Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hvala vam svima , od Asmira na golu , do Edina i Vedada u napadu <3 <3 <3 <3 <3

    Totalna dominacija , nadigrali Grke potpuno , moglo je i ubjedljviije , ali ne treba biti gladna macka . Sta bi tek bilo da je mocni Miralem brat igrao , vjerovatno bi Grci 5 primili .. Fascinantno stvarno , nemam rijeci , sve pohvala legendama !

    +3 u odnosu na njih , bolji medjusobni omjer , bolja gol razlika .. Slovacka vise nije ni konkurent , ako je ikad i bila . Ne smijemo ovo propustiti , ovi momci su zasluzili da igraju na velikom takmicenju jos i prije , a sa svojim zalaganjem i ogromnim fudbalskim znanjem , plasman na SP nece izostati ovog puta , 100 % . !

    https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

    Comment


    • Lagano prvi i treci strijelac kvalifikacija,lagano

      http://www.rezultati.com/tablica/Wbf...k/#top_scorers
      Zeljko Malnar-Nocna mora <3


      #the return

      Comment


      • Joj kako sam se sinoc nacugo nisam ovako ima po godine hahaha

        Odo salsu da ucim i da skupljam pare za brazil i brazilke
        sigpic
        "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
        AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

        Comment


        • Kapiten jedini , najjaci !

          https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

          Comment


          • Stvarno nenormalno odigrana utakmica,bez Pjanica definitivno nisam ocekivao da mozemo uopste ovako odigrati Uvijek se moglo naci neke zamjerke na igru ali ono sinoc je bilo savrseno.
            Sa izuzetkom Lulica koji je drvo obicno

            Comment


            • Slaba nam ova odbrana koja je u kvalifikacijama primila tri gola, a od ta tri, dva nakon potpunog opustanja.

              Ako se ovako budu borili ni Latvija, ni Litvanija, ni Slovacka nece bolje proci. Pobjeda protiv Grcke nam donosi 1410 bodova, a na sljedecem rankingu imat cemo 896 bodova sto znaci novi napredak.

              Comment


              • Sada se može nešto napisati i o samoj utakmici i igri, nakon što su se emocije malo slegle. Mada moram priznati još uvijek sam pod odgovarajućim dojmom, a u glavi samo Brazil.

                Najveći dobitak sinoć pored 3 boda i barem privremenog odlaska na veću bodovnu razliku jeste Zukanović koji je odigrao fanstastično i još dobio na iskustvu, pokazao je da se na njega može i mora računati u toj zadnjoj liniji. Bojao sam se da bi po toj lijevoj strani moglo biti propusta, ali Zukanović je sve to uspio rasčistiti - onako nonšalantno, jednostavno i bez rizika. Lulić je bio ispod nivoa, ali kao što već rekoh Zukanović je taj koji je "krpio" po toj lijevoj strani. Begović kao i uvijek odličan, nema potrebe ovo ponavljati iz utakmice u utakmice ali je zaslužio. Ostatak odbrane - Vranješ, Spahić, Mujdža također odradio odlično utakmicu. Onaj gol na kraju, pravi "grčki gol" odnosno gol u njihovom stilu, je doveo do toga da se ne može reći da su odigrali bez greške. Zahirović me također pozitivno iznenadio svojom igrom. Ovako dobro je odigrao odmah kada mu je Sušić pružio priliku i pozvao ga u reprezentaciju, ne znam tačno koja utakmica. Sinoć također odlična partija i doprinijeo je mnogo tome da dobijemo bitku na sredini terena. Misimović koga su mnogi ne tako davno bili otpisali sa epitetima debeo, trom, propao, staro gvožđe, uništit će ga Kina je sinoć pokazao svima da i dalje u njemu leži onaj stari Miske koji je zajedno sa Džekom harao Njemačkom. Taj mali genijalac, koji je u punom kapacitetu zamijenio još jednog takvog, bez koga su nam davali male šanse. Ali Miske je uspio to nadoknaditi i u svom stilu asistencijama zapečatiti sudbinu Grka. Za napadački dvojac kao i za Begovića nema se mnogo pričati. Jedino se nadati da će nastaviti ovako rešetati. Drugi gol je istini za volju djelo nevjerovatne doze sreće i slučajnosti, ali trebalo je se u onoj situaciji snaći pored nekoliko grčkih igrača doslovno ugurati loptu u gol. Džeko je iskoristio svoju visinsku nadmoć, iako sam očekivao da će nas tu dobro zatvoriti jer su dosta jaki i da ćemo maximalno jednom uspjeti zabiti iz prekida tu smo ih slomili i na kraju njihovo možda i najjače oružje im je bilo kobno.

                Treba dodati da će ova reprezentacija u narednim susretima ako se ne dese neke nepredvidive stvari biti pojačana za Pjanića, Salihovića, a potajno se nadam i Kolašinca. U tom slučaju imali bi Zukanovića i njega za odbranu, dok bi Salihović mogao konkurisati tamo gdje je produktivniji i efikasniji - na poziciji defanzivnog veznog. Time bi se stvorila dodatna širina u igračkom kadru što će biti još jedan dodatni faktor koji će na pogurati prema Brazilu.
                sigpic
                Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                don't support us when we win."

                Comment


                • IVICA OSIM: Sad trebamo početi pripreme za Brazil


                  - Da nas ne ponese?

                  - S ovakvom igrom kao večeras, uostalom kao u svim dosadašnjim utakmicama, nema nas šta ponijeti. Sazreli smo kao tim. Jeste li vidjeli kako je to izgledalo organizirano, ozbiljno? - prvo je što je veliki Ivica Osim rekao nakon utakmice u Zenici i veličanstvene predstave pulena Safeta Sušića protiv 11. reprezentacije svijeta.

                  Čak je i poslovično oprezni Švabo, koji se nikada nije razmetao izjavama, pa ni onda kada se pretjerivanje smatralo obavezom, toliko optimističan glede plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu da je pomalo iznenadio svojim rečenicama.

                  - Treba sada pripremati ekipu za grupu, ne treba stati. Šta znaš, možda nam dođe neka reprezentacija slična Grčkoj, pa lako s njima izađemo na kraj. Treba razmišljati unaprijed, ne zadovoljavati se ovim.

                  Što si uspješniji, dobit ćeš lakše protivnike prilikom žrijeba, dobit ćeš možda i lakše sudije, drugačije će te gledati - kazao je Osim za "Dnevni avaz" i vratio se na utakmicu s Grčkom.

                  - Ovo je bila odlična prilika da se odlijepimo. Zašto čekati? Uvijek govorimo da imamo još jednu priliku, pa još jednu... Ne, treba odmah rješavati stvari, treba se jednom odvažno postaviti. Ključna, najvažnija stvar i najveći dobitak s ove utakmice je ozbiljnost.

                  U odbrani su momci odigrali odlično. Grčka skoro nije opucala pošteno na gol, a nisu oni bezveze. To je prvak Evrope, a BiH nikad nije ni bila na Evropskom prvenstvu, to je tim protiv kojeg se muče dosta jači...

                  Kasnije su se naši igrači zaigrali kao mala djeca, tika-taka, ali treba još mnogo do toga. No, i taj gol koji smo primili može biti škola, treba se nekad i zaigrat, doći do toga da se može zaigrati - istakao je naš sagovornik.

                  Trenutno smo jači od Hrvatske

                  Osim nerado upoređuje reprezentacije s Balkana. Trusno područje, nikad ne znaš šta će ti ko zamjeriti. Uoči utakmice u Zenici duel na Maksimiru su odigrali Hrvatska i Srbija (2:0), a odgovor na pitanje je li BiH trenutno možda bolja od Hrvatske, najuspješnije balkanske reprezentacije i najbolje plasirane na FIFA rang-listi, nije bio direktan.

                  - Nemojmo odmah tako. Iako, objektivno gledajući, BiH je možda trenutno, kažem trenutno, najbolja reprezentacija s prostora nekadašnje zajedničke države. Ima nekoliko igrača koji mogu uraditi nešto što ovi ostali ne mogu. Postoji nekoliko njih koji imaju takav profil koji ovi ostali nemaju, a šta ću im ja kad nemaju. Neka se niko ne naljuti - nasmiješio se Osim.

                  Pjanić i Misimović

                  Mnogi su se pravili pametni konstatirajući da Pjanić i Misimović ne mogu igrati u istom timu. Nekoliko puta obojica su igrama na terenu to demantirala, a u petak je Zvjezdan odigrao zaista sjajno u Miralemovom izostanku.

                  - I u moje vrijeme govorili su treneri da ne možemo igrati Mišo Smajlović i ja u timu, pa dugo nismo igrali. Ali se pokazalo i da smo mogli. To ne treba da brine Safeta - kaže Osim.

                  Proširivanje tima

                  - Do kraja kvalifikacija je možda prilika da Safet isproba neke mlađe igrače, sada kada imamo kičmu tima, mogu se isprobati neki novi, iskoristiti ovo vrijeme da se proširi kadar.

                  Jasno je više svima da imamo svjetsku klasu na golu, u odbrani, veznom redu i napadu, dakle to je kičma ekipe. A kad imaš to, lako je onda kalemit, kako kažu, suhe šljive i smokve - naglasio je Osim.

                  Možda političari nešto nauče

                  Nakon novog trijumfa, u euforiji koja je u našoj državi rijetko kada veća nego kad igra reprezentacija, ponovo se postavlja pitanje nacionalnog stadiona.

                  - A možda političari iz svega ovoga nešto nauče. Možda im ovo bude primjer kako nešto može funkcionirati. Jer, ova reprezentacija sigurno jednim dijelom funkcionira na inatu, da pokaže da nešto može uspjeti iako se stalno tuvi u glavu da ne može. Ovi igrači su povezani nekim tkivom i to treba imati u vidu. A što se stadiona tiče, možda se, kada pokisnu, sjete da treba nešto poduzeti.

                  IZVOR: Dnevni Avaz

                  Comment


                  • Jedan od najvecih ljudi ovih prostora, pametno zbori

                    Comment


                    • Pametno zbori i slažem se većim dijelom. Ova ekipa je sazrela u veliku ekipu, gladnu uspjeha i kao što se kaže ima i glavu i rep. S toga treba polako početi razmišljati i o Brazilu, mogućem dometu ove ekipe koja zasigurno neće tamo doći "skinutih gaća" za bilo koga. Ja se potajno nadam da bi mogli biti iznenađenje Mundijala, ali o tome ćemo kada dođe vrijeme.

                      Danas mlada reprezentacija igra prijateljsku utakmicu sa Makedonijom na stadionu Slavije. Momci su optimistični i očekujem neku laganiju pobjedu, da naprave dobru uvertiru pred prvi kvalifikacioni susret sa Albanijom. Jeste da će teren biti težak za igru zbog snijega koji pada, ali kao što Zolotić reče to ne smije imati uticaja na njihovu volju i želju. Jagodić na raspolaganju neće imati Bešića, koji bi sada odlaskom velikog broja igrača trebao biti uzdanica ekipe. Inače mlada reprezentacija ima niz od 5 utakmica bez poraza, a posljednji susret su odigrali prošle godine protiv Poljske kada je bilo 0-0.
                      sigpic
                      Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                      don't support us when we win."

                      Comment


                      • Ponovo ja sa kolumnama, evo od Emira Imamovica

                        http://radiosarajevo.ba/novost/107403/neoprostivo-pape

                        I kao jugoslavenski reprezentativac i danas kao trener, Pape je bio i ostao blizak sa Ivicom Osimom, najboljim bosanskim trenerom svih vremena i mjernom jedinicom za autoritet u nogometu. Čini se, ma ne čini, očito je, kako je Sušić od Osima, prije svega ostalog, naučio da je euforija prečica do razočarenja, pa sada – baš kao što je Švabo nakon velikih Željinih pobjeda, umjesto o zbilja sjajnoj igri, uobičavao govoriti o sreći i spletu okolnosti – svaku histeriju zaustavlja u začetku. Nije to loše, sasvim suprotno, jer ako postoji nešto u čemu smo vječiti kandidati za svjetske prvake, onda je to euforičnost poslije koje najčešće dolazi užasno bolno otrježnjenje.
                        .... mi igramo kao na Playstationu: tako da niti jedne jedine sekunde nije upitno hoćemo li pobijediti, već sa koliko razlike.

                        Comment


                        • Шта се људи ово код вас догађа http://www.sportal.rs/news.php?news=97232

                          Comment


                          • Misimovic postigao gol za svoj klub i asistirao



                            Buduci zmaj Bicakcic zabio za svoj Braunschweig u pobjedi nad Dynamom.

                            Comment


                            • Miske mašina, ušao je u odličnu formu, iako nisam to od njega očekivao, ipak Kina nije na dobrom glasu. Veće su šanse da ćeš se izgubiti negoli početi igrati kao u najboljim danima - u ovom slučaju kao u Wolfsburgu.
                              sigpic
                              Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                              don't support us when we win."

                              Comment


                              • Originally posted by Brajkula View Post
                                Шта се људи ово код вас догађа http://www.sportal.rs/news.php?news=97232
                                Ovo je nazalost nasa surova stvarnost...
                                Mladi ljudi ulaze u sport a da pri tome nisu prosli sve neophodne medicinske preglede (prvenstveno mislim na ultrazvuk srca) koji im odobravaju bavljenje sportom, nakon toga izlazu svoje tijelo ogromnim naporima, srce to ne moze da isprati i desi se tragedija.
                                Sta da ti pricam: prosle godine Ministarstvo za porodicu omladinu i sport u Vladi RS-a nije bilo u stanju da izdvoji cini mi se oko 2 miliona maraka na godisnjem nivou da bi mladi sportisti mogli besplatno dobiti sistematski pregled koji je osnovni uslov za bavljenje sportom, kada se to preskoci onda se i preskoci neki veci zdravstveni poremecaj koji nakon nekog vremena zavrsi katastrofom.
                                Mogao bi ti o ovome pisati danima, ali jedno je sigurno sve je to posljedica stanja u drustvu a za sve to je kriva POLITIKA, ali necemo o tome...
                                Sve u svemu VELIKA KATASTROFA...
                                sigpic
                                http://www.youtube.com/watch?v=pMJ0-1GGf5k

                                Comment

                                Working...
                                X