Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Crne Gore

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    CKM: Crna Gora im je u srcu, nisu golmana htjeli baš u glavu da pogode



    "Fundamentalna pitanja su ko u reprezentaciju Crne Gore poziva igrače iz Srbije koji u svojoj zemlji ne mogu ni da privire na vrata nacionalne selekcije? Kako i zašto oni po skraćenom postupku dobijaju crnogorsko državljanstvo da bi igrali za našu reprezentaciju i na taj način lakše pronašli inostrani angažman?!"
    Crnogorska kulturna mreža (CKM) je saopštila da se nakon incidenta koji se desio na kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo između Crne Gore i Rusije "cjelokupna javnost digla na noge i osula paljbu na navijačke grupe koje su u teren ubacile baklju koja je (nesrećno) pogodila ruskog golmana Igora Akinfeeva u glavu".

    Oni navode da su sigurni da nije postajala namjera navijača da baš u glavu pogodi protivničkog golmana.

    "Navijači su ti koji nose naše sportiste i daju im vjetar u leđa, i njihov doprinos uspjesima sportista je mnogo veći od dušebrižnika koji se ovih dana javljaju medijima nazivajući momke kojima je Crna Gora u srcu - huliganima. Zašto niko ne osuđuje dolazak navijača iz Republike Srpske - navijača koji su došli u našu državu da navijaju protiv naše fudbalske reprezentacije, da Crnoj Gori kliču ustaške poklike i da provociraju navijačku grupu Crnogorci Jug i ostatak gledališta. Treba postaviti pitanje zašto nakon njihovih pokušaja izazivanja incidenta nijesu izbačeni sa tribine?", navodi se u saopštenju CKM.

    Dodaju da javnost pokušava "kritikama upućenim na račun navijačkih grupa, prikriti lošu igru naših reprezentativaca i njihov neodgovoran odos prema dresu sa državnim grbom".

    "Šta je ometalo naše fudbalere da pobijede Lihtenštajn i Švedsku? Jesu li tada navijači bili problem? Fundamentalna pitanja su ko u reprezentaciju Crne Gore poziva igrače iz Srbije koji u svojoj zemlji ne mogu ni da privire na vrata nacionalne selekcije? Kako i zašto oni po skraćenom postupku dobijaju crnogorsko državljanstvo da bi igrali (par utakmica) za našu reprezentaciju i na taj način lakše pronašli inostrani angažman?!"

    "Kao što smo već u nekoliko navrata rekli, Država mora biti uključena da bi se mogla napraviti kopča između navijačkih grupa i svih sportskih saveza, jer u slučajevima kao što je ovaj koji se dogodio na meču protiv Rusije, najveći gubitnik je Crna Gora. Svi moramo ujediniti svoje kapacitete kako bismo doprinijeli pravljenju pozitivnog navijačkog ambijenta u kojem bi svi naši sportisti postizali što bolje rezultate"
    , zaključuje se u saopštenju CKM.
    Last edited by Dule Krtola; 29-03-15, 21:12.

    Comment


    • #92


      Najcrnje slutnje su se,ipak, obistinile – UEFA je diskvalifikovala reprezentaciju Crne Gore iz kvalifikacija za EURO 2016!
      Vijest o diskvalifikaciji „sokola“ još nije zvanično saopštena iz UEFA, ali ju je, kao eksluzivnu informaciju prenio Sky sports na svom tviter nalogu, prenosi mondo.me.

      Razlog diskvalifikacije je poznat - incident koji se desio prošlog petka na utakmici "sokola" i reprezentacije Rusije kada je bakljom u glavu pogođen golman gostujuće ekipe.

      Comment


      • #93
        *Crna Gora-Rusija
        0-3

        *Novčana kazna od 50 000 eura
        *1 meč bez publike, na domaćem terenu.

        A taj 1 meč igramo protiv Lihtenštajna.


        Može se reći da su nas častili. Ali su nam dali 2 godine uslovne. Ako se desi jedan sličan incident, biće je***o...





        A inače Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićsvić napao je juče i prijetio uredniku sportske redakcije Dana Veselinu Drljeviću. Savićević je Drljeviću prijetio da će mu polomiti kosti i uputio mu niz pogrdnih psovki....

        Comment


        • #94
          Ocekivana kazna,izbacivanje bi bilo previse.

          Comment


          • #95
            Crnogorska odbrana pala iz sumnjivog penala

            Poraz kao poraz nije tragičan, ali bi bilo teže ga podnijeti pred duel sa Švedskom ako su povrede Stevana Jovetića i Marka Baše ozbiljne


            Crnogorski fudbaleri su porazom u Danskoj (2:1) najavili duel sa Švedskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali poraz kao poraz može da se podnese.

            Bilo bi, međutim, teže prihvatiti ga pred duel u Stokholmu ako se ispostavi da su povrede Stevana Jovetića i Marka Baše ozbiljnije.

            Napadač Mančester sitija je postigao prvi gol na meču u 17. minutu na "Enerdži Viborg areni", a već u 42. se približio aut liniji i nakon kraćeg razgovara sa selektorom Brankom Brnovićem skinuo kapitensku traku i napustio igru. Baša je izašao na poluvremenu...

            Crna Gora je, inače, odigrala defanzivan meč, rijetko je pokušavala da ugrozi gol protivnika, a iz jedinog šuta u okvir joj je to i uspjelo. Poraz je uslijedio u posljednjih 20 minuta - uz grešku golmana Mladena Božovića kod šuta Kristijana Eriksena i iz penala (sumnjivog) koji je u gol pretvorio Viktor Fišer.

            Bravure Hojbjerga, pa gol Jovetića

            Crna Gora je prvih 15 minuta bila na svojoj polovini, u tim momentima je Bajernov biser Pjer Hojbjerg činio čuda po strani koju je pokrivao prirodni štoper Žarko Tomašević, ali Božović nije imao previše posla... I praktično prvi ozbiljniji izlet na polovinu protivnika Crna Gora je iskoristila da povede.

            Marko Bakić je izveo korner, Stefan Mugoša je skokom poremetio odbranu Danaca, a Jovetić primirio loptu i pogodio mrežu Kaspera Šmajhela.

            Od tog trenutka pa sve do kraja poluvremena „hrabri sokoli” su bili sigurniji i na sredini i u posljednjoj liniji. Poluvrijeme je tako odrađeno vjerovatno onako kako je želio Brnović.

            Danci su, međutim, u nastavku pojačali tempo, Crna Gora gubila svježinu, pa je izostanak Jovetića u napadu sve više dolazio do izražaja.

            Dva poklona domaćinu

            Poulsen i fenomenalni Hojbjerg su mučili odbranu Crne Gore, a izjednačenje je stiglo u 71. minutu kada je Eriksen mlako šutirao sa 11 metara. I takav udarac je bio težak za Božovića - loptu mu je prošla ispod ruku i Danci su dobili neočekivan poklon od našeg golmana.

            U tom trenutku je postalo jasno da Crna Gora teško može da ide na pobjedu i da je jedina dilema da li će uspjeti da se odbrani.

            Nažalost, nije, iako je porazu kumovala i odluka norveškog arbitra Henrija Jonsena da duel Marka Vukčevića i Larsa Jakobsena okarakteriše kao penal. Sa bijele tačke nije pogriješio Fišer.



            Četiri debitanta

            Meč u Viborgu pamtiće se i po debiju četvorice igrača Crne Gore - prve minute u nacionalnom timu upisali su Esteban Saveljić, Vladimir Boljević, Mugoša i Marko Vukčević.

            Javnost svakako najviše intrigira pojava Argentinca, koji je na poluvremenu ušao umjesto komandanta posljednje linije Marka Baše i odigrao solidan meč.



            Vijesti.me

            Comment


            • #96
              Ko je taj Esteban Saveljic ?

              Comment


              • #97
                Originally posted by Radulov47 View Post
                Ko je taj Esteban Saveljic ?
                Rođen u Argentini i igra u Argentini, ali ima porjeko naše(crnogorsko), tako da prihvatio je da igra za nas.

                Comment


                • #98
                  Najbolji strijelac Švedskog šampionata, Bjelopoljac Emir Kujovic imao želju da debituje odnosno igra za Crnu Goru, što je normalno.
                  Već dugo ima želju i već dugo pruža odlične partije za klub Norčepingom ali pošto je naš savez debilski, kretenski nisu ga pozvali ni na ovom okupljanju, pa je Švedska iskuristila priliku i ugrabila Bjelopoljca i našao sa na spisku selekcije Švedske. Naravno pošto se radi o igrači koji je iz Crne Gore, bojkotuje se kao i uvjek a da se radilo o igraču rođenom u Srbiju onda bi bila druga priča i već odavno bi dobio poziv, kao nekolicina igrača.
                  Savićeviću smradu jedan, odlazi!!!

                  Comment


                  • #99
                    Poluvrijeme
                    Makedonija-Crna Gora
                    3:0

                    Komovi, smradovi jedni ODLAZITE. LjIGE JEDNE!! Nebrukajte više reprezentaciju!

                    Comment


                    • 4:0...

                      Comment


                      • Savicevic izmedju Rajevca, Ljupka Petrovica i Tumbakovica izabrao Tumbu. Genije.
                        sigpic

                        Comment


                        • http://www.vijesti.me/sport/tumbakov...umuniju-951235
                          Vucinic nije u repki posle 10 godina,a da nije pitanja povreda. Nema kluba,nije trenirao sa ekipom ,tako je konacno tumba stavio do znanja da mogu da igraju igraci koji su uglavnom starteri u svojim klubovima.

                          Comment


                          • Колико сам испратио, ово није нужно опроштај Мирка Вучинића. Ако нађе клуб Тумбаковић ће га вратити у тим.

                            Највећи ударац је одсуство Неше Косовића. На списку је, али сам уверен да неће бити спреман. Без њега, средња двојка биће у проблему.

                            Можда је могло да се размисли о позиву штопера Вујачића из Зете. Нарочито због тога што Баша није на списку.

                            Comment


                            • Basa definitivno nece vise igrati,tako da ne treba vise računati na njega. Samo mu se zahvlaiti za sve do sada. Kosovic ce def.nedostajati na sredini,al navikli smo se na povrijedjene igrace.
                              Tesko ce Vucko naci klub,36 godina ima,2 godine bez kluba i odigrane utakmice u klubu, tako da je bolje da razmisli o kacenju kopacke o klin.

                              Pisi Milijana Vako

                              Comment


                              • Milinkovic-Savic blizu dogovora da nastupa za CG. Objesice Muslina srpski mediji i javnost ako se ovo ostvari. Kezman kljuc dogovora.
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X