Announcement

Collapse
No announcement yet.

EURO 2016 - Group D (Spain, Croatia, Turkey, Czech Republic)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • EURO 2016 - Group D (Spain, Croatia, Turkey, Czech Republic)




    GROUP D









    Put na EURO

    U skladu sa ocekivanjima, Spanija se direktno kvalifikovala na Euro i to kao prvoplasirana reprezentacija svoje kvalifikacione grupe (grupa C). Kroz kvalifikacije su dozivjeli samo jedan poraz, taj poraz im je nanijela reprezentacija Slovacke, sve ostale meceve, njih devet, su trijumfalno okoncali. Tokom klvalifikacija najvise golova je postigao Pako Alkaser,5 golova, koji se nije nasao na konacnom spisku reprezentacije za finalni turnir.


    O timu

    Spanci su aktuelni sampioni Evrope i ovog ljeta bi mogli do istorisjkog uspijeha, ako bi treci put zaredom osvojili titulu sampiona Evrope. Medjutim, postoji mnogo upitnika u smislu samog smijera kojim treba da ide ovaj tim jer sumnja, u kolikoj mjeri mogu da se zamijene igraci koji su se povukli iz reprezentacije a bili su jedni od kljucnih faktora neprikosnovene igre "Crvene Furije" u pohodima na prethodna dva Eura, ne svrstava ovu reprezentaciju kao izrazite favorite. Kada se ta cinjenica uzme u obzir, jasno je da Spance ceka mozda i neuporedivo tezi posao nego sto je to bio prije cetiri godine u Poljskoj i Ukrajini.

    Spanci su dozivjeli veliki neuspijeh na poslednjem velikom takmicenju, Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, pa je za ocekivati da ce na ovom takmicenju imati jos jedan dodatan motiv u cilju prije svega bolje igre i ostvarivanja cilja, a to je titula.

    Premda su se iz reprezentacije povukli Cavi Ernandez, Cabi Alonnso i David Vilja, koji su bili esencijalni za ovaj tim, ovaj tim ima osnova za optimizam jer je vezni red i dalje izuzetnog kvaliteta na celu sa Inijestom, Busketsom i Silvom. Kada se tu jos dodaju Koke, Fabregas, Alkantara, nema mjesta za zabrinutost ali sigurno je da taj vezni red ne moze funcionisati istom dinamikom kao sto je nekada funkcionisao.

    Bez obzira na pojedine faze tranzicije koje ovaj tim dozivljava u poslednje vrijeme, reprezentacija Spanije je i dalje najjaci tim u pogledu dubine. Sama cinjenica da se Huan Mata, Dijego Kosta i Santi Kazorla nisu nasli na spisku pozvanih igraca pokazuje kakav kvalitet posjeduje ovaj tim. Na ovu listu nepozvanih igraca, a koji su prema nekim misljenjima ipak trebali da se nadju na spisku, se mogu dodati Naco Monreal, Saul i Fernando Tores, iza kojih je odlicna sezona u svojim klubovima.

    Jedna od, mozemo reci, najvecih enigmi je pozicija golmana. Za koga ce se kao prvog golmama odluciti Del Boske saznacemo tek kada Spanija bude trebala igrati svoju prvu utakmicu na ovogodisnjem Euru. David de Hea je trenutno jedan od najboljih golmana i on bi bio logican izbor ali ne treba zaboraviti ulogu i znacaj koji ima Iker Kasiljas za ovu reprezentaciju. Iako vise nije u formi koja ga je krasila dugi niz godina, apsolutno ima osnova da se nadje kao prvi "cuvar mreze" i to nece biti iznenadjenje ako se desi.

    Dani Karvahal ce zbog povrede propustiti turnir, a kao zamjena je pozvan Beljerin. Desni bek Arsenala je u nedavno zavrsenoj sezoni ostvario veliki napredak i bice na raspolaganju Del Boskeu kao neko ko moze odgovoriti svim zahtjevima koji se od njega budu trazili na poziciji desnog beka.

    Mora se navesti i to da Isko nece biti u sastavu reprezentacije na ovom turniru. Igrac koji je oznacen kao neko ko bi trebao jednog dana postati jedna od bitnijih karika spanske reprezentacije ali njegov je problem taj sto ne uspijeva postici duzi kontinuitet potrebne forme sto se odrazava na nekonstantnu minutazu u Realu a i igrama za selekciju Spanije nije ostavljavao zapazeniji utisak. Ali na njega se sasvim sigurno i dalje ozbiljno racuna u buducnosti.


    Taktika i kljucni igraci


    Nacin na koji igraju Spanci je veoma prepoznatljiv i jos uvijek nema razloga da se po pitanju toga nesto ozbiljno mijenja jer su sa stilom dominantnog posjeda lopte, iz kojeg postoji teznja za sto boljiom kontrolom utakmice i istovremeno sto vecim pritiskom na gol protivnika, ostvarili velike rezultate u bliskoj proslosti.

    Nije uopste jednostavno izdvojiti jednog igaraca iz ovog tima za kojeg bi se moglo reci da je kljucni igrac. U svakoj od linija (odbrana, vezni red, napad) postoji barem po jedan igrac ciji nedostatak bi bilo tesko nadoknaditi i pored dubine koju posjeduje ovaj tim.

    Vec je navedeno da je jos uvijek nepoznanica oko prvog golmana, ali ko god bude branio bice kvalitetno rjesenje. Stoperski tandem Pike - Ramos je nedodirljiv, vec dugo odlicno funkcionisu kao stoperi i tu se nece nista mijenjati. Sam nacin igre ovog tima ponekad zahtijeva da stoperi izadju prilicno visoko sto Ramosu i Pikeu ne predstavlja nikakav problem jer slicno igraju i u svojim klubovima. Sigurni su prilikom posjeda lopte i ne vidim ko bi im mogao biti priblizno kvalitetna alternativa u slucaju da jedan od njih dvojice nije u mogucnosti da igra. Na bekovskim pozicijama je mnogo komfornija situacija ako govorimo o izboru igraca. Kao lijevi bek standardan starter je Zordi Alba, sjajnih ofanzivnih karakteristika dok je u odbrani dovoljno dobar. S obzirom da nece biti Karvahala, Huanfran je prva opcija za desnog beka iako je tu i Beljerin ali na nekoliko prvih utakmica turnira iskusniji Spanac bi trebalo da bude starter.

    U veznom redu postoji veliki broj opcija. Do nedavno Cabi Alonso i Buskets su cinili taj bedem odmah ispred odbrane ali s obzirom na cinjenicu da se Alonso povukao, Buskets je ostao jedini igrac kao defanzivni vezista. Velikom problemu je izlozena odbrana ako vezni red ne uspijeva da pruzi podrsku a Buskets sigurno to nece moci sam. Postoje rjesenja u vidu Kokea ili Fabregasa koji bi cinili tandem sa Busketsom, posjeduju kvalitet u vidu pas igre kao i sa odgovarajucim defanzivnim karakteristikama. Bruno je isto tako profil igraca koji moze "iznijeti" tu poziciju u tandemu sa Busketsom.


    David Silva i Inijesta nemaju jasno definisane pozicije, u osnovi su igraci veznog reda ali nerijetko se prikljucuju samom vrhu napada i sa krilnih pozicija su itekako opasni po gol protivnika.

    Aric Aduric ili Alvaro Morata su odlicni napadaci sa razlicitim karakteristikama. Za Moratu je, izmdju ostalih, osobina mnogo veci radijus kretanja u odnosu na Adurica ali nastup jednog od ove dvojice ce sigurno zavisti od protivnika i taktike za dati mec. Nolito i Lukas vaskez su klasicni krilni igraci, imaju odlicne sezone u svojim klubovima i ne treba se cuditi ako budu bili jedna od vaznijih uloga Spanaca na ovom Euru. Posebno Nolito koji je i na nekoliko prijateljskih utakmica pokazivao sjajnu igru i odlicno razumijevanje igre. Vaskez se za sada vidi sa ulogom koju je imao kod Zidana u Realu a to je da ulazi u igru sa klupe kao neko ko moze doprinijeti ubzanju igre.

    Osnovna formacija u kojioj bi Spanci trebalo da igraju je 4-2-3-1.

    Sve osim titule bi bio neuspijeh za ovu reprezentaciju.






    Put na EURO

    Hrvatska je kvalifikacije zavrsila na drugom mjestu kvalifikacione grupe H sa 20 bodova, 4 boda manje od prvoplasirane Italije. Pobjedom nad Maltom u poslednjem kolu kvalifikacija, Hrvatska je obezbijedila direktan plasman na Euro sa bodom vise u odnosu na Norvesku koja je morala u baraz. Ivan Perisic se idvojio na prvom mjestu kao najbolji strelac sa postignutih sest golova.


    O timu

    Ante Cacic je postao selektor reprezentacije Hrvastke nakon sto je Niko Kovac dobio otkaz u septembru 2015. godine. To imenovanje nije bas najbolje primljeno medju pristalicama ovog tima ali cinjenica je da je on uspio uspijesno privesti kvalifikacioni ciklus kraju.

    Ima se utisak da ova reprezentacija ne igra u skladu sa mogucnostima, da tu ima prostora za neuporedivo visi kvalitet igre i da od odlaska Slavena Bilica kao selektora nema iskristalisan put kojem nacinu igre treba da tezi.
    Na spisku pozvanih igraca nema Dejana Lovrena i to je bez sumnje najveci udarac za ovaj tim jer je on najbolji igrac u odbrani a to je onaj segment gdje su najslabiji. Postojao je neki nesporazum izmedju Lovrena i Cacica koji je pokusan naknadno da se rijesi ali bez uspijeha.


    Taktika i kljucni igraci



    Teziste igre reprezentacije Hrvatske je u veznom redu jer tu posjeduju izuzetan kvalitet. Luka Modric ima glavnu ulogu sto vuce posljedicu da je onda on kljucni igrac, sigurno jedan od najboljih veznih igraca planete. On nije tip igraca koji ce biti dominantan kada su asistencije u pitanju ali sa svojom nesto povucenijom ulogom nego sto je to slucaj u Realu on je u mogucnosti da diktira tempo igre svog tima i od njega krece vecina akcija, moglo bi se reci da je on dirigent igre ove reprezentacije. U sredini terena se izdvajaju i Ivan Rakitic i Mateo Kovacic koji se cesce nalaze u poslednjoj tercini terena kada se vrsi pritisak na gol protivnika, odnosno ucestvuju u samim zavrsnicama napada. Nesto povuceniju ulogu u veznom redu bi mogao da ima Milan Badelj, zapravo on i jeste taj tip igraca koji je vrhunski tehnicki "potkovan". Mada nije poznato da li ga Cacic vidi u toj ulozi u najbitnijim utakmicama.

    Dakle, ogroman talenat je u veznom redu Hrvatske a na Cacicu i njegovim pomocnicima je da za svakog igraca nadju pravo mjestu i ulogu na terenu kada bi mogli pruziti maksimum. Imaju potencijal da mogu dominirati protiv bilo kojeg veznog reda, ali balans ce biti kljuc svega.

    U napadu se izdvaja Mario Mandzukic koji ce biti najveca opasnost po gol protivnika. Iza sebe ce imati punu podrsku u vidu protoka lopte ka poslednjoj trecini terena sto ce on svakako morati na najbolji moguci nacin da koristi. Drustvo u napadu ce mu praviti Nikola Kalinic ako se strucni stab Hrvatske odluci za formaciju sa dva napadaca. Duje Cop ima iza sebe solidnu sezonu u dresu Malage ali sve su prilike da ce on svoju sansu cekati sa klupe kao i mladi talnetovani Marko Pjaca.

    Igrac koji pruza odlicne pratije u dresu nacionalnog tima je i Ivan Perisic. Jedan od bitnijih igraca posebno iz razloga sto moze igrati u vise razlicitih formacija, 4-2-3-1 i 4-4-2 su onako vjerovatno one koje mu najvise odgovaraju dok bi se on uklopio jednako i pri postavci 4-3-3 ali malo je vjerovatno da ce Hrvatska tako igrati.

    Odbrana ce biti znacajno oslabljena neigranjem Dejana Lovrena ali i ovako tu su igraci sa velikim iskustvom sa velikih turnira. Rekao bih da ce vezni red morati da iznese veliki teret prilikom branjenja.

    Smatrace se velikim neuspijehom ako Hrvatska ne prodje grupnu fazu bez obzira sto se nalaze u komplikovanoj grupi. Sa Turskom ce se boriti za drugo mjesto jer se Spanija izdvaja kao veliki favoriti a Cesku jednostavno moraju pobijediti.





    Put na EURO


    Iako su zavrsili na trecem mjestu kvalifikacione grupe A, Turska se direktno plasirala na Euro zahvaljujuci cinjenici da su bili najbolja treceplasirana reprezentacija kvalifikacija i tako su izbjegli uvijek neizvjesni baraz. Najbolji strelac tokom kvalifikacija je Burak Jilmaz sa postignuta 4 gola.


    O timu

    Fatih Terim, ili Imperator kako glasi nadimak, je izuzetno ambiciozan trener koji svoj tim koji trenira uvijek vidi u vrhu. Sa Turskom, kao selektor, je na Euru 2008. godine ostvario najveci uspijeh na evropskim prvenstvima stigavsi do polufinala.
    Kao kod Hrvatske, najveci kvalitet Turske lezi u veznom redu sa nekoliko pojedinaca koji su zapazeniji igraci u evropskom fudbalu, prvenstevno Arda Turan i Hakan Calhanoglu.

    Ova reprezentacija Turske je kvalitetna i sigurno imaju kapacitet da ostvare prihvatljiv rezultat sto je za pocetak prolazak grupne faze.


    Taktika i kljucni igraci



    Sredina terena je mjesto gdje bi Turska morala da trazi prednost u utakmicama. Turan i mladi Calhanoglu predstavljaju najvaznije karike tima iako ovaj tim nije lako zamisliti bez Selcuk Inana koji donosi balans i stabilnost veznom redu. Arda i Calhanoglu bi u osnovi trebali da igraju kao "side" veznjaci ali u ovakvim okolnostima, kada je veci broj igraca slicnog profila u istom timu, prisutne su konstantne rotacije na terenu. Nuri Sahin i Ezijakup iz Besiktasa su takodje kvalitene opcije u sredini koji mogu da pokriju nekoliko pozicija.

    Odbrana i napad su bitno slabiji u odnosu na sredinu sto znaci da ce vezni red morati da posveti veliki dio paznje na ova dva segmenta. Lijevi bek Erkin po osobinama vazi za igraca koji se cesto prikljucuje napadu, medjutim sada ce morati biti malo rezervisaniji po tom pitanju kako bi cetvorka u odbrani bila sto sigurnija.

    U samom vrhu napada Turska ce se osloniti na iskusnog Buraka Jilmaza i Cenk Tosuna. Jilmaz je u januaru presao u Kinu i od tada je odigrao samo dva meca sto moze a i ne mora biti poteskoca za njega.

    Za ocekivati je da ce Turska igrati u formaciji 4-2-3-1, iako ce i to zavisti od protivnika.

    Nema sumnje da ce igraci Turske uloziti makismalan napor kako bi prosli grupnu fazu, ceka ih tezak posao ali ne i nemoguc.





    Put na EURO


    Jedno od najprijatnijih iznenadjenja u kvalifikacijama je definitivno reprezentacija Ceske. U teskoj grupi, izmedju ostalih sa Holandijom, Turskom i Islandom, zavrsili su kao prvi na tabeli sa osvojenih 22 boda. Najbolji strelac kavlifikacionog ciklusa Ceske je Borek Dockal sa 4 postignuta gola.

    O timu


    Selektor Ceske, Pavel Vrba, je drugu godinu na celu reprezentacije. Imao je odlicne rezultate sa Zilinom i Viktorijom Plzenj sa kojima je osvojio tri titule domacih sampionata Slovacke i Ceske. Vrijedi napomenuti da je pet puta proglasavan za trenera godine u Ceskoj. Uopsteno, timove koje vodi odlikuje ofanzivna igra. sto govori o njegovom shvatanju fudbala u nekom osnovnom obliku.

    Ovaj tim nema neku posebnu snagu ako govorimo o imenima igraca ali sjajna hemija i timska igra su glavne uzdanice ove reprezentacije. Najpoznatiji igraci su golman Petr Ceh i Tomas Rosicki koji u protekloj sezoni skoro da nije ni igrao utakmice na klupskom nivou, ali trebalo bi da bude spreman za utakmice svoje reprezentacije kao jedan od igraca koji ce predvoditi vezni red sa Borek Dockalom i Vladimirom Daridom. Tu je i iskusni Jaroslav Plasil, uglavnom igrac koji moze da igra na nekoliko pozicija na lijevoj strani terena.


    Taktika i kljucni igraci



    Igra Ceske se zasniva na brzim napadima ciji su kreatori uglavnom Vladimir Darida, Tomas Rosicki i iz pozadine Jaroslav Plasil. Odlikuje ih i jednostavna igra u tranziciji koja bi mogla da bude kljucna u grupnoj fazi jer tesko je vjerovati da Ceska moze da dominira protiv jedne od tri reprezentacije u grupi.

    Vladimir Darida je neko ko bi mogao da se izdvoji i ostavi jak utisak na ovom Euro. Iza njega je solidna sezona u dresu Herte, posjeduje fleksibilnost u pozicioniranju dok je opasan i kao ofanzivni vezista, odlikuje ga i visok stepen tzv. work-rate-a.

    Ali kako smo na samom pocetku turnira, ulogu kljucnih igraca imaju Tomas Rosicki i Petr Ceh iako nije uobicajeno da golman bude u toj ulozi medjutim Ceh daje ovom timu veliku sigurnost u odbrani i pritom je u vrhunskoj formi jer je u nedavno zavrsenoj sezoni u Engleskoj proglasen za najboljeg golmana.

    Ceska je autsajder u ovoj grupi ali oni nisu bili favoriti ni u kvalifikacijama pa znamo kako su zavrsili te ih stoga ne treba otpisivati a garantovano ce pokusati da implementiraju zamisli selektora Vrbe protiv nekih od najjacih reprezentacija trenutno. Vrba je inace vrlo cijenjen trener.
    Last edited by ognjen; 10-06-16, 18:30.

  • #2
    Vrlo interesantna grupa.

    Trebalo bi primetiti da su se nerascisceni racuni izmedju ovih selekcija nagomilali. Hrvati su 2008. godine, nakon onog briljantnog izlaska iz grupe, pa i autoritarnog nastupa protiv Turaka, bili na samo nekoliko trenutaka od ulaska u polufinale. Medjutim, prvo je Semih Senturk izjednacio, a onda su Modric i Rakitic podlegli pritisku u penal seriji. Pre toga su Turci preokrenuli rezultat protiv Ceha, izbacivsi ih sa takmicenja rezultatom 3-2, kada je legendarni Nihat nakon onog loseg izvlacenja ceske odbrane u ofsajd zamku otvorio stopalo i cistom hirurgijom uhvatio gornji levi ugao. Ako kombinujemo merila lepote i znacaja, onda je taj gol jedan od najlepsih golova postignutih na EP u 21. veku. Steta za taj simpaticni kolektiv Ceha, u kojem su glavnu rec vodile legende u liku Galaseka, Ujfalusija, Kolera, Jankulovskog, Grigere...

    Ne treba zaboraviti ni da su Spanci izbacili Hrvate sa proslog EP.

    Na Spance necu trositi previse reci. Predozirani su kvalitetom, narocito na centralnim odbrambenim i veznim pozicijama. Sa druge strane, krug mucenja koji je zapocet na Kupu konfederacija 2013. godine bio bi zatvoren ostankom bez titule koju su osvojili i odbranili. Visente Del Boske je veliki dzentlmen i fudbalski radnik za primer, i nema sumnje da on moze pomoci ovom kolektivu da pronadje sebe. Rekao bih da su elementi koji nedostaju pre svega psiholoskog karaktera. Ako ''Crvena furija'' dobro startuje, konsoliduje se i zaigra svoju pas igru, uveren sam da pehar sampiona Evrope moze ostati u vitrinama Siudad de futbola.

    Cesi imaju nekoliko odlicnih pojedinaca. Igrom ce bez sumnje dirigovati Tomas Rosicki, kojem je Vrba podredio formaciju, kadar i stil igre. Imaju Cesi nekoliko igraca starog kova, gde se istice pravi levi krilni igrac, Krejci, kao i prekaljeni veznjak Jaro Plasil. U ovoj grupi je i, ako se ne varam - kapiten Viktorije, Limberski. Zanimljivo je da i on i Gebre Selasije mogu da igraju na obe bekovske pozicije. Kao sto je Ognjen rekao, Darida je jedna od poluga, fudbaler koji ce biti nezamenjiv na sredini. Ostaje samo da vidimo da li ce mu partner biti Pavelka ili eventualno Plasil. I desno krilo im je pod znakom pitanja, Skalak je prekomandovan iz mlade selekcije, jedini je igrac uz Rosickog koji ima pravi dribling i promenu kretanja, ali i dalje trazi sebe. Spic je rezervisan za jos jednog ''old skul'' igraca, Davida Lafatu. On je u godinama, nizak, agilan i smrtonosan u sesnaestercu. Ipak, ne bi me cudilo da ove solidne partije na prijateljskim mecevima kandiduju Tomasa Necida za startnih 11.

    Dakle, Cesi pod Vrbom igraju vrlo disciplinovano, simetricno i sa jasnim ciljem. Ne treba ih otpisati ni u slucaju eventualnog poraza od Spanije. Na proslom su prvenstvu, nakon onog demoliranja od Rusije, na kraju zavrsili na celu grupe. Sa druge strane, Rusi su nakon grupne faze ostali bez plasmana u nokaut rundu, sa desetinama novinara koji su uspeli u nameri da im opkole hotel.


    Turci su, barem sto se mene tice, u nekoj meri enigma. Najvise ocekujem od Mehmeta ''Pauka'' Topala, coveka na kojeg je Unaj Emeri uvek racunao za vreme svog mandata u Valensiji. Gorostasni veznjak sada nosi kapitensku traku i prekomandovan je na mesto stopera. Igrac koji mi je poslednjih meseci privukao paznju jeste Cenk Tosun, agilni centarfor koji moze ponuditi golove i asistencije. Jednostavno, on je jedan od mojih ''pulena'' na ovom turniru. Na klupi je legendarni Fatih Terim, koji se nikada u svojoj karijeri nije mirio sa neuspehom...


    Kao sto rekoh, Hrvati imaju nerasciscene racune i sa Spancima i sa Turcima. Ne moze njihovu javnost da raduje izostanak gospodara fudbalskih rovova Ivice Olica, ali tu je taj kreativni, cvrsti, tehnicki potkovan i sada vec iskusni vezni red. Usudio bih se da u svojoj oceni odem toliko daleko da kazem da se poznavanje fudbalske igre i nepostovanje, odsustvo ushicenosti povodom ovakvog kompleta veznjaka - potpuno iskljucuju. To su vrhunski fudbaleri, sposobni da se suprostave bilo kojoj ekipi na turniru. Videcemo kako ce se Hrvati snaci sa ovim strucnim stabom, ali njihovo probijanje do polufinala ni u kom slucaju nece biti iznenadjenje.


    Nadam se prolasku selekcija koje redovno pratim, Spanije i Ceske, ali cu sa zadovoljstvom ispratiti sve meceve grupe. Neka prodju najbolji.
    Last edited by Bogi; 10-06-16, 16:55.

    Comment


    • #3
      De Gea odstranjen iz tima, vrlo brzo kad je izasla vest da su Isco, Munian i on primoravali neku devojku na s*x.

      Comment


      • #4
        Ne navija mi se za Cesku al moram za njih

        Comment


        • #5
          Duje Čop danas sigurno neće igrati za Hrvatsku jer iz kvalfiikacija (utakmica s Bugarskom) vuče crveni karton.
          Pretpostavlja se da će na teren istrčati ovaj sastav:
          Subašić-Srna, Ćorluka, Vida, Strinić-Badelj, Modrić-Brozović, Rakitić, Perišić-Mandžukić

          Comment


          • #6

            Comment


            • #7
              Jesu oni poveli Ardu Turana?
              Braca Hrvati pokidali
              1994 1995 2000 2001 2002 2003 2004
              1997 1999 2001 2002 2003 2004 2005 2008 2009 2015
              sigpic

              Comment


              • #8
                Modrić dobio poljubac kod proslave gola...

                I LOVE HOUSE MUSIC!!

                Comment


                • #9
                  Srna se vratio u Hrvatsku, umro mu je otac juče za vreme/odmah posle meča sa Turcima.
                  sigpic

                  Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                  But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                  Comment


                  • #10

                    Comment


                    • #11
                      A rezervni bekovi Aspi i Belerin. I onda da mi neko kaže da Španci nemaju najače bekove na svetu...

                      Jedva čekam da vidim Nolita...
                      I LOVE HOUSE MUSIC!!

                      Comment


                      • #12
                        Sto se tice bekova bez konkurencije su na EURU.

                        Comment


                        • #13
                          Koliko prejaka slika.

                          Comment


                          • #14
                            Osim ako ne iznenadi Portugalija u sta cisto sumnjam moze se reci da Hrvatska je najvise pokazala u prvom kolu. Svaka im cast i neka produze kako su poceli, jer imaju stvarno kvalitetan sastav. I onako samo oni su sa ex-Ju, tako da imaju moju podrsku na sampionatu.

                            Spanjolci su dobro poceli, ali sa zamene su utupili igru tako da delumno sam zadovoljan sa njihovom nastupu. Posebno ako produze sa fosriranje na igrace koje su van forme kao Alkantara i Pedro pocecu i da ih mrzim.
                            Last edited by blanco mkd; 14-06-16, 01:15.

                            Comment


                            • #15
                              Dobri su Hrvati. Dobar tim, znaju zasto su dosli i igraju fudbal. Ali opet, nije Turska iz ove utakmice bila neko merilo, nisam video ekipu do sad na prvenstvu koja je blago receno rupa. Protiv Ceha ocekejem tvrdju utakmicu. Spanci su veliki fudbal pretvorili u mali i lepota je gledati njihovu pas igru, sve dok ne krenu da se dogovaraju u protivnickom sesnestercu ko ce da sutne 10 minuta. Ne treba suditi po ovoj utakmici, ima jos mnogo da se igra i tek ce utakmice da budu otvorenije kako vreme odmice. Trece mesto najverovatnije uzimaju Cesi ili Turci ali sve mi se cini da ce odigrati nereseno medjusobom i nijedna ekipa ne ide dalje. Spanci prvi, Hrvati drugi. Ako se Hrvatima otvori nastavak turnira mogu do polufinala. Imaju kvalitet za to ali treba proci Belgiju i Nemacku(po nekom projektovanom zrebu). Spanci kao prvi u grupi(trebalo bi, videcemo) imaju setnju do polufinala.
                              Last edited by Chiwwi; 14-06-16, 05:16.

                              Comment

                              Working...
                              X