Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pape je se pred ovu utakmicu dvoumio izmedju Vranjesa i Zukanovica, tako da je logicno da nakon ovakve partije Vranjesa u prvih 11 bude Zukanovic. Samo dosta stvari kod Papeta nisu logicne, pa treba sacekati utorak.

    Comment


    • Meni postavka jucer nije bila nikako jasna,ako smo dosli po bod ko sto i jesmo onda treba zatvorit utakmicu,a ne igrati sa dva napadaca,a tog jednog staviti na krilo gdje je potpuno bezopasan,a i u defanzivi skoro nista nije uradio Ibisevic.U odbrani mi vec dugi niz godina imamo dosta problema,samo sto smo sad prema naprijed toliko jaki da se ne osjeti to toliko kao prije.Vranjes nakon silnih gresaka je morao najkasnije na poluvremenu biti izveden,Medunjanin nije odigrao vise od pet utakmica u zadnjih godinu dana i opet igra prvu,Ibisevic na krilu,onda uvodjenje Ibricica itd.Bodom nisam nikako razocaran i sad sam jos uvjereniji da mozemo biti prvi,ali mislim da Pape ima neke propuste i da mora bolje.

      http://sportsport.ba/bh_fudbal/himna...a-pireju/89643

      1:12

      Ibisevic i Lulic raspricali se dok himna svira,samo im je jos kafa falila.
      TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

      "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

      LFC:18+5=THE GREATEST

      Comment


      • Iskreno ja sam nakon sto sam jucer opet odgledao utakmicu bodom malo razocaran.Nije nikakvo preseravanje u pitanju nego su Grci bili zreli za poraz,odbrana im je kriminalna bila,a nas kljucni trio u napadu nista nije ponudio(Misimovic,Dzeko,Ibisevic),a ruku na srce i Lulic moze s njima.Nije mi jasno zasto Salihovicu i Lulicu ne zamijeni pozicije,Sejo kako god okrenes radi veci posao i naprijed i nazad od Lulica,to je igrac koji najvise trci na terenu.Jeste napravio onu gresku kada je pokusao da vrati Zahirovicu loptu,ali kad covjek onoliko trci ja mu nista ne zamjeram...Lulic ne igra dobro u zadnje vrijeme,pogotovo prema naprijed,nista od njega vidio nisam ima 4-5 utakmica

        Pape odigrao ziheraski,sve na terenu sto je postavio bilo je pogresno,od Vranjesa do dva spica koji su bili pasivni cijelu utakmicu.

        Bez Pjanica smo ipak jedna solidna ekipa,ne mogu da vjerujem koliko je falio,dirigent naseg tima...
        Last edited by AK47; 17-10-12, 00:08.
        Zeljko Malnar-Nocna mora <3


        #the return

        Comment


        • Problem za Salihovića jeste što dugo vremena u repci ne igra na svojoj prirodnoj poziciji. Jedne prilike je postavljen na tu poziciju lijevog beka na kojoj je zadovoljio i sada tu igra, uprkos tome što to nije njegova prirodna pozicija. Mada opet čovjek pruža dobre partije i na lijevom beku i nije nikakva kiksara što je najvažnije, ali je bolji na svojoj prirodnoj poziciji.

          Izgleda da je Stevanović jako blizu Schalkeu. Ovo bi bila odlična stvar za njega, zaslužio je prelazak u jači klub.
          sigpic
          Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
          don't support us when we win."

          Comment




          • Mislim da je ovo sastav za večeras. Pjanić se vratio i samim time smo dosta pojačani u odnosu na Grčku. Misimović tu standardno iza napadača, lijevo Lulić, a kao defanzivni vezni Zahirović. Odbrana vjerovatno ista kao protiv Grčke, s tim da postoji mogućnost da Zukanović počne utakmicu, no sve više vjerujem da će Pape i večeras pružiti priliku Vranješu a da će Zukanović morati čekati narednu prijateljsku utakmicu za svoj nastup. Neka lagana pobjeda od 2-3 razlike i dosta, Litvanci igraju dosta defanzivan nogomet sličan grčkom stilu igre, tako će vjerovatno i večeras igrati jer za njih bi i bod bio premija.
            sigpic
            Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
            don't support us when we win."

            Comment


            • Deset poena nakon cetiri utakmice, moze. Do prvog gola nismo stvorili priliku i mozda bi tako bilo do kraja poluvremena da nemamo u ekipi genijalca Miralema Pjanica koji je dao tri genijalne lopte i hvala Bogu ona dvojca su iskoristili dvije. Meni ponovo Pape nije jasan da protiv ovakvih reprezentacija kao Litvanija igraju Misimovic i Pjanic, jedan je dovoljan. Desna nam strana nije postojala sve do ulaska prvo Vrsajevica, pa onda i Stevanovica. Tada smo najvise prijetili po desnoj strani gdje je Vrsajevic ubacio nekoliko dobrih centarsuteva.

              Zao mi Slovaka sinoc bilo, ali Grci odnosno Salpi im je otezao put ka Brazilu. Hamsik se sinoc sakrio..
              Last edited by AK47; 17-10-12, 10:11.

              Comment


              • 10 bodova od mogućih 12 je i više nego dobro. No, pravi ispiti za nas tek slijede - utakmica protiv Grčke u Zenici, dvomeč sa Slovacima, a tu se mogu ubrojati i gostovanja kod ovih manjih nezgodnijih ekipa Latvije i Litvanije. Neće biti lako ni u kom slučaju, ali u Zenici se Grčka mora dobiti. Njihova najveća vrlina jeste ovo provlačemke iz utakmice u utakmicu, najsvježiji primjer je sinoćnja utakmica protiv Slovačke kada su minimalno i jakom mukom došli do pobjede, iako je i nisu zaslužili.


                Begović - Beg je ponovo odradio korektno svoj posao i bio na nivou. Ruku na srce nije imao mnogo posla, ali ono ponešto litvanskih udaraca u okvir gola je pokupio tako da možemo biležiti još jednu uspješnu utakmicu za Asmira.

                Salihović - Ponovo je dosta pretrčao, bio na svakom dijelu terena i trudio se maximalno. To smo od njega naučili i očekivali. Nije bilo puno prolaza za Litvance po toj lijevoj strani. Iako su na samom početku Litvanci upravo preko lijeve strane došli u izglednu situaciju za gol, no Vranješ je bio na visini zadatka.

                Vranješ - Nakon utakmice protiv Grčke gdje je odigrao toplo/hladno i znao ne rijetko kiksati, Vranješ je sinoć uz Pjanića bio naš najbolji igrač. Iznenadio me sigurnošću i smirenošću u igri iako ga mnogi nisu vidjeli među početnih 11 za utakmicu sinoć. Mogu slobodno reći da je sinoć bio sigurniji i od našeg kapitena, što je izuzetno pohvalno za ovog mladića. Vjerujem da će i dalje biti jedna od opcija Papeta i nakon povratka Pandže.

                Spahić - Kapiten je sinoć rutinski odigrao ovu utakmicu i iznio teret. Imao je raspoložene saigrače u odbrani tako da nije morao da ispravlja greške saigrača.

                Mujdža - Imao nekoliko prodora po desnoj strani koju je dosta dobro držao i sinoć. Pretrčao je i on mnogo, tako da je dobar potez Safeta bio što ga je malo poštedio i zamijenio.

                Zahirović - Radio je ono što je njegov primarni zadatak - presijecati napade i kontranapade protivnika. Ponovo je to dosta dobro odradio, unosio je sigurnost u vezni red, njegovom igrom i Pjanić, Misimović, Lulić mogu igrati dosta ofanzivnije.

                Lulić - Nije bilo mnogo njegovih uobičajenih prodora po lijevoj strani, ali je Lula odigrao za ekipu, dosta se trudio i zalagao u veznom redu, nekoliko puta dao dobre lopte do napadača koji to nisu iskoristili.

                Misimović - Imao je nekoliko finih lopti, no sinoć je ostao bez gola i(li) asistencije. Nije Miske odigrao ove posljednje 2 utakmice na nivou one prve 2 kada smo slavili uvjerljive pobjede.

                Pjanić - Šta reći za našeg Iniestu? Momak je sinoć odigrao fantastičnu utakmicu i pokazao koliko znači za ovu reprezentaciju. Pokretačka snaga ovog tima i prava je šteta što nije igrao protiv Grčke jer vjerujem da bi uspio proturiti nekoliko lopti do uspavanih napadača. Jednostavno momak je genije i iz akcije koja ne obećava mnogo uspije proturiti loptu do Ibiševića kroz 3-4 igrača. Ovakav Pjanić će nam trebati i protiv Grčke u martu.

                Džeko - Džeko kao i Miske posljednje 2 utakmice ne igra na nivou, no eto i tada se uspije upisati u listu strijelaca. Za sada vodeći strijelac kvalifikacija uz Ozila, ali može to Džeko još mnogo bolje.

                Ibišević - Probio je led sinoć, ali u 2-3 situacije je morao bolje reagovati i zabiti barem još jedan gol. Nije djelovao toliko sigurno, treba mu dosta prilika za gol. Može to i Vedo kao i Džeko mnogo bolje, da mu ne odlazi lopta kao nekom amatere.

                Vršajević - Bio je dosta aktivan nakon svog ulaska zabilježio i nekoliko dobrih centaršuteva. Dosta bolji je u ofanzivi negoli u defanzivi, ali vidi se da kada igra na prirodnoj poziciji da je drugi igrač.

                Stevanović - Za ono vremena što je dobio se dosta trudio i pokušavao. Dobro je prošao u onoj situaciji kada je nezgodno pao, moglo je ono biti kobno za njega. Uglavnom, sa Vršajevićem je po desnoj strani pred kraj meča bio najveća opasnost za Litvance.

                Zukanović - Ipak nije odigrao dovoljno za neki komentar ili sud. Slijedi prijateljska utakmica protiv Alžira gdje će vjerovatno dobiti veću minutažu u kojoj ćemo vidjeti njegov domet.
                sigpic
                Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                don't support us when we win."

                Comment


                • Godina je zavrsila odlicno,realno tesko je bilo ocekivati vise od ovih 10 bodova.Sada slijedi Grcka i to je po meni kljucna utakmica nakon koje bi se sve moglo znati,ako dobijemo Svjetsko ce biti nikad blize,porazom bi se mogli spremati za baraz opet,a sa nerjesenim ostajemo u igri,ali mislim da bi onda Grcka imala nesto vece sanse jer su odradili teze utakmice.Sto se tice narednih utakmica mislim da bi Miske trebao ispasti iz ekipe,a Pjanica gurnuti na njegovu poziciju,a Stevanovic neka igra desno i mozda protiv Grcke poceti samo sa Dzekom u napadu.Uglavnom nikad bolji pocetak kvalifikacija i igramo lijep fudbal i to treba da nas raduje.

                  Evo sta i Ivica Osim kaze:

                  Uvijek drugo mjesto i baraž. Baraža mi je na vrh glave. Treba uvijek imati malo više ciljeve. Ova je ekipa sposobna da pobijedi i bolje
                  EDIT:Tekst o Dzeki:

                  http://sportsillustrated.cnn.com/201...nia/index.html
                  Last edited by Joe Cole 10; 17-10-12, 23:26.
                  TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                  "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                  LFC:18+5=THE GREATEST

                  Comment


                  • @Merlin

                    Meni Spahic sinoc nije odigrao rutinski vec je bio jedan od losiji na terenu i one njegove greske nas sinoc nisu kostale da primimo gol, ali protiv ozbiljniji protivnika ono je gol sansa. Kad je prestao pametovati sa loptom i izmisljati toplu vodu u Sevilli postao je jedan od boljih stopera u Primeri. Tako nek se time vodi i u reprezentaciji, a znamo sta nam se desilo zbog njegovog ''pametovanja'' protiv Francuske.

                    Meni je ovo sad sve lijepo krasno, ali budimo realni mi smo do sad pobjedjivali repke koje su ispod nas, a od ravnih sebi i jacih smo pretezno gubili. Evo prilike u martu sljedece godine da napokon nakon dugo vremena pobijedimo nekog iz one dvije kategorije.

                    Comment


                    • Ma dobro bilo je grešaka, ali na svu sreću nisu bile kobne. Protiv Grčke je zato odigrao odličnu utakmicu na svom nivou, zato sam i rekao da mi je Vranješ protiv Litvanije djelovao dosta sigurnije i pouzdanije.
                      sigpic
                      Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                      don't support us when we win."

                      Comment


                      • http://sportsport.ba/bh_fudbal/bih-d...-brazila/89992


                        Spoiler
                        Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima sjajne šanse da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a Miralem Pjanić je igrač vrhunske klase, smatra jedan od najcijenjenijih evropskih sportskih novinara, Britanac Jonathan Wilson u svom komentaru datom ekskluzivno za SportSport.ba.
                        Wilson se u utorak navečer smrzavao na Bilinom polju, zajedno sa potpisnikom ovih redova, ali ga je očarala atmosfera na stadionu, te igra Zmajeva na terenu, pogotovo Miralem Pjanić.

                        Ugledni britanski novinar prevalio je prilično dug put, kako bi prisustovao utakmici u Zenici, ali nije požalio.

                        "Da budem iskren, vikendi kada se igraju utakmice reprezentacija znaju biti prilično dosadni u Engleskoj ukoliko sjedite i gledate TV. Zato sam isplanirao da pogledam dvije utakmice. Želio sam gledati susret između Srbije i Belgije u petak, jer se radi o dvije interesantne ekipe u razvoju (prije nego što je Srbija uništila samu sebe) i onda potom meč između Bosne i Hercegovine i Litvanije, koji je bio relativno blizu. Osim toga, to je značilo da provedem još nekoliko dana u Mostaru (gdje nisam nikad bio) i Sarajevu (koje zaista volim). Mislim da BiH, nakon poraza u dva baraža, ima iskreno dobru šansu da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo".

                        Bosna i Hercegovina je sa 3:0 savladala Litvaniju u utorak u Zenici, te se učvrstila na prvom mjestu u grupi. Ipak, utakmica protiv Litvanaca bila je pomalo čudna.

                        "Da, malo čudna. U 25 minuta na otvaranju utakmice Bosna nije napravila ama baš ništa i u odbrani je izgledala prilično nesigurno, pogotovo kada su Litvanci visokim loptama tražili svoje napadače".

                        "I, onda, odjednom - bang! Pjanić je počeo igrati i bilo je 3:0 već do poluvremena. Budući da je utakmnica već bila riješena, oba tima su drugo poluvrijeme odigrali po inerciji. BiH je bila znatno bolja ekipa na terenu, ali moram reći da nastup i nije bio potpuno uvjerljiv".

                        "Sviđa mi se miks napadačkih atributa koje posjeduje reprezentacija BiH. Oni mogu kratkim pasovima proturiti loptu kroz sredinu terena, ali isto tako imaju opciju da krosevima nađu Džeku, tako da je protivničkoj odbrani jako teško znati koliko visoko postaviti odbranu. Da li je bolje krenuti naprijed i smanjiti prostor čime se rizikuje da se kratkim dodavanjima lopta proturi iza odbrambene linije, ili da se povučete nazad čime opet rizikujete da vam Džeko napravi probleme iz dugih lopti".

                        "Međutim, ja bih se brinuo oko toga da li Zvjezdan Misimović zaista može igrati u formaciji 4-4-2 jer prečesto ostavi Adnana Zahirovića samog na sredini terena. Iz tog razloga možda bi bilo bolje igrati u formaciji 4-2-3-1, što bi vjerovatno Vedada Ibiševića preselilo na klupu. Teško je naći odgovarajući balans".

                        Kao jedan od vodećih britanskih sportskih novinara, zanimalo nas je Wilsonovo viđenje igre Miralema Pjanića, tim prije jer je ovog ljeta Roma odbila ponudu od 26 miliona eura, koliko je za Malog princa ponudio engleski Tottenham.

                        "20 minuta prije kraja prvog poluvremena on je bio superioran: Sjajna tehnika, dodavanje, vizija igre... sve ono što želite vidjeti od jednog igrača koji igra na poziciji ofanzivnog veznog. Međutim, postoji zabrinutost kada je on pitanju jer se on čini kao igrač kojem je potrebno puno samopouzdanje da bi igrao, ali kada mu krene, on je igrač najviše klase".

                        Nakon četiri odigrana kola u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, Bosna i Hercegovina je plasirana na prvom mjestu u grupi. Slažete li se da BiH ima velike šanse da se plasira na SP?

                        "Definitivno. Utakmica protiv Grčke će biti od krucijalnog značaja. Ukoliko Bosna tu pobijedi, onda bi čak mogla sebi priuštiti i poraz od Slovačke", zaključio je Wilson u svojoj analizi za SportSport.ba.


                        Bas fin tekst , lijepo je rekao covjek sve

                        Nadajmo se da cemo ispuniti njegova ocekivanja
                        https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

                        Comment


                        • Danas je potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrovic postigao dva lijepa gola za svoj Grasshopper.



                          Naravno da bih volio igrati za Bosnu i Hercegovinu. To sam uvijek isticao, jer mi je velika želja. Ne znam tačno šta se sada radi u Bosni, ali ja sam zainteresiran.

                          Comment


                          • Ahmeda Burica je igra Dzeke ponovo ''natjerala'' da nesto napise o fudbalu. Ovo izdvajam

                            Dok ga gledamo kako sa smiješkom govori kako je sretan što daje golove s klupe i pomaže ekipi, na pamet padaju dvije stvari. Prva je da se radi o velikom sportisti, u dobroj mjeri različitom od mentaliteta kojem pripada. Discipliniranom, skromnom i sabranom mladiću koji u sebi ima baš sve da bude i ostane veliki, ali kojem pomaže i nešto više, nešto iznad nas, iznad blesavih priča, balkanskog jala, a sasvim moguće i velikih sujeta.
                            Ako ćemo pravo, Džeko je u zadnjih mjesec dana pokazao da je jedan od najboljih napadača u Evropi. A ako ćemo još dublje, nema puno igrača s ovih prostora koji bi s takvom lakoćom i smiješkom na usnama izdržali pritisak i bili i ostali inspiracija mladima u zemlji u kojoj baš svi misle da zaslužuju bolje, ali skoro niko ne čini, ili ne može učiniti ništa, da bi mu sutra stvarno bilo bolje.
                            http://www.radiosarajevo.ba/novost/9...d-ibrahimovica

                            Comment


                            • Jagodic izjavio da ce Halilovic dobiti poziv u mladu reprezentaciju.Misljenje sam da nece prihvatiti poziv,ali nadam se najboljem.
                              TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                              "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                              LFC:18+5=THE GREATEST

                              Comment


                              • Vidim da ce pozvati Halilovica i Kolasinca. Obojca nemaju nas pasos (mislim da je tako stanje) i treba da to izganjaju pa da zaigraju za nas. Sto se Kolasinca tice to je do nas odnosno do ljudi u savezu, a za Halilovica nije sve u rukama saveza. Valjda ce mali skontat gdje pripada i nastaviti gdje mu je babo Sejad stao.

                                Comment

                                Working...
                                X