Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2020.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Žika
    replied
    Добар, само босанца да прђемо

    У

    Leave a comment:


  • bojanaBG
    replied
    cestitke otvaracu teme i da dobijemo novog osvajaca slema

    Leave a comment:


  • MareLFC
    replied
    Dobar zreb za Krajinovića.

    Leave a comment:


  • Beocca
    replied
    čestitke otvaraču teme i nadam se da se neću nervirati i da će novak osvojiti a ben i kirjos venčati

    Leave a comment:


  • Joker
    replied

    Leave a comment:


  • Joker
    replied
    Originally posted by miloolja View Post
    Sada je 18:20, daj link za zreb
    Muski -> https://www.usopen.org/en_US/draws/i...S&promo=subnav

    Zenski -> https://www.usopen.org/en_US/draws/i...S&promo=subnav

    Leave a comment:


  • miloolja
    replied
    Sada je 18:20, daj link za zreb

    Leave a comment:


  • Joker
    started a topic US Open 2020.

    US Open 2020.



    Godina 2020-a ce definitivno ostati upamcena kao godina kada je cijeli svijet bio prinudjen da povuce rucnu kocnicu u mnogim oblastima. Pandemija virusa COVID 19 kao da je stala na rep svijetu kakav smo poznavali i sad ga oblikuje po svojim arsinima, dok su ljudi prinudjeni da se prilagode i bore za uslove u kojima bi kako-tako mogli funkcionisati. Tenis nije izuzetak. Naprotiv, rijec je o sportu koji mozda i najvise trpi usled talasa pandemije, upravo zbog njegovog internacionalnog karaktera. Na teniskim turnirima dolaze igraci iz svih krajeva svijeta, sto u vremenu pandemije organizatorima zadaje velike glavobolje i zbog cega se, na kraju, pola godine uopste nije ni igrao takmicarski tenis.

    Ali tenis uzvraca udarac! Tenis se vratio! Americka turneja je tu. Naravno, nije sve isto kao i prije, jos uvijek se navikavamo na prazne tribine i gluvu tisinu nakon fantasticnih poena, igraci su duzni postovati stroge propise u pogledu slobode kretanja i mjera zastite.. ali tenis se ipak vratio. Tenis se bori, uprkos zaostatku od cijelog jednog seta, koji je “korona” uzela sa nulom (Wimbledon). USTA-i se zaista mora odati veliko priznanje za prosfesionalnost i nadljudske napore da bijeli sport prezivi, jer su se morale prevazici brojne, naizgled nepremostive prepreke. Od primarnih, zdravtsvenih izazova, preko pritisaka sa raznih adresa da turneja mora biti otkazana, povlacenja odredjenih zvijezda.. do aktuelnih politickih i (anti)rasistickih tektonskih udara, koji drmaju Sjedinjene Drzave. Reklo bi se nikad tezi ambijent za organizovanje tako prestiznog turnira.

    Aktuelni sampioni u muskoj i zenskoj konkurenciji Rafael Nadal i Bianca Andreescu nece ucestvovati. Naravno, ima jos ucesnika koji su otkazali nastup na USO, ali generalno je utisak da je zenska konkurencija ozbiljnije uzdrmana odsustvom zvucnih imena.

    Turnir ce sacinjavati muska i zenska sing i dabl konkurencija. Kvalifikacija, mjesovitih parova i juniorskih meceva nece biti. Podloga je DecoTurf, sto je novina sa kojom smo se vec upoznali i za koju vazi da je rijec o znatno brzoj podlozi nego prethodnih godina. Neki kazu najbrza u poslednjih 20.

    Zrijeb je zakazan za danas u 18:00 po nasem vremenu.
Working...
X