kapiten, juniore kluba iz Gelzenkirhena predvodio je prošle sezone do titule njemačkog prvaka.

                        Stasiti stoper

                        Sto osamdeset pet centimetara visoki stoper važan je igrač njemačke U-19 reprezentacije, za koju je odigrao 11 utakmica i dao jedan gol. Dolaskom Huba Stivensa (Huub Stevens) prošle godine za trenera Šalkea, Sead je prekomandovan u prvi tim, a nedavno je potpisao i profesionalni ugovor do juna 2015.

                        - Bio je to za mene izuzetan trenutak i nešto što ću pamtiti cijelog života. Kao dječak, maštao sam da jednog dana zaigram u Šalkeu i Realu. Kada sam igrao igrice na "playstationu", uvijek bih birao Šalke. Evo, jedna mi se želja ispunila, a nije isključeno da se ostvari i ova druga. Pa i Ezil (Ozil) je otišao iz Gelzenkirhena u Real - govori nam Sead.

                        Iako je rođen u Njemačkoj i mada je igrao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju te zemlje, ne krije da bi volio obući dres Bosne i Hercegovine.

                        Voli svoju zemlju

                        - Pratim reprezentaciju, a pogotovo naše igrače koji nastupaju u njemačkim klubovima. Do sada nisam imao priliku da se susretnem s njima. Poznajem se s Erminom Bičakčićem, koji je sa mnom bio u Štutgartu, a sada je prešao u Braunšvajg.

                        Svakako bih volio igrati za BiH. Volim svoju zemlju. U Sarajevo bih otišao i pješice, samo da me selektor Sušić pozove. S dokumentacijom ne bi bilo nikakvih problema - poručuje Kolašinac.

                        Lov u Hercegovini

                        Do sada je često dolazio na odmore u Bosnu i Hercegovinu, ali je ovog ljeta to propustio zbog obaveza.

                        - Zbog priprema nisam stigao, ali ću u zimu doći, sigurno. Roditelji su mi se upravo vratili iz BiH. Najčešće budem kod rodbine u Domanovićima kod Čapljine. Često idem u lov s daidžama i amidžama, to mi je posebno zadovoljstvo - kaže Sead.

                        Poluvrijeme protiv Milana

                        Sead je prošle sedmice odigrao poluvrijeme u prijateljskoj utakmici sa Milanom.

                        - Bilo je super. Igrati pred 50 hiljada gledalaca i nije baš jednostavno. U početku sam, moram priznati, imao tremu, ali je na kraju ispalo sve najbolje. Pohvale sam dobio i od saigrača i od trenera.

                        Comment


                        • Izgleda da ce Sesar dobiti poziv za utakmicu protiv Velsa.
                          TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                          "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                          LFC:18+5=THE GREATEST

                          Comment


                          • Objavljen i spisak,Sesar se nalazi na njemu:

                            Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Mensur Mujdža, Boris Pandža, Emir Spahić, Toni Šunjić, Muhamed Bešić, Ognjen Vranješ, Ivan Sesar, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Mismiović, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Damir Vrančić,Miroslav Stevanović, Muamer Svraka, Edin Džeko i Vedad Ibišević.

                            Strasan spisak,jedva se moze sastaviti 11 igraca da valja,a inace nam je selektor i saljivdzija pa je dao interesantnu izjavu na to da bi Kolasinac igrac Schalke-a dosao pjeske u Sarajevo da ga selektor pozove:

                            Mislio sam ga zvati, ali ako krene pješice, neće stići na utakmicu pa ne mogu - našalio se Sušić.

                            TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                            "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                            LFC:18+5=THE GREATEST

                            Comment


                            • Ozbiljnost na nivou

                              Comment


                              • Ja sam batalio repku na odredjeno vrijeme nakon utakmice sa Irskom,a Susic neka lupeta i daljee

                                Comment

                                Working...
                                X