Announcement

Collapse
No announcement yet.

Komentatori pod lupom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Duka
    replied
    hahaha ma jok,pa jel moguce da mislis da je gojko

Leave a comment:

• erotica
    replied
    pa cini mi se da taj glas koji najavljuje i jeste Gojko

Leave a comment:

• Duka
    replied
    dreamy e bas imam i to u vidu ..to se samo njemu i Uvjek desava...to ne primjetih ni kod meni najomrazenijih komentatora...da mu ne pisem sad ime,raspolozen sam jutros ali gojkic to stalno tako radi...
    drago mi je sto si i ti primjetila onaj glas hehe kakav uzas

Leave a comment:

• dreamy
    replied
    Originally posted by Duka View Post
    Glas koji najavljuje prenose na SK..znaci da bog sachuva.Neka sto je ruzan,nego mi sve zivce iskida,kad krenu najave

A Gojko Andrijasevic...znaci citav minut mu treba da kaze jednu oooobicnu recenicu,a to evo vec traje jako dugo....primer: Njukastl ne moze da .........5.6 sekundi i vise prodje...........da........ parira .................................................. ....................10 sekundi......ekipi domaceg sastava....
    jel postoji iole sansa da se taj covjek ukloni.....kao i da promjenite 'glas' koji najavljuje prenose
    Priznaj da nisi razmisljao o mogucim razlozima za tako nesto. To je nekad i normalno jer oni rade nekoliko stvari u isto vreme kada udju u kabinu, i npr kada im nesto odvuce paznju onda ne mogu da budu 100% skoncentrisani i lakse im je da prave mini pauze, nego da se izlupetaju posteno. Oni su svi veliki profesionalci, ali su takodje i ljudi, svako moze da popije casu vode, da odgovori na bitnu sms poruku, da pogleda neku statistiku na monitoru... Mislim da je samo zbog toga, jer ako se nekome ne moze osporiti znanje o fudbalu, to je Gojko Andrijasevic.
    Mi smo nekad suvise pristrasni, ne dozvoljavamo sebi da stvari posmatramo objektivno jer nam se neko ne dopada. Meni se par komentatora ne dopada uopste, ali ne dozvoljavam sebi da ih kritikujem, zato sto sam u dubini duse svesna da oni ipak odlicno rade svoj posao, i da bi masa ljudi sa perfektnim znanjem o sportu na njihovom mestu ostala nema, nema to veze sa znanjem i iskustvom, to je talenat koji imas ili nemas, i to ih zapravo i izdvaja od obicnih poznavalaca sporta. Mozda neki znaju i vise od njih, ali taj posao ne bi nikada mogli da rade.
    A za glas koji najavljuje...
    Last edited by dreamy; 12-02-12, 13:51.

Leave a comment:

• Duka
    replied
    Glas koji najavljuje prenose na SK..znaci da bog sachuva.Neka sto je ruzan,nego mi sve zivce iskida,kad krenu najave

A Gojko Andrijasevic...znaci citav minut mu treba da kaze jednu oooobicnu recenicu,a to evo vec traje jako dugo....primer: Njukastl ne moze da .........5.6 sekundi i vise prodje...........da........ parira .................................................. ....................10 sekundi......ekipi domaceg sastava....
    jel postoji iole sansa da se taj covjek ukloni.....kao i da promjenite 'glas' koji najavljuje prenose

Leave a comment:

• juninho
    replied
    Po standardima koji se navode u ovoj temi ni jedan jedini komentator nikada ne bi prenosio ni jedan sportski dogadjaj. To sto se potencira uu ovoj temi foruma je nemoguce da se desi u realnom zivotu. Greske su neminovnost i sve se svodi na to ko ih manje pravi. Komnetarise se veliki broj utakmica na nedeljnom, dnevnom, mesecnom i godisnjem nivou i naravno da se ljudi ponavljaju u prenosima i da grese. Tek kada budu napravili i osposobili robote da rade posao komentatora onda cemo moci (Zmej sigurno) da uzivamo u pravinom izrazavanju. Vladanko, Nikita i ostali bardovi su svi zajedno znali 3 sportska pravila (izuzimam Marka Markovica) a ljudi se i danas kunu u njih (pogledati klip "dobra odbrana ljukovcana"). U zabludi ste ukoliko mislite da su komentatori iz drugih zemalja bolji, gledam sport vec 20 godina od DSF-a, Eurosporta i RAI-a sve je to 98% isto ! Gledao sam i Pedra Pinta na CNN-u kako je zbrzao odjavu stand-up intervjua sa Ian-om Wrigth-om pred duel Arsenala i Barce u LS kao da radi prvi put u karijeri, a on vazi za jednog od najboljih sportskih novinara na svetu. O cemu mi ovde pricamo i raspravljamo. Ova tema je samo dokaz da je "dokoni um djavolje igraliste" a iz licnog iskustva znam da su uglavnom veliki teoreticari bili ocajni u praksi.

A za Dragoona imam jednu americku poslovicu koja glasi:

Those who can, do; those who can't, teach

I rest my case...:-)
    Last edited by ; 09-02-12, 02:16.

Leave a comment:

• erotica
    replied
    Originally posted by adem_vaart View Post
    John Gijsbert Alan "Johnny" Heitinga

covijek koji je radio prijenos nije pogriješio
    Jbg brate ako mu je to nadimak ok,al ipak mislim da treba igrace zvati imenom,a ne johnny,cicarito,karlito ili ne daj Bože DŽEKSON kao onaj debil sa obn.

Leave a comment:

• dr.dule
    replied
    Originally posted by klodovik View Post
    Vratite nam MARJANA MIJAJLOVIĆA pod HITNO!!!
    covek koji je obelezio jedan period sportkluba . ovo bi bio pravi potez ambicioznog sportkluba. verujem da bi taj potez bio na zadovoljstvo svih strana. sportkluba, marjana a pre svega nas gledalaca jer bi njegova pojava dala dodatni kvalitet novinarskom pulu sportkluba. sada nisam taj koji odlucuje ali oni koji to rade valjalo bi razmisliti o ponovnoj saradnji sa super makijem.

Leave a comment:

• adem_vaart
    replied
    John Gijsbert Alan "Johnny" Heitinga

covijek koji je radio prijenos nije pogriješio

Leave a comment:

• erotica
    replied
    komentetor koji je radio Wigan Everton konstantno je heitingu zvao Dzoni Heitinga a covjek se zove Dzon (John Heitinga),ne znam da li je to od milja ili ne zna ali bi se trebao potruditi da pravilno izgovara imena igraca.

Leave a comment:

• adem_vaart
    replied
    Originally posted by Nadal fan View Post
    Tako je! Bas bih voleo da se vrati...a znam da nas ima jos dosta.
    +1

Leave a comment:

• Nadal fan
    replied
    Tako je! Bas bih voleo da se vrati...a znam da nas ima jos dosta.

Leave a comment:

• klodovik
    replied
    Vratite nam MARJANA MIJAJLOVIĆA pod HITNO!!!

Leave a comment:

• dreamy
    replied
    Je l' neko ovo cita od pocetka do kraja?

Leave a comment:

• Dragooon
    replied
    Podsećam forumaše: ovo je „Godina Zmaja“...! Znači, (i) Dragooonova (moja!) godina. Rešim da sebe počastim nekom novom knjigom iz GRAMATIKE, ali zbog ovonedeljne ledene „snežne oluje“, umesto da malo prošetam po knjižarama, ja provedem vreme uglavnom u krevetu, a kad je čovek dugo u krevetu, između ostalih 'aktivnosti', pomalo i dremka...
    Zašto je ovo toliko važno? Jednostavno: shvatio sam kako nastaju „velika dela“, naročito ako nakon buđenja uspeš da odmah dovoljno zapišeš san(ak), ili bar „osnovne teze“. Da li sam u tome uspeo, ne znam, najbolje je da ocenite sami:

Tema:FiguraTori

Naslov knjige: ***GramaTika za komentaTore***

- PojačavaTori: ...Jako sjajno, jako divno, jako jako bitno... *** “Jako slabo” i “zdravo bolesno”!
    - ProstifikaTori: ...Prosto sjajno, prosto divno, prosto bukvalno... *** Prosto vam bilo!
    - NebulozaTori: ...Brdo golova, gomila ideja, izvinUti se... *** Sjaaaajnooooooooo!
    - IntenzifikaTori: ...Sjajno uklizavanje, (pre)divan šut, briljantna akcija ... *** Stoprocentna šaansaaaa...! Iiii, niiištaaa..., dva gola pored gola!(?)
    - Pozitiv-negativaTori: …Strašan igrač, užasno lepo, stravično dobro... *** Straooobalnoooooo!
    - StvarnostiŠminkaTori: ...Sjajno, briljantno, fascinantno...(!?) *** Fotinantno, luksantno, (i)luminantno... (!?)
    - PrevaziđenaTori: ... Što se tiče..., vezano za..., kad se radi... *** Pijačni barometar...!?
    - SmehoCepaTori: ...HaaaaaHaaHaahaa... AhaaaHaaha... UuffuHuuhuhuuu... *** Iiijaaaoooooooj si ga naaama...!
    - MucaTori: ...N-nee-neee..., da-daaa-da-da..., jeste-jeste... *** U-uu-uuu...jeeeeee...!
    - ZapevavaČiiiA-Tori: ...Beli dresoaVvi, plavi dresoaVi, sjajna publiKaaA ... *** Aaa, gde je muziaKaaA!(?)
    - Ce-ci-ca(?)vaTori: ...Tri minuCa, međuCim, na Cerenu *** DeveCsCo-devedeCet-deveC...!(?)
    - KopirZabludaTori: ...Sjajno, divno, fenomenalno... *** Sjajnooo, divnooo, prosto bukvalnooo...!
    - BanalnoAuukaaaTori: ...Aaaaam... - Aaa...aaaaaaa... - Aaaaaaa... *** Posledica invalidnosti u (ne)znanju jezika!
    - Ja-pa-jaTori: ...Ja-ja-ja-pa-Ja... Ja-pa-Ja... Ja-ja-samo-Ja... *** Nema-Ti...nema-Mi...samo-Ja...!

* * *
    Postoje još, promicali su, i “FiguraTori”, kao…: TvrdoglavaTori, NeučljivaTori, NeshvataTori, ZabludaTori, NefermaTori, PopljuvaTori, GnjavaTori, SmaraTori, NepoštovaTori, OtaljavaTori, BezimenaTori, SlabaTori, NesuvislaTori...

*
    Evo, koliko je časova prošlo, a meni – Dragooonu – još uvek nije jasno, otkud mi se sve to 'vrzmalo po glavi' na ovoj (spoljašnjoj) hladnoći… Biće da me je u snu udarila neka poveća ‘ledenica’, koja je pala s plafona, jer u sobi je bilo nešto hladnije nego obično. Sve u svemu: ničim izazvano!?

Leave a comment:

Working...
X